X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, jaki szczypiorek z Ciebie :D Ja bym dala maksymalnie 20 tydzien :)

Mmarzeniak powodzenia na pomiarach w szpitalu, mysle, ze to kwestia roznych sprzetow.

Beatas masz sliczna kuleczke, wiec nie narzekaj. Lozeczko takie same biale, ale akurat to zdjecie jest z neta, bo synek juz spal, wiec posciel mamy inna- bardziej chlopieca czyli wszystkie posciele z autkami, samolotami, ciuchciami etc.

Ja moge pokazac brzuszek robiony wczoraj wieczorem w pizamce :P (p.s juz taka do karmienia)
    bd65d2d156838e34med.jpg

Ktos dzis wizytuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 08:44

smerfetkaa, Repose, evus, madziak2202 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana ale malutki brzusio :) Ślicznie Dziewczyny wygladacie:)
    Mmarzeniak trzymam kciuki :-*

l22nzbmhf5ftteff.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Doriana, Dais śliczne brzuszki.

Ja taki jak Dorjana miałam chyba w 24tygodniu;)Kolejne zdjęcie zrobię sobie za jakieś 10 dni jak wrócę na swoje mieszkanie, bo chce mieć wszystkie wszystkie w jednym miejscu, ale wtedy to już będę wyglądać jak do porodu;)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Dorjana, jaki szczypiorek z Ciebie :D Ja bym dala maksymalnie 20 tydzien :)

Mmarzeniak powodzenia na pomiarach w szpitalu, mysle, ze to kwestia roznych sprzetow.

Beatas masz sliczna kuleczke, wiec nie narzekaj. Lozeczko takie same biale, ale akurat to zdjecie jest z neta, bo synek juz spal, wiec posciel mamy inna- bardziej chlopieca czyli wszystkie posciele z autkami, samolotami, ciuchciami etc.

Ja moge pokazac brzuszek robiony wczoraj wieczorem w pizamce :P (p.s juz taka do karmienia)
    bd65d2d156838e34med.jpg

Ktos dzis wizytuje?
    O matko jaki malutki gdzie ty miescisz ta dzidzie pozazdroscic

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ale Wy macie te brzuszki zgrabne:)) i takie malutkie, w porównaniu z Wami to już wyglądam jakbym jutro miała rodzić:(( obiecałam sobie mocno że dwa miesiące po porodzie ostro biorę się za siebie, ale tego uzbieranego przez lata sadełka nie będzie się tak łatwo pozbyć...aż się boję:(

Co do leków na alergie to ja teraz biorę Flixonase, a wcześniej Momester

A najważniejsza wiadomość jest taka że najprawdopodobniej dzisiaj skończą mi łazienkę:)))))))))))) i będę mogła wreszcie posprzątać i wieczorem wreszcie wykąpać się u siebie:) a jutro rozpakować paczki które w międzyczasie przyszły, z gemini, z allegro, z amaloo

Przypomnijcie mi proszę jeszcze jaką farbę mogę kupić żeby pomalować półeczki dla małej:) szukam w necie ale zielona jestem z tego...

I jeszcze jedno pytanko - co myślicie na temat misiów szumisiów??? bo moja koleżanka miała dla swojej córci i była z tego mega zadowolona:))Chyba też się w takiego zaopatrzę

Helen lubi tę wiadomość

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    mmarzenak w pierwszej ciąży u swego lekarza na usg Mały ważył jakoś 1,7kg, a w szpitalu już u innego lekarza na innym sprzęcie 1,3kg tylko. Wtedy też bardzo się zmartwiłam, ale potem lekarka mówiła, że sprzęt w szpitalu gorszy, że wystarczy że inaczej zmierzą i wychodzą takie cuda potem. Urodziłam kilka tyg później oczywiście wg wagi mojej lekarki, więc nie martw się. To wszystko zależny od wielu czynników. Myślę, że max tydzień i jak będzie przyrost to wypuszczą Was do domu.

dais zazdroszczę tego braku diety. Ja jak zjadłam pyzę bez mięsa to wylądowaliśmy w szpitalu, bo mały miał biegunkę :/ i po tej akcji, po stresie w szpitalu zaraz zanikł mi pokarm.

beatas ale piłeczka :) pępuch chyba wyszedł już co? Mój wypiera już, ale jeszcze rano, na czczo jest w środku :P a ten kocyk a'la dziany piękny :)

Marka, właśnie nie :) pępek mam baardzo wklęsły:D ale wiedziałam, że mi go nie wypcha, bo za głęboki miałam zawsze.. tylko tak się strasznie ta dziurka spłaszczyła i pod bluzką wydaje się, jakby on wylazł na wierzch :P

mmarzenak, informuj nas na bieżąco!

Dorjana, Ty W OGÓLE nie masz brzucha !! to nie fair :P

Moni, ja zamierzam kupić whisbear'a, bo też czytałam dużo pozytywnych opinii o nim.. ale to w przyszłym miesiącu, bo mąż zauważy znaczne ubytki na koncie :P

Repose lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczne zgrabne brzuszki :) Wszystkie jesteście takie szczupłe, więc po porodzie będą same laski ;)

Mmarzenak, wyobrażam sobie jak się martwisz :( Dobrze, że w szpitalu Cię przebadają, bo lepiej teraz coś zadziałać niż potem płakać. Ja też zdecydowałam się zapisać prywatnie do lekarza na USG, bo dziś się zważyłam na swojej wadze i wyszło mi że w porównaniu z poprzednim miesiącem schudłam 1kg :( Jak mnie ważą u lekarza to w pełnym rynsztunku, nawet butów nie każą ściągać. W domu staram się ważyć o podobnej porze, tylko w koszulce, więc te pomiary są chyba bardziej porównywalne. W przychodni mam wizytę dopiero za miesiąc, więc jeśli coś złego się dzieje, to zbyt dużo czasu na czekanie.

Madziak co u Kubusia? Daj koniecznie znać.

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zastanawiamy sie nad jakims fotelikiem. Ale nie mam pojecia jaki... Taki juz dla wiekszego bo nosidelko mamy. A jak nie to taniej sie sprzeda i juz:) moze ktoras bylaby zainteresowana?

jigt0hs.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie przybieram na wadze i miałam wrażenie że lekarz jest z tego powodu bardzo zadowolony, ale ja nie taki szczypiorek zgrabny jak Wy dziewczyny, to pewnie lekarz se myśli jak dobrze że już grubsza nie będzie.....

beatas - koleżanka właśnie miała whisbeara - on taki śmieszny z tymi nóżkami, ale jak widzę teraz na allegro to już są różne produkty tego typu...można wybierać tylko pytanie czy te inne będą okej

teraz doczytałam że pisałaś o cotton ball w biedronce????widziałaś w jakieś gazetce??? kurcze a ja wczoraj właśnie zamówiłam na mamissima.pl bo był rabat..jestem chora na te kule już od dłuższego czasu ale nigdy nie potrafiłam się zdecydować..

f2wlx1hp5he3saaa.png

• Alincia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/cea2b9320cbd0480
    To ten voucher 200zl

jigt0hs.png
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny

Ja rodzę w sierpniu, pozwolę sobie trochę pośmiecić.

przypomniałam sobie, że mamy jeszcze pozostałośći po naszej firmie. Dużo tego nie zostało, ale może któraś coś wybierze.

poniżej zdjęcia z cenami. produkty są nowe i fabrycznie zamknięte.

podaję mój mail żeby nie zaśmiecać forum [email protected]
    I też wiadomo kto pierwszy ten lepszy:-)
    Tutaj są termometry Canpol
    gruszka do noska x 1
    nożyczki niemowlęce z zaokrąglonymi końcami

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a39cbf404854.jpg

pojemniczki na smoczki Canpol i BabyOno
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/88333a7b10ab.jpg

oraz termoopakowania zostały dwa
    patyczki higieniczne tego trochę mam

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d940320c6ba9.jpg

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• moli5 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana gdzie ta Twoja ciaża?? Czy Ty w ogóle coś przytyłaś ? :) Maleńki Twój brzuszek! Ślicznie wyglądasz!

Dais Ty też jesteś szczuplutka i brzusio wcale nie taki duży! My rośniemy z dnia na dzień, ale mam już nie przybierać na wadze więc bardzo kontroluję wagę. Chociaż tak sobie myślała, że jak dzidziuś rośnie to zwiększa się jego masa o ok. 200 gram tyg,. więc ciężko będzie mi nic nie przybrać na wadze a dziwnie chudnąć w ciąży.

Marzanek-przykro mi ,że musisz iść do szpitala :( Ale może lepiej ,żeby lekarze sprawdzili czy z dzidziusiem wszystko ok. Tam będziesz w dobrych rękach!

Co do Maxi Cosi to my zamówiliśmy fotelik samochodowy tej firmy- jeszcze go nie odebraliśmy więc nie wiem jaki jest.

Ja wczoraj zamówiłam balonik annibal-tak strasznie boję się konsekwencji po nacięciu krocza,że zrobię wszystko co tylko w mojej mocy aby chociaż spróbować tego uniknąć. Oczywiście nie wszystko będzie zależało ode mnie ale warto spróbować.

Co do rozstępów to jeszcze ich nie mam, mam rozstępy z okresu dojrzewania ale on już są takie perłowe i widać ,że stare. Ciągle smaruję się Palmersem ale wiem ,że jak będą się miały pojawić to się pojawią. Biust urósł mi o ...12 cm. Z miseczki B wskoczyłam na E i aż się dziwię,że nie mam jeszcze rozstępów.

Trzymam kciuki za Wasze maleństwa i wizyty.

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• moli5 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka a co do diety to nam dietetyk mówiła w szkole rodzenia ,że to nie prawda,że trzeba być na ścisłej diecie. Powiedziała,żeby jeść wszystko i obserwować. Można przyprawiać, jeść smażone, nabiał itd- tylko w granicach zdrowego rozsądku.:)
    Zaznaczyła,żeby nie przeginać z truskawkami bo są bardzo pryskane i jedynie one mogą wywołać alergię więc może nie ma co się tak martwić tą dietą.:)

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorajna Ty w 30 tyg wyglądasz szczuplej jak ja bez ciąży :P Ale malusi brzusio ! I gdzie tam się mieści maleństwo ? :)

mmarzenak ojej .. Daj znać szybko jak tam po pomiarach i czy Cię puszczą.. Oby wszystko było o k !

marla śliczny krągły brzusio :) Mi też w ostatnich dniach wywaliło, czuję się jak słoń :D

Co do karmienia, ja zamierzam próbować wszystkiego i obserwować :) No oczywiście odpuszczę sobie smażone i ciężkostrawne, ale truskawki zobaczę :D Dwa lata temu jak rodziłam Franka też trafiłam na sezon truskawkowy, zjadłam jedną obserwowałam i było ok więc jadłam :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i wczoraj daliśmy wypowiedzenie najmu za miesiąc wyprowadzka będę miesiąc przed terminem jak ja dam radę....

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moli5 wrote:
    Marka a co do diety to nam dietetyk mówiła w szkole rodzenia ,że to nie prawda,że trzeba być na ścisłej diecie. Powiedziała,żeby jeść wszystko i obserwować. Można przyprawiać, jeść smażone, nabiał itd- tylko w granicach zdrowego rozsądku.:)
    Zaznaczyła,żeby nie przeginać z truskawkami bo są bardzo pryskane i jedynie one mogą wywołać alergię więc może nie ma co się tak martwić tą dietą.:)

Też trafiłam na taką super położną która przychodzi po porodzie do domu, i tłumaczyłam mi dokładnie tak jak piszesz,jadłam wszystko normalnie tak jak zawsze, przyprawione, smażone, tylko bez warzyw wzdymających i obserwowałam, młody nie miał kolek, potem tylko się okazało że na mleko ma uczulenie, podejrzenie skazy białkowej i musiałam mu mleko HA podawać, a potem już takie na receptę..
    tylko ze we wrześniu truskawek nie było:) a teraz będą:)trzeba będzie z rozwagą wszystkiego próbować...
    i wydaje mi się że to też zależy od dziecka, bo synkowi moje "normalne" jedzenie nie przeszkadzało, a córci może przeszkadzać..zobaczymy

moli5 lubi tę wiadomość

f2wlx1hp5he3saaa.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy szczuple i te brzuszki male...nie denerwujcie, laski jak z okladki.
    Ja tez bym mogla juz rodzic a brzuch rosnie non stop
    Beatas widze ze zamowienie z colorstories, wlasnie tez bede zamawiac to samo.
    I nawetbyen sam kolor. Dobrze widze ze to taki typowy pudrowy roz?
    Kocyk tez masz ? Ten dzianinowy?
    Co do karmienia bede jesc wszystko oprocz wzdymajacych... No i bez cebuli. TeraZ ona mi tez nie sluzy.

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alancia zadzwon do sklepu czy maja jakies rabaty, bo wtedy muszs uznac voucher i rabat. Nie daj sie zrobic w bambuko. Ja dzieki temu kupilam fotelik za 500zl zamiast 800zl i wlasnie tez wygralam voucher z warsztatow, tylko rabaty sie nie sumuja a to co innego.bralismy pebble plus
    Z wiekszych w maxi cosi sie nie orientuje co jest dobre.wazne aby byl tylem do jazdy i sprawdz sobie punktacje fotelikow w adac.podobno z tej firmy jest dobry
    2way pearl

Alincia lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!!
    Ja juz tez prawie gotowa na przyjscie malej. Czekam tylko na posciel i wozek. Kulki zamowilam od dziewczyny z fb za 70 zl,mam nadzieje ze w biedronce nie bedzie takich kolorow jakie u niej zamowilam bo sie wkurze hehe.
    Mam do was pytanie bo mega sie schizuje. Czy wasze maleństwa tez sie slabiej ruszaja? Kurde... zawsze jak zjadlam to Niunia fikala a od paru dni jest leniwa. Dzisiaj to az sie poplakalam i chcialam jechac na ip bo po sniadanku nawet mnie nie smyrnela. Ale moj zaczal mowic do brzuszka i ja zaczelam troche tarmosic brzuszek i przewrocila sie moze z 3 razy. U was tez tak jest? Czy tylko ja schizuje?
    Dziewczyny... ale wy macie malusie,slodkie brzuszki... Mi wszyscy mówią ze nie mam aż tak dużego jak na 8mc ale i tak mam większy niż wasze!! Mój brzuszek to jest śmieszny bo mam mega duża dziurę w pępku i brzuch zamiast okrągły to spłaszczony nawet przodzie hihi

munequita jak tam u ciebie w szpitalu? Zostawili cie? Co powiedzieli?

mmarzenek daj znać jak waga i co mówią lekarze!!

A gdzie wy widzicie te kulki w biedronce? Na stronie nie mogę znalesc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 13:09

Repose, Moni15382, Helen lubią tę wiadomość

Pati
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się dziewczyny :) po wczorajszej wizycie:
    mała ma 1400 gram. ułożona jest miednicowo ale mamy jeszcze 4 tyg na obrócenie. wody w porządku, szyjka twarda, zamknięta. wszystki narządy pięknie pracują.

jak sobie przypomnę hasło na fotosik to wrzucę zdjęcie malutkiej i ciuszki które kupiłam lub dostałam. i mój brzuszek.

ps. trzymajcie kciuki za moją koleżankę dzisiaj i w poniedziałek bo ma invitro (po raz trzeci i mam nadzieję ostatni)

Patrycjusz, Repose, beatas, Moni15382, Helen, smerfetkaa, evus lubią tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
‹‹ 1067 1068 1069 1070 1071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ