Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziak, mi też stanęły łzy w oczach jak przeczytałam z jaką miłością i troską piszesz o swoim synku. Jesteś prawdziwą mamusią. Kochana, na pewno Kubuś da radę i będzie zdrowym i radosnym chłopcem.
Dziewczyny dawajcie znać jak po wizytach!kochana córeczka 16.06.2016 -
Agabtm wrote:Madziak dużo siły dla Was!! Kubuś da radę!! Wysyłam dużo pozytywnej energii. Super, że podają mu Twoje mleczko.
Munequita co to za zabieg miałaś, że Ci szwy musieli zakładać?? Ty jesteś biedna a do szpitala na obserwacje ze względu na te wody czy na co?
Zaczęła mi się zbierać ropa w gruczole (w wardze sromowej) z czym już nie dało się wytrzymać, ból okropny z każdym ruchem konieczne było cięcie. Trochę stresu bo wiesz, że masz dzidziusia i usypiają Cię. Na szczęście wszystko poszło dobrze i jest coraz lepiej. I właśnie przed samym zabiegiem dowiedziałam się, że wód mało i mała dziewczynka... Dlatego przetrzymali mnie dłużej w szpitalu. Wody mi się podniosły wg usg, więc hospitalizacja będzie w kierunku niskiej wagi malucha. Mam nadzieję, że nie zabawię tam długo i będzie to tyko kontrola.
Co do wód to dopytywali mnie czy nie zauważyłam, że coś mi się ulewało. Nie zauważyłam nic takiego, ze względu na stan w jakim byłam (stres, brak apetytu, mało piłam), ale przypomniałam sobie, że raz rano miałam dość mokre majtki, ale nie sądziłam że to mogły być wody tylko upławy... Od tamtej pory sucho.
Blanka -
Madziu wierze,że ci ciężko. Mi ciężko czytać tylko twojego posta bo serce sie kraja a co ty musisz przeżywać,Bidulko. Dobrze ze wyszłas ze szpitala,jednak co w domu to w domu,przynajmniej nie będziesz musiała znosić widoku karmiących mam. Kubuś (mimo że malutkie zdjecie) to śliczny chłopczyk, jest taki rózowiutki i ma dużo włosków, słodziak mały
) Na pewno twoje mleczko szybciutko postawi go na nogi. Jeszcze troszkę i przytulicie się do siebie i na pewno nie odkleicie sie tak szybko
Jesteś bardzo dzielna!! Śle wam dużo siły i mocy!! Całuski :**
Pati -
Madzik śliczny chłopiec! Wiem,że jest Ci ciężko ale zanim się obejrzysz a utulisz swoje maleństwo.
Najważniejsze,że maluszek jest pod dobrą i stałą opieką!
Jest naprawdę przesłodki!
A z Ciebie niesamowicie dzielna mamusia!
Munequita współczuję Ci przejść i przeżyćMiejmy nadzieję,że już wszystko będzie dobrze!
Śliczne zdjęcia!
My jutro mamy USG połówkowe w końcu zobaczymy nasze maleństwo!
Byłam w pt u swojego lekarza prowadzącego i dał mi skierowanie do rehabilitanta ale chyba troszkę nie umiał określić rozchodzenia się spojenia łonowego.Mam wrażenie,że się na tym nie zna- w końcu jest specjalistą od leczenia niepłodności ale położnikiem nie jest. Wszystkiego dowiem się juto- mam nadzieję.
Ja mam ciągle plus 14 kg na plusie i lekarz powiedział ,że już wystarczy,żebym więcej nie przytyła. Hmm zobaczymy czy da się to zrobić. Łatwo powiedzieć.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!
Miłego dnia! -
Mmarzenak i jak po badaniach?
Munequita ja miałam takie stany ropne i zapalne ogromne w 10-11 tyg ciąży spuchlam tak ze nie potrafiłam chodzić a każdy krok powodował okropny ból.... Najgorsze jest to., że musieli mi to naciac bez znieczulenia i wyczyścić bo ciąża była za młoda jeszcze żeby cokolwiek podać na znieczuleniu. Teraz raz na jakiś czas zrobi mi się raz na jakiś czas coś zrobi małego ale to zaraz smaruje bactrobanem i maścią ichtiolowa i schodzi. Jak sobie przypomnę ten ból jak mi to nacinali w szpitalu to słabo mi się robi i to jeszcze w kilku miejscach.
Moli usg polowkowe??? Wtf?
Syn Filip 28 czerwiec -
Madziak, Kubuś jest naprawdę pięknym chłopcem! Skoro podają mu Twój pokarm to jest poprawa, bo jego maleńki żoładeczek go trawi! To wspaniała wiadomość!
Musi Ci być bardzo ciężko, my możemy sobie tylko wyobrazić jak bardzo.. Ale musisz być silna dla Kuby,żeby chłopak wiedział jak się walczy;) czekamy z niecierpliwością na nowe informacje o Waswierzę, że już niebawem Kubusia przeniosą do innej sali, gdzie będziesz z nim mogła spędzać więcej czasu!
Munequita, piękne zdjęcia;) straszne miałaś przeżycia, mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze!
U mnie z 47kg, 62kg.. Czyli 15+.. Trudno, niech dzidzia zdrowo rośnie! -
Munequita piękne zdjęcia
ja robiłam w zeszłym tyg mała sesję ale czekam jeszcze na efekty
Właśnie wróciliśmy po badaniach wszystko wporzadku, szyjka twarda zamknięta, wyniki prawidłowe.
Umowilam się na następny wtorek na spotkanie z położną w celach edukacji o porodzie i opiece nad noworodkiem
A przy okazji zachaczylam o dwa lumpeksy i znalazłam kilka fajnych ciuszkowWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 12:58
evus, mmarzenak, Repose, munequita lubią tę wiadomość
-
Agabtm niestety dziś nie zobaczyłam Szymka bo byliśmy tydzien temu na szczegółowym usg ważył wtedy 1715
kawał chłopa już
dzisiaj tylko gin sprawdzal szyjke a polozna sprawdziła serduszkommarzenak, Repose, evus lubią tę wiadomość
-
Mmarzenak wczoraj na szkole rodzenia położna mówiła, że w ciąży podwyższone leukocyty to norma, i że normalnie przy takich wynikach lekarz by szukał stanu zapalnego a w ciąży to nie świadczy o chorobie.
mmarzenak lubi tę wiadomość
kochana córeczka 16.06.2016