Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
W końcu posprzątałam
Jutro Mąż ma urodziny i co prawda pracuje cały weekend, ale na wieczór będzie niespodzianka
Miałam zrobić sama ale niestety nie znam się na tym więc idę na łatwizne i zamówię zestaw Sushi do domku:) Nigdy nie jadł a chce spróbować więc będzie niespodzianka
Do tego prezent co prawda nie dla Niego ale z myślą o Nim a mianowicie body z napisem Córeczka Tatusia
Prezentu jako tako nie robimy bo postanowiliśmy pojechać gdzieś na dłuższy weekend majowy
Z racji tego że ON ma urodziny jutro, ja początkiem maja a 25 kwietnia 1 rocznica slubu więc skumulujemy 3 uroczystości
Szumisia planowalam kupić, jednak Bratowa powiedziała żebym nie kupowala że to będzie prezent od Nich dla MalutkiejWięc nie kupuje ale mieć będę
Bratowa używa i jest bardzo zadowolona z resztą sama widzę jak działa szumiś na Małą
Jestem jak najbardziej za
Wstawiam mój brzusio, robiony dziś rano na szybko więc bez strojenia
Dziewczyny mam pytanie, gdzieś mi migło żeby ćwiczyć oprócz mięśni kegla, na przykład na piłce do fitnes. Czy któraś z Was praktykuje?
Repose, Dorjana, dais, beatas, smerfetkaa, Helen, evus lubią tę wiadomość
-
Ojejku. Jakie mam zaleglosci
Mojej corce sie spieszylo troche i polezalam w szpitalu kilka dni. Na azczescie skurcze przeszły, tylko szyjka sie skrócila i leze -_- jakby tego byli malo to dzis z bolem zeba do dentysty i wyrywanie. Tragedia.
Wszystki dla mojej malej juz mam i teraz tylki czekacPatrycjusz, Helen lubią tę wiadomość
-
À le naskrobalyscie...
Sliczne brzuszki!
Dorjana gdybym po ciazy miala twoja obecna figure to bym byla szczesliwa ^^
Marka Dais was razem z Dorjana jakims dozywianiem Nutella powinnam objac bo inaczej w kompleksy wpadne :p
Gratuluje udanych wizyt
Beatas sliczna kuleczka prawie tak duza jak moja ^^^
Wisnia sliczne ciuszki szczegolnie sukienki ^^
Marzenak kochana jak u was.?
Munequita wszystko dobrze?
Patrycjusz moja tez duzo mniej kopie ale calymi dniami ma czkawke wiec az tak mnie to nie martwi...
Andzia sm udanej imprezki z mezem ^^ uroczy brzuszek
Mloda1995 trzymam kciuki zeby wszystko bylo doobrze i lezac obys dotrwala choc do 36 tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 14:16
Andzia SM, Dorjana lubią tę wiadomość
-
Andzia zloz zyczenia mezowi i udanego swietowania wszystkich okazji.
Mloda wspolczuje, ale trzymam kciuki, ze juz bedzie ok i wytrwacie w dwupaku jeszcze kilka tygodni do min 36.
Patrycjusz u nas tez te kopniaki zmienily sie na bardziej rozciagania, lekkie wierzganie etc. Maluchy maja mniej miejsca, wiec to pewnie przez to. Jak nie jestes pewna ze wszystko w porzadku to skocz sie na IP, mi polozna kazala zglaszac sie jakby byla zmiana w aktywnosci, dziecko za spokojne lub zbyt aktywne.
Repose mi nutella to juz poszla w uda i tylek, wiec mam wrazenie ze z tylu mnie tyle co z przodu... Dodatkowo kg leca i juz jestem blisko wagi prosiakaJakies 7-8 kg na plusie od poczatku ciazy.
Dodatkowo jestem kaleka, bo boli mnie biodro i plecy, wiec jak chwile posiedze to chodze jak babcia po 90
Andzia ja mam w planach zaczac ponownie cwiczenia na pilce.
Wisnia slodkie ubranka i gratuluje udanej wizyty
Madziak mam nadzieje ze u was i Kubusia wszystko w porzadku. Odezwij sie kochana!
Andzia SM lubi tę wiadomość
-
Cześć kochane. Mam pytanko. Ile wynosi prawidłowe ciśnienie w ciąży? Martwię się, bo zazwyczaj mam bardzo dobre ( z tych niższych) a dziś 133/86. Wydaje mi się i tak też piszą na necie, że norma wynosi do 140/90? Moja położna mówiła, że jak się będzie utrzymywać powyżej 85 to jechać do szpitala... Hmmm nie wiem co o tym myśleć. Mierze ciśnieniomierzem tym na nadgarstek, bo tylko taki mam, ale podjadę dziś kupić taki naramienny bo są inne pomiary.
Buziaki dla Was wszystkich :* -
Moni, tutaj masz cottony: http://www.biedronka.pl/pl/press,id,518,title,W-domowym-zaciszu
wisnia, gratuluje udanej wizyty! ciuszki są przesłodkie
Helen, kocyk jest dzianinowy w kolorze perłowy róż, a ręcznik i rożek z kolekcji Milkyway peach.. to wypada taki róż/morela.. Jak chcesz to mogę Ci przesłać na priv zniżkę 10% na zakupy w colorstories, bo dostałam w przesyłce, a ja póki co nie będę tam robić zakupów (ważny jeszcze 29 dni)
Patrycjusz, moja przez dzień też tylko się od czasu do czasu leniwie przeciągnie! wydaje mi się, że tak jak pisze Dais, to przez to, że maluszki mają coraz mniej miejscana szczęście Blanka wieczorem nadrabia i uspakaja mamusię
Andzia, śliczny brzusio
Justyś, mój gin mówił właśnie, żeby na IP się zgłaszać, gdyby utrzymywało się ciśnienie 140/90 lub wyższe.. obserwuj i na razie nie panikujAndzia SM, Moni15382 lubią tę wiadomość
-
Justyś11 wrote:Cześć kochane. Mam pytanko. Ile wynosi prawidłowe ciśnienie w ciąży? Martwię się, bo zazwyczaj mam bardzo dobre ( z tych niższych) a dziś 133/86. Wydaje mi się i tak też piszą na necie, że norma wynosi do 140/90? Moja położna mówiła, że jak się będzie utrzymywać powyżej 85 to jechać do szpitala... Hmmm nie wiem co o tym myśleć. Mierze ciśnieniomierzem tym na nadgarstek, bo tylko taki mam, ale podjadę dziś kupić taki naramienny bo są inne pomiary.
Buziaki dla Was wszystkich :*
Mnie lekarz mówił, że dobrze mieć rozkurczowe poniżej 85. Gdyby było pare godzin 140/90 to bym jechała do szpitala. ALe u Ciebie po pierwsze może być chwilowo tak wysoko, a po drugie te ciśnieniomierze na nadgarstek sa zawodne. Sprawdz za jakas chwile.
-
moli5 wrote:Marka a co do diety to nam dietetyk mówiła w szkole rodzenia ,że to nie prawda,że trzeba być na ścisłej diecie. Powiedziała,żeby jeść wszystko i obserwować. Można przyprawiać, jeść smażone, nabiał itd- tylko w granicach zdrowego rozsądku.
Zaznaczyła,żeby nie przeginać z truskawkami bo są bardzo pryskane i jedynie one mogą wywołać alergię więc może nie ma co się tak martwić tą dietą.
Widziałam już wiele mam, które jadły wszystko mówiąc, że trzymają dietę, bo karmią malucha;) Nie życzę nikomu dziecka z alergia. Mojego syna uczulało praktycznie wszystko..Dlatego po 5 m-cach walki i jedzenia niczego przestawiłam go na mleko na receptę i nam to bardzo pomogło. Do tego mocno ulewał przez pierwsze 8 mcy.
Dlatego nie ma co przesadzać w żadną stronę. Ja bardzo chciałam karmić, miałam pełno mleka, ale i tak musiałam odstawić malucha, bo mu to bardziej szkodziło niż pomagało.
Spodziewam się powtórki z córką, bo ja też jestem alergikiem i są nikłe szanse na bezkolkowe dziecko bez alergii.
-
O mama mia ile informacji
Dorjana brzuch??? Ty jesteś w ciąży?? Hohoho nic nie widać po Tobie!!! Marsz do sklepu po słoik nutelli hahahatakże żarty oczywiście.
Beatas Ty też taki malutki masz brzuszek
Ogólnie piękne Wasze brzuszki mój to wygląda jak do porodu w porównaniu z Waszymi hahaha.
Dais jaki prosiaka proszę Cię J juz mam 12 kg na plusie to co to jest 8.
Andziasm miłego świętowania dzisiaj życzę
Proszę o linka do kocykow minky kto jeszcze ma jakieś godne poleceniaDorjana lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
beatas wrote:Moni, tutaj masz cottony: http://www.biedronka.pl/pl/press,id,518,title,W-domowym-zaciszu
)
no to sobie ciśnienie podniosłam teraz:( bo dopiero co wczoraj wieczorem zamówiłam i zapłaciłam, a bywam w biedronce i nie widziałam tej oferty:((
mówi się trudno...a może nie ma tjego złego i jeszcze synkowi dokupię do pokoju:))maria85 lubi tę wiadomość
Nasza córeczka -
Ojej ale się rozpisalyscie dziewczynki
Piękne macie brzuszki mój od ostatniego razu kiedy wstawiłam fotkę nie urósłwaga narazie też stoi w miejscu 10 kg na plusie.
Dziś od rana zabrałam się za sprzątanie bo jutro robię swoje urodziny połączone z zalegla parapetowka tzn.od grudnia hehe
Trochę się nagimnastykowalam przy sprzątaniu i mały teraz szaleje w brzuchu dzięki temu udało mi się pierwszy raz nagrać filmik na tel jak wywija fikolki -
beatas wrote:Moni, tutaj masz cottony: http://www.biedronka.pl/pl/press,id,518,title,W-domowym-zaciszu
wisnia, gratuluje udanej wizyty! ciuszki są przesłodkie
Helen, kocyk jest dzianinowy w kolorze perłowy róż, a ręcznik i rożek z kolekcji Milkyway peach.. to wypada taki róż/morela.. Jak chcesz to mogę Ci przesłać na priv zniżkę 10% na zakupy w colorstories, bo dostałam w przesyłce, a ja póki co nie będę tam robić zakupów (ważny jeszcze 29 dni)
Patrycjusz, moja przez dzień też tylko się od czasu do czasu leniwie przeciągnie! wydaje mi się, że tak jak pisze Dais, to przez to, że maluszki mają coraz mniej miejscana szczęście Blanka wieczorem nadrabia i uspakaja mamusię
Andzia, śliczny brzusio
Justyś, mój gin mówił właśnie, żeby na IP się zgłaszać, gdyby utrzymywało się ciśnienie 140/90 lub wyższe.. obserwuj i na razie nie panikuj)