Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola1988 dobrze piszesz, seks jest mega ważny. I może nie tyle dla kobiety co dla faceta.
Ja ze swoim mężem raczej bardzo dobrze zgrywamy się w łóżku, ale ciąża jest jakaś taka specyficzna. Ja czuje się jak wieloryb, brzuch coraz większy, głębsze pozycje sprawiają ból i średnio to wychodzi. Za to co będzie po porodzie... Oj, 3 tyg połogu mieliśmy. Pierwszy seks po to jak dziewiczyale i po porodzie dopóki ciało doszło do siebie to miałam kompleksy i widziałam, że wyglądam inaczej niż przed ciążą. Dodatkowo mleko cieknie z cycków, w grę nie wchodzi żadna ich pieszczota. Teraz jak to piszę to zdałam sobie sprawę, że może trzeba się seksić póki jeszcze warunki są
Jakie plany na dziś macie? U Nas od pon brzydka pogodamuszę dziś odebrać paczkę z gemini i może spakuję torbę do szpitala. Dla Wiktora jeszcze niestety nie, bo ciuszki nie poprane
i dziś czekam na paczkę z wózkiem
więc wstawię potem fotkę jak się prezentuje
-
Dorjana i jak synek bez łóżeczka? Ja powiem Ci, że do tej pory nie miałam nic oprócz ciuszków, no bo po starszym. A teraz trochę ruszyłam, bo mieliśmy przypływ kasy i nie chciałam jej rozpierniczyć na głupoty
więc zainwestowałam
Kiedy synek ma urodziny? Robisz jakąś imprezę? Co za zasady drukujesz? :> mnie też przeraża trochę fakt taty z synem w domu jak pójde rodzić. Moja mama ma przyjechać z Niemiec jak coś, ale wiadomo dopóki przyjdzie to ja już może będę wychodzić ze szpitala.
-
Dzień dobry
witam się w 30 tygodniu
ale to leci:) u mnie dziś pogoda nie taka jak wczoraj ale nie pada.dziś w planach małe zakupy,kilka spraw do zalatwienia a potem Maz do Rodziców będzie pomoc z wstawieniem framug i drzwi wiec pewnie też pojadę i tam posiedze:) później angielski i odpoczynek w domku
co do współżycia to u Nas rzadziej niż przed ciążą ale to bardziej przeze mnie:/ jakoś chęci za dużo nie mam ale tak jak piszecie to ważny element związku wiec muszę ponadrabiac żeby wystarczyło na czas po porodzie
Powodzenia na wizytach dziś
-
Cześć dziewczyny:)
Sshape - ja biorę na alergię sterydy do nosa, troje lekarzy potwierdziło mi że mogę i ginekolog też pozwolił, nie biorę cały czas ale jak tylko czuję że coś się zaczyna i naprawdę pomaga, pierwszy trymestr się tak męczyłam z kichaniem, kaszlem alergicznym że mega mnie to dołowało że całą ciąże taką będe miała, ale na szczęście leki pomogły - gdybym nie zapobiegała to pewne doprowadzę do napadu astmy, więc wolę nie ryzykować, bo takie problemy z oddychaniem to nic miłego:(
Co do seksu..to podczas pierwszej ciąży mąż mnie nawet nie tknął bo wcześniej poroniłam i bał się strasznie...teraz nie było z tym problemu ale szybko okazało się że mam nisko łożysko, lekarz kategorycznie zabronił...w międzyczasie brzuszek urósł i jakoś tak ciężko mi go namówić..chyba się boi ze mogłabym za wcześnie urodzić...chociaż ostatnio go pokusiłam:)) dobrze się czuję, seks delikatniejszy i wszystko było okej, ale czuję że cały czas ma opory:((
a co do czasu w szpitalu podczas porodu to też się boję jak to będzie, i jak moi mężczyźni sobie poradzą i czy teściowa się nie wtrąci...za pierwszy razem nie musiałam się o to martwić ale teraz już jest starszy brat na świecie dla którego też to będzie mega wydarzenie i trzeba to będzie wszystko jakoś tak ogarnąć, zeby nie czuł się za bardzo na drugim planie..
Nasza córeczka -
Widzę ,że nie jestem sama -troszkę to pocieszające
Mam nadzieję,że po porodzie wszystko wróci do normy.
Marka doskonale się z Tobą zgadzam, że sex jest elementem scalającym związek.
Jak mój mąż wczoraj na USG zobaczył ,że maluszek ma główkę tak nisko to mi mówi ,że się boi ,że on go tam dotknie-haha i nie da się wytłumaczyć.
Karola-zazdroszczę!
Wczoraj byliśmy na szkole rodzenia i pani położna powiedziała ,że powinnyśmy po 32 tyg. mieć już spakowaną torbę do szpitala- na wszelki wypadek!
A ja dopiero zamawiam rzeczy z allegro.
Mam pytanie do bardziej doświadczonych mam, który termin porodu jest bardziej realny- ten z USG czy z terminu owulacji?
Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze wizyty!
-
Agabtm patrz gdzie wlazla Nutella, nie jedzcie nutelli to zloooo
Dorjana moj synek ma urodzinki 25 kwietnia a twoj.?
Gratuluje udanych wizyt !
Shape tu cesarka to norma w 39 tc mozliwe ze nawet szybciej planuja jesli cos z badaniami nie takWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 09:43
mmarzenak, Moni15382, Dorjana, Andzia SM, smerfetkaa, Paula222, evus, SShape, Kaja, madziak2202 lubią tę wiadomość
-
Jaki zgrabny brzuszek gdzie ta nutella haha chyba za malo zjadlas
Repose lubi tę wiadomość
-
Jane powodzenia
Marzenak dzieki
Maria ty chyba ze zlej strony patrzysz :p zjadlam ten sloik 700ml w 3 dniJak tak patrze na zdjecie to jeszcze wysoko mam brzuch
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 10:11
mmarzenak lubi tę wiadomość
-
Dorjana moj bedzie mial 3 latka i tez ma juz takie dorosle lozko
I tak jak ty synka w 38 tc urodzilam wiec sobie moga PLANOWAC cesarke na 39 :p ja sie zjarzylam ze rodze jak wody chlusnely ^^ nie czuje skurczy nie wiem czemu. i wspolczuje sytuacji z wyplata..
Agabtm dziekujeale teraz stop bo w 3 tyg 3kg plus
Andzia takie z kapusta i grzybami bym zjadla..
Dorjana lubi tę wiadomość
-
Heej
Wczoraj dzień działkowo / pracowity, ogarniam żeby jakoś to na lato wyglądało
Tylko wczoraj tak upadłam... Noga mi się wygięła i poleciałam długa dobry metr ... Kolanem zaryłam w ziemię aż się wbiło :o Ale wszystko ok Jaś bez zmian daje mamie czadu
Dziś jadę pomagać mężowi wrr kiedy to się skończy ?
Zaczęłam też prania robić dla Jasia, zapomniałam jakie te ciuszki są maleńkie ! A piorę rozmiar 68 właśnie, więc większe... Zaraz biorę się jeszcze za pranie ciemniejszych
Moli u mnie to samo jeśli chodzi o sprawy z mężem.... Też bardziej jak z przyjacielem ehh..> W pierwszej ciąży jakoś nie było problemu było super, ale teraz wychodzę z założenia , że to przez budowę i pracę, no i nie ukrywam, że jakoś straciłam poczucie atrakcyjności.. Mam nadzieję, że w czerwcu zacznie być lepiej... Nawet ostatnio wypaliłam mojemu że nie czuję się kobieco, a ten wypalił , że w ciąży jestem więc tym bardziej powinnam się czuć kobiecotaaa faceci...
Super, że synek taki duży
Repose śliczny brzuszekA mówią że spiczasty na chłopca haha ah te zabobony
I ja nie widzę tu żadnych efektów nutelli
Jane jak tam wizyta ?moli5 lubi tę wiadomość
-
Melduje się po wizycie. Z dzidziusiem wszystko ok. Serce, mózg, kręgosłup zdrowe i dalej jest dziewczynką
tylko jest malutka, waży ok 1200g. Lekarka powiedziała żeby się nie martwić bo mimo wszystko jest w normie. Chyba taki jej urok
u mnie też ok, szyjka zamknięta, dzidzia leży główką do dołu więc mam nadzieję że poród będzie naturalny.
Paula222, Repose, mmarzenak, Andzia SM, Helen, beatas lubią tę wiadomość
kochana córeczka 16.06.2016 -
Paula ja wiem ze ty wysportowana jestes ale teraz juz zaczekaj ze szpagatami do porodu
Jane gratuluje wizytymoja w 29 tc tez tyle wazyla
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 11:32
Paula222, jane lubią tę wiadomość