Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
diamonds wrote:A może któraś z Was będzie chustować i zna się więcej jaką chustę ewentualnie wybrać. albo ma sprawdzone nosidełko lub wie czym się sugerować i na co zwracać uwagę przy jego wyborze.
Podobno najlepiej wybrać chustę tkaną. Są najtrwalsze.
Ja mam taką: http://mamazen.pl/chusta-hoppediz-antigua-4-6m.htmldiamonds lubi tę wiadomość
-
Co tam u Was dziołszki?
Ja się właśnie dowiedziałam, że wszyscy mamy wolne 10 listopada za 1
Zamówiłyśmy z koleżanką z pracy pizze i teraz już mi dobrze
Pojedzone, uśmiechnięte za 1h i 15 min pójdziemy do domciu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 13:46
diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
nick nieaktualnyTygrysku, właśnie pochłonęłam bananowy za Ciebie i za mnie chyba się uzależniam powolutku
Byłam dziś gościnnie na listopadówkach, mają już sporą grupkę bobasków na świecie (nie śledzą wątku, ale mam nadzieję, że wszystkie zdrowe, całe i kochane na pewno), ale co mnie zaskoczyło, to spora grupka bobasków na liście, nie ma nawet 3 kg w czasie porodu i chyba bardzo są niecierpliwe, bo sporo już na świecie pojawiło się w 34-36 tyg taka moja refleksja, że gdyby mi się tak zdarzyło, to jeszcze mogę wyrobić się w tym roku! Mam nadzieję, że nie i będę mocno zaciskać nogi, ale to przewidywanie terminu porodu to można sobie wsadzić w pupencję :)taka tam refleksjadiamonds, Tygrysek, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGosiak wrote:Ja będę chustować. Kilka moich koleżanek chustowało i baardzo polecają, raz, że odciąża kręgosłup i jest wygodne, a dwa dla dziecka to super sprawa, jest cały czas blisko, słyszy bicie serca mamy, no i ma masaż brzuszka.
Podobno najlepiej wybrać chustę tkaną. Są najtrwalsze.
Ja mam taką: http://mamazen.pl/chusta-hoppediz-antigua-4-6m.html
No dobrze. Dziękuję za odpowiedź.
To jeszcze Cię spróbuję wykorzystać rzecz jasna Twoją wiedzę
A mogłabyś napisać czemu chusta a nie nosiło?
Nosidło po prostu się zakłada a chusty trzeba się uczyć?
No i jak jest z dobieraniem długości chusty? Bo są bardzo różne? Czy patrzy się czy ktoś jest szczupły czy teższy i w zależności dobiera chustę dłuższą lub krótszą?
O tkanych czytałam że są najlepsze no i spotkałam się z opinią że używane są lepsze dla początkujących mam niż nowe?
Jak chwilkę znajdziesz to napisz co nieco proszę -
Ewelcia mozesz zerknac sobie na moj wykres- zaznaczalam wymioty i zobacz do kiedy trwaly...
tez mialam nadzieje ze po 12 tyg przejda , do tego takie mdlosci od 6 tyg ze nie dalam rady wyjsc na balkon! po 13 tyg jakos albo 14 wymiotowalam rano zolcia ( takich kilka serii) ale juz jedzenie w wiekszosci zostawalo w zoaldku.
jak wymiotowalam wszystkim 3 dni to aplikowalam czopek (Torecan)bo tez nie moze tak byc ze nic nie jesz.
moze sprobuj z kaszka dla dzieci albo kaszke manna na wodzie.- czasem przegryzalam wafle ryzowe.
no i jak zjesz mala porcje to od razu na bok i czekaj az sie przyjmie.
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelcia
Cóż powiedzieć?
Chyba prawie wszystkie przeszlysmy przez ten etap
Trzeba dać odpocząć żołądkowi. Był etap że mój przyjmował tylko kaszę manna na wodzie albo kleik ryżowy- tak jak dla dziecka kupujesz też na wodzie.
Do picia woda,mięta albo rumianek w niewielkich porcjach.
Trzymajcie się tam i trzeba przetrwać.
Do lodówki lepiej było wtedy się nie zbliżać bo wszystkie zapachy i potrawy dodatkowo drażniły żołądek.
Życzę szybkiego powrotu do " normalności".Ewelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, a tak z innej beczki
Zastanawiałyście się nad sesją brzuszkową? Robicie? Macie jakieś pomysły na nią?
Osobiście chciałabym w plenerze, ale jestem też realistką i może być śniegu po kolana, więc ani to mądre, ani praktyczne.
Szukanie inspiracji w necie idzie mi kiepsko. Wszystko jest bardzo oklepane i nie w moim stylu. Sama trochę pstrykam zdjęcia, więc jak widzę u każdego fotografa: goły brzuszek, a na nim buciki, przewiązane wstążką, bądź popisane szminką imiona to ręce mi opadają Oczywiście każdy robi, jak lubi. Takie zdjęcia mogę pstryknąć sama, bo mam czym i wiem jak....po prostu chciałabym coś nietuzinkowego, innego. Coś mi się tam rodzi w głowie, ale może któraś trafiła na "nietypową" sesję w necie i chciałaby się tym podzielić -
diamonds wrote:No dobrze. Dziękuję za odpowiedź.
To jeszcze Cię spróbuję wykorzystać rzecz jasna Twoją wiedzę
A mogłabyś napisać czemu chusta a nie nosiło?
Nosidło po prostu się zakłada a chusty trzeba się uczyć?
No i jak jest z dobieraniem długości chusty? Bo są bardzo różne? Czy patrzy się czy ktoś jest szczupły czy teższy i w zależności dobiera chustę dłuższą lub krótszą?
O tkanych czytałam że są najlepsze no i spotkałam się z opinią że używane są lepsze dla początkujących mam niż nowe?
Jak chwilkę znajdziesz to napisz co nieco proszę
Czemu chusta? Miałam rekomendację koleżanek właśnie, widziałam jak noszą swoje maluszki od urodzenia po kilkanaście miesięcy w chuście, jak te dzieciaczki są spokojne, nosili na zmianę - raz mama, raz tata.
Chustę można wiązać na wiele różnych sposobów. Nosidełka są zwykle zalecane starszym dzieciom - takim, które już siedzą, poza tym w nosidle zawsze dziecko jest tyłem do świata. No i nosidełko dobiera się do wagi, wieku, chusta "rośnie" wraz z dzieckiem.
diamonds lubi tę wiadomość
-
Słoneczna a u nas póki co jest dobrze. Mam nadzieję że z fasolka wszystko jest ok. Co do objawów to raz są tam nie ma ich wcale. Najbardziej odczuwalne są po południu. Takie moje poranne popołudniowe mdłości na całe szczęście bez wymiotow. Teraz wizytę mamy 5 listopada i jak po usg będzie ok to zakładamy kartę ciąży bo to będzie 9tc. W tym tyg jeszcze muszę
wykonać badania krwi. Mam nadzieję że na wizycie będzie wszystko dobrze. Innej opcji nie ma.Scarlett2014, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Kochane czytam Was i czytam i powiem Wam, ze dla mnie nie ma piekniejszego imienia niz Weronika.
Sloneczna kochanie dziekuje za podpowiedzi, co do Conceive t9 uzywalam i dalam sobie spokoj bo nie dosc, ze nie pomogl, to wrecz zawadzal. Co dp siemienia to nie wiem czy takiego gluta bym dala rade wciagnac
Madziu, kiedys ktos zazartowal, DLACZEGO PORANNE MDLOSCI NAZYWA SIE PORANNYMI, SKORO TRWAJA CALY DZIEN?
Jejku ja jak dostawalam mdlosci z Werka, to bylo to wieczorem, jak tylko sie polozylam do spania. Masakra, nie szlo oka zmruzyc. Najgorsze ze przez cala ciaze nie zwrocilam ANI RAZU! I sie tak meczylam z pol ciazy..potem doszly zabawy o 3 w nocy bo sie mala obudzila i chodzilam jak zombie zombie
Pozdrawiam Was serdecznie brzuchatki! ♡♡♡Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 18:18
merida17, Tygrysek, słoneczna 85, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
merida17 wrote:Dziewczyny, a tak z innej beczki
Zastanawiałyście się nad sesją brzuszkową? Robicie? Macie jakieś pomysły na nią?
Osobiście chciałabym w plenerze, ale jestem też realistką i może być śniegu po kolana, więc ani to mądre, ani praktyczne.
Ja już prawie zapisałam się, ale na sesje noworodkową.
Tutaj: http://ewelinabaranska.pl/
Zastanawiam się czy nie zrobić sobie w ramach tej sesji 3-4 zdjęcia z brzuszkiem jeszcze... Zobaczymy jak będę wyglądaćdiamonds, mizzelka lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
nick nieaktualnyTygrysku, tak szybko trzeba się zapisywać na noworodkową?
Lubię takie zdjęcia, sama zaczynam zbierać takie różne dodatki do zdjęć i chyba zatrudnię mamę do szydełka jest w tym dobra, to może coś mi zrobi do sesji
Ja dziś nawiązałam kontakt z fotografem znajomej. Robi fajne zdjęcia, jeszcze nie wiem, jak cenowo, ale może razem coś wymyślimy Powiedział, żeby robić w 8 mc, bo brzuszek jeszcze wysoko i samopoczucie znośne pewnie obawia się humorów na koniec I wspomniał, że noworodkowa, jak najbardziej też, gdybym chciała najlepiej jak dzidzia ma 6-9 dni max 12 zobaczymy co z tego wyjdzie
http://www.mkslowinski.com/#!newborn-baby-portrait-cork/cdq4
http://www.mkslowinski.com/#!maternity-portrait-east-cork/c1k2x (bardzo podoba mi się to w sianku)Daisy, Tygrysek, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Trzeba sobie zaklepać mniej więcej termin. Ja już dawno byłam zdecydowana, więc chciałam mieć pewność. Taką sesje robi się jak najszybciej. Jak urodzę na początku marca to myślę zrealizować plan do końca marca jak wszystko będzie ok.
Co do brzuszka, to Pani fotograf pisała mi że u mnie to najlepiej w styczniu, czyli 8 miesiąc.
merida17 lubi tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTygrysek wrote:Trzeba sobie zaklepać mniej więcej termin. Ja już dawno byłam zdecydowana, więc chciałam mieć pewność. Taką sesje robi się jak najszybciej. Jak urodzę na początku marca to myślę zrealizować plan do końca marca jak wszystko będzie ok.
Co do brzuszka, to Pani fotograf pisała mi że u mnie to najlepiej w styczniu, czyli 8 miesiąc.
Podobno najlepiej, jak dzidzia ma do 2 tyg, bo jeszcze taka drobniutka tylko kwestia samopoczucia po porodzie, bo zazwyczaj jeszcze stać nie można prosto, a tu już sesje dobrze, że nie my modelkami na tych foteczkach
diamonds lubi tę wiadomość