Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie i ja w ten czwartek po wizycie z polska lekarka. Kolejna osoba, ktora potwierdzila, ze moj plan porodu jest bardzo dobrym pomyslem. Czyli jestem juz pewna i zdecydowana na SN jesli maluch nie bedzie kolosem. Lekarka super, opowiedziala ze szczegolami jak tutaj wyglada porod SN po CC i wiem, ze nie mam sie czym martwic, bede miala podpiete elektrody, ktore mierza napiecie macicy, lekarz bedzie caly czas czuwal przed monitorem, polozna bedzie starala sie byc przy calym porodzie a w razie koniecznosci moge wezwac dodatkowo polozna. Pogadalysmy, poopowiadalysmy i na koniec stwierdzila, ze zrobi mi jeszcze szybkie USG
Podejrzalam malucha, pokazala mezowi przyrodzenie Eryka, bo jeszcze nie widzial. Pomierzyla wszystko, wody w normie AFI 5,5 i waga dzieciaka wyszla mniejsza niz tej lekarce w Polsce bo ok 1,5 kg. Bedzie mial ladne dlugie nozki, bo sa starsze o ponad tydzien niz reszta cialka. Pokazala nosek, buzke i narzady i maluch juz jest dosyc nisko w kanale, ponizej miejsca ciecia z poprzedniego CC.
Gratuluje innym udanych wizyt. Munequita mam nadzieje, ze jednak szybko zrobia USG i beda sie nalezycie Toba zajmowac.
Repose sliczna kuleczka, nutelli nie widac
Udanych imprez urodzinowych dla malcow. Jesli chodzi o lozeczko to w ikea da sie kupic takie zabezpieczenie, zeby dzieciak nie spadl. Polecam, sami uzywamy i moge spokojnie spac.Repose, Andzia SM lubią tę wiadomość
-
Kochane jeśli pozwolicie zapytam też Was.
Kochane- w poniedziałek robiłam pierwsze usg. Według ostatniej miesiączki termin był to 5 tydzień i 6 dzień ciąży a według usg 5 tydzień i 4 dzień.
Na usg było serduszko, biło 100/ min. Na zdjęciu zaznaczone 103. Maleństwo wielkości 2,6mm a pęcherzyk 9 mm. Lekarka powiedziała, że serduszko na tym etapie jest ok bo pewnie niedawno zaczęło bić.
Początkowo mnie to uspokoiło ale wpisałam wynik na jednym z forum i jedna z dziewczyn napisała mi, że tętno jest za niskie i ona jak takie miała to poroniła kilka dni później. Od tamtego czasu cały czas o tym myślę i się stresuje...
Co myślicie? -
Helen to super! Jesteś przygotowana na sn
Alincia gratuluję wygranej! Przymierzaliście się do kupna czegoś z maxi cosi? Przyda się kupon?
Jane myślę, że dieta też ma wpływ na przyrost wagi dziecka. Musisz zapytać jednak lekarza, bo może się mylę. Chociaż z drugiej strony przecież ono dostaje substancje odżywcze z krwią zprzez pępowinę, więc samo wie ile ma sobie wziąć. Nie wiem...
Sshape mnie też dieta karmiącej przeraża. A to jeszcze sam sezon i truskawki, czereśnie, śliwki...na pewno na takie przyjemności to będę ściągać pokarm i czasem robić sobie dzień wolnego
Co do leżaczka to możesz się spokojnie wstrzymać, bo pierwsze miesiące jest zbędny. One nie rozkładają się na płasko, więc dla takiego maleństwa nie wskazane. Ja starszaka wsadzałam jak miał 3 miesiące.
Helen lubi tę wiadomość
-
Moja Lilka prawie nic nie urosla od ostatnich badan prenatalnych tj. 5 kwietnia. Urosla tylko 32g i wazy tylko 1537g. Mam tylko nadzieje ze pomiar nie byl dokladny. Jutro mam o 8 wstawic sie do szpitala, jak mala bedzie malo przymierac to bede w szpitalu do porodu,masakra! Licze ze tydzien poleze i wyjde. Trzymajcie kciuki!
Patrycjusz lubi tę wiadomość
-
Mmarzenak trzymam kciuki za was aby ladnie przybierala na wadze, USG ma niedokladnosc ok 200 gram, wiec spora. Dodatkowo zalezy od pomiaru lekarza, bo mi tydzien temu Eryk wyszedl 1,7 kg a teraz 1,5 kg, mierzylo dwoch roznych lekarzy, dwa sprzety.
Marka ale Ty masz malusi brzusio, ja taki mialam chyba z miesiac temu
Jesli chodzi o diete karmiacej to ja jadlam wszystko oprocz nabialu bo Olaf ma skaze bialkowa, ale od truskawek i innych nic mu sie nie dzialo. -
Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt - dzidzie coraz większe!
Repose śliczny brzuszek! Mój strasznie się powiekszył w ciągu ostatnich kilku dni i wyglądam już jak wieloryb:P
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7c8267279c2.jpg
Przyszła mi pościel do wózka wczoraj, rożek, reczniczek i kocyk! Jakie to wszystko cudne! Mogłabym sie na to patrzeć cały czas:D
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/18f8ed8b4182.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb24725f716f.jpg
Nie wiem, czy wiecie, ale od poniedziałku beda cottony w biedronce po 39,99!
Munequita, mam nadzieję, że zajmą się Tobą odpowiednio w tym szpitalu..
Kamilam, uważam, że powinnaś słuchać lekarki, a nie ludzi na forum.. Tu każdy może coś napisać, miałyśmy tu kilka fałszywych osób, które w ciąży nigdy nie były, nie miały o niej pojęcia, a brały się za doradzanie.. Głowa do góry i bądź dobrej myśli! Ja w 5tc w ogóle nie słyszałam jeszcze serduszka!
Dais, bardzo mi się podoba łóżeczko Olafa!
Marka, super bryka!
Mmarzenak, mam nadzieję, że te pomiary to jakaś pomyłka.. Były robione na innym sprzęcie? Trzymam za Was kciuki..
Kamilam8, Repose, smerfetkaa, jane, moli5, Helen, evus, madziak2202 lubią tę wiadomość
-
beatas wrote:Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt - dzidzie coraz większe!
Repose śliczny brzuszek! Mój strasznie się powiekszył w ciągu ostatnich kilku dni i wyglądam już jak wieloryb:P
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7c8267279c2.jpg
Przyszła mi pościel do wózka wczoraj, rożek, reczniczek i kocyk! Jakie to wszystko cudne! Mogłabym sie na to patrzeć cały czas:D
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/18f8ed8b4182.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb24725f716f.jpg
Nie wiem, czy wiecie, ale od poniedziałku beda cottony w biedronce po 39,99!
Munequita, mam nadzieję, że zajmą się Tobą odpowiednio w tym szpitalu..
Kamilam, uważam, że powinnaś słuchać lekarki, a nie ludzi na forum.. Tu każdy może coś napisać, miałyśmy tu kilka fałszywych osób, które w ciąży nigdy nie były, nie miały o niej pojęcia, a brały się za doradzanie.. Głowa do góry i bądź dobrej myśli! Ja w 5tc w ogóle nie słyszałam jeszcze serduszka!
Dais, bardzo mi się podoba łóżeczko Olafa!
Marka, super bryka!
Mmarzenak, mam nadzieję, że te pomiary to jakaś pomyłka.. Były robione na innym sprzęcie? Trzymam za Was kciuki.. -
mmarzenak w pierwszej ciąży u swego lekarza na usg Mały ważył jakoś 1,7kg, a w szpitalu już u innego lekarza na innym sprzęcie 1,3kg tylko. Wtedy też bardzo się zmartwiłam, ale potem lekarka mówiła, że sprzęt w szpitalu gorszy, że wystarczy że inaczej zmierzą i wychodzą takie cuda potem. Urodziłam kilka tyg później oczywiście wg wagi mojej lekarki, więc nie martw się. To wszystko zależny od wielu czynników. Myślę, że max tydzień i jak będzie przyrost to wypuszczą Was do domu.
dais zazdroszczę tego braku diety. Ja jak zjadłam pyzę bez mięsa to wylądowaliśmy w szpitalu, bo mały miał biegunkęi po tej akcji, po stresie w szpitalu zaraz zanikł mi pokarm.
beatas ale piłeczkapępuch chyba wyszedł już co? Mój wypiera już, ale jeszcze rano, na czczo jest w środku
a ten kocyk a'la dziany piękny