X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za wiadomości!!! Madziak gratuluję!!! dużo zdrówka dla Ciebie i Kubusia :)

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) Ja dziś pięknie w nocy spałam ;) po ostatnich wyczynach młodego w brzuchu budzilam się jak zombie a dziś pięknie spałam ;);)
    Pogoda niestety nadal kapryśna i nic się nie chce.

Repose, Helen, Helen lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Ja dziś też noc przespałam, choć Malutka i przy zaśnięciu daje o sobie znac i zaraz po przebudzeniu ale uwielbiam to :) A radość jaką ma mój Mąż przy tym jest bezcenna :)

Ja wizytę mam jutro i już się doczekać nie mogę :)

Miłego dnia wszystkim, i trzymam kciuki jeżeli któraś dziś wizytuje :)

munequita, Repose, Helen lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak, ja też wszystko będę prac;) chyba oprócz wózka tylko.. Teraz jeszcze nie mam warunków, myślę, że pod koniec maja się za to zabiorę;)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez bieganine nie zagladalam do was kilka dni a tu takie wiesci! Madziak gratulacje i zdrowia dla Kubusia i Ciebie. Zobaczysz ze juz niebawem bedziesz go tulila. Informuj na biezaca jak bedziesz miala chwilke i dostep do komputera :) Wszystkie ciocie trzymaja za was kciuki i oczekuja na wiesci :D

Pobyt w Polsce byl super, niestety juz minal, tydzien szybko zlecial. Zwiedzilismy Gdansk, Sopot i Malbork. Kupilam dwa biustonosze do karmienia w ESOTIQ i jeden byl w promocji, zaplacilam za niego 32 zl! :O Drugi juz byl w normalnej cenie czyli 100 zl. Zrobilam zakupy w Gemini i mam juz wszystko. Podroz powrotna bezproblemowa, nie bujalo o dziwo, bo zazwyczaj w ta strone jest masakra a tym razem spokoj. Jedynie biedny psiak tylko raz siku na promie zrobila, bo chyba sie stresowala. Dzisiaj pierwszy dzien w domu i na urlopie i mam strasznego lenia. Mialam popracowac z domu a nawet obiadu mi sie nie chce robic. Tak dobrze nic nie robic :P Musze sie tylko zmusic w tym tygodniu wlasnie na pranie dzieciecych rzeczy.
    Mam zamiar tez wszystko przeprac w 40 stopniach, nie wazne czy nowe, czy po Olafie uzywane. Za oknem piekne slonce a mi sie tylka nie chce ruszyc, mam chyba z 10 awizo do odbioru, ale poczekam na meza bo moze paczki beda wieksze to nie chce przesadzic z noszeniem. U mnie poki co brak jakichkolwiek oznak zaawansowanej ciazy, nawet calkiem sporo sil mam, zadnych skurczy ani boli, jedynie troche biodra czasem w nocy bola od lezenia.

Repose ja mialam pierwszy raz mierzona szyjke dopiero u ginekologo w Polsce teraz. Jakby miala Ci sie skracac to chyba mialabys jakiekolwiek oznaki jak twardnienia czy bole, ale wiadomo, ze czlowiek czuje sie pewniej jak sprawdza. Moze popros aby Ci ginekolog zmierzyl na najblizszej wizycie.

Repose, Patrycjusz, evus lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Dais trzeba było mi w Gdańsku pomachac !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais to super, że zakupy udane ale ten Twój wyjazd zlecial. Wchodzisz na forum po powrocie a tutaj informacja, ze mamy wśród nas nowego członka forum.
    Ja dziś dobrze spałam ;) ale mam mega lenia aura nie sprzyja niestety nic mi się nie chce.

Patrycjusz lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Repose Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais poprosze ale to taki ramol wredny ze nie wiem czy sie zgodzi jak bedzie trzeba to powiem ze mnie boli tylko ze za bardzo nie wiem gdzie konkretnie ma mnie bolec zeby sprawdzil :p ciesze sie ze pobyt w polsce udany ^^ moze jak urodze to sie tez wybiore chociaz w to watpie ... ;/

Agabtm mi tez ostatnio nic sie nie chce jem i tyje po prostu.

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis sie zmusilam do ogarniecia zamowienia w aptece. Madziak pokazala, ze juz zaraz moze byc za pozno i trzeba sie szybko przygotowywac :)

Madziak, daj znac jak sie z Kuba czujecie. wszystkie kciukamy i sciskamy :)

Dais, fajnie ze pobyt udany, szkoda ze na pogode nie trafilas. dzis juz, przynajmniej w Lodzi, ladne sloneczko swieci :)

milego dnia Mamusie i Maluszki :)

Patrycjusz lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evuś a gdzie będziesz rodzic w Łodzi? Pytam bo ja też z Łodzi. Jaki lekarz Cię prowadzi?

evus lubi tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • evus Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, prawdopodobnie w Rydygierze. kilka moich znajomych tam rodzilo i bylo bardzo zadowolonych. ale biore tez pod uwage profamilie lub salve. prowadzi mnie dr Frydrychowska z Rydygiera, tyle ze ja ja znalam juz przed ciaza. a Ty gdzie planujesz rodzic?

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus pogode przez wiekszosc wyjazdu mialam sliczna, jedynie w srode troche pochmurnie i rano padal deszcz. W czwartek juz bylo calkiem, calkiem a od piatku znow ladnie :) We wtorek bylo nawet az za cieplo, bo nie przygotowalam sie na 20 stopni w cieniu :) Przyzwyczailam sie do temperatur w PL i przezylam szok jak rano musialam dzisiaj ubrac kurtke zimowa na spacer z pieskiem.
    Repose tez mam dzis lenia, pierwszy dzien w domu na urlopie i doslownie nic nie zrobilam, nawet obiadu jeszcze nie jadlam :P Co chwile cos miele, a przez smakolyki polskie 2 kg w tydzien mi przybylo. Mam nadzieje, ze jutro juz bede zmotywowana do dzialania.

Repose, evus, Helen lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• evus Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais, to super :) czyli tylko u mnie tak marnie bylo ;)

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy Wasze Maluchy tez zaczynaja szalec jak tylko na chwile usiadziecie? Moj Maly zdecydowanie lubi kolysanie jak mama chodzi ;)

Repose, Helen lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais nie chcialam tego mowic ale mi w ciagu tego tygodnia tez przybylo 2 kg przez ta durna nutelle i croissanty wyrzuce to wszystko z domu zeby nie kusilo a moj maz ta menda wczoraj mi powiedzial ze od okolo tygodnia mam duzo wieksza pupe :p cham jeden juz wczoraj mu za to obiadu nie zrobilam i dzisiaj tez nie zrobie. Dais wez mnie tez zmotywuj co :)

Evus moja lubi kopac p0o nocach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 15:16

evus, Hania222 lubią tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Medeorze. Chodzę do dr Pakalskiego

evus lubi tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • dais Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wiem o czym piszesz, ja mialam slabosc do polskich pierogow, krowek i michalkow. Przywiozlam troszke ze soba i znikaja w szybkim tempie, wiec przynajmniej nie bede musiala sie martwic kuszeniem za jakies kilka dni :P Zauwazylam u siebie skoki, ze raz nic nie tyje a raz skacze 2 kg w przod. Mam nadzieje, ze wiecej niz 2-3 kg do konca ciazy juz nie przytyje, bo nie wiem jak ja to wszystko zrzuce wraz z moim nadbagazem :P Wredny ten Twoj maz, moj mi wmawia, ze tylko w brzuszek idzie, ale ja widze w bioderkach tez.
    Dorjana nie szalej za bardzo :)
    Evus moj tez sie wierci jak siedze lub leze, jak chodze zazwyczaj jest spokojny chociaz kilka razy zdarzylo mu sie kopac mame nawet wtedy. Ogolnie zauwazylam ostatnio, ze jego ruchy sa mocniejsze ale tez jakby mniej gwaltowne. Wiecej rozpychania i rozciagania niz kopania tak jak wczesniej. To chyba, znaczy ze jest juz ciasniej :D

Repose, evus lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• jane Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuję w czwartek i już nie mogę się doczekać, jak zobaczę moją małą wiercipiętę :) Też ostatnio mocno się rusza jak tylko na dłużej usiądę lub się położę. Ogólnie to fajne uczucie, choć czasem jak w coś trafi to zaboli.

Dais super, że pobyt w Polsce się udał. W Trójmieście faktycznie była piękna pogoda ostatnio, dziś też słoneczko :)

Madziak daj znać co u Ciebie i u Kubusia.

Też mam zamiar zacząć prać pod koniec maja, bo nawet w szafie ubrania się kurzą. Kupiłam płyn do prania bobini, ale zastanawiam się czy używać płynu do płukania. Nie chcę ładować za dużo chemii w ubranka...

W Klifie w Gdyni likwidują sklep Mothercare i są mega wyprzedaże. Ostatnio kupiłam cztery fajne biustonosze do karmienia za 40zł (za wszystkie!). Sklep ma być otwarty do 20.04, więc jak któraś z Was jest z okolic, to można się jeszcze tam wybrać.

evus, Repose, Helen lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również wizytuję w czwartek:)

Madziak co u Was?

Jane wow jakie wyprzedaże:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 15:51

Repose, lunadelrospo lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze Dais zabilabym za pierogi... a tu nie ma ;/// ja tak samo licze na jeszcze 3 kg i mam nadzieje nic wiecej bo bede sie turlac eh ;/ nie no naprawde jestem grubas bo jedyne pytanie ktore mi sie nasuwa to : a co jeszcze jadlas w Polsce ;p
    U mnie to chyba nie jest tesknota za krajem tylko za jedzeniem :p

Dorjana moja to kruszyna nawet nie licze na 2 kg ale mam nadzieje ze ty zobaczysz :)

Dorjana lubi tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
‹‹ 1056 1057 1058 1059 1060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ