Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorjana, jaki szczypiorek z Ciebie
Ja bym dala maksymalnie 20 tydzien
Mmarzeniak powodzenia na pomiarach w szpitalu, mysle, ze to kwestia roznych sprzetow.
Beatas masz sliczna kuleczke, wiec nie narzekaj. Lozeczko takie same biale, ale akurat to zdjecie jest z neta, bo synek juz spal, wiec posciel mamy inna- bardziej chlopieca czyli wszystkie posciele z autkami, samolotami, ciuchciami etc.
Ja moge pokazac brzuszek robiony wczoraj wieczorem w pizamce(p.s juz taka do karmienia)
Ktos dzis wizytuje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 08:44
smerfetkaa, Repose, evus, madziak2202 lubią tę wiadomość
-
Doriana, Dais śliczne brzuszki.
Ja taki jak Dorjana miałam chyba w 24tygodniu;)Kolejne zdjęcie zrobię sobie za jakieś 10 dni jak wrócę na swoje mieszkanie, bo chce mieć wszystkie wszystkie w jednym miejscu, ale wtedy to już będę wyglądać jak do porodu;)
-
dais wrote:Dorjana, jaki szczypiorek z Ciebie
Ja bym dala maksymalnie 20 tydzien
Mmarzeniak powodzenia na pomiarach w szpitalu, mysle, ze to kwestia roznych sprzetow.
Beatas masz sliczna kuleczke, wiec nie narzekaj. Lozeczko takie same biale, ale akurat to zdjecie jest z neta, bo synek juz spal, wiec posciel mamy inna- bardziej chlopieca czyli wszystkie posciele z autkami, samolotami, ciuchciami etc.
Ja moge pokazac brzuszek robiony wczoraj wieczorem w pizamce(p.s juz taka do karmienia)
Ktos dzis wizytuje? -
Kochane ale Wy macie te brzuszki zgrabne:)) i takie malutkie, w porównaniu z Wami to już wyglądam jakbym jutro miała rodzić
( obiecałam sobie mocno że dwa miesiące po porodzie ostro biorę się za siebie, ale tego uzbieranego przez lata sadełka nie będzie się tak łatwo pozbyć...aż się boję
Co do leków na alergie to ja teraz biorę Flixonase, a wcześniej Momester
A najważniejsza wiadomość jest taka że najprawdopodobniej dzisiaj skończą mi łazienkę))))))))))) i będę mogła wreszcie posprzątać i wieczorem wreszcie wykąpać się u siebie:) a jutro rozpakować paczki które w międzyczasie przyszły, z gemini, z allegro, z amaloo
Przypomnijcie mi proszę jeszcze jaką farbę mogę kupić żeby pomalować półeczki dla małej:) szukam w necie ale zielona jestem z tego...
I jeszcze jedno pytanko - co myślicie na temat misiów szumisiów??? bo moja koleżanka miała dla swojej córci i była z tego mega zadowolona:))Chyba też się w takiego zaopatrzęHelen lubi tę wiadomość
Nasza córeczka -
ma_rka wrote:mmarzenak w pierwszej ciąży u swego lekarza na usg Mały ważył jakoś 1,7kg, a w szpitalu już u innego lekarza na innym sprzęcie 1,3kg tylko. Wtedy też bardzo się zmartwiłam, ale potem lekarka mówiła, że sprzęt w szpitalu gorszy, że wystarczy że inaczej zmierzą i wychodzą takie cuda potem. Urodziłam kilka tyg później oczywiście wg wagi mojej lekarki, więc nie martw się. To wszystko zależny od wielu czynników. Myślę, że max tydzień i jak będzie przyrost to wypuszczą Was do domu.
dais zazdroszczę tego braku diety. Ja jak zjadłam pyzę bez mięsa to wylądowaliśmy w szpitalu, bo mały miał biegunkęi po tej akcji, po stresie w szpitalu zaraz zanikł mi pokarm.
beatas ale piłeczkapępuch chyba wyszedł już co? Mój wypiera już, ale jeszcze rano, na czczo jest w środku
a ten kocyk a'la dziany piękny
Marka, właśnie niepępek mam baardzo wklęsły:D ale wiedziałam, że mi go nie wypcha, bo za głęboki miałam zawsze.. tylko tak się strasznie ta dziurka spłaszczyła i pod bluzką wydaje się, jakby on wylazł na wierzch
mmarzenak, informuj nas na bieżąco!
Dorjana, Ty W OGÓLE nie masz brzucha !! to nie fair
Moni, ja zamierzam kupić whisbear'a, bo też czytałam dużo pozytywnych opinii o nim.. ale to w przyszłym miesiącu, bo mąż zauważy znaczne ubytki na koncieRepose lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny śliczne zgrabne brzuszki
Wszystkie jesteście takie szczupłe, więc po porodzie będą same laski
Mmarzenak, wyobrażam sobie jak się martwiszDobrze, że w szpitalu Cię przebadają, bo lepiej teraz coś zadziałać niż potem płakać. Ja też zdecydowałam się zapisać prywatnie do lekarza na USG, bo dziś się zważyłam na swojej wadze i wyszło mi że w porównaniu z poprzednim miesiącem schudłam 1kg
Jak mnie ważą u lekarza to w pełnym rynsztunku, nawet butów nie każą ściągać. W domu staram się ważyć o podobnej porze, tylko w koszulce, więc te pomiary są chyba bardziej porównywalne. W przychodni mam wizytę dopiero za miesiąc, więc jeśli coś złego się dzieje, to zbyt dużo czasu na czekanie.
Madziak co u Kubusia? Daj koniecznie znać.
kochana córeczka 16.06.2016 -
Ja też nie przybieram na wadze i miałam wrażenie że lekarz jest z tego powodu bardzo zadowolony, ale ja nie taki szczypiorek zgrabny jak Wy dziewczyny, to pewnie lekarz se myśli jak dobrze że już grubsza nie będzie.....
beatas - koleżanka właśnie miała whisbeara - on taki śmieszny z tymi nóżkami, ale jak widzę teraz na allegro to już są różne produkty tego typu...można wybierać tylko pytanie czy te inne będą okej
teraz doczytałam że pisałaś o cotton ball w biedronce????widziałaś w jakieś gazetce??? kurcze a ja wczoraj właśnie zamówiłam na mamissima.pl bo był rabat..jestem chora na te kule już od dłuższego czasu ale nigdy nie potrafiłam się zdecydować..
Nasza córeczka -
witajcie dziewczyny
Ja rodzę w sierpniu, pozwolę sobie trochę pośmiecić.
przypomniałam sobie, że mamy jeszcze pozostałośći po naszej firmie. Dużo tego nie zostało, ale może któraś coś wybierze.
poniżej zdjęcia z cenami. produkty są nowe i fabrycznie zamknięte.
podaję mój mail żeby nie zaśmiecać forum [email protected]
I też wiadomo kto pierwszy ten lepszy:-)
Tutaj są termometry Canpol
gruszka do noska x 1
nożyczki niemowlęce z zaokrąglonymi końcami
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a39cbf404854.jpg
pojemniczki na smoczki Canpol i BabyOno
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/88333a7b10ab.jpg
oraz termoopakowania zostały dwa
patyczki higieniczne tego trochę mam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d940320c6ba9.jpg
Córka 2012👱♀️
Córka 2014👩💼
Syn 2016 👱♂️
-
Dorjana gdzie ta Twoja ciaża?? Czy Ty w ogóle coś przytyłaś ?
Maleńki Twój brzuszek! Ślicznie wyglądasz!
Dais Ty też jesteś szczuplutka i brzusio wcale nie taki duży! My rośniemy z dnia na dzień, ale mam już nie przybierać na wadze więc bardzo kontroluję wagę. Chociaż tak sobie myślała, że jak dzidziuś rośnie to zwiększa się jego masa o ok. 200 gram tyg,. więc ciężko będzie mi nic nie przybrać na wadze a dziwnie chudnąć w ciąży.
Marzanek-przykro mi ,że musisz iść do szpitalaAle może lepiej ,żeby lekarze sprawdzili czy z dzidziusiem wszystko ok. Tam będziesz w dobrych rękach!
Co do Maxi Cosi to my zamówiliśmy fotelik samochodowy tej firmy- jeszcze go nie odebraliśmy więc nie wiem jaki jest.
Ja wczoraj zamówiłam balonik annibal-tak strasznie boję się konsekwencji po nacięciu krocza,że zrobię wszystko co tylko w mojej mocy aby chociaż spróbować tego uniknąć. Oczywiście nie wszystko będzie zależało ode mnie ale warto spróbować.
Co do rozstępów to jeszcze ich nie mam, mam rozstępy z okresu dojrzewania ale on już są takie perłowe i widać ,że stare. Ciągle smaruję się Palmersem ale wiem ,że jak będą się miały pojawić to się pojawią. Biust urósł mi o ...12 cm. Z miseczki B wskoczyłam na E i aż się dziwię,że nie mam jeszcze rozstępów.
Trzymam kciuki za Wasze maleństwa i wizyty. -
Marka a co do diety to nam dietetyk mówiła w szkole rodzenia ,że to nie prawda,że trzeba być na ścisłej diecie. Powiedziała,żeby jeść wszystko i obserwować. Można przyprawiać, jeść smażone, nabiał itd- tylko w granicach zdrowego rozsądku.
Zaznaczyła,żeby nie przeginać z truskawkami bo są bardzo pryskane i jedynie one mogą wywołać alergię więc może nie ma co się tak martwić tą dietą. -
Dorajna Ty w 30 tyg wyglądasz szczuplej jak ja bez ciąży
Ale malusi brzusio ! I gdzie tam się mieści maleństwo ?
mmarzenak ojej .. Daj znać szybko jak tam po pomiarach i czy Cię puszczą.. Oby wszystko było o k !
marla śliczny krągły brzusioMi też w ostatnich dniach wywaliło, czuję się jak słoń
Co do karmienia, ja zamierzam próbować wszystkiego i obserwowaćNo oczywiście odpuszczę sobie smażone i ciężkostrawne, ale truskawki zobaczę
Dwa lata temu jak rodziłam Franka też trafiłam na sezon truskawkowy, zjadłam jedną obserwowałam i było ok więc jadłam
-
moli5 wrote:Marka a co do diety to nam dietetyk mówiła w szkole rodzenia ,że to nie prawda,że trzeba być na ścisłej diecie. Powiedziała,żeby jeść wszystko i obserwować. Można przyprawiać, jeść smażone, nabiał itd- tylko w granicach zdrowego rozsądku.
Zaznaczyła,żeby nie przeginać z truskawkami bo są bardzo pryskane i jedynie one mogą wywołać alergię więc może nie ma co się tak martwić tą dietą.
Też trafiłam na taką super położną która przychodzi po porodzie do domu, i tłumaczyłam mi dokładnie tak jak piszesz,jadłam wszystko normalnie tak jak zawsze, przyprawione, smażone, tylko bez warzyw wzdymających i obserwowałam, młody nie miał kolek, potem tylko się okazało że na mleko ma uczulenie, podejrzenie skazy białkowej i musiałam mu mleko HA podawać, a potem już takie na receptę..
tylko ze we wrześniu truskawek nie było:) a teraz będą:)trzeba będzie z rozwagą wszystkiego próbować...
i wydaje mi się że to też zależy od dziecka, bo synkowi moje "normalne" jedzenie nie przeszkadzało, a córci może przeszkadzać..zobaczymymoli5 lubi tę wiadomość
Nasza córeczka -
Ale wy szczuple i te brzuszki male...nie denerwujcie, laski jak z okladki.
Ja tez bym mogla juz rodzic a brzuch rosnie non stop
Beatas widze ze zamowienie z colorstories, wlasnie tez bede zamawiac to samo.
I nawetbyen sam kolor. Dobrze widze ze to taki typowy pudrowy roz?
Kocyk tez masz ? Ten dzianinowy?
Co do karmienia bede jesc wszystko oprocz wzdymajacych... No i bez cebuli. TeraZ ona mi tez nie sluzy. -
Alancia zadzwon do sklepu czy maja jakies rabaty, bo wtedy muszs uznac voucher i rabat. Nie daj sie zrobic w bambuko. Ja dzieki temu kupilam fotelik za 500zl zamiast 800zl i wlasnie tez wygralam voucher z warsztatow, tylko rabaty sie nie sumuja a to co innego.bralismy pebble plus
Z wiekszych w maxi cosi sie nie orientuje co jest dobre.wazne aby byl tylem do jazdy i sprawdz sobie punktacje fotelikow w adac.podobno z tej firmy jest dobry
2way pearlAlincia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki!!
Ja juz tez prawie gotowa na przyjscie malej. Czekam tylko na posciel i wozek. Kulki zamowilam od dziewczyny z fb za 70 zl,mam nadzieje ze w biedronce nie bedzie takich kolorow jakie u niej zamowilam bo sie wkurze hehe.
Mam do was pytanie bo mega sie schizuje. Czy wasze maleństwa tez sie slabiej ruszaja? Kurde... zawsze jak zjadlam to Niunia fikala a od paru dni jest leniwa. Dzisiaj to az sie poplakalam i chcialam jechac na ip bo po sniadanku nawet mnie nie smyrnela. Ale moj zaczal mowic do brzuszka i ja zaczelam troche tarmosic brzuszek i przewrocila sie moze z 3 razy. U was tez tak jest? Czy tylko ja schizuje?
Dziewczyny... ale wy macie malusie,slodkie brzuszki... Mi wszyscy mówią ze nie mam aż tak dużego jak na 8mc ale i tak mam większy niż wasze!! Mój brzuszek to jest śmieszny bo mam mega duża dziurę w pępku i brzuch zamiast okrągły to spłaszczony nawet przodzie hihi
munequita jak tam u ciebie w szpitalu? Zostawili cie? Co powiedzieli?
mmarzenek daj znać jak waga i co mówią lekarze!!
A gdzie wy widzicie te kulki w biedronce? Na stronie nie mogę znalesc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 13:09
Repose, Moni15382, Helen lubią tę wiadomość
Pati -
witam się dziewczyny
po wczorajszej wizycie:
mała ma 1400 gram. ułożona jest miednicowo ale mamy jeszcze 4 tyg na obrócenie. wody w porządku, szyjka twarda, zamknięta. wszystki narządy pięknie pracują.
jak sobie przypomnę hasło na fotosik to wrzucę zdjęcie malutkiej i ciuszki które kupiłam lub dostałam. i mój brzuszek.
ps. trzymajcie kciuki za moją koleżankę dzisiaj i w poniedziałek bo ma invitro (po raz trzeci i mam nadzieję ostatni)Patrycjusz, Repose, beatas, Moni15382, Helen, smerfetkaa, evus lubią tę wiadomość