X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze zobacze z sesja noworodkowa- zalezy od cen!

bo brzuszkowa to maz mi zrobi-

Daisy a oeparol bierzesz? ja juz bylam taka zdesperowana w tych staraniach ze bralam wszytsko.. i pilam siemie i nie patrzylam czy to glut czy nie ! skoro mial pomoc:)czego sie nie robi!!!!!!:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

U mnie noc słabo.
    Całą noc myślałam o chustach
    Wczoraj cały wieczór spędziłam na czytaniu opinii o chustach i powiem Wam ,że jestem głupsza niż byłam.

Myślałam, że to jest proste a okazuje się że można wszystko skomplikować :-)
    Tu piszą o elastycznych gdzie indziej zachwycają się tkanymi. Raz używane są lepsze inni aprobuja wyłącznie nowe.

Jeszcze nauka wiązania.
    Chyba zainwestuje w Nosidło. Pójdę po cienkiej linii oporu. Już się tym stresuje. A co będzie potem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Podobno najlepiej, jak dzidzia ma do 2 tyg, bo jeszcze taka drobniutka :) tylko kwestia samopoczucia po porodzie, bo zazwyczaj jeszcze stać nie można prosto, a tu już sesje ;) dobrze, że nie my modelkami na tych foteczkach :)

Sądzę że sesje z maluszkami takimi jak najmłodszymi są prostsze w wykonaniu. Najedzone dzieciątko po prostu zasypia.
    A im starszy noworodek tym bardziej aktywny.
    sesje z Maleństwem są słodkie.
    My zrobimy ze starszą siostrą :-) coby dziewczyny miały pamiątkę.
    U nas trzeba się wcześniej umówić żeby nagrzali porządnie studio do takiej sesji.
    Damy radę ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to jestem zła trochę, ale nic nie poradzę zasadniczo.
    Miałam umówić się na to dodatkowe usg u znajomego- zwlekałam z tym. A jak już w ubiegłym tygodniu zaczęłam do niego dzwonić to mnie odrzucał.
    okazało się że wyleciał na urlop- w zasadzie co roku w tym czasie lata do Indii, na 2-3 tygodnie :-) Szczęściarz :-)

no i raczej mi przepadnie. Wraca dopiero w przyszłym tygodniu. to chyba będzie za późno żeby powtórzyć połówkowe?

Mam nauczkę. Trzeba było się szybciej zbierać, może przed wylotem jeszcze by mnie wcisnął.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds, ja drugie polowkowe zrobiłam na przełomie 23/24 tydz i wszystko ładnie wyszło, więc myśle, ze sie wyrobisz czasowo :)

diamonds lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kochane :)

Sloneczna ja biore tylko Fertility Support ten badziew jeden i ten sam od miesiecy. Do tego estrofem, acesan, lutka, folik, moj tez Fertility, flegamina, wit C..teraz jeszcze castagnus. Juz nawet nie zaznaczam tego na wykresach, bo nic sie nie dzieje tylko te leki mi sie swieca na dole wykresu :/

No ale nic, czego sie nie robi..
    Ten oeparol to sprobuje w przyszlym cs. Tez nie chcialabym przedobrzyc bo to tez niedobrze :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy mojemu dr przepisał androvit i wit C :) moze pomogło, co 3mc robiliśmy kontrolnie nasienie, z wizyty na wizytę były lepsze! Długo można o tym pisać, także moze warto cos zmienić? A rożne diagnozy słyszeliśmy razem i osobno! Dacie radę :)

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!

Ja wczoraj wybrałam się po mały prezent dla mojej przyjaciółki (przyleciała wczoraj na kilka dni z Anglii), a patrzcie co kupiłam:
    iodgqs.jpg
    o937ky.jpg
    m7xh0i.jpg
    drfo6s.jpg
    2d9ah53.jpg

m. powiedział, że zwariuje od tego różowego... ale czyż to nie jest urocze??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 10:57

Daisy, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko moj mial 680mln/4ml nasienia stad wit C1000 i flegamina. Fertility to tez taki androvit i inne. Z plemnikami nie mamy problemu, w jednym polu widzenia na pct wyszlo 14szt zywych ruszajacych sie plemnikow, takze wynik wiecej jak idealny. Jesli sie nie uda to po nowym roku bedziemy znowu wszystko powtarzac i wtedy juz prosta droga do in vitro.

No ale badzmy dobrej mysli.

Tygrysku ciuszki sa przepiekne! Widze ze kupujesz juz wieksze rozmiary, to dobrze, bo dzidzia mala szybko rosnie, a lepiej podwijac juz ciut rekawki czy nogawki niz miec zaraz za male. Ja mam jeszcze ciuchy po corce..z metka na 56, 60 i 64 bo nakupowalam i nie zdazyla ponosic tego wszystkiego :D

merida17 lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skupiam się na 62-68 dlatego że to jeszcze będzie końcówka zimy i takie cieplejsze kupuje brzdącowi. Poza tym nie wiem jaka się urodzi. Stawiam, że będzie miała >56, nawet bym była skłonna obstawić że ok 58-60 będzie. Dlatego też nie wiem jaki rodzaj kupować na większe rozmiary. Możliwe że już będzie cieplej.

10 listopada mam wolne i pojedziemy do jakiegoś dużego sklepu dokupić dla najmniejszego dzidziusia brakujące rzeczy. I zamawiamy już przewijak... zawracam Wam głowy moją ekscytacją. Chce mi się dzidziusia.

diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Tygrysku jeszcze troche cierpliwosci ;) Co ja mam powiedziec :D

Fajnie sie czyta co tam u Was, moje wspomnienia z 2006 i 2007 roku wracaja :) nawet mnie wzielo i ogladalam wczoraj fotki malej takiej hehe jaka ona juz jest duza :)

Przewijak bdb rzecz, plecki nie beda bolaly :)
    Kupujesz taki ze stojakiem i polkami od razu na pieluszki itp i z wanienka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,
    a tak z innej beczki.

Moze uzywacie/ używałyście worków próżniowych do przechowywania ubrań?

Z uwagi na druga córkę, postanowiłam teraz nie oddawać ciuszków po małej, tylko zostawiać je dla młodszej :-)
    nigdy nie używałam, patrzyłam na allegro i ceny są różne dla tej samej wielkości worka.
    Macie coś sprawdzonego?
    Boje się że jak wyniosę do piwnicy w kartonie, to po długim czasie nic z nich nie bedzie.
    A jak bym wsadziła je do wora, to i w szafach w mieszkaniu by sie zmieściły, tylko muszę objętość znacznie zmniejszyć :-)

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Heh Tygrysku jeszcze troche cierpliwosci ;) Co ja mam powiedziec :D

Fajnie sie czyta co tam u Was, moje wspomnienia z 2006 i 2007 roku wracaja :) nawet mnie wzielo i ogladalam wczoraj fotki malej takiej hehe jaka ona juz jest duza :)

Przewijak bdb rzecz, plecki nie beda bolaly :)
    Kupujesz taki ze stojakiem i polkami od razu na pieluszki itp i z wanienka?

Kupuję taki drewniany z półkami bez wanienki. Moja siostra Twierdzi, że to zbędny gadżet, ale ja wiem, że mi się przyda.

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Dziewczynki,
    a tak z innej beczki.

Moze uzywacie/ używałyście worków próżniowych do przechowywania ubrań?

Z uwagi na druga córkę, postanowiłam teraz nie oddawać ciuszków po małej, tylko zostawiać je dla młodszej :-)
    nigdy nie używałam, patrzyłam na allegro i ceny są różne dla tej samej wielkości worka.
    Macie coś sprawdzonego?
    Boje się że jak wyniosę do piwnicy w kartonie, to po długim czasie nic z nich nie bedzie.
    A jak bym wsadziła je do wora, to i w szafach w mieszkaniu by sie zmieściły, tylko muszę objętość znacznie zmniejszyć :-)

Worki próżniowe? Extra sprawa, ja mam popakowaną pościel (poduszki i kołdrę) i trzymam je w piwnicy (nie mam tam wilgoci), i ciuchy tak mam, rzeczy na narty, bo to puchowe. Nic się z tym nie dzieję, i co najważniejsze nie zajmuje to dużo miejsca. Trzeb tylko dobrze zamknąć.
    Ja chyba kupowałam te worki w Tesco, ale dość dawno i nie wiem po ile. Też mam plan dać rzeczy małej w tych workach gdzieś, bo będzie mniejsza objętość.

Natalka 03.2015 <3
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kupie taki przewijak kladziony na lozeczko.
    ok 40 zl kosztuje.

nie uzywalam workow prozniowych.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Ja już prawie zapisałam się, ale na sesje noworodkową.
    Tutaj: http://ewelinabaranska.pl/
    Zastanawiam się czy nie zrobić sobie w ramach tej sesji 3-4 zdjęcia z brzuszkiem jeszcze... Zobaczymy jak będę wyglądać :P
    Tygrysku a mogę zapytać ile ona bierze? Bo też chcę u niej robić sesje noworodkowa.

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Tygrysku a mogę zapytać ile ona bierze? Bo też chcę u niej robić sesje noworodkowa.

Tak mi odpisała na maila:

"Z reguły namawiam przyszłe mamy na "małą" sesję ciążową - jest to godzinna sesja (plener lub studio), efektem jest 10 najlepszych zdjęć z sesji wydrukowanych w formacie 15 x 21, te zdjęcia są również na płycie CD, a wszystko zapakowane w ozdobne pudełko. Kosz takiej sesji to 200 zł
    Sesje noworodkowe oferuję jedynie "duże" tzn. 20 zdjęć (wydrukowane i na płycie).
    Często rodzice decydują się na pakiet "mama + dzidziuś" jest to połączenie "małej" (10 zdjęć) sesji ciążowej i "dużej" (20 zdjęć) sesji noworodkowej. Pakiet (zamiast 580 zł) kosztuje 530 zł
    Termin sesji noworodkowej warto zarezerwować już teraz, tzn. ustalamy wstępny termin pi razy drzwi ;) Przy rezerwacji terminu, wpłaca Pani 50 zł zaliczki, która później jest odliczana od całej kwoty na sesję."

Czyli sama sesja noworodkowa (20 zdjęć) to 380 zł.

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś szukał kurtki ostatnio nie?

http://www.bonprix.pl/kategoria/1722/kurtki-i-plaszcze-ciazowe/

Nie ma Was tu, to mi się nudzi :P A pracować już mi się dziś nie chcę. Za 48 min do domku!

mizzelka, merida17 lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku! Ja tam jestem na zakupach :) zapas budyniu zrobiony :) a przy okazji: wanienka, przewijak taki gumowy na łóżko, kombinezon, kilka ubranek i stanik, bo moje sportowe B to teraz DD i to mało! Szok :)

Tygrysek, mizzelka, diamonds lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Tygrysku :-) to fajna ma cenę :-) ale ja się zdecyduję tylko na sesje noworodkową bo brzuszkowa zrobi mi koleżanka.

Tygrysek lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ