Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Helen mnie brak prosiłam o dopisanie
A lista bardzo ładna
Dzień znów zalatany, Kaja super że wieści z wizyty ok
Ja mam wizytę dopiero 22 kwietnia.
nesone pieluszki flanelowe jako spód do gondoli, przenośny przewiak, kocyk, na podłogę jak kładziesz malucha, do wielu rzeczy się przydaje
A ja bambusowych nie brałam, w sumie przy 1 synku bez nich się obeszło więc jakoś się nie rozglądałam
Repose jak dla mnie ten 8 miesiąc też za szybko belly liczyDla mnie zacznę 16
Helen, nesone lubią tę wiadomość
-
Agabtm dzięki ze pytasz
A jak wrażenia męża ze szkoły rodzenia?
Nieodzywałam się bo trochę fizycznie nie domagałam przez ta chorobe i od niedzieli do dzisiaj leżałam plackiem. Dzisiaj trochę się ozywilam i wstawilam pranie dla Niuni i jutro będę prasować na w pół leżąco hehe. Nie mogę nawet chodzić po domu bo jednak grawitacja działa i brzuch się spina,ale jakoś się dokulam przez mc. Po tych akcjach ze skurczami i szyjka wole przyspieszyc z wyprawka.
Anadzia zazdroszczę wyjazdu do Zakopanego... My mieliśmy jechać nad morze do spa w kwietniu no ale lekarz wyraźnie powiedział,żadnej jazdy samochodem
Dziewczyny a jak z waszym śluzem? Coś się zmieniło? Ja od dwóch dni mam mega jego dużo i mega mam mokro (nie wiem... może przez ten krazek?). I uwaga co mój mąż wymyślił. Mówię mu ze wylatuje ze mnie dużo sluzu a on ze pewnie Niunia się ode mnie zarazila i ma teraz ona katarek i w ten sposób się go pozbywa... PADŁAM xDMoni15382, Andzia SM, jane, Helen, evus lubią tę wiadomość
Pati -
Patrycjusz wrote:Agabtm dzięki ze pytasz
A jak wrażenia męża ze szkoły rodzenia?
Nieodzywałam się bo trochę fizycznie nie domagałam przez ta chorobe i od niedzieli do dzisiaj leżałam plackiem. Dzisiaj trochę się ozywilam i wstawilam pranie dla Niuni i jutro będę prasować na w pół leżąco hehe. Nie mogę nawet chodzić po domu bo jednak grawitacja działa i brzuch się spina,ale jakoś się dokulam przez mc. Po tych akcjach ze skurczami i szyjka wole przyspieszyc z wyprawka.
Anadzia zazdroszczę wyjazdu do Zakopanego... My mieliśmy jechać nad morze do spa w kwietniu no ale lekarz wyraźnie powiedział,żadnej jazdy samochodem
Dziewczyny a jak z waszym śluzem? Coś się zmieniło? Ja od dwóch dni mam mega jego dużo i mega mam mokro (nie wiem... może przez ten krazek?). I uwaga co mój mąż wymyślił. Mówię mu ze wylatuje ze mnie dużo sluzu a on ze pewnie Niunia się ode mnie zarazila i ma teraz ona katarek i w ten sposób się go pozbywa... PADŁAM xD -
Moni15382 wrote:Andzia to super wycieczkę mieliście:) podziwiam za tak długi spacer:) ale chyba warto było
Koniecznie wrzuć jakie masz zakupy:)
Bo ja już po Waszych wpisach to kompletnie zwariowałam, siedzę którąś godzinę przed kompem na allegro i na gemini i normalnie czacha mi dymi...tak mi zamieszałyście że już sama nie wiem co chcę, co potrzebuje i te różnice w cenach ogromne sątaki wybór że hej:)
I tak się teraz zastanawiam - jakiś krem z filtrem na lato dla naszych pociech kupujecie?? -
Ja gdzieś czytałam żeby noworodka nie smarować kremami tylko chronić przed słońcem. Nie wystawiać. Zawsze w cieniu. Więc narazie nie kupuję ale jak się urodzi to pewnie kupię
bo jak jakiś wypad w sierpniu się zaplanuje to na w razie lepiej miec:)nie mówię o wystawieniu dziecka by do.opalilo ale mimo cienia i tak asekuracyjne posmarować
-
No i witam się w 29 tygodniu:-) już czekam na wtorek na wizytę u lekarza
i pofgladanie Naszego Skarbenka:-)
Co do spinania brzuszka to i mam tak że właśnie właśnie podbrzuszu raz na jakiś czas spina mi się. Myślałam ze to Mała tak się układa ale to jednak chyba nie ona:) wczoraj po spacerku mialam tak koło razy wiec pewnie z zmeczenia:)
Zakopane i Krokusy polecamspacerek dlugi ale powoli można iść. Miejsc N przerwy by sobe usiąść jest sporo:) zawsze to.lepsze niż siedzenie w domu.
Agabtm, Paula222, Helen lubią tę wiadomość
-
Helen wrote:kaja podaj dane do tabeli, gratki, jak tam twoja dzidzia?
Poród 26.06.2016 będzie Syn (drugi)
Co do wymiarów etc to za miesiąc bo wczoraj skupił się na łożysko i wody serducho itp wizyta trwała około 50 min bo z pierwszej ciąży teraz pilnuje łożysko! !!!!
następna wizytą jest 4 MajaHelen lubi tę wiadomość
-
Agabtm wrote:Kaja podaj jakieś wymiary po wizycie wagę etc
..
Beatas super, że Blanka rośnie i na wizycie wszystko ok. Zaszalalas z zakupami juz chyba niczego Ci nie brakuje super!!chyba skorzystam z tej aukcji która podalas.
Ja po szkole rodzenia dziś pierwszy raz byłam z mężem.
Chętnie bym dała ale nie mierzył i nie ważył tym razem bo skupił się na łożysko bo w pierwszej ciąży łożysko niezły nr wywinelo -
Witam. U mnie 29 tydzień. Termin na 26.06. Nie pisałam nic na forum ale czasem czytałam. Wczoraj mieliśmy wizytę. I wszystko ok. Córcia. Imię wybierzemy jak się urodzi. Mogę mieć pytanie ❓ jak u Was wygląda kwestia ułożenia dziecka na tym etapie? U nas pośladkowe. Zapomniałam spytać wczoraj. Do kiedy się może obrócić.?
Helen lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Dzięki za opinie, kupiłam już sobie spodnie i bluzeczkę. W Happymum już kiedyś oglądałam sukienki, są śliczne, ale cóż... najważniejsze, żeby się dobrze czuć.
Wczoraj byłam u lekarza. Krótka wizyta (długie usg za 3 tygodnie), ale chociaż wiem, że mała wreszcie ułożyła się główką w dół, bo do tej pory leżała poprzecznie. Moja szyjka już prawie nie istnieje, więc nakaz leżenia przez większą część dnia. Najlepsze jest to, że mam w domu takiego Cerbera, więc pewnie będę musiała prosić o pozwolenie na pójście siusiu. Szczególnie, że mój mąż się wczoraj nasłuchał od lekarza, jak to niedawno miał pacjentkę, która się nie słuchała i urodziła w 30 tygodniu, bo szyjka jej się nagle otworzyła po zakupach.
Także dziewczyny odpoczywajcie ile możecie!Patrycjusz, Helen lubią tę wiadomość
-
Patrycjusz to odpoczywaj dużo i powrotu do sił!!
Andziasm ale Ci Zazdroszczę tych gór i Zakopanego uwielbiam te miejsce byłam w tamtym roku zima. My raczej już nigdzie się nie wybieramy chyba, że mąż mnie zaskoczyco do szkoły rodzenia to mąż słuchał i był przejęty tematyka karmienia piersią i pierwszy raz widział jak to wygląda w praktyce ze nie zawsze jest cudownie i pięknie
Andzia SM, Patrycjusz lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Patrycjusz kup w aptece test na obecność wód płodowych bo ja też na początku miałam takie uczucie że mi mokro. Wczoraj miałam badanie afi czyli poziomu wód i spadło z 7 na 6. Dziś jakaś godzinę temu chlusneło ze mnie.. Zalałam cała podłogę. Czekam na pomiar czy coś tam jeszcze zostało. Jeśli nie to wywołujemy poród
Patrycjusz lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny!
Andzia-pokaźna ta Twoja lista zakupów
Jejku jak Ci zazdroszczę tego Zakopanego i tego,że możesz sobie tak spacerować. Ja ledwo jestem w stanie przejść 15 minut bo mam wrażenie ,że spojenie łonowe mi się rozsypie.
My wczoraj byliśmy na szkole rodzenia i mieliśmy zajęcia z dietetykiem. W bardzo fajny i konkretny sposób wytłumaczyła nam dlaczego w ciąży trzeba tyć. Przekonał mnie fakt ,że karmiąc piersią spala się ok 650 kcal na samą produkcję pokarmu i gdyby kobieta wtedy nie miała żadnych zapasów to by bardzo wyniszczyło jej organizm. (biorąc pod uwagę fakt,że po porodzie nie ma się czasu na regularne posiłki) Poleciła też fajną stronę www.1000dni.pl na temat odżywiania.
Ja mam ciągle na plusie +14 i mogę przytyć jeszcze 2 według różnych tabel. Zobaczymy jak będzie. W każdym razie już się tak nie katuję tą wagą.
Trzymam kciuki za Wasze wizyty!
Andzia SM, Repose lubią tę wiadomość