X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu posprzątałam :) Jutro Mąż ma urodziny i co prawda pracuje cały weekend, ale na wieczór będzie niespodzianka :) Miałam zrobić sama ale niestety nie znam się na tym więc idę na łatwizne i zamówię zestaw Sushi do domku:) Nigdy nie jadł a chce spróbować więc będzie niespodzianka :) Do tego prezent co prawda nie dla Niego ale z myślą o Nim a mianowicie body z napisem Córeczka Tatusia :) Prezentu jako tako nie robimy bo postanowiliśmy pojechać gdzieś na dłuższy weekend majowy :) Z racji tego że ON ma urodziny jutro, ja początkiem maja a 25 kwietnia 1 rocznica slubu więc skumulujemy 3 uroczystości :)

Szumisia planowalam kupić, jednak Bratowa powiedziała żebym nie kupowala że to będzie prezent od Nich dla Malutkiej :) Więc nie kupuje ale mieć będę :) Bratowa używa i jest bardzo zadowolona z resztą sama widzę jak działa szumiś na Małą :) Jestem jak najbardziej za :)

Wstawiam mój brzusio, robiony dziś rano na szybko więc bez strojenia :D
    25g82ev.jpg

Dziewczyny mam pytanie, gdzieś mi migło żeby ćwiczyć oprócz mięśni kegla, na przykład na piłce do fitnes. Czy któraś z Was praktykuje?

Repose, Dorjana, dais, beatas, smerfetkaa, Helen, evus lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku. Jakie mam zaleglosci ;)
    Mojej corce sie spieszylo troche i polezalam w szpitalu kilka dni. Na azczescie skurcze przeszły, tylko szyjka sie skrócila i leze -_- jakby tego byli malo to dzis z bolem zeba do dentysty i wyrywanie. Tragedia.
    Wszystki dla mojej malej juz mam i teraz tylki czekac ;)

Patrycjusz, Helen lubią tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje ciuszki ;)

bea1355d2421108emed.jpg

7249613ee978cf8bmed.jpg

7ee41088b388bfaemed.jpg

4559dd638994b980med.jpg

070044483edc9a24med.jpg

7608edfc773f2411med.jpg

Repose, dais, Dorjana, beatas, Andzia SM, Moni15382, smerfetkaa, Helen, evus lubią tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    À le naskrobalyscie...

Sliczne brzuszki! :)

Dorjana gdybym po ciazy miala twoja obecna figure to bym byla szczesliwa ^^

Marka Dais was razem z Dorjana jakims dozywianiem Nutella powinnam objac bo inaczej w kompleksy wpadne :p

Gratuluje udanych wizyt :)

Beatas sliczna kuleczka prawie tak duza jak moja ^^^

Wisnia sliczne ciuszki szczegolnie sukienki ^^

Marzenak kochana jak u was.?

Munequita wszystko dobrze?

Patrycjusz moja tez duzo mniej kopie ale calymi dniami ma czkawke wiec az tak mnie to nie martwi...

Andzia sm udanej imprezki z mezem ^^ uroczy brzuszek

Mloda1995 trzymam kciuki zeby wszystko bylo doobrze i lezac obys dotrwala choc do 36 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 14:16

Andzia SM, Dorjana lubią tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia zloz zyczenia mezowi i udanego swietowania wszystkich okazji.
    Mloda wspolczuje, ale trzymam kciuki, ze juz bedzie ok i wytrwacie w dwupaku jeszcze kilka tygodni do min 36.
    Patrycjusz u nas tez te kopniaki zmienily sie na bardziej rozciagania, lekkie wierzganie etc. Maluchy maja mniej miejsca, wiec to pewnie przez to. Jak nie jestes pewna ze wszystko w porzadku to skocz sie na IP, mi polozna kazala zglaszac sie jakby byla zmiana w aktywnosci, dziecko za spokojne lub zbyt aktywne.
    Repose mi nutella to juz poszla w uda i tylek, wiec mam wrazenie ze z tylu mnie tyle co z przodu... Dodatkowo kg leca i juz jestem blisko wagi prosiaka :P Jakies 7-8 kg na plusie od poczatku ciazy.
    Dodatkowo jestem kaleka, bo boli mnie biodro i plecy, wiec jak chwile posiedze to chodze jak babcia po 90 :P
    Andzia ja mam w planach zaczac ponownie cwiczenia na pilce.
    Wisnia slodkie ubranka i gratuluje udanej wizyty :D
    Madziak mam nadzieje ze u was i Kubusia wszystko w porzadku. Odezwij sie kochana! :D

Andzia SM lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Justyś11 Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane. Mam pytanko. Ile wynosi prawidłowe ciśnienie w ciąży? Martwię się, bo zazwyczaj mam bardzo dobre ( z tych niższych) a dziś 133/86. Wydaje mi się i tak też piszą na necie, że norma wynosi do 140/90? Moja położna mówiła, że jak się będzie utrzymywać powyżej 85 to jechać do szpitala... Hmmm nie wiem co o tym myśleć. Mierze ciśnieniomierzem tym na nadgarstek, bo tylko taki mam, ale podjadę dziś kupić taki naramienny bo są inne pomiary.

Buziaki dla Was wszystkich :*

oar8kw7izeijco95.png
  • Justyś11 Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S Jak się tutaj wstawia zdjęcia?

oar8kw7izeijco95.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjecia wstawiasz za pomoca np fotosika, wybierasz fora i kopiujesz link.
    Jezeli dobije 140 to natychmiast na IP, poloz sie i odczekaj jakies 30 min, powtorz pomiar jesli nadal bedzie wysokie to skocz sie, bo lepiej nie ryzykowac.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Justyś11 Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    71cd2dbb91e7be5dmed.jpg

Udało się :-) To mieszkanko moich dwóch bąbelków :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 14:57

Repose, Andzia SM, moli5, Dorjana, smerfetkaa, Helen, evus, dais lubią tę wiadomość

oar8kw7izeijco95.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, tutaj masz cottony: http://www.biedronka.pl/pl/press,id,518,title,W-domowym-zaciszu

wisnia, gratuluje udanej wizyty! ciuszki są przesłodkie <3

Helen, kocyk jest dzianinowy w kolorze perłowy róż, a ręcznik i rożek z kolekcji Milkyway peach.. to wypada taki róż/morela.. Jak chcesz to mogę Ci przesłać na priv zniżkę 10% na zakupy w colorstories, bo dostałam w przesyłce, a ja póki co nie będę tam robić zakupów (ważny jeszcze 29 dni) ;)

Patrycjusz, moja przez dzień też tylko się od czasu do czasu leniwie przeciągnie! wydaje mi się, że tak jak pisze Dais, to przez to, że maluszki mają coraz mniej miejsca ;) na szczęście Blanka wieczorem nadrabia i uspakaja mamusię ;)

Andzia, śliczny brzusio :)

Justyś, mój gin mówił właśnie, żeby na IP się zgłaszać, gdyby utrzymywało się ciśnienie 140/90 lub wyższe.. obserwuj i na razie nie panikuj ;)

Andzia SM, Moni15382 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzuć tutaj
    http://naforum.zapodaj.net/
    zdjęcie, a potem wklej na forum ostatni link

PS. udało mi się otworzyć Twoje zdjęcie - masz piękny brzuszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 14:57

Justyś11 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś11 wrote:
    Cześć kochane. Mam pytanko. Ile wynosi prawidłowe ciśnienie w ciąży? Martwię się, bo zazwyczaj mam bardzo dobre ( z tych niższych) a dziś 133/86. Wydaje mi się i tak też piszą na necie, że norma wynosi do 140/90? Moja położna mówiła, że jak się będzie utrzymywać powyżej 85 to jechać do szpitala... Hmmm nie wiem co o tym myśleć. Mierze ciśnieniomierzem tym na nadgarstek, bo tylko taki mam, ale podjadę dziś kupić taki naramienny bo są inne pomiary.

Buziaki dla Was wszystkich :*

Mnie lekarz mówił, że dobrze mieć rozkurczowe poniżej 85. Gdyby było pare godzin 140/90 to bym jechała do szpitala. ALe u Ciebie po pierwsze może być chwilowo tak wysoko, a po drugie te ciśnieniomierze na nadgarstek sa zawodne. Sprawdz za jakas chwile.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moli5 wrote:
    Marka a co do diety to nam dietetyk mówiła w szkole rodzenia ,że to nie prawda,że trzeba być na ścisłej diecie. Powiedziała,żeby jeść wszystko i obserwować. Można przyprawiać, jeść smażone, nabiał itd- tylko w granicach zdrowego rozsądku.:)
    Zaznaczyła,żeby nie przeginać z truskawkami bo są bardzo pryskane i jedynie one mogą wywołać alergię więc może nie ma co się tak martwić tą dietą.:)

Widziałam już wiele mam, które jadły wszystko mówiąc, że trzymają dietę, bo karmią malucha;) Nie życzę nikomu dziecka z alergia. Mojego syna uczulało praktycznie wszystko..Dlatego po 5 m-cach walki i jedzenia niczego przestawiłam go na mleko na receptę i nam to bardzo pomogło. Do tego mocno ulewał przez pierwsze 8 mcy.
    Dlatego nie ma co przesadzać w żadną stronę. Ja bardzo chciałam karmić, miałam pełno mleka, ale i tak musiałam odstawić malucha, bo mu to bardziej szkodziło niż pomagało.
    Spodziewam się powtórki z córką, bo ja też jestem alergikiem i są nikłe szanse na bezkolkowe dziecko bez alergii.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mama mia ile informacji ;);)
    Dorjana brzuch??? Ty jesteś w ciąży?? Hohoho nic nie widać po Tobie!!! Marsz do sklepu po słoik nutelli hahaha ;) także żarty oczywiście.
    Beatas Ty też taki malutki masz brzuszek ;)
    Ogólnie piękne Wasze brzuszki mój to wygląda jak do porodu w porównaniu z Waszymi hahaha.
    Dais jaki prosiaka proszę Cię J juz mam 12 kg na plusie to co to jest 8.
    Andziasm miłego świętowania dzisiaj życzę ;)
    Proszę o linka do kocykow minky kto jeszcze ma jakieś godne polecenia ;);)

Dorjana lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)

Dais właśnie będę szukać jakiś cwiczeń na piłce co by się trochę porozciągać ;)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm, ja zamawiałam z Makaszki i polecam :) super milusie i dobrze odszyte :) poza tym na stronie twierdzą, że mają oryginalne minky ;)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Moni, tutaj masz cottony: http://www.biedronka.pl/pl/press,id,518,title,W-domowym-zaciszu

)

no to sobie ciśnienie podniosłam teraz:( bo dopiero co wczoraj wieczorem zamówiłam i zapłaciłam, a bywam w biedronce i nie widziałam tej oferty:((

mówi się trudno...a może nie ma tjego złego i jeszcze synkowi dokupię do pokoju:))

maria85 lubi tę wiadomość

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ale się rozpisalyscie dziewczynki :-)

Piękne macie brzuszki mój od ostatniego razu kiedy wstawiłam fotkę nie urósł :-) waga narazie też stoi w miejscu 10 kg na plusie.

Dziś od rana zabrałam się za sprzątanie bo jutro robię swoje urodziny połączone z zalegla parapetowka tzn.od grudnia hehe :-)

Trochę się nagimnastykowalam przy sprzątaniu i mały teraz szaleje w brzuchu dzięki temu udało mi się pierwszy raz nagrać filmik na tel jak wywija fikolki :-)

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:
    moje ciuszki ;)

bea1355d2421108emed.jpg

7249613ee978cf8bmed.jpg

7ee41088b388bfaemed.jpg

4559dd638994b980med.jpg

070044483edc9a24med.jpg

7608edfc773f2411med.jpg
    Sliczne

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:

wisnia, gratuluje udanej wizyty! ciuszki są przesłodkie <3

Helen, kocyk jest dzianinowy w kolorze perłowy róż, a ręcznik i rożek z kolekcji Milkyway peach.. to wypada taki róż/morela.. Jak chcesz to mogę Ci przesłać na priv zniżkę 10% na zakupy w colorstories, bo dostałam w przesyłce, a ja póki co nie będę tam robić zakupów (ważny jeszcze 29 dni) ;)

Patrycjusz, moja przez dzień też tylko się od czasu do czasu leniwie przeciągnie! wydaje mi się, że tak jak pisze Dais, to przez to, że maluszki mają coraz mniej miejsca ;) na szczęście Blanka wieczorem nadrabia i uspakaja mamusię ;)

Andzia, śliczny brzusio :)

Justyś, mój gin mówił właśnie, żeby na IP się zgłaszać, gdyby utrzymywało się ciśnienie 140/90 lub wyższe.. obserwuj i na razie nie panikuj ;)
    beatas przeslij, pewnie, bedzie mi bardzo miło :))

feegu6l.png
‹‹ 1068 1069 1070 1071 1072 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ