X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen mnie brak prosiłam o dopisanie :P A lista bardzo ładna :)

Dzień znów zalatany, Kaja super że wieści z wizyty ok :)

Ja mam wizytę dopiero 22 kwietnia.

nesone pieluszki flanelowe jako spód do gondoli, przenośny przewiak, kocyk, na podłogę jak kładziesz malucha, do wielu rzeczy się przydaje :)

A ja bambusowych nie brałam, w sumie przy 1 synku bez nich się obeszło więc jakoś się nie rozglądałam :)

Repose jak dla mnie ten 8 miesiąc też za szybko belly liczy ;) Dla mnie zacznę 16 :)

Helen, nesone lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm dzięki ze pytasz ;) A jak wrażenia męża ze szkoły rodzenia?

Nieodzywałam się bo trochę fizycznie nie domagałam przez ta chorobe i od niedzieli do dzisiaj leżałam plackiem. Dzisiaj trochę się ozywilam i wstawilam pranie dla Niuni i jutro będę prasować na w pół leżąco hehe. Nie mogę nawet chodzić po domu bo jednak grawitacja działa i brzuch się spina,ale jakoś się dokulam przez mc. Po tych akcjach ze skurczami i szyjka wole przyspieszyc z wyprawka.

Anadzia zazdroszczę wyjazdu do Zakopanego... My mieliśmy jechać nad morze do spa w kwietniu no ale lekarz wyraźnie powiedział,żadnej jazdy samochodem :(

Dziewczyny a jak z waszym śluzem? Coś się zmieniło? Ja od dwóch dni mam mega jego dużo i mega mam mokro (nie wiem... może przez ten krazek?). I uwaga co mój mąż wymyślił. Mówię mu ze wylatuje ze mnie dużo sluzu a on ze pewnie Niunia się ode mnie zarazila i ma teraz ona katarek i w ten sposób się go pozbywa... PADŁAM xD

Moni15382, Andzia SM, jane, Helen, evus lubią tę wiadomość

Pati
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz wrote:
    Agabtm dzięki ze pytasz ;) A jak wrażenia męża ze szkoły rodzenia?

Nieodzywałam się bo trochę fizycznie nie domagałam przez ta chorobe i od niedzieli do dzisiaj leżałam plackiem. Dzisiaj trochę się ozywilam i wstawilam pranie dla Niuni i jutro będę prasować na w pół leżąco hehe. Nie mogę nawet chodzić po domu bo jednak grawitacja działa i brzuch się spina,ale jakoś się dokulam przez mc. Po tych akcjach ze skurczami i szyjka wole przyspieszyc z wyprawka.

Anadzia zazdroszczę wyjazdu do Zakopanego... My mieliśmy jechać nad morze do spa w kwietniu no ale lekarz wyraźnie powiedział,żadnej jazdy samochodem :(

Dziewczyny a jak z waszym śluzem? Coś się zmieniło? Ja od dwóch dni mam mega jego dużo i mega mam mokro (nie wiem... może przez ten krazek?). I uwaga co mój mąż wymyślił. Mówię mu ze wylatuje ze mnie dużo sluzu a on ze pewnie Niunia się ode mnie zarazila i ma teraz ona katarek i w ten sposób się go pozbywa... PADŁAM xD
    Haha dobre

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni15382 wrote:
    Andzia to super wycieczkę mieliście:) podziwiam za tak długi spacer:) ale chyba warto było
    Koniecznie wrzuć jakie masz zakupy:)

Bo ja już po Waszych wpisach to kompletnie zwariowałam, siedzę którąś godzinę przed kompem na allegro i na gemini i normalnie czacha mi dymi...tak mi zamieszałyście że już sama nie wiem co chcę, co potrzebuje i te różnice w cenach ogromne są:) taki wybór że hej:)

I tak się teraz zastanawiam - jakiś krem z filtrem na lato dla naszych pociech kupujecie??
    Dołączam do pytania o kremik

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzieś czytałam żeby noworodka nie smarować kremami tylko chronić przed słońcem. Nie wystawiać. Zawsze w cieniu. Więc narazie nie kupuję ale jak się urodzi to pewnie kupię;) bo jak jakiś wypad w sierpniu się zaplanuje to na w razie lepiej miec:)nie mówię o wystawieniu dziecka by do.opalilo ale mimo cienia i tak asekuracyjne posmarować ;)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam się w 29 tygodniu:-) już czekam na wtorek na wizytę u lekarza :) i pofgladanie Naszego Skarbenka:-)
    Co do spinania brzuszka to i mam tak że właśnie właśnie podbrzuszu raz na jakiś czas spina mi się. Myślałam ze to Mała tak się układa ale to jednak chyba nie ona:) wczoraj po spacerku mialam tak koło razy wiec pewnie z zmeczenia:)
    Zakopane i Krokusy polecam :) spacerek dlugi ale powoli można iść. Miejsc N przerwy by sobe usiąść jest sporo:) zawsze to.lepsze niż siedzenie w domu. :)

Agabtm, Paula222, Helen lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    kaja podaj dane do tabeli, gratki, jak tam twoja dzidzia?

Poród 26.06.2016 będzie Syn (drugi :-) )

Co do wymiarów etc to za miesiąc bo wczoraj skupił się na łożysko i wody serducho itp wizyta trwała około 50 min bo z pierwszej ciąży teraz pilnuje łożysko! !!!!
    następna wizytą jest 4 Maja

Helen lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen lista super wygląda! !!

Helen lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Kaja podaj jakieś wymiary po wizycie wagę etc
    ..
    Beatas super, że Blanka rośnie i na wizycie wszystko ok. Zaszalalas z zakupami juz chyba niczego Ci nie brakuje super!! ;);) chyba skorzystam z tej aukcji która podalas.
    Ja po szkole rodzenia dziś pierwszy raz byłam z mężem. ;)

Chętnie bym dała ale nie mierzył i nie ważył tym razem bo skupił się na łożysko bo w pierwszej ciąży łożysko niezły nr wywinelo

mhsvanlih0qhtdnx.png

• mamaNika Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. U mnie 29 tydzień. Termin na 26.06. Nie pisałam nic na forum ale czasem czytałam. Wczoraj mieliśmy wizytę. I wszystko ok. Córcia. Imię wybierzemy jak się urodzi. Mogę mieć pytanie ❓ jak u Was wygląda kwestia ułożenia dziecka na tym etapie? U nas pośladkowe. Zapomniałam spytać wczoraj. Do kiedy się może obrócić.?

Helen lubi tę wiadomość

• iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Dzięki za opinie, kupiłam już sobie spodnie i bluzeczkę. W Happymum już kiedyś oglądałam sukienki, są śliczne, ale cóż... najważniejsze, żeby się dobrze czuć. :)
    Wczoraj byłam u lekarza. Krótka wizyta (długie usg za 3 tygodnie), ale chociaż wiem, że mała wreszcie ułożyła się główką w dół, bo do tej pory leżała poprzecznie. Moja szyjka już prawie nie istnieje, więc nakaz leżenia przez większą część dnia. Najlepsze jest to, że mam w domu takiego Cerbera, więc pewnie będę musiała prosić o pozwolenie na pójście siusiu :). Szczególnie, że mój mąż się wczoraj nasłuchał od lekarza, jak to niedawno miał pacjentkę, która się nie słuchała i urodziła w 30 tygodniu, bo szyjka jej się nagle otworzyła po zakupach.
    Także dziewczyny odpoczywajcie ile możecie!

Patrycjusz, Helen lubią tę wiadomość

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaNika, najczęściej dzieci odwracają się do 34 tygodnia, ale to i tak zależy od warunków np. ilości miejsca w macicy. Mojej koleżance córka odwróciła się na tydzień przed zaplanowaną już cesarką. Masz jeszcze czas, spokojnie.

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcia zakupów :) Nie uwzględniłam tylko podkładów na łóżko i wielgachnych podpasek :)

Tu apteka gemini:)
    2w36viq.jpg
    k802b.jpg

i rożki z allegro:)
    34ou461.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 09:03

beatas, Agabtm, jane, Helen, evus lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I lista z gemini:
    apgck.png
    ilke4p.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 09:07

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz to odpoczywaj dużo i powrotu do sił!! ;)
    Andziasm ale Ci Zazdroszczę tych gór i Zakopanego uwielbiam te miejsce byłam w tamtym roku zima. My raczej już nigdzie się nie wybieramy chyba, że mąż mnie zaskoczy ;) co do szkoły rodzenia to mąż słuchał i był przejęty tematyka karmienia piersią i pierwszy raz widział jak to wygląda w praktyce ze nie zawsze jest cudownie i pięknie ;);)

Andzia SM, Patrycjusz lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kremu nam do szpitala kazano kupić krem F18 TAK się nazywa wiec pewnie będę nim smarować malucha wydaje mi się, że takiego malucha chroni się od słońca ;)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz kup w aptece test na obecność wód płodowych bo ja też na początku miałam takie uczucie że mi mokro. Wczoraj miałam badanie afi czyli poziomu wód i spadło z 7 na 6. Dziś jakaś godzinę temu chlusneło ze mnie.. Zalałam cała podłogę. Czekam na pomiar czy coś tam jeszcze zostało. Jeśli nie to wywołujemy poród :-(

Patrycjusz lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak, nie martw się... Dzidzia jest już duża, poradzi sobie! Trzymam kciuki i czekam na info..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Andzia-pokaźna ta Twoja lista zakupów :)
    Jejku jak Ci zazdroszczę tego Zakopanego i tego,że możesz sobie tak spacerować. Ja ledwo jestem w stanie przejść 15 minut bo mam wrażenie ,że spojenie łonowe mi się rozsypie.:(

My wczoraj byliśmy na szkole rodzenia i mieliśmy zajęcia z dietetykiem. W bardzo fajny i konkretny sposób wytłumaczyła nam dlaczego w ciąży trzeba tyć. Przekonał mnie fakt ,że karmiąc piersią spala się ok 650 kcal na samą produkcję pokarmu i gdyby kobieta wtedy nie miała żadnych zapasów to by bardzo wyniszczyło jej organizm. (biorąc pod uwagę fakt,że po porodzie nie ma się czasu na regularne posiłki) Poleciła też fajną stronę www.1000dni.pl na temat odżywiania.

Ja mam ciągle na plusie +14 i mogę przytyć jeszcze 2 według różnych tabel. Zobaczymy jak będzie. W każdym razie już się tak nie katuję tą wagą.

Trzymam kciuki za Wasze wizyty!

Andzia SM, Repose lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• beatas Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM, podziwiam Cię, że dałaś radę tyle przejść! Szwagierka była w niedziele i mówiła, ze jeszcze lód był na trasie!
    Widze,że też już sie zbliżasz z wyprawką do konca:)

Andzia SM lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
‹‹ 1045 1046 1047 1048 1049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ