X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Repose Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak kochana trzymajcie sie tam trzymam kciuki :*

Andziasm tez zazdroszcze tych gor ^^

Helen ja tak samo majty L kupuje no bo jeszcze wkladka spora musi w nie wejsc i wgl. No i dziekuje za stworzenie pieknej tabelki :* sporo pracy cie to kosztowalo :)

Jane naprawde ladne kocyki :)

Agabtm a w miare ok tylko paskudna grypa mnie dopadla i okropnie sie czuje i chyba bede musiala przelozyc wizyte u ginekologa bo znajomy mial wypadek samochodowy i niestety bedzie pogrzeb . a co u ciebie :*

Iw78 a nie musisz lezec ani nic jak szyjka taka krotka?

Andzia SM, Helen lubią tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Respose polubiłam wzmiankę o górach :) współczucie pogrzebu :(

Dorjana ja kupiłam osłonki z tommy rozmiar uniwersalny :) jak będą złe to już po porodzie kupie inne :)

Repose lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taką pościel i kocyk z poduszka kupiłam:
    8cff007a94181993med.jpg
    0dcc3767a69c2397med.jpg

iw78, jane, smerfetkaa, evus, maria85, Helen, Kaja, Misia15, Hania222, kamenkaa lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, ja dzis po badaniach, kolejka byla na 40min..nasiedziałam się nieźle. ciekawa jestem jak wyniki bo krew to z badania na badanie coraz gorsza pomimo suplementacji żelazem :(

Patrycjusz, ja też mam upławy w ciąży takie białawe, lekko wodniste. na początku to ciekło ze mnie dość mocno ale to z powodu luteiny, którą brałam bardzo długo.

Wypatrzyłam dziś promocje, na Agito, może którejś z Was się przyda "Promocja w AGITO - tylko dziś wszystko dla dzieci do -50% taniej!"

Helen, Ollaala lubią tę wiadomość

bl9cuay3h7qefzok.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose, właśnie muszę leżeć.
    Też pochodziłabym po górach, uwielbiam to. Córeczkę przywieźliśmy ze Szklarskiej Poręby :)

Ollaala lubi tę wiadomość

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak skąd zamawialas kocyk masz jakiś link??
    Piękne kocyki Ci wyszły rzeczywiście macie w podobnej kolorystyce czemu nie umiem szyć aaaaaa!!!!
    Repose uuuu to kiepsko u Ciebie, pogrzeby to podobno kiepski pomysł mi lekarka powiedziała, że lepiej unikać bo to ogromny stres. Tez mieliśmy jeden w listopadzie i odpuscilam bo to rzeczywiście ogromne przeżycie...
    Ja ze względu na luteine tez wkładki higieniczne noszę. Śluz raczej w normie bez zmian.
    Co do osłonek lepiej kupić jak rzeczywiście będą potrzebne rozmiar musisz przymierzyć tak aby zakrywala ciemna stronę piersi.

Patrycjusz, Ollaala lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • jane Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak śliczna pościel i kocyki :) Faktycznie mamy podobny gust co do kolorów :)

Madziak dawaj znać co u Was?

Mnie chyba dopadł syndrom wicia gniazda, bo ciągle się boję, że nie zdążę wszystkiego przygotować i wpadłam w szał kupowania. Wczoraj w końcu zakupiłam szlafrok i koszulę do szpitala, a dziś jadę po komodę do ikei - mają teraz promocję, więc wyjdzie trochę taniej. Jak Mój wróci za tydzień to ogarniamy temat łóżeczka. Zakupy w gemini w przechowalni, podobnie na allegro, więc idę jak burza z wyprawką ;)

beatas, Helen, Andzia SM lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Kurcze ale informacji popisalyscie ciężko jest się odnieść do czegoś. Ja kupie wózek nowy ale trochę tańszy chce się zamknąć w 1600 zł.
    Kamenkaa wszystko ok czy wydaje mi się, że się zdenerwowalas??
    Kaja aż tyle schudnąć w ciąży?? Wuuuuu upewnij się u tego lekarza bo to takie niepokojące. No i nie bądź Zosia samosia w tym remoncie bo to może być niebezpieczne wyobrażałam sobie Jak pchasz te lodówkę z windy.
    Jane piękna pościel w moich gustach zazdroszczę talentu ;);)

witam -nie - na co miałam się zdenerwować :O
    nie mialam powodu słońce :)

Helen - nie ależ skąd nie powinnam, lecz mogłabym ale nie chcę a to nic zobowiązującego....

"A lista nie jest w twoich obowiązkach??czy się mylę?"

Co do listy i postów to nic mi do tego
    - jako moderator całego forum ,a nie jednego wątku czy postu mam inne zadanie
    Moim obowiązkiem jest pilnowanie porządku na każdym poście na każdym wątku (nie tylko tym )
    i usuwać posty obraźliwe jak i je moderować (poprawiać w wypowiedzi)
    Myślę że dobrze wytłumaczyłam-prościej się nie da ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 17:29

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa to dobrze a jak tam zdrówko??jak Amelia ile waży kiedy jakaś wizyta?? ;D

• beatas Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa, wyprawka już skompletowana? ;)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Kamenkaa to dobrze a jak tam zdrówko??jak Amelia ile waży kiedy jakaś wizyta?? ;D
    Agunia pisałam Ci na innym wątku chyba nie zaglądałaś kochana :)

beatas nie jeszcze nie czasu jeszcze mam troszkę :)

• Helen Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    witam -nie - na co miałam się zdenerwować :O
    nie mialam powodu słońce :)

Helen - nie ależ skąd nie powinnam, lecz mogłabym ale nie chcę a to nic zobowiązującego....

"A lista nie jest w twoich obowiązkach??czy się mylę?"

Co do listy i postów to nic mi do tego
    - jako moderator całego forum ,a nie jednego wątku czy postu mam inne zadanie
    Moim obowiązkiem jest pilnowanie porządku na każdym poście na każdym wątku (nie tylko tym )
    i usuwać posty obraźliwe jak i je moderować (poprawiać w wypowiedzi)
    Myślę że dobrze wytłumaczyłam-prościej się nie da ;))
    tak wytłumaczyłas :)
    to mogłabys po usuwać te posty na początku, bo chyba się zaśmieciło trochę juz nie mówiąć o śladzie Kourtney :/.

Paula222, kamenkaa lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jane - dziękuję za info o promocji w IKEA. Tez mam upatrzoną komodę na ciuszki małej. Miałam po nią jechać dopiero po remoncie łazienki za ok. 2 tyg, ale podjadę teraz:)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam właśnie z ikea nie kupiłam mebelkow za to mamy muslinowe pieluchy taki kocyk / Ceratke do przewijania młodego i masę innych pierdół do domu ;);)

beatas, kamenkaa, Kaja, smerfetkaa lubią tę wiadomość

• Olafasola Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello kobietki :) pozwólcie dopisać się na listę :) jestem mamuśka obserwatorka, mało udzielająca się ma forum, ale siedząca Wasze i maluszków postępy. Termin mam na 24 czerwca, chłopiec (imię ciągle poszukiwane ). Byłam dziś na usg. Mały skarb waży 1300 g, ułożony główka w dol, prawdopodobnie już się nie odwróci :) poziom wód w normie :), waga określana jako 55% wagi urodzeniowej.

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny :)
    dzisiaj spotkała mnie miła niespodzianka w laboratorium. ide ze swoim kubeczkiem i skierowaniem, wchodzę a tam przede mną 6 osób... a ja do pracy się spieszę... pan w środku strasznie długo siedzi. ja usiadłam na ostatnim krzesełku i czekam, nic nie mówię i myślę czy czekać czy się wepchnąć z brzuchem jako pierwsza. wszyscy oczywiście głowy odwrócili jak weszłam. no nic myślę sobie że nie pozostaje mi nic innego jak wejść na bezczelnego i pokazać naklejkę na drzwiach o pierwszeństwie ciężarnych gdyby się ktoś pluł... ale pan co był w środku wychodzi a starszy pan co miał wejść odwraca się do mnie i mówi "to ja poproszę panią ciężarną teraz" :) podziękowałam serdecznie i weszłam :)

miłe że są jeszcze takie osoby :)

a wczoraj "uratowałam" babce życie. przechodzę przez światła i na drugich się zatrzymuje bo czerwone i tramwaj zaraz będzie jechał. inni ludzie stoją a babcinka o laseczce idzie dalej.. nawet nie spojrzała że tramwaj jedzie. wszyscy ludzie patrzą ale żaden się nie odezwał... krzyknęłam do niej że tramwaj jedzie i na szczęście zdążyła się cofnąć bo by weszła prosto na niego. jeszcze ją opieprzyłam że czerwone jest!!

Witaj Olafasola :) zrób sobie suwaczek to będzie nam lepiej widzieć jak daleko jest ciąża :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 09:06

kamenkaa, Helen, Andzia SM, smerfetkaa, Moni15382, Olafasola lubią tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Dawno mnie nie było i teraz czytam o jakiejś liście? A więc ja mam termin na 31 maj, będzie chłopiec Mikołaj.

Helen, smerfetkaa, Olafasola lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia wow ! DObrze, że byłaś czujna... A w labolatorium rzeczywiście miło się zachował :)

Olafasola witaj :)

Madziak jak tam u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 09:52

wisnia11, Olafasola lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiśnia podziwiam Cię, że chodzisz do pracy jeszcze.... Üuuuuuuu ja bym już nie dała rady.
    Olafasola witaj, skąd jesteś?? Czy to Twoja pierwsza ciąża?? Jak ja znosisz wszystko wporzadku??

wisnia11, Olafasola lubią tę wiadomość

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm już niedługo :) 14 kwietnia ide do gin na badania i L4 :) praca lekka, za biurkiem, bez stresów. a w domu czeka pełen energii 2 latek tak więc ja w pracy odpoczywam :) aha i do pracy i z pracy chodzę pieszo ok 1,5 km w jedną stronę.

Helen lubi tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
‹‹ 1048 1049 1050 1051 1052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ