X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Oj, tam okropne ;) Pewnie, że tak, ale jakie Kochane ;)

Ja się tam nastawiłam, że będzie boleć i każdego dnia wmawiam sobie, że lubię ból :) a co tam, może pomoże ;)

Myślę, że poród to każda indywidulanie. Jedynie, czego się boję, że oni będą chcieli mnie wysyłać do domu, że zbyt wcześnie (to to norma), a ja mam 80 km do szpitala, ale wymyśliłam sobie, że najwyżej będę biegać po ich nowym szpitalu, ale nie wyjdę z budynku bez dziecka :)

Wiem, że mogą być komplikacje, ale tego nawet nie wpuszczam do mojej głowy i tyle ;)

Jak rodziła się moja najmłodsza chrześnica, to kumpela czekała dość długo w domu (drugi poród i 4 minuty do szpitala w kapciach, to sobie mogła pozwolić) i jak weszła w szpitalu pod prysznic, to już nie wyszła, bo główka ją zblokowała i pielęgniarki od razu na porodówkę i cała jej wizyta w szpitalu do porodu to 35 minut :) i tego nam życzę ;)
    ja tez sie tego boje że odeślą mnie do domu.. albo nie będzie miejsc bo w tym szpitalu którym chcialabym rodzic jest mały.. ale nie chce do innego...

u mojej mamy pierwszy poród z bólami ponad 20 godzin ;/
    ale za to drugi ze mną obejrzała aby bajkę z siostra i nie spieszyła się... a już o 21 byłam na świecie :) chlup i po sprawie... :)

merida17, Tygrysek lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    http://allegro.pl/kurtka-polar-dla-mamy-i-dziecka-dla-chusciaka-l-i4675873729.html

Widziałyście?
    to mi się podoba. Ostatnio widziałam kobietkę w takiej bluzie, no podobnej, ale chodzi o styl i jestem zachwycona :-)
    Nie lubię wózków, a taki sposób pójścia po małą do i z przedszkola bardzo mi się podoba. muszę poszukać czegoś w sklepach stacjonarnych, żeby przymierzyć.
    Tylko to na kwiecień a może ciepły marzec.
    widziałam widziałm i kurtkę też :) fajny patent :) i cieplusio ma :)

diamonds lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też bym napisała do Mikusia, czemu nie :D

akurat przewijak to też chcę taki żeby położyć go na łóżeczko tylko usztywniany bo jednak schylania się będzie i to dość dość :<

Meridko akurat ja już mam wózek wybrany i nie rezygnuje z niego :D
    aby czekam i później zamówię może w styczniu będą przeceny? :)

merida17, Krokodylica lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale naskrobalyscie przez dzien:)

co do masci to koleznka mowila ze najlpesza na odparzenia byla masc bepanthen.

a tak to ja czytalam opinie na srokao tych wsyztskich kosmetykow dla dzieci i ja zakupie baby dream z rossmana- oliwke i krem, zoabczcie sobie - tanie a bardzo prosty i dobry sklad.

pupe w domu bede przemywac gazikami z woda przegotowana- bo podobno to lepiej niz chusteczkami- chusteczki na wyjscie i wyjazdy.

a sudocremu nei mozna codziennie- mowili na Warsztatach- bo bardzo wysusza no i generalnie to jest dla doroslych na odlezyny i odparzenia wiec mysle ze moze i za silne dla malych bobasow- podobno az za bardzo wysusza.

mizzelka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Mizzelko a co do piersi to ja jestem przerażona haha, ja miałam zawsze C lub D w zależności jaki się stanik trafił. A teraz to już mam problem coś kupić. Zwłaszcza, że mam pod biustem 75, a zazwyczaj te co są od E w górę to są też szersze pod biustem. No i potem trzeba szukać w jakiś drogich sklepach, a też nie zawsze umiem znaleźć.

Rybeńka słuchaj, byłam dziś oglądać biustonosze. W Stemarze są chociaż drogie, najtańsze za 53 zł. Ale są. Jednak wracając do Fokusa weszłam do starego Merkurego, tam od damiani w górę jak idziesz po lewej. Na parterze są ciuchy dla przyszłych mam i tam są tej samej firmy co w Stemarze, tylko o 30 zł tańsze! Z 95 na 67(nie wiem dlaczego aż tyle), fajne i mają nawet do H-I miski, więc jest wybór. Idź mierz.
    Ja mam dużo pod biustem, ale u mnie problem jest inny, chciałam cały zwykły bawełniany z fiszbiną i nie mieli na mnie :(
    Przed ciążą C, a dziś mierzyłam nawet F, ale firma firmie nie równa i myślę, że realnie E. Przerażające.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 19:36

Rybeńka lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki Tygrysku :-* w ogóle zapomniałam, że tam jest taki sklep z odzieżą dla mam :-) na pewno jak będę w Rybniku to się przejdę po tych sklepach :-) dzięki wielkie Kochana :-) widze ze tez masz problem ze stanikiem. Oj to jest masakra z tymi piersiami hehe ;-)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia wszystkim!

I powiem Wam jedno! Jak ja nienawidzę drapać szyb w aucie!!!!!

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

u nas słonecznie i mroźno, ale nie jest źle :-)

Tygrysku trzeba wychodzić wcześniej, włączyć na chwilę auto i szron sam zejdzie z szyb :-) a tak naprawdę to czas zacząć sezon zimowy :-)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rety szybko zima sie chyba zacznie :)
    Dzien dobry wszystkim :)

płaszczyk jest dla mnie konieczny bo zamarznę...

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna też czytam te analizy sroki, fajne są :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak
    MIzzelko wczoraj znalalzam na stronie hm ze jak tam podasz maila ( zapisz sie do newtsellera) to dostajesz 25% na jeden produkt w hm

i tak patrze ze na tej kurtce byloby 57 zl!

chyba w nast tyg pojade i zakupie!

diamonds lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh żebym jeszcze miała blisko ten hm... a mam najbliższy o ponad 70 km i niestety.. nie wiem czy tam jest dział dla kobiet w ciąży, lipa jak cholera :(
    jak przez neta nie kupie to mogę się cmoknąć ;/
    ale dzięki, zapisze się, czemu nie :) może jakimś cudem sie uda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i były dziewczyny i się zmyły :-/

Moje dziecko zaprowadzone do przedszkola, a po mamy iść do kina na Pinokia :-)

zobaczymy jak jej się spodoba- bo to chyba bajko- fabuła. Ale zawsze można wyjść wcześniej :-)

Mizzelko dobrze że już wybrany wózek :-) to ten Tutek cośtam :) ???

Kobiety a Wy już macie na oku jakieś wózki? teraz jak patrzę dokoła większość jeździ bebetto luca najczęściej w kolorach szarych. ale jak na razie widziałam same gondole. Spacerówek jeszcze nie widziałam a do sklepu nie chodziłam. Mam niby po małej wózek, ale nie wiem czy nie kupię nowego.
    Z tym że zastanawiam się nad jakąś lekką spacerówką, ale amortyzowaną, z koszem na zakupy, najlepiej z hamulcem w rączce, koniecznie blokadą kół przednich :-)
    tylko też muszę przemyśleć- Agatka w maju przesiadła się do spacerówki- tu wyszłoby że w sierpniu- wrześniu najwcześniej. Przydałby się kombinezon do takiego wózka, ochraniacz, no i kółka które da się blokować żeby nie szalały w śniegu- no i żeby dały radę po nim jechać.
    Chyba jeszcze nie wyprodukowali takiego wózka :-)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mozesz kupic i przez neta- tez bedzie kupon tylko dokladnie pomierzyc.
    no to troche daleko masz, myslalam ze blizej.

na allegro czasem maja tez, ostatnio byla za 199 zl nowa i zawsze taka mozna odeslac. tylko to chyba byla jakas wiesza, trzeba sprawdzac

porpostu parka ciazowa hm i wyskakuje

atdcqtkf2affvuei.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętam 973807akam7fskhn.gif

Rybeńka, mizzelka lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja witam się z rana Kobietki :-)
    My się zdecydowaliśmy na wózek camarelo sevila 3 w 1 ale fotelik cybex aton 3 zamiast tego "wózkowego" bo jest atestowany. No i w jak wzięliśmy z wózkiem to wychodzi on taniej. Bo np. Za sam foteli ok 700 zł a jak z wózkiem to wychodzi on ok 300zł.
    Co do spacerówki to ja niestety nie pomogę, bo sama miałam problem przy wyborze wózka.
    Miłego dnia Dziewczyny :-)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena co u Ciebie? jak sie czujesz? masz juz jakies dolegliwosci?:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba sie zdecydujemy na Jedo fyn!

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    No i były dziewczyny i się zmyły :-/

Moje dziecko zaprowadzone do przedszkola, a po mamy iść do kina na Pinokia :-)

zobaczymy jak jej się spodoba- bo to chyba bajko- fabuła. Ale zawsze można wyjść wcześniej :-)

Mizzelko dobrze że już wybrany wózek :-) to ten Tutek cośtam :) ???

Kobiety a Wy już macie na oku jakieś wózki? teraz jak patrzę dokoła większość jeździ bebetto luca najczęściej w kolorach szarych. ale jak na razie widziałam same gondole. Spacerówek jeszcze nie widziałam a do sklepu nie chodziłam. Mam niby po małej wózek, ale nie wiem czy nie kupię nowego.
    Z tym że zastanawiam się nad jakąś lekką spacerówką, ale amortyzowaną, z koszem na zakupy, najlepiej z hamulcem w rączce, koniecznie blokadą kół przednich :-)
    tylko też muszę przemyśleć- Agatka w maju przesiadła się do spacerówki- tu wyszłoby że w sierpniu- wrześniu najwcześniej. Przydałby się kombinezon do takiego wózka, ochraniacz, no i kółka które da się blokować żeby nie szalały w śniegu- no i żeby dały radę po nim jechać.
    Chyba jeszcze nie wyprodukowali takiego wózka :-)
    o to miłe popoludnie sie zapowiada :) tak tak
    mam tutek tambero:)
    http://allegro.pl/tutek-2014-wozek-tambero-wielofunkcyjny-2w1-3w1-i4705793053.html
    suuuuuuuuper jest i ma dobre opinie..
    a chodzi ci o to żeby zablkować kółka skrętne?

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    to mozesz kupic i przez neta- tez bedzie kupon tylko dokladnie pomierzyc.
    no to troche daleko masz, myslalam ze blizej.

na allegro czasem maja tez, ostatnio byla za 199 zl nowa i zawsze taka mozna odeslac. tylko to chyba byla jakas wiesza, trzeba sprawdzac

porpostu parka ciazowa hm i wyskakuje
    no wlasnie z ubraniami ciążowymi mam taką lipę że szok.. ale mam nadzieje że ogarnę

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ