X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Oj, tam okropne ;) Pewnie, że tak, ale jakie Kochane ;)

Ja się tam nastawiłam, że będzie boleć i każdego dnia wmawiam sobie, że lubię ból :) a co tam, może pomoże ;)

Myślę, że poród to każda indywidulanie. Jedynie, czego się boję, że oni będą chcieli mnie wysyłać do domu, że zbyt wcześnie (to to norma), a ja mam 80 km do szpitala, ale wymyśliłam sobie, że najwyżej będę biegać po ich nowym szpitalu, ale nie wyjdę z budynku bez dziecka :)

Wiem, że mogą być komplikacje, ale tego nawet nie wpuszczam do mojej głowy i tyle ;)

Jak rodziła się moja najmłodsza chrześnica, to kumpela czekała dość długo w domu (drugi poród i 4 minuty do szpitala w kapciach, to sobie mogła pozwolić) i jak weszła w szpitalu pod prysznic, to już nie wyszła, bo główka ją zblokowała i pielęgniarki od razu na porodówkę i cała jej wizyta w szpitalu do porodu to 35 minut :) i tego nam życzę ;)
    ja tez sie tego boje że odeślą mnie do domu.. albo nie będzie miejsc bo w tym szpitalu którym chcialabym rodzic jest mały.. ale nie chce do innego...

u mojej mamy pierwszy poród z bólami ponad 20 godzin ;/
    ale za to drugi ze mną obejrzała aby bajkę z siostra i nie spieszyła się... a już o 21 byłam na świecie :) chlup i po sprawie... :)

merida17, Tygrysek lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    http://allegro.pl/kurtka-polar-dla-mamy-i-dziecka-dla-chusciaka-l-i4675873729.html

Widziałyście?
    to mi się podoba. Ostatnio widziałam kobietkę w takiej bluzie, no podobnej, ale chodzi o styl i jestem zachwycona :-)
    Nie lubię wózków, a taki sposób pójścia po małą do i z przedszkola bardzo mi się podoba. muszę poszukać czegoś w sklepach stacjonarnych, żeby przymierzyć.
    Tylko to na kwiecień a może ciepły marzec.
    widziałam widziałm i kurtkę też :) fajny patent :) i cieplusio ma :)

diamonds lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też bym napisała do Mikusia, czemu nie :D

akurat przewijak to też chcę taki żeby położyć go na łóżeczko tylko usztywniany bo jednak schylania się będzie i to dość dość :<

Meridko akurat ja już mam wózek wybrany i nie rezygnuje z niego :D
    aby czekam i później zamówię może w styczniu będą przeceny? :)

merida17, Krokodylica lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale naskrobalyscie przez dzien:)

co do masci to koleznka mowila ze najlpesza na odparzenia byla masc bepanthen.

a tak to ja czytalam opinie na srokao tych wsyztskich kosmetykow dla dzieci i ja zakupie baby dream z rossmana- oliwke i krem, zoabczcie sobie - tanie a bardzo prosty i dobry sklad.

pupe w domu bede przemywac gazikami z woda przegotowana- bo podobno to lepiej niz chusteczkami- chusteczki na wyjscie i wyjazdy.

a sudocremu nei mozna codziennie- mowili na Warsztatach- bo bardzo wysusza no i generalnie to jest dla doroslych na odlezyny i odparzenia wiec mysle ze moze i za silne dla malych bobasow- podobno az za bardzo wysusza.

mizzelka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Mizzelko a co do piersi to ja jestem przerażona haha, ja miałam zawsze C lub D w zależności jaki się stanik trafił. A teraz to już mam problem coś kupić. Zwłaszcza, że mam pod biustem 75, a zazwyczaj te co są od E w górę to są też szersze pod biustem. No i potem trzeba szukać w jakiś drogich sklepach, a też nie zawsze umiem znaleźć.

Rybeńka słuchaj, byłam dziś oglądać biustonosze. W Stemarze są chociaż drogie, najtańsze za 53 zł. Ale są. Jednak wracając do Fokusa weszłam do starego Merkurego, tam od damiani w górę jak idziesz po lewej. Na parterze są ciuchy dla przyszłych mam i tam są tej samej firmy co w Stemarze, tylko o 30 zł tańsze! Z 95 na 67(nie wiem dlaczego aż tyle), fajne i mają nawet do H-I miski, więc jest wybór. Idź mierz.
    Ja mam dużo pod biustem, ale u mnie problem jest inny, chciałam cały zwykły bawełniany z fiszbiną i nie mieli na mnie :(
    Przed ciążą C, a dziś mierzyłam nawet F, ale firma firmie nie równa i myślę, że realnie E. Przerażające.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 19:36

Rybeńka lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki Tygrysku :-* w ogóle zapomniałam, że tam jest taki sklep z odzieżą dla mam :-) na pewno jak będę w Rybniku to się przejdę po tych sklepach :-) dzięki wielkie Kochana :-) widze ze tez masz problem ze stanikiem. Oj to jest masakra z tymi piersiami hehe ;-)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia wszystkim!

I powiem Wam jedno! Jak ja nienawidzę drapać szyb w aucie!!!!!

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

u nas słonecznie i mroźno, ale nie jest źle :-)

Tygrysku trzeba wychodzić wcześniej, włączyć na chwilę auto i szron sam zejdzie z szyb :-) a tak naprawdę to czas zacząć sezon zimowy :-)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rety szybko zima sie chyba zacznie :)
    Dzien dobry wszystkim :)

płaszczyk jest dla mnie konieczny bo zamarznę...

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna też czytam te analizy sroki, fajne są :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak
    MIzzelko wczoraj znalalzam na stronie hm ze jak tam podasz maila ( zapisz sie do newtsellera) to dostajesz 25% na jeden produkt w hm

i tak patrze ze na tej kurtce byloby 57 zl!

chyba w nast tyg pojade i zakupie!

diamonds lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh żebym jeszcze miała blisko ten hm... a mam najbliższy o ponad 70 km i niestety.. nie wiem czy tam jest dział dla kobiet w ciąży, lipa jak cholera :(
    jak przez neta nie kupie to mogę się cmoknąć ;/
    ale dzięki, zapisze się, czemu nie :) może jakimś cudem sie uda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i były dziewczyny i się zmyły :-/

Moje dziecko zaprowadzone do przedszkola, a po mamy iść do kina na Pinokia :-)

zobaczymy jak jej się spodoba- bo to chyba bajko- fabuła. Ale zawsze można wyjść wcześniej :-)

Mizzelko dobrze że już wybrany wózek :-) to ten Tutek cośtam :) ???

Kobiety a Wy już macie na oku jakieś wózki? teraz jak patrzę dokoła większość jeździ bebetto luca najczęściej w kolorach szarych. ale jak na razie widziałam same gondole. Spacerówek jeszcze nie widziałam a do sklepu nie chodziłam. Mam niby po małej wózek, ale nie wiem czy nie kupię nowego.
    Z tym że zastanawiam się nad jakąś lekką spacerówką, ale amortyzowaną, z koszem na zakupy, najlepiej z hamulcem w rączce, koniecznie blokadą kół przednich :-)
    tylko też muszę przemyśleć- Agatka w maju przesiadła się do spacerówki- tu wyszłoby że w sierpniu- wrześniu najwcześniej. Przydałby się kombinezon do takiego wózka, ochraniacz, no i kółka które da się blokować żeby nie szalały w śniegu- no i żeby dały radę po nim jechać.
    Chyba jeszcze nie wyprodukowali takiego wózka :-)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mozesz kupic i przez neta- tez bedzie kupon tylko dokladnie pomierzyc.
    no to troche daleko masz, myslalam ze blizej.

na allegro czasem maja tez, ostatnio byla za 199 zl nowa i zawsze taka mozna odeslac. tylko to chyba byla jakas wiesza, trzeba sprawdzac

porpostu parka ciazowa hm i wyskakuje

atdcqtkf2affvuei.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętam 973807akam7fskhn.gif

Rybeńka, mizzelka lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja witam się z rana Kobietki :-)
    My się zdecydowaliśmy na wózek camarelo sevila 3 w 1 ale fotelik cybex aton 3 zamiast tego "wózkowego" bo jest atestowany. No i w jak wzięliśmy z wózkiem to wychodzi on taniej. Bo np. Za sam foteli ok 700 zł a jak z wózkiem to wychodzi on ok 300zł.
    Co do spacerówki to ja niestety nie pomogę, bo sama miałam problem przy wyborze wózka.
    Miłego dnia Dziewczyny :-)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena co u Ciebie? jak sie czujesz? masz juz jakies dolegliwosci?:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba sie zdecydujemy na Jedo fyn!

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    No i były dziewczyny i się zmyły :-/

Moje dziecko zaprowadzone do przedszkola, a po mamy iść do kina na Pinokia :-)

zobaczymy jak jej się spodoba- bo to chyba bajko- fabuła. Ale zawsze można wyjść wcześniej :-)

Mizzelko dobrze że już wybrany wózek :-) to ten Tutek cośtam :) ???

Kobiety a Wy już macie na oku jakieś wózki? teraz jak patrzę dokoła większość jeździ bebetto luca najczęściej w kolorach szarych. ale jak na razie widziałam same gondole. Spacerówek jeszcze nie widziałam a do sklepu nie chodziłam. Mam niby po małej wózek, ale nie wiem czy nie kupię nowego.
    Z tym że zastanawiam się nad jakąś lekką spacerówką, ale amortyzowaną, z koszem na zakupy, najlepiej z hamulcem w rączce, koniecznie blokadą kół przednich :-)
    tylko też muszę przemyśleć- Agatka w maju przesiadła się do spacerówki- tu wyszłoby że w sierpniu- wrześniu najwcześniej. Przydałby się kombinezon do takiego wózka, ochraniacz, no i kółka które da się blokować żeby nie szalały w śniegu- no i żeby dały radę po nim jechać.
    Chyba jeszcze nie wyprodukowali takiego wózka :-)
    o to miłe popoludnie sie zapowiada :) tak tak
    mam tutek tambero:)
    http://allegro.pl/tutek-2014-wozek-tambero-wielofunkcyjny-2w1-3w1-i4705793053.html
    suuuuuuuuper jest i ma dobre opinie..
    a chodzi ci o to żeby zablkować kółka skrętne?

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    to mozesz kupic i przez neta- tez bedzie kupon tylko dokladnie pomierzyc.
    no to troche daleko masz, myslalam ze blizej.

na allegro czasem maja tez, ostatnio byla za 199 zl nowa i zawsze taka mozna odeslac. tylko to chyba byla jakas wiesza, trzeba sprawdzac

porpostu parka ciazowa hm i wyskakuje
    no wlasnie z ubraniami ciążowymi mam taką lipę że szok.. ale mam nadzieje że ogarnę

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ