X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • jane Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak, mi też stanęły łzy w oczach jak przeczytałam z jaką miłością i troską piszesz o swoim synku. Jesteś prawdziwą mamusią. Kochana, na pewno Kubuś da radę i będzie zdrowym i radosnym chłopcem.

Dziewczyny dawajcie znać jak po wizytach!

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Madziak dużo siły dla Was!! Kubuś da radę!! Wysyłam dużo pozytywnej energii. Super, że podają mu Twoje mleczko.
    Munequita co to za zabieg miałaś, że Ci szwy musieli zakładać?? Ty jesteś biedna a do szpitala na obserwacje ze względu na te wody czy na co?

Zaczęła mi się zbierać ropa w gruczole (w wardze sromowej) z czym już nie dało się wytrzymać, ból okropny z każdym ruchem konieczne było cięcie. Trochę stresu bo wiesz, że masz dzidziusia i usypiają Cię. Na szczęście wszystko poszło dobrze i jest coraz lepiej. I właśnie przed samym zabiegiem dowiedziałam się, że wód mało i mała dziewczynka... Dlatego przetrzymali mnie dłużej w szpitalu. Wody mi się podniosły wg usg, więc hospitalizacja będzie w kierunku niskiej wagi malucha. Mam nadzieję, że nie zabawię tam długo i będzie to tyko kontrola.

Co do wód to dopytywali mnie czy nie zauważyłam, że coś mi się ulewało. Nie zauważyłam nic takiego, ze względu na stan w jakim byłam (stres, brak apetytu, mało piłam), ale przypomniałam sobie, że raz rano miałam dość mokre majtki, ale nie sądziłam że to mogły być wody tylko upławy... Od tamtej pory sucho.

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu wierze,że ci ciężko. Mi ciężko czytać tylko twojego posta bo serce sie kraja a co ty musisz przeżywać,Bidulko. Dobrze ze wyszłas ze szpitala,jednak co w domu to w domu,przynajmniej nie będziesz musiała znosić widoku karmiących mam. Kubuś (mimo że malutkie zdjecie) to śliczny chłopczyk, jest taki rózowiutki i ma dużo włosków, słodziak mały :)) Na pewno twoje mleczko szybciutko postawi go na nogi. Jeszcze troszkę i przytulicie się do siebie i na pewno nie odkleicie sie tak szybko ;) Jesteś bardzo dzielna!! Śle wam dużo siły i mocy!! Całuski :**

Pati
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik śliczny chłopiec! Wiem,że jest Ci ciężko ale zanim się obejrzysz a utulisz swoje maleństwo.
    Najważniejsze,że maluszek jest pod dobrą i stałą opieką!
    Jest naprawdę przesłodki! :)
    A z Ciebie niesamowicie dzielna mamusia!

Munequita współczuję Ci przejść i przeżyć:( Miejmy nadzieję,że już wszystko będzie dobrze!
    Śliczne zdjęcia! :)

My jutro mamy USG połówkowe w końcu zobaczymy nasze maleństwo!
    Byłam w pt u swojego lekarza prowadzącego i dał mi skierowanie do rehabilitanta ale chyba troszkę nie umiał określić rozchodzenia się spojenia łonowego.Mam wrażenie,że się na tym nie zna- w końcu jest specjalistą od leczenia niepłodności ale położnikiem nie jest. Wszystkiego dowiem się juto- mam nadzieję.:)

Ja mam ciągle plus 14 kg na plusie i lekarz powiedział ,że już wystarczy,żebym więcej nie przytyła. Hmm zobaczymy czy da się to zrobić. Łatwo powiedzieć. :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty! :)

Miłego dnia!

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak i jak po badaniach?
    Munequita ja miałam takie stany ropne i zapalne ogromne w 10-11 tyg ciąży spuchlam tak ze nie potrafiłam chodzić a każdy krok powodował okropny ból.... Najgorsze jest to., że musieli mi to naciac bez znieczulenia i wyczyścić bo ciąża była za młoda jeszcze żeby cokolwiek podać na znieczuleniu. Teraz raz na jakiś czas zrobi mi się raz na jakiś czas coś zrobi małego ale to zaraz smaruje bactrobanem i maścią ichtiolowa i schodzi. Jak sobie przypomnę ten ból jak mi to nacinali w szpitalu to słabo mi się robi i to jeszcze w kilku miejscach.
    Moli usg polowkowe??? Wtf?

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak, Kubuś jest naprawdę pięknym chłopcem! Skoro podają mu Twój pokarm to jest poprawa, bo jego maleńki żoładeczek go trawi! To wspaniała wiadomość!
    Musi Ci być bardzo ciężko, my możemy sobie tylko wyobrazić jak bardzo.. Ale musisz być silna dla Kuby,żeby chłopak wiedział jak się walczy;) czekamy z niecierpliwością na nowe informacje o Was <3 wierzę, że już niebawem Kubusia przeniosą do innej sali, gdzie będziesz z nim mogła spędzać więcej czasu! <3

Munequita, piękne zdjęcia;) straszne miałaś przeżycia, mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze!

U mnie z 47kg, 62kg.. Czyli 15+.. Trudno, niech dzidzia zdrowo rośnie!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wyniki bede miec poznym wieczorem. Robilam morfologie,mocz i toksoplazmoze Igm.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie połówkowe oczywiście chodziło mi o USG po 30 tyg. ciąży!:)

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zdjęć bardzo ładne i ten brzuszek taki malutki ;) mój to już spory zresztą jak wszystko inne piersi za niedługo przejdą same siebie ciężko będzie z nimi biegać po porodzie haha

munequita lubi tę wiadomość

• smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Munequita piękne zdjęcia :-)
    ja robiłam w zeszłym tyg mała sesję ale czekam jeszcze na efekty :-)

Właśnie wróciliśmy po badaniach wszystko wporzadku, szyjka twarda zamknięta, wyniki prawidłowe.

Umowilam się na następny wtorek na spotkanie z położną w celach edukacji o porodzie i opiece nad noworodkiem :-)

A przy okazji zachaczylam o dwa lumpeksy i znalazłam kilka fajnych ciuszkow :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 12:58

evus, mmarzenak, Repose, munequita lubią tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka ile waży Twój maluch po wizycie?

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka pokaż co kupiłaś:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/02d2918a2dc0.jpg

mmarzenak, dais, evus lubią tę wiadomość

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1225378e573d.jpg

mmarzenak, dais, evus, munequita lubią tę wiadomość

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładniusie ubranka:)

smerfetkaa lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm niestety dziś nie zobaczyłam Szymka bo byliśmy tydzien temu na szczegółowym usg ważył wtedy 1715 :-)
    kawał chłopa już :-)
    dzisiaj tylko gin sprawdzal szyjke a polozna sprawdziła serduszko :-)

mmarzenak, Repose, evus lubią tę wiadomość

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zapomniałam zapytać lekarza o poziom AFI z ostatniego usg :-/ teraz sobie przypomniałam Aga jak zapytalas o wagę.

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0bf056a44b8d.jpg

mmarzenak, Repose, evus lubią tę wiadomość

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak robicie badanie morfologii to macie podwyższone leukocyty?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak wczoraj na szkole rodzenia położna mówiła, że w ciąży podwyższone leukocyty to norma, i że normalnie przy takich wynikach lekarz by szukał stanu zapalnego a w ciąży to nie świadczy o chorobie.

mmarzenak lubi tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
‹‹ 1059 1060 1061 1062 1063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ