Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziak super, ze Kubus rosnie w oczach. Juz niebawem bedziesz karmila go piersia
Rosnie mocne dziecko
Munequita mam nadzieje, ze poziom wod pozostanie na tym poziomie i do 36 tygodnia wytrzymasz z porodem. Trzymam za was kciuki
Milego weekendu dla wszystkich i gratuluje udanych wizytmunequita lubi tę wiadomość
-
Witam się sobotnio:) U mnie piękna pogoda, z rana poszłam na zakupy
Kupiłam sobie truskawki, słodziutkie pycha
Szkoda że Mąż w pracy:(
Także dziś odpoczywanie, wieczorem z Mężem urodzinowo spędzimy czasJeszcze po sushi wieczorkiem skocze więc kolacja dla Męża będzie gotowa:)
Miłego weekendowego odpoczywania
A tu moje ostatnio zakupy- body ostatnio dodawałam ale wyleciało mi to z głowy więc już nie robiłam nowego zdjęcia
evus, Repose, beatas lubią tę wiadomość
-
Madziak super ze wszystko idzie w dobrym kierunku
Manequita trzymaj się cieplutko i badz dobrej myśli
Patrycjusz jak to 190? Co zrobili z tym lekarze? Przeciez to bardzo zly puls dziecka. U mnie przy ruchu bylo maks.156 158 ...trochę się zmartwiłam co napisalas.ktg nie wydziela przeciez halasu..
O co u was kaman ?munequita lubi tę wiadomość
-
Przepraszam ale pisze Telelfonu. To moj brzuszek z przed tygodnia i malutka z czwartku.
mnie sajgon na kolkach. Mlody od tygodnia nic nie je, dzisiaj zaczal pic naszczescie. Ma jelitowke, mama zlamala noge, tata ledwo chodzi bo mu cos przeskoczylo a maz w pracy... -
Wiśnia
piękny brzuszek podobny do moje tak właściwie mój też jest takiej wielkości gdzieś
dobrze, że chociaż jedna ma taki brzuszek bo już się martwilam oglądając od Dorjany i beatas że wyglądam jak zuczek hahaha
My jedziemy dziś po fotelik cybex aton i znowu pooglądać wózki do KatowicA wy jakie plany na sobotę ;p
Syn Filip 28 czerwiec -
Moj brzuszek tez jest podobny do wisni... ale patrzac na te malutkie brzuszki dochodze do wniosku ze dziewczyny za malo przybieraja na wadze...czytalam w gazecie ze jak mama malo przybiera na wadze to tez malutkie rodzi sie dzidzi i potem szybko robi sie pulpecik... zeby wlasnie dogonic wygladem i waga swoich rowiesnikow...
-
wiśnia11 faktycznie ze twoje!! Źle spojrzałam,sorki!! Są śliczne. U mnie w mieście jest pepco ale takich cudów to nie ma bo za małe chyba te pepco
Śliczny masz brzuszek,taki idealny)
Helen u mnie też zawsze 150-160 a te skoki były jednorazowe i schodziły do 160 i lekarz mówi ze czasem tak może byc i żeby się nie martwić. Mi poprostu sie wydaje ze mala sie bala bo w domku miala cichutko i spala grzecznie a tam taki jakies dziwne odglosy i zaczęła szalecI lekarz potwierdzil ze faktycznie tak moze byc.
A co do ktg...Jak ktg nie wydaje dzwiekow??? Przeciz słychać jak bije serducho i jak mala sie rusza i haczy o glowice to sa takie szelesty... U ciebie tak nie ma? Ale swoją drogą to mieli jakis stary sprzęt i trochę inaczej trzeszczal. (Ja jeżdżę do innego szpitala gdzie sprzęt nowoczesny).Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 15:19
Pati -
Wiśnia piękny brzuszek
Agabtm mój tez jest podobnej wielkościtakie fajne kuleczki mamy
U mnie już wszystko naszykowane na imprezę urodzinowo-parapetowkowaTeraz tylko czekamy na gości a ja już jestem okropnie zmęczona. Mam kochanego męża bo bardzo mi dziś pomógł w przygotowaniach
Miłego weekendu kochane :-*Patrycjusz, Dorjana, Andzia SM, Helen lubią tę wiadomość
-
Alincia, ale wielkosc brzucha i ilosc kg u mamy raczej nie ma zwiazkow z wielkoscia dziecka. Ja poprzednio przybralam 9 kg, mialam niewielki brzuszek a synka urodzilam 4,08 kg. Jak wychodzilismy do domu to mial 3,7 i w sumie od tamtego czasu jest w wadze w 25 centylu a wzrost 75 lub 50 w zaleznosci od okresu. Teraz ma prawie 4 latka, jest szczuply i wazy niecale 16 kg. Moja szwagierka przybrala 15 kg, urodzila mala 3,5 kg i ciagle musi ja kontrolowac bo jest takim pulpecikiem i majac roczek wazyla jakies 12,5 kg, teraz troche zastopowala
Wiec nie bardzo widze zaleznosc, bo znam i osoby, ktore przytyly jakies 7 kg w calej ciazy i maja szczuple dzieci a rodzily typowe ok 3,5 kg.
Patrycjusz mi sie tez wydaje, ze nie ma w tym nic zlego, u dzieci skoki sa normalne. Wg mnie tez KTG jest bardzo glosne
Wisnia sliczny brzusioi malenstwo. Wspolczuje problemow u starszaka, mam nadzieje ze jelitowka szybko minie i nikt u was sie nie zarazi. Widze, ze nieszczescia chodza parami. Zdrowia dla wszystkich.
Patrycjusz, Dorjana lubią tę wiadomość
-
dla mnie ktg nie jest głosne, oczywiscie słychac bicie serca dziecka i jak szumi jak sie rusza...ale ja jestem przyzwyczajona jak i dziecko do hałasów, bo albo kino albo teatr czy muzyka i jakos na niej wrazenia tego nie robi.
Wazne Patrycjusz ze wszystko ok
a co do brzuszków i wagi dzieci wg mnie to tez kg na + nie mają znaczenia, wazne aby jesc zdrowo i dostarczac wszystkie witaminy, jak w diecie bedzie mało pustycch węglowodanów to po porodzie będzie łatwiej.
Ja tez mam brzuszek jak wisnia
Patrycjusz lubi tę wiadomość
-
Andzia, jakie słodkie sukienusie!
moje Blanka ma na razie chyba tylko jedną
też myślałam o tych pajacach, ale maż mnie wkurzył, więc chyba kupię w next:D
Alincia, mi też lekarz mówił, że wielkość brzuszka nie ma nic wspólnego z wielkością dziecka:) tycie też zależy od tego, jaki się miało wcześniej wskaźnik bmi! Ja np miałam znaczną niedowagę i teraz jestem sporo na plusie.. Ale brzuch jest porównywalny do Waszych:) Mała też mimo mojego dużego przyrostu do wielkoludów nie należy;) jest równo w 50 centylu:)
Wisnia, brzuszek śliczny, a buźka dzidzi przesłodka
Patrycjusz, nie ma się co martwić tym skokiem tetna dziecka, jeśli był jednorazowy;) czytałam na kwietniówkach, że to normalne:) już jeszcze nie miałam ktg, więc nie wiem jak brzmi:P
My dziś cały dzień sprzątaliśmy na budowie, wcześniej mycie samochodu i teraz już padam z nóg! Miłego weekendu!Andzia SM, Patrycjusz lubią tę wiadomość
-
Beatas ja je kupiłam teraz w tej promocji i zamiast prawie 80 zl zapłaciłam 51 także się opłacało
Ja odebrałam sushi dla MężaMęża teraz czekam.jeszcze 3 minutki jak skończy pracę i Razem do domku
ciekawe jak zareaguje na taką kolację
wybrałam dóbr restauracje u Nas typowo zajmująca się sushi z dobrymi opiniami wiec mam nadzieję ze będzie smakować
-
U mojej bratowej i u znajomej akurat wielkosc brxuszka potwierdzily sie. Mialy strasznie duze brzuchy. Przytyly ponad 30 kg i urodzily dzieciaczki po ponad 4kg. Teraz chlopcy sa szczupli. A znow kuzynka przytyla 8 kg i urodzila coreczke 2,7kg. A teraz jest pulpecik. Takze poniekat cos w tym jest.
Nie w kazdym przypadku tak musi byc. Ale u niektorych to sie sprawdza co pisza w gazetach.. -
Czesc dziewczyny, dawno mnie nie było i musialam Was dość dużo nadrabiać.
Byliśmy z mężem na 'ostatnim, przeddzieciowym' wyjeździe ale niestety kondycja do chodzenia nie ta. Troche pochodziłam i od razu brzuch na dole ciągnie, w krzyżu coś łupie, czuje się jak stara baba..a co będzie dalej
Ale pocieszenie jest takie że przez czas wolnego męża udało nam się troche nadrobić wyprawkowych rzeczy, z czego bardzo się cieszeHelen, evus lubią tę wiadomość
-
Agabtm wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69779959ad09.jpg
Tak mój mąż dziś testował fotelik po zakupie stwierdził, że musi sprawdzić czy jest bezpieczny
Aga widze ze mamy taki sam fotelik, tylko kolor chyba troche inny
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/22936e31bca5.jpg
A tu moje pieluszki bambusowe z allegro i ręczniczek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1adcca58a1ea.jpgdais, smerfetkaa, evus lubią tę wiadomość