X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak super, ze Kubus rosnie w oczach. Juz niebawem bedziesz karmila go piersia :) Rosnie mocne dziecko :)

Munequita mam nadzieje, ze poziom wod pozostanie na tym poziomie i do 36 tygodnia wytrzymasz z porodem. Trzymam za was kciuki :D

Milego weekendu dla wszystkich i gratuluje udanych wizyt :)

munequita lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się sobotnio:) U mnie piękna pogoda, z rana poszłam na zakupy :) Kupiłam sobie truskawki, słodziutkie pycha :) Szkoda że Mąż w pracy:(
    Także dziś odpoczywanie, wieczorem z Mężem urodzinowo spędzimy czas :) Jeszcze po sushi wieczorkiem skocze więc kolacja dla Męża będzie gotowa:)

Miłego weekendowego odpoczywania :)

A tu moje ostatnio zakupy :) - body ostatnio dodawałam ale wyleciało mi to z głowy więc już nie robiłam nowego zdjęcia :)
    2n7l8ra.jpg

evus, Repose, beatas lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie Kochane!

Madziak- super wiesci, ze Kubus rosnie :) trzymamy kciuki za Was <3

Munequita- trzymajcie sie Dziewczyny!

Andzia- sliczne ciuszki :)

buziaki

munequita, Andzia SM lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29ac80be3dc275d0med.jpg

ebd150b4f1d673b4med.jpg

Helen, evus, Repose, Dorjana, dais, munequita, smerfetkaa, beatas, Hania222, moli5, Paula222, Zimri, Zimri, Moni15382, maria85 lubią tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak super ze wszystko idzie w dobrym kierunku
    Manequita trzymaj się cieplutko i badz dobrej myśli
    Patrycjusz jak to 190? Co zrobili z tym lekarze? Przeciez to bardzo zly puls dziecka. U mnie przy ruchu bylo maks.156 158 ...trochę się zmartwiłam co napisalas.ktg nie wydziela przeciez halasu..
    O co u was kaman ?

munequita lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ale pisze Telelfonu. To moj brzuszek z przed tygodnia i malutka z czwartku.

mnie sajgon na kolkach. Mlody od tygodnia nic nie je, dzisiaj zaczal pic naszczescie. Ma jelitowke, mama zlamala noge, tata ledwo chodzi bo mu cos przeskoczylo a maz w pracy...

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz chodzi ci chyba o moje ciuszki :-) jesli tak to mietowy rampers z kroliczkiem i skarpetki do tego kupilam w pepco za 15 zl

Patrycjusz lubi tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiśnia ;) piękny brzuszek podobny do moje tak właściwie mój też jest takiej wielkości gdzieś ;) dobrze, że chociaż jedna ma taki brzuszek bo już się martwilam oglądając od Dorjany i beatas że wyglądam jak zuczek hahaha ;)
    My jedziemy dziś po fotelik cybex aton i znowu pooglądać wózki do Katowic ;);) A wy jakie plany na sobotę ;p

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj brzuszek tez jest podobny do wisni... ale patrzac na te malutkie brzuszki dochodze do wniosku ze dziewczyny za malo przybieraja na wadze...czytalam w gazecie ze jak mama malo przybiera na wadze to tez malutkie rodzi sie dzidzi i potem szybko robi sie pulpecik... zeby wlasnie dogonic wygladem i waga swoich rowiesnikow...

jigt0hs.png
  • Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiśnia11 faktycznie ze twoje!! Źle spojrzałam,sorki!! Są śliczne. U mnie w mieście jest pepco ale takich cudów to nie ma bo za małe chyba te pepco :)
    Śliczny masz brzuszek,taki idealny :))

Helen u mnie też zawsze 150-160 a te skoki były jednorazowe i schodziły do 160 i lekarz mówi ze czasem tak może byc i żeby się nie martwić. Mi poprostu sie wydaje ze mala sie bala bo w domku miala cichutko i spala grzecznie a tam taki jakies dziwne odglosy i zaczęła szalec :) I lekarz potwierdzil ze faktycznie tak moze byc.
    A co do ktg...Jak ktg nie wydaje dzwiekow??? Przeciz słychać jak bije serducho i jak mala sie rusza i haczy o glowice to sa takie szelesty... U ciebie tak nie ma? Ale swoją drogą to mieli jakis stary sprzęt i trochę inaczej trzeszczal. (Ja jeżdżę do innego szpitala gdzie sprzęt nowoczesny).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 15:19

Pati
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiśnia piękny brzuszek :-)

Agabtm mój tez jest podobnej wielkości :-) takie fajne kuleczki mamy :-)

U mnie już wszystko naszykowane na imprezę urodzinowo-parapetowkowa :-) Teraz tylko czekamy na gości a ja już jestem okropnie zmęczona. Mam kochanego męża bo bardzo mi dziś pomógł w przygotowaniach ;-)

Miłego weekendu kochane :-*

Patrycjusz, Dorjana, Andzia SM, Helen lubią tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia, ale wielkosc brzucha i ilosc kg u mamy raczej nie ma zwiazkow z wielkoscia dziecka. Ja poprzednio przybralam 9 kg, mialam niewielki brzuszek a synka urodzilam 4,08 kg. Jak wychodzilismy do domu to mial 3,7 i w sumie od tamtego czasu jest w wadze w 25 centylu a wzrost 75 lub 50 w zaleznosci od okresu. Teraz ma prawie 4 latka, jest szczuply i wazy niecale 16 kg. Moja szwagierka przybrala 15 kg, urodzila mala 3,5 kg i ciagle musi ja kontrolowac bo jest takim pulpecikiem i majac roczek wazyla jakies 12,5 kg, teraz troche zastopowala :) Wiec nie bardzo widze zaleznosc, bo znam i osoby, ktore przytyly jakies 7 kg w calej ciazy i maja szczuple dzieci a rodzily typowe ok 3,5 kg.

Patrycjusz mi sie tez wydaje, ze nie ma w tym nic zlego, u dzieci skoki sa normalne. Wg mnie tez KTG jest bardzo glosne :D

Wisnia sliczny brzusio :D i malenstwo. Wspolczuje problemow u starszaka, mam nadzieje ze jelitowka szybko minie i nikt u was sie nie zarazi. Widze, ze nieszczescia chodza parami. Zdrowia dla wszystkich.

Patrycjusz, Dorjana lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie ktg nie jest głosne, oczywiscie słychac bicie serca dziecka i jak szumi jak sie rusza...ale ja jestem przyzwyczajona jak i dziecko do hałasów, bo albo kino albo teatr czy muzyka i jakos na niej wrazenia tego nie robi.
    Wazne Patrycjusz ze wszystko ok :)
    a co do brzuszków i wagi dzieci wg mnie to tez kg na + nie mają znaczenia, wazne aby jesc zdrowo i dostarczac wszystkie witaminy, jak w diecie bedzie mało pustycch węglowodanów to po porodzie będzie łatwiej.
    Ja tez mam brzuszek jak wisnia :)

Patrycjusz lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, jakie słodkie sukienusie! <3 moje Blanka ma na razie chyba tylko jedną:D też myślałam o tych pajacach, ale maż mnie wkurzył, więc chyba kupię w next:D

Alincia, mi też lekarz mówił, że wielkość brzuszka nie ma nic wspólnego z wielkością dziecka:) tycie też zależy od tego, jaki się miało wcześniej wskaźnik bmi! Ja np miałam znaczną niedowagę i teraz jestem sporo na plusie.. Ale brzuch jest porównywalny do Waszych:) Mała też mimo mojego dużego przyrostu do wielkoludów nie należy;) jest równo w 50 centylu:)

Wisnia, brzuszek śliczny, a buźka dzidzi przesłodka <3

Patrycjusz, nie ma się co martwić tym skokiem tetna dziecka, jeśli był jednorazowy;) czytałam na kwietniówkach, że to normalne:) już jeszcze nie miałam ktg, więc nie wiem jak brzmi:P

My dziś cały dzień sprzątaliśmy na budowie, wcześniej mycie samochodu i teraz już padam z nóg! Miłego weekendu!;)

Andzia SM, Patrycjusz lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas ja je kupiłam teraz w tej promocji i zamiast prawie 80 zl zapłaciłam 51 także się opłacało :)

Ja odebrałam sushi dla Męża :) Męża teraz czekam.jeszcze 3 minutki jak skończy pracę i Razem do domku :) ciekawe jak zareaguje na taką kolację :) wybrałam dóbr restauracje u Nas typowo zajmująca się sushi z dobrymi opiniami wiec mam nadzieję ze będzie smakować :-)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69779959ad09.jpg
    Tak mój mąż dziś testował fotelik po zakupie stwierdził, że musi sprawdzić czy jest bezpieczny ;)

dais, nesone, smerfetkaa, Paula222, maria85, evus lubią tę wiadomość

• Alincia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej bratowej i u znajomej akurat wielkosc brxuszka potwierdzily sie. Mialy strasznie duze brzuchy. Przytyly ponad 30 kg i urodzily dzieciaczki po ponad 4kg. Teraz chlopcy sa szczupli. A znow kuzynka przytyla 8 kg i urodzila coreczke 2,7kg. A teraz jest pulpecik. Takze poniekat cos w tym jest.

Nie w kazdym przypadku tak musi byc. Ale u niektorych to sie sprawdza co pisza w gazetach..

jigt0hs.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, dawno mnie nie było i musialam Was dość dużo nadrabiać.
    Byliśmy z mężem na 'ostatnim, przeddzieciowym' wyjeździe ale niestety kondycja do chodzenia nie ta. Troche pochodziłam i od razu brzuch na dole ciągnie, w krzyżu coś łupie, czuje się jak stara baba..a co będzie dalej :(
    Ale pocieszenie jest takie że przez czas wolnego męża udało nam się troche nadrobić wyprawkowych rzeczy, z czego bardzo się ciesze :)

Helen, evus lubią tę wiadomość

bl9cuay3h7qefzok.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69779959ad09.jpg
    Tak mój mąż dziś testował fotelik po zakupie stwierdził, że musi sprawdzić czy jest bezpieczny ;)

Aga widze ze mamy taki sam fotelik, tylko kolor chyba troche inny :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/22936e31bca5.jpg

A tu moje pieluszki bambusowe z allegro i ręczniczek
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1adcca58a1ea.jpg

dais, smerfetkaa, evus lubią tę wiadomość

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesone a no tylko my w szarości jak wszystko ostatnio u nas ;);) ciekawa jestem jak maluszek Będzie w nim wyglądać czy Będzie mu wygodnie

‹‹ 1070 1071 1072 1073 1074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ