X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Helen Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, tabela zaktualizowana na 3ej str., jest nas 30-i zameldowanych :)
    to jakies 100 mniej niż na początku ;)

Repose lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iw78 wrote:
    jane, tak. Po dłuższym chodzeniu czuję duży nacisk na szyjkę, czasem wręcz boli podbrzusze. Przerabiam to drugi raz więc się spodziewałam,że tak będzie.
    na bolące podbrzusze mi gin kazała brać nospę tą zwyklą, do trzech razy dziennie, biorę wtedy tylko kiedy boli.

feegu6l.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak no-spa pomaga, mi często wystarcza jak poleżę, leki to ostateczność. Jestem bardzo antylekowa :).

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam uplawy prawie od poczatku a od 2 miesięcy urzywam wkładek codziennie dla lepszego komfortu :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • mamusiaaa1 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    dziewczyny co sądzicie o tej lampce? bo zastanawiam się nad jej zakupem
    http://allegro.pl/chicco-projektor-teczowa-kostka-lampka-nocna-gw-2l-i4992149440.html
    Ja akurat nie mam Tęczowej Kostki, ale też mam z Chicco - Projektor Gwiazdek i jestem zadowolona bardzo :) Tęczowa Kostka wiem, że ma zmienne projekcje i różne kształty - my mamy same gwiazdki i są nieruchome. Ale wygląda to bardzo fajnie, kolory światła się delikatnie zmieniaja, nie jest to jakieś "rażące" :) I muzyka też jest łagodna. Fajnie, że mogę włączyć albo i muzykę i projekcje albo jedną z tych opcji. I można też zdecydować czy mają w ogóle być te projekcje na suficie czy samo światło lampki.
    Ja na wieczór włączam projekcje i muzyczkę, ale jak w nocy wstaję do małej, to tylko światło (już bez gwiazdek na suficie i bez muzyki, żeby nie rozbudzać za bardzo i siebie i córki).
    06e04ceb708ba7f8med.jpg
    730c73d548c9acfcmed.jpg[/URL

Helen, evus, Kaja lubią tę wiadomość

• Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iw78,ma_rka dzieki ;) No to jestem spokojna co do tych wód. Zdecydowanie to nie wody tylko śluz. Ja nigdy w życiu nie miałam tyle sluzu co teraz więc dlatego się trochę zaniepokoilam.

jane pytałam się lekarza czy to może być objaw ze szyjka się skraca to powiedział ze to na pewno nie to... ze to na pewno infekcja. No i faktycznie tak było (robili mi posiew)
    Ja tez czuje ten ucisk co pisały dziewczyny,ale u mnis wystarczy ze pójdę się umyć i juz czuje... Jak leżę jest ok. Ja dlatego ze mam skurcze,twardnienie brzucha i ten ucisk mam brać 3x1 nospe, 3x2 aspargin i ten zestaw mi pomaga. Wczesniej jak bralam magnez b6 to nic nie pomagało.

iw78 a wiesz jak masz krótka ta szyjke?

jane lubi tę wiadomość

Pati
  • evus Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak, trzymajcie sie!

mnie tez jakos brzuch pobolewa :( a wizyta dopiero we wtorek. troszke sie martwie, bo te bole to takie lekkie miesiaczkowe :(

sluzu mam sporo od poczatku, ale podobno to roznie bywa i nie ma sie czym martwic.

takze leze i odpoczywam i chyba wreszcie wezme sie za zamowienie z apteki :) dzieki za listy od Was- na pewno pomoze :)

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen- super tabelka :)

Helen lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    Patrycjusz kup w aptece test na obecność wód płodowych bo ja też na początku miałam takie uczucie że mi mokro. Wczoraj miałam badanie afi czyli poziomu wód i spadło z 7 na 6. Dziś jakaś godzinę temu chlusneło ze mnie.. Zalałam cała podłogę. Czekam na pomiar czy coś tam jeszcze zostało. Jeśli nie to wywołujemy poród :-(

Daj cynka i trzymamy kciuki !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej dziewczyny a może któraś z Was ma tak, że np. jak się podmywa czy goli to czuje takie wybrzuszenie jakby główka gdzieś tam uciskała i się odkształcała ? :P W pierwszej ciąży tak nie miałam, najpierw myślałam, że może narządy nabrzmiały, bo to w ciąży ponoć normalne, ale czasem jest to odczuwalne a czasem nie.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_rka no ja tak nie mam !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój artysta jest bokiem ułożony więc czuję go po całości po lewej stronie :-/ a boli jak gwint ale i tak mniej jak kopał nogami po macicy !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjan część! !!

Ja się też modlę aby moje cycki odpalily!! A co do majtow to kukoj śmiało te siatki bo ja na początku byłam na nie ale położne powiedziały że lepsze niż te normalne bawełniane ,a nakładki ja kupię dopiero jak mi cycki odpala!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziek dobrze że to 32tc Kochana a nie prędzej większe dziecię to silniejsze !!!! I oby jeszcze wytrzymalo w brzuszku!!!

Ollaala lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh jak patrzę na wasze zakupy i tak kupujecie aż mi się zachciewa tylko jak ja to wszystko mam buuuu!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Masakra :/ skąd wiecie jakie osłonki kupić ???
    Tzn jak tu się dobiera rozmiar ??
    Co prawda to moja druga ciąża jednak w pierwszej nie było mi dane karmić piersią :/
    Ciekawe czy tym razem się uda ???

No i te majty jednorazowe ??? hmmm ..... ???
    Przerosły mnie te zakupy :P
    Dorjana kupujesz pod rozmiar łóżeczka:
    -kołyska
    -łozko 120x90
    -łózko 140x90
    ale ogolnie jak nie pisze ze na kołyskę to na standardowe łozeczko bedzie ok, czyli te 120x90, bo ja jest dłuzsze no nie ma znaczenia, bo osłonki jak widzisz są jakby do połowy łózeczka.
    Ja mam majty wielorazowe z canpola, ale s/m powiem wam ze sa dosc małe i kupie wieksze L-ki.
    Jednorazowe mozesz sobei wziasc, bo od razu jak sie zaplamią to wrzucasz do kosza, ale to wez sobie 3sztuki, i jedna paczke wielorazowych i ci styknie.
    Marka nie ma takiej mozliwosci abys czuła głowke :P
    jak nie masz rozwarcia to jest to wszystko pozamykane, główke to poczujesz przy porodzie :).
    Moze ci narządy nabrzmiały, przy badaniu niech ci powiedzą co czujesz.

feegu6l.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz, moja szyjka ma jakieś 1,5 cm, dodatkowo jest pęknięta po pierwszym porodzie. Na razie nie ma paniki, bo w poprzedniej ciąży była podobna a rodziłam w 40 tygodniu.

Patrycjusz lubi tę wiadomość

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen ja też majty L kupię bo M małe jakoś wychodzą! !!

Helen lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iw78 wrote:
    Patrycjusz, moja szyjka ma jakieś 1,5 cm, dodatkowo jest pęknięta po pierwszym porodzie. Na razie nie ma paniki, bo w poprzedniej ciąży była podobna a rodziłam w 40 tygodniu.

40tc też jestem ciekawa czy dotrwać do tych tc !!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego popołudnia idę na drzemkę :-) oraz udanych wizyt jak dziś macie !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 1047 1048 1049 1050 1051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ