Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ja pewnie też bym poszła mimo mojego urwisa w domu tylko że miałam dodatkowo pod górkę ze stażem który się kończył dopiero w lutym i tak defacto to chodzę do pracy na umowie od marca dopiero (a muszę mieć 33 dni pracujące żeby dostać L4) więc i tak bym mogła iść dopiero na początku kwietnia.
-
Dorjana ze stażem jest tak że kobieta nie jest pod żadną ochroną. wg umowy stażowej pracodawca jest zobowiązany do zatrudnienia na co najmniej 3 miesiące ale jak chorujesz w trakcie stażu to może nie zawrzeć z tobą umowy bo nie jesteś pod ochroną. pracodawca nie musi przedłużać z tobą umowy stażowej do porodu (na stażu nie jesteś pracownikiem i nie podlegasz pod prawo pracy)
Ja byłam na stażu z UP i dotacji unijnych wiec miałam ciut więcej niż na "zwykłym stażu" i tu uwaga dostawałam 997 zł ;/ SZALEŃSTWO NIE??!! na zwykłym stażu masz ok 800zł nie wiem dokładnie. gdyby nie to że się umówiłam z pracodawcą na dopłaty to bym się nigdy nie zgodziła na staż!!
Dla mnie staże są żenujące jak po 2 kierunkach studiów i z 6 letnim doświadczeniem zawodowym kierują cię na staż na tzw śrubki tylko dlatego że nie skończyłaś 30 lat. -
Wiśnia tragedia z takim czymś to gdybyś nie była na stażu dostawalabys 1000 zł z up bo wszedł przepis ale to po urodzeniu dziecka chyba się dostaje co miesiąc dla bezrobotnych, studentów i chyba dla tych co mają umowy zlecenie o ile dobrze pamiętamSyn Filip 28 czerwiec
-
Heh Dorjana rozumiem cie ja przy moim synku wieczorem doslownie padam na pysk :p
Agabtm ja tak samo zawsze jak jade do ikei po cos konkretnego np jakis maly mebelek to wracam bez niego za to z masa innych rzeczy :p
Olafasola witamy
Smerfetka wspolczuje skurczy mi przeszly po magnezie.. moze masz za mala dawke?
Helen co u ciebie ciekawego ?
Iw78 wspolczuje lezenia musisz sie strasznie nudzic..
Madziak co u was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 11:01
-
Agabtm masz racje ale mój pracodawca na szczęście wie jak się żyje w dzisiejszych czasach i zaproponował mi umowę na czas nieokreślony i za pensję dla mnie satysfakcjonującą nawet przy 80% macierzyńskim.
maria85 możesz brać paracetamol (apap) na ból głowy, tantum verde na gardło, rutinoscorbin. na katar nie bierz żadnych kropli!! katar musisz przeżyć niestety. wiem że jeszcze jest jakaś płukanka z herbat ziołowych ale nie pamiętam nazwy.Agabtm lubi tę wiadomość
-
Maria mam ten sam problem juz trzeci dzien plus zapchany nos i boje sie wziasc cokolwiek..
smerfetka zapytaj koniecznietez mialam miec wizyte na wtorek ale chyba bede musiala przelozyc eh a juz sie cieszylam. a na ktora wizytujesz?
-
smerfetka mi ginekolog powiedziała że mogę brać Aspargin (magnez i potas) 3 razy dziennie po 2 tabletki. nie wiem jak to się ma do skurczy nóg bo ja miałam bóle w górnej części brzucha. tabletki biorę jakoś od tygodnia i ból ustąpił, czasem jeszcze troszkę boli ale to jest minimalny ból.
smerfetkaa lubi tę wiadomość
-
wisnia to mozesz otrzymac 1000zł po porodzie, chyba przez rok, jesli sie nie myle i to jest wlasnie rozwiazanie dla osób bezrobotnych.Poczytaj na necie.
ale i tak masz super szefa, ze ci pomógł a nie utrudnia
Repose ok u mnie, własnie mam uwazac na siebie bo mi sie szyjka skrociła 0,5cm, w stosunku do badania ostatniego i mam zwiekszona dawke luteiny.
Wogole juz sie ciezko robi, wszystko powolutku, wiec jestem zmuszona wiecej odpoczywac.
smerfetka mi lekarka powiedziała ze magnezem sie nie otruje, ja biore 2x48mg magnezu +b6 z sanofi. a jak miałam takie mocne skurcze, to brałam nawet 3y dziennie.
Dzidzi to nie szkodzi.
maria ja na ból głowy biorę paracetamol, na ból gardła domowe sposoby:
imbir, czosnek, płukanie solą, moze tez byc prenalen no i duzo płynów trzeba pic, aby wypłukać bakterie.
dziewczyny zaktualizuje dla was tabelkę.
Repose, smerfetkaa lubią tę wiadomość
-
Repose zawsze ginekolog może dać ci leki wiec nie przekladaj wizyty. Mi pomaga prenalen herbata z imbirem, miodem, cytryną , dużo potraw z czosnkiem no trzeba przetrwać nie biorę normalnych leków, do nosa hipertoniczny spray do nosa i trzeba wytrzymać jak gorączki nie ma w domu pod kocem.
Repose lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Helen jak czytam o tym ze szyjki sie skracaja itp to zastanawiam sie czy moj gin jest kretynem czy udaje bo ani razu mnie jeszcze na fotelu nie badal i nawet nie wiem jaka mam szyjke ostatnio na wizycie zaproponowalam to badanie a on do mnie czy mnie cos boli a ja ze nie na co on ze w takim razie nie trzeba .. uff a ile ma dokladnie cm twoja szyjka?
Agabtm musze przelozyc bo wszyscy jada na pogrzeb i nie bede miala z kim pojechac a nie mam prawka.. ;/ ale czy musze przelozyc powiedza mi dopiero w poniedzialek..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 11:43
-
Biorę magnelle 1 tabletkę dziennie to może za mało ale zapytam na wizycie.
Repose wizytę mam 3 numerek od godziny 8.00. Idę tylko z wynikami badań i pewnie mnie zbada jak na każdej wizycie. Na usg byłam we wtorek prywatnie u niegoAle przed wizytą wchodzę zawsze do położnej waży mnie mierzy ciśnienie i sprawdza tętno dziecka więc tylko posłucham serduszka
daj znać jesli nie będziesz musiała odwoływać wizyty i poproś lekarza żeby sprawdził szyjke. Moja na ok 4 cm i jest twarda ale lekarz na każdej wizycie kontroluje.
-
Oj tak Repose, dzisiaj to mnie wyjątkowo trafia. Kanapa z salonu pojechała wczoraj do tapicera, więc muszę leżeć w sypialni, a tu za ścianą trwa remont pokoju dla Marysi...Na szczęście muszę dopracować parę szczegółów komunijnych. Słuchawki na uszach i szperam po internecie.
Dziewczyny dbajcie o siebie, teraz jest najgorszy czas, bo wirusiska szaleją.