Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Nowa kolezanke:)
Madxiak czekam na info co u Ciebie
Ja dziś byłam na badaniach bo we wtorek wizyta wizyta.muszę zbadać przeciwciala:)
Wróciłam do domu miałam w planach sprzątanie ale zmogla mnie drzemka:) teraz poprasowalam. I chwila i trzeba się wziąć za sprzątanie
Miłego dnia:-* -
Helen 0.5cm ?!! To ja miałam tyle i mój gin założył krążek na wszelki wypadek.Z tym ze ja w środę miałam 1cm a już w sobotę 0.5cm wiec może to tez zależy od szybkości skracania. A twój gin co powiedział na to ze tyle wynosi? Jakoś mnie tym przerazilas!
Repose a u ciebie to już w ogóle masakra!! Jak gin cie nie bada!! Porabalo go?? Moj bada mnie od samego początku i mówi że ma porównanie jak było wcześniej a jak jest teraz... Następnym razem powiedz ze jednak coś cie boli to może łaskawie cie zbada.
Maria ja wylezylam się w 4 dni apapem i rutinoskorbinem (tak kazał lekarz) i kupiłam na gardło te tabletki dla kobiet w ciąży prenal (czy jakoś tak). Plus herbatka z miodem i cytrynka
Smerfetkaa ja jak bralam magnez b6 to skurcze miałam wszędzie i gin kazał przerzucić się na aspargin (biorę 3x2)
Pisałam do Madziaka ale coś nie odpisuje... martwie się,mam nadzieję że nie rodzi jeszczesmerfetkaa, Repose lubią tę wiadomość
Pati -
Maria ja tez calkiem niedawno przechodzilam przeziebienie i leczylam sie herbata z dobrym miodem lub sokuem z czarnego bzu, syrop z cebuli, kanapki z czosnkiem (az jezyk wyparzalo), woda zaparzana z imbirem wycisnietym, do nosa sol morska w sprayu i to by bylo na tyle..
U mnie na szczescie tylko jeden dzien byla goraczka bo tak to bym musiala cos tez na zbicie goraczki brac.
Sprobuj sie poleczyc najpierw naturalnymi metodami.
Wisnia, jak sie dobrze czujesz to w sumie czemu nie chodzictym bardziej ze mialas po co chodzic dluzej.
Ja zreszta tez jestem dopiero od ponad 2tyg na zwolnieniu i wszyscy sie dziwili ze czemu tak dlugo chodze do pracy skoro moge w domu siedziec za 100% wynagrodzenia. Nie chcialam od razu rezygnowac z pracy zeby miec kontakt z ludzmi ale musze przyznac ze jak nie chodze to psychicznie bardzo odpoczywam i sie nie stresuje+nie musze sie meczyc codziennymi dojazdami autem i staniem w korkach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 13:38
-
Patrycjusz wrote:Helen 0.5cm ?!! To ja miałam tyle i mój gin założył krążek na wszelki wypadek.Z tym ze ja w środę miałam 1cm a już w sobotę 0.5cm wiec może to tez zależy od szybkości skracania. A twój gin co powiedział na to ze tyle wynosi? Jakoś mnie tym przerazilas!/
Patrycjusz ale Helen chyba chodzilo o to ze sie zmniejszyla o 0.5cm a nie ze ma taka calkowita dlugosc
Patrycjusz lubi tę wiadomość
-
beatas wrote:Helen, faktycznie na tej stronie jest taniej
ale przesyłka jest droga - ja za te 4 rzeczy na zdjęciu zapłaciłam 4 zł
jak ktoś robi w tym sklepie większe zakupy, to się oczywiście opłaca
tutaj sprzedawca z ostatniego zdjęcia: http://allegro.pl/pieluszka-bambusowa-pielucha-bambus-100-75x75-cm-i5544479775.html
a tu od przewijaka i pieluch tetrowych: http://allegro.pl/usztywniony-przewijak-70x50-na-lozeczko-duzy-wybor-i5692621544.html
Beatas zamowilam tez idac Twoim tropem te pieluszki bambusowejak przyjda to sie pochwale
beatas lubi tę wiadomość
-
Też się martwię o Madziaka i jej dzidziusia. Mam nadzieję, że u nich wszystko ok.
Agabtm, wczoraj również kupiłam w ikei pieluszki muślinoweCo ciekawe na półce były po 19,90, a przy kasie zapłaciłam za nie 12,90. Myślę, że to bardzo tanio, aż żałowałam że nie wzięłam jeszcze jednych, ale nie chciało mi się już wracać.
Co do szyjki, to mi prawie zawsze bada przez usg dopochwowe, ale ja często się skarżę na jakieś bóle w dole brzucha, więc to ją pewnie mobilizuje.kochana córeczka 16.06.2016 -
Czesc Dziewczyny, mam prosbe o opinie dotyczaca mojej ciazy.Termin mam na 6 czerwiec. W 32 tygodniu tj.w ten poniedzialek bylam na USG ,gdzie dowiedzialam sie,ze moja corcia waży 1500,co lekarz skwitowal słowami "poniżej średniej". Od początku ciąży badania USG wyliczaja moja ciążę na tydzień młodsza niż wd OM. Przekopalam Internet odnośnie wagi i martwię się,że jest trochę za niska. Czy są tu dziewczyny,które mają dzieci z podobna waga i mogą wyrazić swoje zdanie czy to czy to rzeczywiście powód do zmartwienia?Nie biorę żadnych dodatkowych witamin,gdyż wyniki mam dobre oraz staram się dobrze odżywiać. Czy może czegoś brakuje w mojej diecie,że dzidzia mało przybiera? Gorąco dziękuję za odp.
-
maria85 na przeziębienie tylko kazała pić wodę??? Przepraszam ze to napisze ale chyba zacofana ta lekarka!! Nie popadajmy w paranoję. Skoro źle się czujemy to spokojnie można brać apap i witaminy. Przecież nie będziemy się męczyć! Ja też nie jestem specjalnie za braniem leków w ciazy ale uważam że jak mnie wszytsko boli i coś się dzieje to trzeba się wspomagać,a nie męczyć.Pati
-
Olafasola witaj, skąd jesteś?? Czy to Twoja pierwsza ciąża?? Jak ja znosisz wszystko wporzadku??[/QUOTE]
Witam witam. Znoszę ciąża świetnie, Obecnie jestem w USA Wczoraj miałam tu pierwszą swoją wizytę. Na Dzień dobry Dostałam szczepionkę TDap, w pl raczej nie praktykuje się szczepienia ciężarnych, tutaj natomiast jest obowiązkowe w trzecim trymestrze i ma chronić dziecko po narodzinach. Na szczęście jest to szczepionka bezpieczna poczytałam troszkę o tym internecie. Jedna dolegliwość na którą mogę się poskarżyć ale w zasadzie nawet nie dolegliwość co dużo strachu miałam na początku ciąży. Przy standardowych badaniach na toksoplazmozę wyszedł mi wysoki poziom przeciwciał IGM co wskazywałoby na świeżą infekcje. Oprócz wysokiego miano IGM miałam strasznie wysoki poziom IgG. Przed leczeniem niepotrzebnym i włączeniu antybiotyku uratowały mnie badania, które zrobiłam zanim zaszłam w ciążę. 2 miesiące przed zajściem w ciążę poziom IgG miałam bardzo wysoki co wskazywało, że jest to infekcja przebyta. Po konsultacji w szpitalu zakaźnym potwierdzili to co wyżej, a poziom IGM często w ciąży bywa zmienny i nie Zawsze wskazuje na infekcje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 17:45
-
Kasssia wrote:Czesc Dziewczyny, mam prosbe o opinie dotyczaca mojej ciazy.Termin mam na 6 czerwiec. W 32 tygodniu tj.w ten poniedzialek bylam na USG ,gdzie dowiedzialam sie,ze moja corcia waży 1500,co lekarz skwitowal słowami "poniżej średniej". Od początku ciąży badania USG wyliczaja moja ciążę na tydzień młodsza niż wd OM. Przekopalam Internet odnośnie wagi i martwię się,że jest trochę za niska. Czy są tu dziewczyny,które mają dzieci z podobna waga i mogą wyrazić swoje zdanie czy to czy to rzeczywiście powód do zmartwienia?Nie biorę żadnych dodatkowych witamin,gdyż wyniki mam dobre oraz staram się dobrze odżywiać. Czy może czegoś brakuje w mojej diecie,że dzidzia mało przybiera? Gorąco dziękuję za odp.
jestem w 33tc i mój synek waży ok 1670g, jest w "dolej normie". Jeżeli wszystkie pozostałe rzeczy są w normie to nie masz się co martwić, dzieciaczki najwięcej przybierają teraz - w ciągu ostatnich dwóch miesięcy
Koleżanki poleciły mi jedzenie twarożków, generalnie dobrego białka ma to podobno pomóc podtuczyć trochę małego
sama staram się na razie nie martwić, lekarz powiedział, ze na następnej wizycie na pewno zważymy małego żeby sprawdzić czy dobrze przybiera i "w razie czego podejmiemy odpowiednie kroki", ale nie wiem jak te kroki miałyby wyglądać
Powiedz mi a lekarz badał ci przepływy? Bo to od przepływów zalezy czy dziecko dostaje wszystkiego tak jak powinno, u mnie przepływy niby dobre, a synek w dolnej normiemoże taka jego natura, ze będzie drobny
-
Kasssia wrote:Czesc Dziewczyny, mam prosbe o opinie dotyczaca mojej ciazy.Termin mam na 6 czerwiec. W 32 tygodniu tj.w ten poniedzialek bylam na USG ,gdzie dowiedzialam sie,ze moja corcia waży 1500,co lekarz skwitowal słowami "poniżej średniej". Od początku ciąży badania USG wyliczaja moja ciążę na tydzień młodsza niż wd OM. Przekopalam Internet odnośnie wagi i martwię się,że jest trochę za niska. Czy są tu dziewczyny,które mają dzieci z podobna waga i mogą wyrazić swoje zdanie czy to czy to rzeczywiście powód do zmartwienia?Nie biorę żadnych dodatkowych witamin,gdyż wyniki mam dobre oraz staram się dobrze odżywiać. Czy może czegoś brakuje w mojej diecie,że dzidzia mało przybiera? Gorąco dziękuję za odp.
Ja właśnie ostatnio byłam w szpitalu z powodu odbytego zabiegu i miałam tam robione usg 31 tydzień (dość szczegółowe) i pokazało małowodzie... AFI- 2,3 cm (norma 5-20) i niska waga 1268g. Za dwa dni miałam robione znów badanie to wody mi podskoczyły do 6cm, ale waga dalej w dolnych granicach. Mam za tydzień iść na hospitalizację w celu badania i obserwacji tendencji. Przed świętami miałam robione usg u swojego lekarza to mówił, że mała jest drobniejsza niż średnia, ale nie ma powodów do niepokoju, bo przecież różnie dzieci rosną i nie ma nic nie pokojącego jeśli waga się nie zatrzyma. Ważne, żeby był ten przyrost. Nie mniej jednak trzeba to kontrolować, aby w porę zareagować jak coś się właśnie zatrzyma. Uszy do górybędzie dobrze
Helen lubi tę wiadomość
Blanka -
Hej dziewczyny, ja termin mam na 16-17 czerwca, dziś na usg okazało się, że córka waży 1260 gram czyli w dolnej granicy i też są jakieś zwapnienia na łożysku przepływy niby w normie ale w górnej granicy. Trochę się martwię, kolejna wizyta za 2 tyg. Może są jakieś sposoby aby usprawnić przepływy, trochę się martwię.
kamenkaa lubi tę wiadomość
Olga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015