X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak super, ze Kubus rosnie w oczach. Juz niebawem bedziesz karmila go piersia :) Rosnie mocne dziecko :)

Munequita mam nadzieje, ze poziom wod pozostanie na tym poziomie i do 36 tygodnia wytrzymasz z porodem. Trzymam za was kciuki :D

Milego weekendu dla wszystkich i gratuluje udanych wizyt :)

munequita lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się sobotnio:) U mnie piękna pogoda, z rana poszłam na zakupy :) Kupiłam sobie truskawki, słodziutkie pycha :) Szkoda że Mąż w pracy:(
    Także dziś odpoczywanie, wieczorem z Mężem urodzinowo spędzimy czas :) Jeszcze po sushi wieczorkiem skocze więc kolacja dla Męża będzie gotowa:)

Miłego weekendowego odpoczywania :)

A tu moje ostatnio zakupy :) - body ostatnio dodawałam ale wyleciało mi to z głowy więc już nie robiłam nowego zdjęcia :)
    2n7l8ra.jpg

evus, Repose, beatas lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie Kochane!

Madziak- super wiesci, ze Kubus rosnie :) trzymamy kciuki za Was <3

Munequita- trzymajcie sie Dziewczyny!

Andzia- sliczne ciuszki :)

buziaki

munequita, Andzia SM lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29ac80be3dc275d0med.jpg

ebd150b4f1d673b4med.jpg

Helen, evus, Repose, Dorjana, dais, munequita, smerfetkaa, beatas, Hania222, moli5, Paula222, Zimri, Zimri, Moni15382, maria85 lubią tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak super ze wszystko idzie w dobrym kierunku
    Manequita trzymaj się cieplutko i badz dobrej myśli
    Patrycjusz jak to 190? Co zrobili z tym lekarze? Przeciez to bardzo zly puls dziecka. U mnie przy ruchu bylo maks.156 158 ...trochę się zmartwiłam co napisalas.ktg nie wydziela przeciez halasu..
    O co u was kaman ?

munequita lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ale pisze Telelfonu. To moj brzuszek z przed tygodnia i malutka z czwartku.

mnie sajgon na kolkach. Mlody od tygodnia nic nie je, dzisiaj zaczal pic naszczescie. Ma jelitowke, mama zlamala noge, tata ledwo chodzi bo mu cos przeskoczylo a maz w pracy...

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz chodzi ci chyba o moje ciuszki :-) jesli tak to mietowy rampers z kroliczkiem i skarpetki do tego kupilam w pepco za 15 zl

Patrycjusz lubi tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiśnia ;) piękny brzuszek podobny do moje tak właściwie mój też jest takiej wielkości gdzieś ;) dobrze, że chociaż jedna ma taki brzuszek bo już się martwilam oglądając od Dorjany i beatas że wyglądam jak zuczek hahaha ;)
    My jedziemy dziś po fotelik cybex aton i znowu pooglądać wózki do Katowic ;);) A wy jakie plany na sobotę ;p

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj brzuszek tez jest podobny do wisni... ale patrzac na te malutkie brzuszki dochodze do wniosku ze dziewczyny za malo przybieraja na wadze...czytalam w gazecie ze jak mama malo przybiera na wadze to tez malutkie rodzi sie dzidzi i potem szybko robi sie pulpecik... zeby wlasnie dogonic wygladem i waga swoich rowiesnikow...

jigt0hs.png
  • Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiśnia11 faktycznie ze twoje!! Źle spojrzałam,sorki!! Są śliczne. U mnie w mieście jest pepco ale takich cudów to nie ma bo za małe chyba te pepco :)
    Śliczny masz brzuszek,taki idealny :))

Helen u mnie też zawsze 150-160 a te skoki były jednorazowe i schodziły do 160 i lekarz mówi ze czasem tak może byc i żeby się nie martwić. Mi poprostu sie wydaje ze mala sie bala bo w domku miala cichutko i spala grzecznie a tam taki jakies dziwne odglosy i zaczęła szalec :) I lekarz potwierdzil ze faktycznie tak moze byc.
    A co do ktg...Jak ktg nie wydaje dzwiekow??? Przeciz słychać jak bije serducho i jak mala sie rusza i haczy o glowice to sa takie szelesty... U ciebie tak nie ma? Ale swoją drogą to mieli jakis stary sprzęt i trochę inaczej trzeszczal. (Ja jeżdżę do innego szpitala gdzie sprzęt nowoczesny).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 15:19

Pati
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiśnia piękny brzuszek :-)

Agabtm mój tez jest podobnej wielkości :-) takie fajne kuleczki mamy :-)

U mnie już wszystko naszykowane na imprezę urodzinowo-parapetowkowa :-) Teraz tylko czekamy na gości a ja już jestem okropnie zmęczona. Mam kochanego męża bo bardzo mi dziś pomógł w przygotowaniach ;-)

Miłego weekendu kochane :-*

Patrycjusz, Dorjana, Andzia SM, Helen lubią tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia, ale wielkosc brzucha i ilosc kg u mamy raczej nie ma zwiazkow z wielkoscia dziecka. Ja poprzednio przybralam 9 kg, mialam niewielki brzuszek a synka urodzilam 4,08 kg. Jak wychodzilismy do domu to mial 3,7 i w sumie od tamtego czasu jest w wadze w 25 centylu a wzrost 75 lub 50 w zaleznosci od okresu. Teraz ma prawie 4 latka, jest szczuply i wazy niecale 16 kg. Moja szwagierka przybrala 15 kg, urodzila mala 3,5 kg i ciagle musi ja kontrolowac bo jest takim pulpecikiem i majac roczek wazyla jakies 12,5 kg, teraz troche zastopowala :) Wiec nie bardzo widze zaleznosc, bo znam i osoby, ktore przytyly jakies 7 kg w calej ciazy i maja szczuple dzieci a rodzily typowe ok 3,5 kg.

Patrycjusz mi sie tez wydaje, ze nie ma w tym nic zlego, u dzieci skoki sa normalne. Wg mnie tez KTG jest bardzo glosne :D

Wisnia sliczny brzusio :D i malenstwo. Wspolczuje problemow u starszaka, mam nadzieje ze jelitowka szybko minie i nikt u was sie nie zarazi. Widze, ze nieszczescia chodza parami. Zdrowia dla wszystkich.

Patrycjusz, Dorjana lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie ktg nie jest głosne, oczywiscie słychac bicie serca dziecka i jak szumi jak sie rusza...ale ja jestem przyzwyczajona jak i dziecko do hałasów, bo albo kino albo teatr czy muzyka i jakos na niej wrazenia tego nie robi.
    Wazne Patrycjusz ze wszystko ok :)
    a co do brzuszków i wagi dzieci wg mnie to tez kg na + nie mają znaczenia, wazne aby jesc zdrowo i dostarczac wszystkie witaminy, jak w diecie bedzie mało pustycch węglowodanów to po porodzie będzie łatwiej.
    Ja tez mam brzuszek jak wisnia :)

Patrycjusz lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, jakie słodkie sukienusie! <3 moje Blanka ma na razie chyba tylko jedną:D też myślałam o tych pajacach, ale maż mnie wkurzył, więc chyba kupię w next:D

Alincia, mi też lekarz mówił, że wielkość brzuszka nie ma nic wspólnego z wielkością dziecka:) tycie też zależy od tego, jaki się miało wcześniej wskaźnik bmi! Ja np miałam znaczną niedowagę i teraz jestem sporo na plusie.. Ale brzuch jest porównywalny do Waszych:) Mała też mimo mojego dużego przyrostu do wielkoludów nie należy;) jest równo w 50 centylu:)

Wisnia, brzuszek śliczny, a buźka dzidzi przesłodka <3

Patrycjusz, nie ma się co martwić tym skokiem tetna dziecka, jeśli był jednorazowy;) czytałam na kwietniówkach, że to normalne:) już jeszcze nie miałam ktg, więc nie wiem jak brzmi:P

My dziś cały dzień sprzątaliśmy na budowie, wcześniej mycie samochodu i teraz już padam z nóg! Miłego weekendu!;)

Andzia SM, Patrycjusz lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas ja je kupiłam teraz w tej promocji i zamiast prawie 80 zl zapłaciłam 51 także się opłacało :)

Ja odebrałam sushi dla Męża :) Męża teraz czekam.jeszcze 3 minutki jak skończy pracę i Razem do domku :) ciekawe jak zareaguje na taką kolację :) wybrałam dóbr restauracje u Nas typowo zajmująca się sushi z dobrymi opiniami wiec mam nadzieję ze będzie smakować :-)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69779959ad09.jpg
    Tak mój mąż dziś testował fotelik po zakupie stwierdził, że musi sprawdzić czy jest bezpieczny ;)

dais, nesone, smerfetkaa, Paula222, maria85, evus lubią tę wiadomość

• Alincia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej bratowej i u znajomej akurat wielkosc brxuszka potwierdzily sie. Mialy strasznie duze brzuchy. Przytyly ponad 30 kg i urodzily dzieciaczki po ponad 4kg. Teraz chlopcy sa szczupli. A znow kuzynka przytyla 8 kg i urodzila coreczke 2,7kg. A teraz jest pulpecik. Takze poniekat cos w tym jest.

Nie w kazdym przypadku tak musi byc. Ale u niektorych to sie sprawdza co pisza w gazetach..

jigt0hs.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, dawno mnie nie było i musialam Was dość dużo nadrabiać.
    Byliśmy z mężem na 'ostatnim, przeddzieciowym' wyjeździe ale niestety kondycja do chodzenia nie ta. Troche pochodziłam i od razu brzuch na dole ciągnie, w krzyżu coś łupie, czuje się jak stara baba..a co będzie dalej :(
    Ale pocieszenie jest takie że przez czas wolnego męża udało nam się troche nadrobić wyprawkowych rzeczy, z czego bardzo się ciesze :)

Helen, evus lubią tę wiadomość

bl9cuay3h7qefzok.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69779959ad09.jpg
    Tak mój mąż dziś testował fotelik po zakupie stwierdził, że musi sprawdzić czy jest bezpieczny ;)

Aga widze ze mamy taki sam fotelik, tylko kolor chyba troche inny :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/22936e31bca5.jpg

A tu moje pieluszki bambusowe z allegro i ręczniczek
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1adcca58a1ea.jpg

dais, smerfetkaa, evus lubią tę wiadomość

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesone a no tylko my w szarości jak wszystko ostatnio u nas ;);) ciekawa jestem jak maluszek Będzie w nim wyglądać czy Będzie mu wygodnie

‹‹ 1070 1071 1072 1073 1074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ