X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Helen Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, faktycznie z górki, staram się o tym nie myslec,wg OM 5tygodni do porodu, nie mówiąc o fakcie ze zdarzają się wczesniej porody.

feegu6l.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dziewczynki w niedzielne popoludnie. Ja już skompletowalam do małego wszystko i do siebie chyba tez. W piątek kupiłam jeszcze stanik do karmienia, termometr, 2 butelki i paczkę pieluch:). Nawet spakowalam już torbę do szpitala. Wyprawka tez już czeka. Postanowiłam zrobić to na miesiąc przed bo nigdy nie wiadomo. A mój spokój psychiczny jest najwazniejszy:). Miłego popołudnie laski ☺

beatas lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia patrzyłam na ten sam szlafrok na allegro i zastanawiałam się czy warto go kupić. U nas w szpitalu też jest na liście rzeczy niezbędnych, więc ten wydatek mnie nie ominie.
    Nesone, co do biustonosza to ja kupiłam już sobie Canpol- chodzę w nim na co dzień, bo jest mięciutki i nie uwiera mnie nigdzie. Planuję niebawem kupić sobie większy rozmiar, a raczej kilka sztuk, bo jestem naprawdę bardzo z niego zadowolona i myslę, że przez cały okres karmienia będę ich używać :)

Andzia SM lubi tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuje szlafroka, nie mam go na liscie a nie czuje potrzeby. Staniki do karmienia kupilam dwa w ESOTIQ i sa mega wygodne. W jednym juz chodze na codzien :) Dzisiaj poszalalam i wyprasowalam niemowlece rzeczy do szpitala i spakowalam torbe tak w 90%. Musze jeszcze kupic jakies pieluszki 1 a tak to wszystko mam :)
    Fajne koszule + pizamki widzialam swego czasu w Tk Maxx ale same duze rozmiary byly.
    My po spacerku z ktorego wygonila nas ulewa, sprawdzalam swoje mozliwosci fizyczne prawie biegnac do domu :) Dalam rade :P

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• cudak Debiutantka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupujecie rogala do karmienia? Zastanawiam się właśnie na rogalem z Motherhood,ponoć ma dobre opinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 17:13

53c1c0efe2.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudak ja nie kupuję :) Bo mam rogala do spania dla siebie a mozna o wykorzystać do karmienia więc wydatek mam z głowy :)

Karola1988 ja nie żałuje że kupiłam :)

A co do biustonoszy do karmienia to ja jeszcze nie kupiłam ale z racji tego że nie wiem jaki rozmiar:( Nie wiem czy kupowac na teraz czy wziąć większy... jak Wy robicie

l22nzbmhf5ftteff.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas Daruś nie wytrzymał jelitówki i dzisiaj pojechaliśmy z nim do szpitala :( ja niestety nie mogłam z nim zostać bo to oddział zakazny ale mąż został. warunki straszne dla rodziców. nocki na plastikowym krzesełku albo na ziemi. Daruś dostał już 2 kroplówki i już siedzi. wczoraj nie zjadł dosłownie NIC a to co wypił zwrócił... cały dzień przespał i przeleżał. nie miał na nic siły. dzisiaj to samo. nawet ręki nie cofnął jak miał zakładany wenflon. bidulek mój mały.
    mam nadzieje że we wtorej już wyjdzie tak jak pani doktor mówiła.

pozdrawiam was serdecznie :)

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szlafroka to ja kupiłam. Parę dni temu byłam w sklepie i od razu hurtowo kupiłam trzy koszule nocne i szlafrok. W życiu bym nie kupiła takiego, bo drogi - 100zł no i jakiś lekko za duży,ale ponieważ mam się oszczędzać, to niestety po sklepach nie mogę chodzić dużo, więc..... wzięłam co było. U nas na liście do szpitala jest info by mieć szlafrok. A poza tym, pomyślałam sobie, że jak w sali jest nie raz wiele osób, bo przychodzą odwiedzający do choćby innych kobiet, z którymi się jest na sali, to można się lekko okryć, nie zawsze czuje się komfort leżąc w krótkiej koszuli nocnej.
    A co do koszul, to mam z firmy Muzzy - rewelacyjny materiał i fajny wybór mają. Z Italian Fashion też mam jedną i jestem zadowolona. Tylko zastanawiam się czy wejdę w dwie, bo w tej chwili mam upięty bardzo brzuch, tzn za mała o rozmiar minimum. Pani w sklepie powiedziała, żeby nie brać za dużej, bo potem jej nie wykorzytstam. Ale po porodzie myślę, że brzuch się sporo zmniejszy :-)
    Już nie pamiętam, jak to było przed :-)

m3sxdqk36px9niv0.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku, Wisnia usciskaj synka od cioc. duzo zdrowka!

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na codzień nie używam koszul, więc mam 3-4 i na tym kończe :) Będą do szpitala :) A później w domku to już jak na codzień, koszulka na ramiączkach i tyle :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez raczej nie sypiam w koszulach, wiec nie kupuje specjalnych. Mam dwie z duzym dekoltem to beda :) W zeszlej ciazy kupowalam stanik ok 8 miesiaca i byl dobry na caly okres karmienia, teraz zrobilam tak samo. Zaraz po porodzie troche brzucha jeszcze zostaje ale to bardziej jak w 5-6 miesiacu niz jak w 8-9, wiec mniejsza koszula powinna byc dobra. Ja nie potrzebuje w zasadzie raczej zbyt wiele rzeczy, bo u mnie po 6 godzinach juz sie wychodzi do domu po porodzie SN a sala jest jednoosobowa, wiec bede w niej jedynie z mezem. W Polsce lezalam z 2 kobietkami jeszcze wiec, wtedy sie moze cos przydac bo wiadomo rodzina odwiedziala wszystkich bardzo czesto. Do samego porodu nie radze jednak brac bardzo drogich koszul bo moga sie zniszczyc, lepiej jakis duzy T-shirt meza, albo stara znoszona koszula nocna.
    Wisnia duzo zdrowia dla synka, mam nadzieje ze po kroplowkach i lekach szybko minie. Wiem co czujesz bo my bylismy w szpitalu z synkiem jak mial 10 miesiecy ze wzgledu na biegunki i wymioty. O tyle dobrze, ze moglismy z nim zostac. Wspolczuje, ze nie mozesz przy nim byc, ale wiadomo ze na oddzial zakazny ciezarnej nie wpuszcza. Mam nadzieje ze we wtorek juz wroci zdrowy :)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow aneczka ale ty jestes zdyscyplinowana, moja torba jeszcze nie spakowana, ale maks. do konca miesiaca
    to zrobię :)
    ja kupiłam staniki w tchibo, wziełam swój rozmiar i są przyduże i cycki lekko opadają,
    dziwnie lezy ale zostawiłam, bo może jak sie powieksza to powinien byc ok.
    najwazniejszy jest ich sposob zapinania sie, nie kupujcie na rzepy bo będa się co chwila odpinac.
    wisnia duzo zdrówka dla synka

feegu6l.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane możecie mi doradzić jakie kupić butelki zastanawiam się nad aventem lub tommee tippee.
    A uspokajajacy smoczek z lovi.

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iv910j.jpg

Kubuś blednie :P
    już nie jest taki ciemniutki jak się urodził. i włoski też jaśniejsze! z dnia na dzień jest inny :)
    niedługo spodziewamy się odłączenia tych wszystkich rurek to przedstawię wam moje szczęście :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 20:59

cass, smerfetkaa, dais, miluszka, Patrycjusz, Repose, Dorjana, Blondi..., cudak, maria85, Magda81, nesone, Paula222, Andzia SM, beatas, mamaNika, munequita, aneczka2015, Hania222, iw78, ma_rka, MerlinMo, Moni15382, moli5, Joana33, evus, Olafasola, Pazur_, Mili_Vanilli, Kaja, kamenkaa, Zimri, Zimri, Abra lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo mozecie go juz dotykac :D Oblednie :D Jaka malutka, slodka nozka, jej i duza stopka. To normalne, ze dzieciatko rodzi sie mocno czerwone a potem jasnieje. Super, ze juz niebawem bedziesz mogla go karmic piersia i tulic, calowac. Czekamy na zdjecie Kubusia w calej okazalosci i bez aparatury :)

madziak2202 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale maleńka stopka :-* ❤
    Madzia trzymaj się kochana :-) już niedługo przytulisz swoje maleństwo :-)

madziak2202 lubi tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak trzymaj się! Super,że z każdym dniem jest lepiej :) obyś jak najszybciej mogła przytulić Kubusia bez tych wszystkich paskudnych rurek ;)

maria85 lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka stópka :* :D

munequita a co u ciebie?

Pati
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeja jaka malutka stopka aż niewiarygodne ze to juz tydzień minął. Młody widać, że jest bardzo silny jak jego rodzice ;) buziaki dla Was ;*
    U nas tez wymagany jest szlafrok chyba zamówię z allegro albo jeszcze rozejrze się na jakimś handlu albo w pepco zobaczę czy nie ma.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej jaka śliczna malusia stópka, super , że wszystko idzie w dobrym kierunku ! :) Bardzo się cieszę !

Co do rogala do karmienia to polecam, zdają egzamin i to dużo lepiej jak te do spania ( do spania też mam) . Do karmienia od razu jest wyprofilowany i w zasadzie jednym ruchem ręki się go przykłada i już jest ułożony, jest mały, poręczny a to ważne trzymając w drugim ręku malucha :) Mi się bardzo dobrze korzystało z niego, a kupiłam zwykły w sklepie dziecięcym.

A szlafrok też muszę kupić, będzie ciepło bo to czerwiec ale rzeczywiście jakoś tak bardziej komfortowo mieć ten szlafrok ;)

Alincia lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
‹‹ 1072 1073 1074 1075 1076 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ