X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu posprzątałam :) Jutro Mąż ma urodziny i co prawda pracuje cały weekend, ale na wieczór będzie niespodzianka :) Miałam zrobić sama ale niestety nie znam się na tym więc idę na łatwizne i zamówię zestaw Sushi do domku:) Nigdy nie jadł a chce spróbować więc będzie niespodzianka :) Do tego prezent co prawda nie dla Niego ale z myślą o Nim a mianowicie body z napisem Córeczka Tatusia :) Prezentu jako tako nie robimy bo postanowiliśmy pojechać gdzieś na dłuższy weekend majowy :) Z racji tego że ON ma urodziny jutro, ja początkiem maja a 25 kwietnia 1 rocznica slubu więc skumulujemy 3 uroczystości :)

Szumisia planowalam kupić, jednak Bratowa powiedziała żebym nie kupowala że to będzie prezent od Nich dla Malutkiej :) Więc nie kupuje ale mieć będę :) Bratowa używa i jest bardzo zadowolona z resztą sama widzę jak działa szumiś na Małą :) Jestem jak najbardziej za :)

Wstawiam mój brzusio, robiony dziś rano na szybko więc bez strojenia :D
    25g82ev.jpg

Dziewczyny mam pytanie, gdzieś mi migło żeby ćwiczyć oprócz mięśni kegla, na przykład na piłce do fitnes. Czy któraś z Was praktykuje?

Repose, Dorjana, dais, beatas, smerfetkaa, Helen, evus lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku. Jakie mam zaleglosci ;)
    Mojej corce sie spieszylo troche i polezalam w szpitalu kilka dni. Na azczescie skurcze przeszły, tylko szyjka sie skrócila i leze -_- jakby tego byli malo to dzis z bolem zeba do dentysty i wyrywanie. Tragedia.
    Wszystki dla mojej malej juz mam i teraz tylki czekac ;)

Patrycjusz, Helen lubią tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje ciuszki ;)

bea1355d2421108emed.jpg

7249613ee978cf8bmed.jpg

7ee41088b388bfaemed.jpg

4559dd638994b980med.jpg

070044483edc9a24med.jpg

7608edfc773f2411med.jpg

Repose, dais, Dorjana, beatas, Andzia SM, Moni15382, smerfetkaa, Helen, evus lubią tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    À le naskrobalyscie...

Sliczne brzuszki! :)

Dorjana gdybym po ciazy miala twoja obecna figure to bym byla szczesliwa ^^

Marka Dais was razem z Dorjana jakims dozywianiem Nutella powinnam objac bo inaczej w kompleksy wpadne :p

Gratuluje udanych wizyt :)

Beatas sliczna kuleczka prawie tak duza jak moja ^^^

Wisnia sliczne ciuszki szczegolnie sukienki ^^

Marzenak kochana jak u was.?

Munequita wszystko dobrze?

Patrycjusz moja tez duzo mniej kopie ale calymi dniami ma czkawke wiec az tak mnie to nie martwi...

Andzia sm udanej imprezki z mezem ^^ uroczy brzuszek

Mloda1995 trzymam kciuki zeby wszystko bylo doobrze i lezac obys dotrwala choc do 36 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 14:16

Andzia SM, Dorjana lubią tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia zloz zyczenia mezowi i udanego swietowania wszystkich okazji.
    Mloda wspolczuje, ale trzymam kciuki, ze juz bedzie ok i wytrwacie w dwupaku jeszcze kilka tygodni do min 36.
    Patrycjusz u nas tez te kopniaki zmienily sie na bardziej rozciagania, lekkie wierzganie etc. Maluchy maja mniej miejsca, wiec to pewnie przez to. Jak nie jestes pewna ze wszystko w porzadku to skocz sie na IP, mi polozna kazala zglaszac sie jakby byla zmiana w aktywnosci, dziecko za spokojne lub zbyt aktywne.
    Repose mi nutella to juz poszla w uda i tylek, wiec mam wrazenie ze z tylu mnie tyle co z przodu... Dodatkowo kg leca i juz jestem blisko wagi prosiaka :P Jakies 7-8 kg na plusie od poczatku ciazy.
    Dodatkowo jestem kaleka, bo boli mnie biodro i plecy, wiec jak chwile posiedze to chodze jak babcia po 90 :P
    Andzia ja mam w planach zaczac ponownie cwiczenia na pilce.
    Wisnia slodkie ubranka i gratuluje udanej wizyty :D
    Madziak mam nadzieje ze u was i Kubusia wszystko w porzadku. Odezwij sie kochana! :D

Andzia SM lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Justyś11 Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane. Mam pytanko. Ile wynosi prawidłowe ciśnienie w ciąży? Martwię się, bo zazwyczaj mam bardzo dobre ( z tych niższych) a dziś 133/86. Wydaje mi się i tak też piszą na necie, że norma wynosi do 140/90? Moja położna mówiła, że jak się będzie utrzymywać powyżej 85 to jechać do szpitala... Hmmm nie wiem co o tym myśleć. Mierze ciśnieniomierzem tym na nadgarstek, bo tylko taki mam, ale podjadę dziś kupić taki naramienny bo są inne pomiary.

Buziaki dla Was wszystkich :*

oar8kw7izeijco95.png
  • Justyś11 Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S Jak się tutaj wstawia zdjęcia?

oar8kw7izeijco95.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjecia wstawiasz za pomoca np fotosika, wybierasz fora i kopiujesz link.
    Jezeli dobije 140 to natychmiast na IP, poloz sie i odczekaj jakies 30 min, powtorz pomiar jesli nadal bedzie wysokie to skocz sie, bo lepiej nie ryzykowac.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Justyś11 Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    71cd2dbb91e7be5dmed.jpg

Udało się :-) To mieszkanko moich dwóch bąbelków :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 14:57

Repose, Andzia SM, moli5, Dorjana, smerfetkaa, Helen, evus, dais lubią tę wiadomość

oar8kw7izeijco95.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, tutaj masz cottony: http://www.biedronka.pl/pl/press,id,518,title,W-domowym-zaciszu

wisnia, gratuluje udanej wizyty! ciuszki są przesłodkie <3

Helen, kocyk jest dzianinowy w kolorze perłowy róż, a ręcznik i rożek z kolekcji Milkyway peach.. to wypada taki róż/morela.. Jak chcesz to mogę Ci przesłać na priv zniżkę 10% na zakupy w colorstories, bo dostałam w przesyłce, a ja póki co nie będę tam robić zakupów (ważny jeszcze 29 dni) ;)

Patrycjusz, moja przez dzień też tylko się od czasu do czasu leniwie przeciągnie! wydaje mi się, że tak jak pisze Dais, to przez to, że maluszki mają coraz mniej miejsca ;) na szczęście Blanka wieczorem nadrabia i uspakaja mamusię ;)

Andzia, śliczny brzusio :)

Justyś, mój gin mówił właśnie, żeby na IP się zgłaszać, gdyby utrzymywało się ciśnienie 140/90 lub wyższe.. obserwuj i na razie nie panikuj ;)

Andzia SM, Moni15382 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzuć tutaj
    http://naforum.zapodaj.net/
    zdjęcie, a potem wklej na forum ostatni link

PS. udało mi się otworzyć Twoje zdjęcie - masz piękny brzuszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 14:57

Justyś11 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś11 wrote:
    Cześć kochane. Mam pytanko. Ile wynosi prawidłowe ciśnienie w ciąży? Martwię się, bo zazwyczaj mam bardzo dobre ( z tych niższych) a dziś 133/86. Wydaje mi się i tak też piszą na necie, że norma wynosi do 140/90? Moja położna mówiła, że jak się będzie utrzymywać powyżej 85 to jechać do szpitala... Hmmm nie wiem co o tym myśleć. Mierze ciśnieniomierzem tym na nadgarstek, bo tylko taki mam, ale podjadę dziś kupić taki naramienny bo są inne pomiary.

Buziaki dla Was wszystkich :*

Mnie lekarz mówił, że dobrze mieć rozkurczowe poniżej 85. Gdyby było pare godzin 140/90 to bym jechała do szpitala. ALe u Ciebie po pierwsze może być chwilowo tak wysoko, a po drugie te ciśnieniomierze na nadgarstek sa zawodne. Sprawdz za jakas chwile.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moli5 wrote:
    Marka a co do diety to nam dietetyk mówiła w szkole rodzenia ,że to nie prawda,że trzeba być na ścisłej diecie. Powiedziała,żeby jeść wszystko i obserwować. Można przyprawiać, jeść smażone, nabiał itd- tylko w granicach zdrowego rozsądku.:)
    Zaznaczyła,żeby nie przeginać z truskawkami bo są bardzo pryskane i jedynie one mogą wywołać alergię więc może nie ma co się tak martwić tą dietą.:)

Widziałam już wiele mam, które jadły wszystko mówiąc, że trzymają dietę, bo karmią malucha;) Nie życzę nikomu dziecka z alergia. Mojego syna uczulało praktycznie wszystko..Dlatego po 5 m-cach walki i jedzenia niczego przestawiłam go na mleko na receptę i nam to bardzo pomogło. Do tego mocno ulewał przez pierwsze 8 mcy.
    Dlatego nie ma co przesadzać w żadną stronę. Ja bardzo chciałam karmić, miałam pełno mleka, ale i tak musiałam odstawić malucha, bo mu to bardziej szkodziło niż pomagało.
    Spodziewam się powtórki z córką, bo ja też jestem alergikiem i są nikłe szanse na bezkolkowe dziecko bez alergii.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mama mia ile informacji ;);)
    Dorjana brzuch??? Ty jesteś w ciąży?? Hohoho nic nie widać po Tobie!!! Marsz do sklepu po słoik nutelli hahaha ;) także żarty oczywiście.
    Beatas Ty też taki malutki masz brzuszek ;)
    Ogólnie piękne Wasze brzuszki mój to wygląda jak do porodu w porównaniu z Waszymi hahaha.
    Dais jaki prosiaka proszę Cię J juz mam 12 kg na plusie to co to jest 8.
    Andziasm miłego świętowania dzisiaj życzę ;)
    Proszę o linka do kocykow minky kto jeszcze ma jakieś godne polecenia ;);)

Dorjana lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)

Dais właśnie będę szukać jakiś cwiczeń na piłce co by się trochę porozciągać ;)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm, ja zamawiałam z Makaszki i polecam :) super milusie i dobrze odszyte :) poza tym na stronie twierdzą, że mają oryginalne minky ;)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Moni, tutaj masz cottony: http://www.biedronka.pl/pl/press,id,518,title,W-domowym-zaciszu

)

no to sobie ciśnienie podniosłam teraz:( bo dopiero co wczoraj wieczorem zamówiłam i zapłaciłam, a bywam w biedronce i nie widziałam tej oferty:((

mówi się trudno...a może nie ma tjego złego i jeszcze synkowi dokupię do pokoju:))

maria85 lubi tę wiadomość

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ale się rozpisalyscie dziewczynki :-)

Piękne macie brzuszki mój od ostatniego razu kiedy wstawiłam fotkę nie urósł :-) waga narazie też stoi w miejscu 10 kg na plusie.

Dziś od rana zabrałam się za sprzątanie bo jutro robię swoje urodziny połączone z zalegla parapetowka tzn.od grudnia hehe :-)

Trochę się nagimnastykowalam przy sprzątaniu i mały teraz szaleje w brzuchu dzięki temu udało mi się pierwszy raz nagrać filmik na tel jak wywija fikolki :-)

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:
    moje ciuszki ;)

bea1355d2421108emed.jpg

7249613ee978cf8bmed.jpg

7ee41088b388bfaemed.jpg

4559dd638994b980med.jpg

070044483edc9a24med.jpg

7608edfc773f2411med.jpg
    Sliczne

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:

wisnia, gratuluje udanej wizyty! ciuszki są przesłodkie <3

Helen, kocyk jest dzianinowy w kolorze perłowy róż, a ręcznik i rożek z kolekcji Milkyway peach.. to wypada taki róż/morela.. Jak chcesz to mogę Ci przesłać na priv zniżkę 10% na zakupy w colorstories, bo dostałam w przesyłce, a ja póki co nie będę tam robić zakupów (ważny jeszcze 29 dni) ;)

Patrycjusz, moja przez dzień też tylko się od czasu do czasu leniwie przeciągnie! wydaje mi się, że tak jak pisze Dais, to przez to, że maluszki mają coraz mniej miejsca ;) na szczęście Blanka wieczorem nadrabia i uspakaja mamusię ;)

Andzia, śliczny brzusio :)

Justyś, mój gin mówił właśnie, żeby na IP się zgłaszać, gdyby utrzymywało się ciśnienie 140/90 lub wyższe.. obserwuj i na razie nie panikuj ;)
    beatas przeslij, pewnie, bedzie mi bardzo miło :))

feegu6l.png
‹‹ 1068 1069 1070 1071 1072 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ