X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem ustalaja na 40 tydzien, tak szwagierka miala. Zdarzaja sie tez tacy ginekolodzy co nie chca ustalac terminu az samo sie nie zacznie.
    Repose nie wydaje mi sie aby ta waga byla az taka malenka, ja mialam USG tydzien temu (30w2d) i bylo 1,7 kg. Mi tez ta gin mowila, ze niektore dzieci najwiecej przybieraja w ostatnich tygodniach i moga skoczyc nagle do 4 kg. Fajnie, ze masz juz termin :D

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose ja bym oszalała z taką teściowa serio nie dałabym rady żeby mi się wtracala w termin cc. Ty musisz być mega ustepliwa i opanowana ja bym furii dostała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 20:38

Repose lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose super waga małej :) Ale Ci dobrze, że wiesz kiedy urodzisz ;) To ja co najmniej pół miesiąca będę po Tobie :P

Smerfetka śliczne ubranka :)

Ciekawe ile mój waży hmm

Repose, smerfetkaa lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny już mi o wiele lepiej
    Cieszę się ze wasze maluchy zdrowe i przybierają na wadze
    Repose fajnie że wiesz kiedy zobaczysz maleństwo
    Ja tam myślę się rozpakować koło 10 maja A jak będzie zobaczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 23:06

Repose, smerfetkaa lubią tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z poprzednią dwójką też sobie przyspieszalam poród z córką posprzatalam dom od podstaw zaczęłam na drugi dzień rodzic a z synem wystarczył długi spacer I tak rodzilam w 37tyg a teraz zobaczymy czy mała tak szybko wyjdzie oby

kamenkaa lubi tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła do mnie paczka z Polski już mam pieluszki dada ale się cieszę Lidla mam tutaj to kupiłam też i z pampersa będziemy testować

kamenkaa lubi tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas na moje relacje z wizyty. z badania wyszlo ze u mnie wszysyko w porzadku.Zuzia rozwija się prawidlowo, wazy 1500g i już ułożona główka do dołu :) serduszko pięknie biło
    Wymiary wskazuja na 29 tydzie czyli zgadza się wszystko :-)

Gratuluję pozostałym udanych wizyt :-)

kamenkaa, beatas, Dorjana, Repose, munequita, dais, smerfetkaa, Paula222, evus lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia cieszę się ze wszystko dobrze

Andzia SM lubi tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też macie problem z lydkami strasznie mnie rwą i nie mogę spać przez nie

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co dziewczynki co niektóre zaczynają 34 tydzień yupi co raz bliżej

Repose, Helen lubią tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzis obudził okropny Skórcz lydki:-/ ehh nie lubię tego.
    Trzymam kciuki za wizytujace dziś.
    Miłego dnia :-*

Ps. Na stronie smyk.com sa wyprzedaże rzeczy niemowlęcych do 40%. Przejrzalam na szybko.i fajne rzeczy w fajnych cenach jakby któraś była zainteresowana :-)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Justyś11 Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane. Nie udzielałam się póki co na tym wątku ale regularnie Was śledzę. Jestem w ciąży bliźniaczej (córeczka Misia i synuś Franuś)❤ aktualnie zaczynamy dzisiaj 30 tydzień :-) wczoraj byliśmy na wizycie. Szyjka trzyma :-) Misia waży 1304g a Franko 1336g❤❤❤ wszystko w jak najlepszym porządku. Dużo odpoczynku im starsza ciąża tym więcej. Dr powiedział, że mamy 3 cele: 30 tydzień czyli dokładnie za tydzień :-)w sensie skończony 30, później 32 i 34 a po 34 to już luzik :-) sam był zaskoczony, że jak na ciążę bliźniaczą tak dobrze wszystko trzyma :-) kolejna wizyta Za 2 tygodnie 27:-) buziaki i mam nadzieję, że nas przyjmiecie do grona czerwcówek. Termin teoretycznie mamy na 29 czerwca ale chcemy dotrzymać do końca maja/początku czerwca. To mój cel :-)

Repose, munequita, Dorjana, Andzia SM, smerfetkaa, Paula222, evus, Agabtm, beatas, nesone lubią tę wiadomość

oar8kw7izeijco95.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w 34 tygodniu, juz coraz blizej wielkiego dnia:)

a jutro wizyta,podgladamy moja ksiezniczke:) mhh jaka dzis ladna pogoda:)

witam Justys:)

Repose, Dorjana, Andzia SM, smerfetkaa, Agabtm, Helen lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wole ustapic niz sie klocic :p taki mam charakter ze nie lubie zamieszania nawet jesli wiele rzeczy trzeba zaakceptowac i przemilczec zreszta mnie wszystko jedno czy to poniedzialek czy piatek :)

Paula za to ja 67 kg waze prawie zawalu dostalam :p Mysle ze twoj dzidzius bedzie podobnie wazyl bo w poprzednich tygodniach nasze maluchy podobnie przybieraly. :)

Andzia gratuluje udanej wizyty a moja malutka ma glowke u gory z lewej strony :)

Maria85 mnie dzisiaj tez skurcz obudzil ale uda :p bylam w lekkim szoku :) Maria ja tez czekam na paczke z polski pewnie w weekend dostane ^^ a gdzie mieszkasz jesli mozna spytac :)

Justys witamy :) to 27 bedziemy razem wizytowac na ktora masz? :)

Mmarzenak bede jutro trzymac kciuki za wizyte :) ty juz 34 tydzien jej jak to leci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 09:11

Andzia SM, mmarzenak lubią tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose nie miałaś za złe teściowej, że ustala Ci termin cc?

maria85 ja problemy z łydami mam od jakiś 2 miesięcy. Nie są to skurcze, ale ból, lekkie mrowienie, takie uczucie ociężałych nóg. Dostałam na to zaax, na lepsze krążenie, ale niewiele pomaga. Mąż mi masuje i to jedynie pomaga. Jak on ma nocki to jeszcze polewanie ciepłą wodą albo taki masażer antycellulitowy i jeżdżę sobie po łydkach i idzie zasnąć. W nocy nie daj Boże pobudka to znów muszę masować :/

Kurcze, 34 tydz to ja już też wyczekuję bardzo, bo u mnie w miejscowości porody wcześniacze od 34 tyg. Wcześniej transportują 120 km dalej. Więc do 34 tyg muszę wytrwać. I tak śmieję się do męża, że jak nie urodzę wczesniej to będzie cud, bo starszak ostatnio bardzo absorbujący, w domu codziennie odkurzanie i mycie podłóg. Swoją drogą nie polecam jasnego gresu na podłogę. Każdy puszek, brudek, plamkę widać :/ a ja mam skłonności pedantyczne i nic nie robię tylko chodzę i sprzątam :P

Andzia dzięki za info o smyku, zarz popatrzę co oni tam mają :)

Ja już któryś dzień szykuje się poprać ubranka, a pogoda kolejny dzień tragiczna, od poniedziałku u Nas pada :/

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka terminu porodu nie mam jej za zle za zle to bede miala te wycieczki conajmniej 15 osob na porodowke jak bede lezec po cesarce z workiem na mocz przymocowanym do lozka. Nie wiem czy ktos mialby ochote na codzienne wizyty 15 osob gdzie znam tylko polowe ,,znam,, w sensie raz lub dwa widzialam na oczy . Mowilam jej ze nie chce nikogo widziec a ona ze rodzina ble ble ble cala moja rodzina w pl mieszka. Juz mialam raz cesarke i nie chcialam nikogo widziec yhh. W zeszlym roku szwagierka rodzila i tez doslownie wycieczki a ona wkurw*** siedziala na tym lozku ale usmiechala sie i byla mila dla wszystkich ja boje sie ze nie dam rady.

Zazdroszcze checi do sprzatania bo mi sie niccc nie chce juz od tygodnia maz sobie sam gotuje :p

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Justyś11 Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Na 17 :-) Nie lubię tak późnych godzin wizytowania, bo cały dzień się czeka i niepotrzebnie stresuje. No ale nie było możliwości wcześniej ;-)

oar8kw7izeijco95.png
  • Justyś11 Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Agabtm wole ustapic niz sie klocic :p taki mam charakter ze nie lubie zamieszania nawet jesli wiele rzeczy trzeba zaakceptowac i przemilczec zreszta mnie wszystko jedno czy to poniedzialek czy piatek :)

Paula za to ja 67 kg waze prawie zawalu dostalam :p Mysle ze twoj dzidzius bedzie podobnie wazyl bo w poprzednich tygodniach nasze maluchy podobnie przybieraly. :)

Andzia gratuluje udanej wizyty a moja malutka ma glowke u gory z lewej strony :)

Maria85 mnie dzisiaj tez skurcz obudzil ale uda :p bylam w lekkim szoku :) Maria ja tez czekam na paczke z polski pewnie w weekend dostane ^^ a gdzie mieszkasz jesli mozna spytac :)

Mmarzenak bede jutro trzymac kciuki za wizyte :) ty juz 34 tydzien jej jak to leci :)

Na 17 :-) Nie lubię tak późnych godzin wizytowania, bo cały dzień się czeka i niepotrzebnie stresuje. No ale nie było możliwości wcześniej ;-)

oar8kw7izeijco95.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 14 ale tez wolalabym wczesniej bo zawsze wizyty mialam na 10/11 tylko teraz tak jakos wczorajsza wizyta i kolejna na takie godziny.

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia gratuluję udanej wizyty :-)
    I dzięki za informację o promocjach w smyku :-)

Mi też dokuczaja skurcze nog biorę magnez jem dużo pestek dyni. najczęściej się pojawiają jak jestem dlugo na nogach za długo spaceruje. Jakoś musimy przetrwać ten okres już coraz bliżej porodu :-)

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
‹‹ 1061 1062 1063 1064 1065 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ