X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    Moja dzisiejsza wizyta na 12:45, mam nadzieję że będzie wszystko dobrze.
    Doła mam bo nie śpię już kolejną noc i do tego pokłóciłam się z mężem, a na dokładkę moja łazienka nadal w stanie głębokiego rozkładu mimo że pierwotny plan zakładał koniec we wtorek( czyli wczoraj) boję się że do końca tygodnia nie skończą:(((

Repose, a Ty się nie daj teściowej z tymi odwiedzinami w końcu to Ty masz się czuć komfortowo. Wyglądasz mi na twardą babkę, postaw sprawę jasno, przecież zawsze mogą odwiedzić Cię później.

Powodzenia wizytującym i miłego dnia!

Andzia SM, evus lubią tę wiadomość

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni czekamy na dobre wieści :-)

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini polubiłam ze względu na dzisiejszą wizytę :) trzymam kciuki :-*

l22nzbmhf5ftteff.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, trzymamy kciuki za wizyte :)

Justys- witam :) termin porodu masz jak ja, tyle ze ja tylko jednego Szkraba nosze ;)

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki ;) dobrze słuchać ze maluszki rosną i wszystko ok szyjki zamknięte ;)
    Mnie dziś zaskoczyła sytuacja poszłam na zakupy sobie wolniutki spacerek pogoda piękna aż miło no i wróciłam do domku i pierwsze co to siku a tu majtki mokre kurde to nic patrze spodnie tez mam mokre dziwne bo nie czułam żeby coś mi leciało najgorzej bo ubrana byłam raczej lekko mam nadzieje, ze się tak poprostu spocilam. Miała tak, któraś juz? To chyba nie wody co?

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • SShape Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty. Moja waga od 2 tyg bez zmian, czyli +9kg. Szyjka "dobrze ukrwiona, trzyma, ale lekko skrócona"-cokolwiek to znaczy. W każdym razie dostałam kolejna receptę na globulki z progesteronem. Następna wizyta za 2 tyg.
    Jako, że mam już 33 tydzień to zapytałam o termin cc i pan doktor mówi, że jak się uda z moim serduchem dogadać to on chce min. do 38 tyg mnie trzymać, więc mówię mu, że ok, że chyba koło 20 maja, a on mi, że może jeszcze dłużej wytrzymamy..:)

Response dlatego dziwi mnie, że Tobie tak szybko chcą robić. U nas podobno starają się przeciągać ile się da, najlepiej na 39 tydzień lub do pierwszych skurczy, że wtedy dziecko jest już gotowe. Ale może we Francji mają inne podejście. U mnie jest ryzyko, że zaczną mi się jakieś problemy większe z
    sercem a i tak dla dobra dziecka będziemy czekać jak najdłużej.

Mój syn niepocieszony, bo 23.05 jedzie na zieloną szkołę i liczył, że zobaczy siostrę przed wyjazdem;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 13:13

klz9cwa198k5jqr7.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Hej babeczki ;) dobrze słuchać ze maluszki rosną i wszystko ok szyjki zamknięte ;)
    Mnie dziś zaskoczyła sytuacja poszłam na zakupy sobie wolniutki spacerek pogoda piękna aż miło no i wróciłam do domku i pierwsze co to siku a tu majtki mokre kurde to nic patrze spodnie tez mam mokre dziwne bo nie czułam żeby coś mi leciało najgorzej bo ubrana byłam raczej lekko mam nadzieje, ze się tak poprostu spocilam. Miała tak, któraś juz? To chyba nie wody co?

Agata ja wstałam rano jakieś 1,5 tygodnia temu i miałam mokre majtki, myślałam że to upławy a to były wody... Bo na usg miałam ich bardzo mało później. Nie lekceważyłabym tego. Możliwe żebyś się tak spociła?

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    Agata ja wstałam rano jakieś 1,5 tygodnia temu i miałam mokre majtki, myślałam że to upławy a to były wody... Bo na usg miałam ich bardzo mało później. Nie lekceważyłabym tego. Możliwe żebyś się tak spociła?
    No właśnie sama nie wiem a tylko raz tak miałaś czy to się powtórzyło?

• munequita Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko raz, nie było tego dużo, dlatego nie pomyślałam że to mogą być wody. Na karcie informacyjnej ze szpitala mam zalecenie, żeby iść na izbę przyjęć w razie sączenia się wód.

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • dais Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm ja bym na Twoim miejscu sprawdzila na IP czy to nie wody, bo skoro cale majtki i spodnie byly mokre to chyba az tak bys sie nie spocila. W zaleznosci czy mokre czy lekko wilgotne, pot raczej jest lekko wilgotny a nie mokry. Mozesz tez kupic papierki lakmusowe albo specjalny test na wody plodowe w aptece, ale slyszalam, ze ten drugi w Polsce jest dosyc drogi.
    Justys witam :)
    Moni jak po wizycie?
    Sshape dobrze, ze wszystko w porzadku :) Podgladalas core? Wiesz ile wazy?

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm nie lekceważ tego, lepiej jedz na IP.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia ty jestes również z Bielska, własnie była u mnie koleżanka i mowiła mi, że przy Wójciku, jest outlet z ich ubrankami. Można je kupic za grosze, np. spodnie za 2,90 zł!

Andzia SM lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm może mocz? Wiesz, dziecko napiera a siku się chciało to mogłaś popuścić. Ale na wszelki wypadek może pojedź na IP i niech sprawdzą. Będziesz spokojniejsza. Albo obserwuj do wieczora, jak będzie znów to jedź i się nie zastanawiaj.

Repose ja bym powiedziała otwarcie, że po porodzie nie chce wizyt, najbliższa rodzina tylko. A resztę zaprosisz do domu, jak już dojdziesz do siebie. Nie dawaj sobie na głowę wchodzić, to Twój poród, Twoje dziecko i Ty masz czuć się komfortowo, a nie 15 osób z rodziny. Mnie też wkurzają te wycieczki. Tyle, że u mnie to najbliższa rodzina jest duża, bo u męża 3 rodzeństwa, teście, moja siostra z mężem, rodzice. Więc i tak będzie dużo najbliższych. Wolałabym w domu się pokazać, ale przecież nie powiem teściom czy rodzeństwu, że mają mnie nie odwiedzać.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ostatnio zgodzilismy sie tylko na odwiedziny rodzicow i tesciow. Reszta mogla nas odwiedzic w domu dopiero, nawet rodzenstwo. Uznalismy, ze szpital to nie jest miejsce na widowisko i zobacza malucha za kilka dni. Teraz tym bardziej raczej nikt nas nie bedzie odwiedzal w szpitalu chyba, ze mojej mamie uda sie do nas przyleciec. Rozumiem, rodzina rodzina ale porod i czas z niemowlakiem to nie wesele, ze rodzina ma sie nacieszyc. To jest czas dla najblizszych i robienia wiezi miedzy rodzicami i dzieckiem.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ rka i chyba tak zrobię poczekam było gorąco rzeczywiście chciało mi się siku może się spocilam dodatkowo śluz po luteinie etc poczekam do wieczora szłam tez cały czas pod górę. Nie chce wyjść na panikare ale podczas ciąży zdarza się też popuszczanie mimowolnie prawda? Może mi się coś takiego przytrafiło.

• SShape Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Sshape dobrze, ze wszystko w porzadku :) Podgladalas core? Wiesz ile wazy?

Niestety wizyta bez usg. Miałam się zapytać czy ma w ogóle zamiar robić jeszcze jakieś przed szpitalem, ale wyleciało mi to z głowy. Mała 3 tyg temu ważyła prawie 1,6kg wiec zakładam, że ok 2kg.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozliwe, ze to to. Chociaz ja zazwyczaj czuje jesli cos sie wymsknie. Na szczescie zdarza sie tylko kiedy tule porcelane albo kaszle/kicham bardzo mocno. Obserwuj i jak bedziesz miala watpliwosci to nie boj sie pojechac. Lepiej aby Cie odeslali do domu niz gdybys miala nie pojechac a dzialo sie cos zlego. Mozesz tez poczytac tutaj : http://www.mjakmama24.pl/ciaza/przebieg-ciazy/wody-plodowe-przedwczesne-pekniecie-pecherza-plodowego-co-robic,538_6914.html

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais dziękuję za ten artykuł teraz wzięłam prysznic ogarnęłam nogi etc poleze trochę zobaczymy ale sugerując się tym artykułem to to nie były wody. Nie było innego koloru . Czuje się bardzo dobrze może mój pecherzpe nie wytrzymywal i popuscil plus pot i zrobiło się trochę mokro.

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak dziękuję bardzo za informacje:-*

mmarzenak lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais po pierwszym synku też miałaś problemy z nietrzymaniem przez kilka miesięcy? Pamiętam przy starszaku jak nie mogłam skakać na trampolinie, bo posikiwałam :/ teraz tak jak piszesz- przy wymiotach albo kichaniu zdarza się czasem. Przeraża mnie co będzie po porodzie znów :/ nawet jak zaczęłam biegać po porodzie to przy bieganiu popuszczałam. Masakra jakaś.

mhsvi09kjtw94wk5.png
‹‹ 1062 1063 1064 1065 1066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ