X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • jane Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose ja to się nawet ostatnio nie ważę i jestem dzięki temu szczęśliwsza :P W każdym razie brzuchol rośnie z dnia na dzień niezależnie od tego ile zjem. Nie martwię się tym, bo wszyscy mi mówią, że dobrze wyglądam :) A jak dzwonię do Mojego, to czasem mi mówi: Cześć grubasku ;)

Repose, Helen lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż co do wyglądu to jest pocieszajacy mówiąc kotku mały masz brzuszek pięknie wyglądasz ale jak mu powiedziałam ile kilo mam na plusie to Doznał głębokiego szoku ;) ze juz tyle ale mówi, żebym nie marudzila. Także cudowny kłamca ;);)
    Repose wrzucaj foto swojego ogromnego brzucha jestem ciekawa gdzie ta nutella się chowa ;);)

Repose lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zuzieńka to też niezła Wiercipiętka :) Dziś szaleje cały dzień :) Już odliczam do jutrzejszego Jej podglądania :) Ciekawe ile teraz będzie ważyć :)

Dais Ale mi narobiłaś smaka na krówki samym wspomnieniem o nich hahahahah

Repose, dais, evus lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm jutro po wizycie u Gina a moze zdaze przed to zrobie foto i ci pokaze gdzie nutella sie chowa :) choc nie jestem pewna czy akurat brzuch powinnam fotografowac :p

andzia a o ktorej masz wizyte?

Jane dobry pomysl z nie wazeniem sie ale ja to bym tez musiala lustra potluc ^^

Dorjana a kto wie jak zjesz troche nutelli to moze dzidzia przytyje do 2Kg^^

Dorjana, Andzia SM lubią tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Widzę temat dnia WAGA :P moja też rośnie, ale liczę, że do końca 2 kg i dość. I tak więcej ważę niż w pierwszej ciąży na tym etapie.

Dziś z kolei byłam znów w lumpeksie, kilka perełek znalazłam. Ale już zamykam chyba zakupy ubraniowe. Wszystko już mam. Madziak nastraszyła i mnie tym swoim szybkim porodem. Więc w weekend zrobiłam zamówienie w gemini, w czwartek odbieram. Dziś przyszły koszule do szpitala i staniki. Więc już i torbę spakuje. Wózek zamówiony, czekam na paczkę. X LANDER XPULSE. Na maj zostało łóżeczko i nosidełko, bo w zestawie go nie ma. No a jak do czerwca się dokulam to w czerwcu jeszcze komodę dokupimy do sypialni, żeby się nie cisnąć we trójkę w jednej szafie.

Repose lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj tam oj tam jak ja kocham te nasze słodkości i podjadanie ja zawsze byłam słodka dupcia na lakocie ale w ciąży to bym mogła jeść cały dzień wszystko na słodko ;);) A pomiędzy słodkości jadlabym rybę i pasty rybne z tuńczyka mniam mniam a wszystko to popilabym miranda hahaha dobrze, że mąż kontroluje moje hitowe smaki ;)
    Marka a jaki kolor wybrałaś tego wózka mnie też się podobał ten model ;);)
    Dorjana oj tam ja dziś rano lody do kawy po śniadaniu, potem prince polo, na obiad kluski na parze z dżemem i cukrem hahaha w ciąży nie smakuje mi mięso mogłabym wykluczyć je z jadłospisu.

Repose, Dorjana lubią tę wiadomość

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam słodycze a w ciąży to już już ogóle :)

Respose wizyta mam na 15.45:) Ale później mam angielski wiec relacja będzie późnym wieczorem :-) a Ty na która masz?

Repose lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia ja mam na 13:40 kolo 15 powinnam byc w domu :)

Marka powodzenia ^^ ja to pewnie do konca z 6 przywale :p

Dorjana tak cos czulam z ta Nutella :p

Agabtm tez zawsze kochalam slodkie ^^

Dorjana, Andzia SM lubią tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose gdzie mieszkalas w Polsce i co sprawiło, że mieszkasz teraz za granicą .
    Dais to samo pytanie do Ciebie?? Jakoś tak się teraz zastanawiam co Wy tam robicie?

Repose lubi tę wiadomość

• dais Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja mieszkalam na slasku, studia robilam w Opolu pozniej we Wroclawiu. Wyjechalam tutaj na staz po studiach bo w Polsce oferowali mi tylko darmowe a uznalam, ze nie mam mozliwosci pracowac za darmo majac dziecko na utrzymaniu a maz zarabial minimalna krajowa. Zdecydowalam sie na staz zagraniczny i zostalam juz tutaj bo zaoferowali mi doktorat za fajna kase, maz z dzieckiem dojechali do mnie i tak juz tu siedzimy ponad 2 lata :D Dwa razy w roku staramy sie byc w Polsce chociaz, w czego w zeszle wakacje udalo sie pokombinowac i spedzilismy ponad miesiac na urlopie.

Tez uwielbiam krowki a kupilam ich nie za duzo i teraz zaluje bo znikaja, ale moze dla figury to lepiej :P Pierogi to jednak z ulubionych potraw i tutaj tez nie maja takich typowo polskich tylko jakies chinskie na ciescie ryzowym a to zdecydowanie nie to samo.

Madziak jak sie czujesz, jak maluszek?

Repose lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Dais poprosze ale to taki ramol wredny ze nie wiem czy sie zgodzi jak bedzie trzeba to powiem ze mnie boli tylko ze za bardzo nie wiem gdzie konkretnie ma mnie bolec zeby sprawdzil :p ciesze sie ze pobyt w polsce udany ^^ moze jak urodze to sie tez wybiore chociaz w to watpie ... ;/

Agabtm mi tez ostatnio nic sie nie chce jem i tyje po prostu.
    Repose powiedz ze podbrzusze jak na okres cie boli i dzien wczesniej ci twardniaj i tyle, powinno pomóc na twojego gina leniwca :)
    z takim małym przyrostem kg kazda by wcinała, nawet nie miej wyrzutów ;)

Repose lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mieszkalam n'a pomorzu nie mialam chlopaka pracy moja polska rodzina nie jest zbyt hmm rodzinna nic mnie nie trzymalo niczego nie mialam. Dostalam propozycje pracy spakowalam sie wyjechalam, cala droge w busie ludzie opowiadali mi jakim chu... jest nasz francuski brygardzista ;) jak go widzialam to jakalam sie ze strachu :p a teraz ta wredna menda jest moim mezem ^^ a ja szczesliwie na zwolnieniu l4 ^^^

Dais oddawaj pierogiiiii ^^^

Helen ale nie wyda sie ze klamie.?? jakim malym to juz z 7kg bedzie buu :/

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Repose Ty i ten Twój mąż hahaha tak się zastanawiałam skąd on się urwał ;);) Teraz już wiadomo, że jaki w pracy taki w domu musi se porzadzic.
    Dais to u Ciebie i tak spoko, że mąż Cie puścił mój by mnie nie puścił samej w świat hihihi dla rozwoju i kariery to mogę jechać ale na noc do domu ;)
    Ktoś jeszcze mieszkaszka za granicami? Tak mi się kojarzy Anglia i USA?

• evus Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, tak sobie mysle, ze Madziak juz ma Kubusia ze soba i moze fajnie by bylo zrobic nowa kolumne w tabelce- kiedy Maluch sie urodzil, moze jaki duzy itp.. to taka tylko luzna propozycja :)

jane lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jutro wreszczcie wizytuje o 15 :) juz sie doczekac nie moge :)

Dorjana, Andzia SM, Repose lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest Nas na jutro już 3 :-)

evus, Repose lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dziś na trzecim prenatalnym. Mały ma już 1700gram (choć wiem, że to waga + -). Pani doktor, która to robiła powiedziała, że wszystko dobrze, jednak jedna rzecz wzbudziła moją wątpliwość i trochę zmartwiła. A mianowicie lekarka powiedziała, co zostało zapisane "żołądek miernie wypełniony". POwiem Wam, że jak powiedziała o tym w czasie badania nie zwróciłam uwagi na to, dopiero jak już wracaliśmy z powrotem w samochodzie pomyślałam, jak mogłam nie zapytać o co chodzi dokładnie. Kojarzy mi się to z problemami z układem pokarmowym i innymi niefajnymi sprawami. Znów sobie coś wkręcam, ale naprawdę się zmartwiłam. Tak sobie myślę czy może być taka sytuacja, ze mały po urodzeniu będzie miał problemy, no różne myśli przychodzą mi do głowy.
    Tak się cieszyłam na to usg a teraz chodzę jak struta, pewnie spać nie będę umiała. Mój lekarz prowadzący nie będzie umiał chyba tego sprawdzić - wypełnienie żołądka - bo ma dość stare usg i wątpię co on tam w ogóle widzi.
    Aj, doła załapałam. Może to nic takiego, ale mam już pesymistyczne myśli.
    Musiałam się wyżalić.

evus, Repose lubią tę wiadomość

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus fajny pomysł ;);) dajcie koniecznie znać po wizycie ile już ważą Wasze szkraby.

evus lubi tę wiadomość

• evus Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, nie zamartwiaj sie. moze zadzwon jutro do tej lekarki i sie dopytaj o ten opis.

Angela85 lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna może akurat dzidziuś nie pił wód i miał pusto w żołądku skoro lekarza to nie zaniepookoilo to pewnie wszystko jest ok nie martw się. Jak nie daje Ci to spokoju to zadzwoń do lekarza albo wyślij mu sms z pytaniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 21:41

Joana33 lubi tę wiadomość

‹‹ 1057 1058 1059 1060 1061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ