X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisnia ja jakbym tyle chodzila codziennie to bym po drodze urodzila:p dzielna i silna z ciebie babka,pozazdroscic formy:)

Madziak kochana jak sie czujesz,odezwij sie.

wisnia11 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiśnia ja tak się martwilam tym l4 ale nie żałuję, że się zdecydowałam i poszłam ;) po pierwsze Miewam ciężkie noce a po 2 młody tak kopie, że bym nie wystala w pracy

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pewnie też bym poszła mimo mojego urwisa w domu tylko że miałam dodatkowo pod górkę ze stażem który się kończył dopiero w lutym i tak defacto to chodzę do pracy na umowie od marca dopiero (a muszę mieć 33 dni pracujące żeby dostać L4) więc i tak bym mogła iść dopiero na początku kwietnia.

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa to potem tak to jest trzeba kombinować żeby było dobrze.

• smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiśnia fajnie że są jeszcze takie osoby jak ten Pan w laboratorium. Pewnie cieplej się na duszy zrobiło :-)

Madziak Co tam u Ciebie?

Witaj olafasola :-)

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w nocy złapał mnie okropny skurcz w lydke do tej pory czuję mrowienie w nodze :-/ biorę magnez jen dużo pestek dyni i dalej takie niespodzianki :-/

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana ze stażem jest tak że kobieta nie jest pod żadną ochroną. wg umowy stażowej pracodawca jest zobowiązany do zatrudnienia na co najmniej 3 miesiące ale jak chorujesz w trakcie stażu to może nie zawrzeć z tobą umowy bo nie jesteś pod ochroną. pracodawca nie musi przedłużać z tobą umowy stażowej do porodu (na stażu nie jesteś pracownikiem i nie podlegasz pod prawo pracy)

Ja byłam na stażu z UP i dotacji unijnych wiec miałam ciut więcej niż na "zwykłym stażu" i tu uwaga dostawałam 997 zł ;/ SZALEŃSTWO NIE??!! na zwykłym stażu masz ok 800zł nie wiem dokładnie. gdyby nie to że się umówiłam z pracodawcą na dopłaty to bym się nigdy nie zgodziła na staż!!
    Dla mnie staże są żenujące jak po 2 kierunkach studiów i z 6 letnim doświadczeniem zawodowym kierują cię na staż na tzw śrubki tylko dlatego że nie skończyłaś 30 lat.

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiśnia tragedia z takim czymś to gdybyś nie była na stażu dostawalabys 1000 zł z up bo wszedł przepis ale to po urodzeniu dziecka chyba się dostaje co miesiąc dla bezrobotnych, studentów i chyba dla tych co mają umowy zlecenie o ile dobrze pamiętam

• Repose Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Dorjana rozumiem cie ja przy moim synku wieczorem doslownie padam na pysk :p

Agabtm ja tak samo zawsze jak jade do ikei po cos konkretnego np jakis maly mebelek to wracam bez niego za to z masa innych rzeczy :p

Olafasola witamy :)

Smerfetka wspolczuje skurczy mi przeszly po magnezie.. moze masz za mala dawke?

Helen co u ciebie ciekawego ? :)

Iw78 wspolczuje lezenia musisz sie strasznie nudzic..

Madziak co u was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 11:01

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczy mam do was pytanie obudziłam się dziś bólem gardła i katarem boli też glowa jakie mogę brać leki w ciąży

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose mam we wtorek wizytę to zapytam gin o dawkę magnezu. Bo dzisiejszy skurcz był okropny

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm masz racje ale mój pracodawca na szczęście wie jak się żyje w dzisiejszych czasach i zaproponował mi umowę na czas nieokreślony i za pensję dla mnie satysfakcjonującą nawet przy 80% macierzyńskim.

maria85 możesz brać paracetamol (apap) na ból głowy, tantum verde na gardło, rutinoscorbin. na katar nie bierz żadnych kropli!! katar musisz przeżyć niestety. wiem że jeszcze jest jakaś płukanka z herbat ziołowych ale nie pamiętam nazwy.

Agabtm lubi tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria mam ten sam problem juz trzeci dzien plus zapchany nos i boje sie wziasc cokolwiek..

smerfetka zapytaj koniecznie :) tez mialam miec wizyte na wtorek ale chyba bede musiala przelozyc eh a juz sie cieszylam. a na ktora wizytujesz?

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka mi ginekolog powiedziała że mogę brać Aspargin (magnez i potas) 3 razy dziennie po 2 tabletki. nie wiem jak to się ma do skurczy nóg bo ja miałam bóle w górnej części brzucha. tabletki biorę jakoś od tygodnia i ból ustąpił, czasem jeszcze troszkę boli ale to jest minimalny ból.

smerfetkaa lubi tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia to mozesz otrzymac 1000zł po porodzie, chyba przez rok, jesli sie nie myle i to jest wlasnie rozwiazanie dla osób bezrobotnych.Poczytaj na necie.
    ale i tak masz super szefa, ze ci pomógł a nie utrudnia :)
    Repose ok u mnie, własnie mam uwazac na siebie bo mi sie szyjka skrociła 0,5cm, w stosunku do badania ostatniego i mam zwiekszona dawke luteiny.
    Wogole juz sie ciezko robi, wszystko powolutku, wiec jestem zmuszona wiecej odpoczywac.
    smerfetka mi lekarka powiedziała ze magnezem sie nie otruje, ja biore 2x48mg magnezu +b6 z sanofi. a jak miałam takie mocne skurcze, to brałam nawet 3y dziennie.
    Dzidzi to nie szkodzi.

maria ja na ból głowy biorę paracetamol, na ból gardła domowe sposoby:
    imbir, czosnek, płukanie solą, moze tez byc prenalen no i duzo płynów trzeba pic, aby wypłukać bakterie.

dziewczyny zaktualizuje dla was tabelkę.

Repose, smerfetkaa lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose zawsze ginekolog może dać ci leki wiec nie przekladaj wizyty. Mi pomaga prenalen herbata z imbirem, miodem, cytryną , dużo potraw z czosnkiem no trzeba przetrwać nie biorę normalnych leków, do nosa hipertoniczny spray do nosa i trzeba wytrzymać jak gorączki nie ma w domu pod kocem.

Repose lubi tę wiadomość

• Repose Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen jak czytam o tym ze szyjki sie skracaja itp to zastanawiam sie czy moj gin jest kretynem czy udaje bo ani razu mnie jeszcze na fotelu nie badal i nawet nie wiem jaka mam szyjke ostatnio na wizycie zaproponowalam to badanie a on do mnie czy mnie cos boli a ja ze nie na co on ze w takim razie nie trzeba .. uff a ile ma dokladnie cm twoja szyjka?

Agabtm musze przelozyc bo wszyscy jada na pogrzeb i nie bede miala z kim pojechac a nie mam prawka.. ;/ ale czy musze przelozyc powiedza mi dopiero w poniedzialek..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 11:43

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen masz rację. mogłabym dostać 1000 zł przez rok ale po co jak się dobrze czuję chciałam chodzić do pracy. i dzięki temu dostanę 2 razy więcej :) i po macierzyńskim mam gdzie wrócić do pracy.

beatas, Helen lubią tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę magnelle 1 tabletkę dziennie to może za mało ale zapytam na wizycie.

Repose wizytę mam 3 numerek od godziny 8.00. Idę tylko z wynikami badań i pewnie mnie zbada jak na każdej wizycie. Na usg byłam we wtorek prywatnie u niego :-) Ale przed wizytą wchodzę zawsze do położnej waży mnie mierzy ciśnienie i sprawdza tętno dziecka więc tylko posłucham serduszka :-) daj znać jesli nie będziesz musiała odwoływać wizyty i poproś lekarza żeby sprawdził szyjke. Moja na ok 4 cm i jest twarda ale lekarz na każdej wizycie kontroluje.

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Repose, dzisiaj to mnie wyjątkowo trafia. Kanapa z salonu pojechała wczoraj do tapicera, więc muszę leżeć w sypialni, a tu za ścianą trwa remont pokoju dla Marysi...Na szczęście muszę dopracować parę szczegółów komunijnych. Słuchawki na uszach i szperam po internecie.
    Dziewczyny dbajcie o siebie, teraz jest najgorszy czas, bo wirusiska szaleją.

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
‹‹ 1049 1050 1051 1052 1053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ