X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Helen Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super dzieki wielkie, moze uda mi sie w koncu cos zamowic :)

feegu6l.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak jak mój synek zobaczył tą słodką stópkę to aż mu łezki wyszły i mnie pyta kiedy swoją siostrzyczkę będzie mógł już zobaczyć, biedak nie może się już doczekać jak i cała rodzinka

fajnie że możesz go już dotknąć:) jeszcze chwila i będziesz przytulała swój skarb:)

manequita - trzymaj się kochana, wszystko będzie dobrze

Dorjana - ja wczoraj cały dzień przeleżałam, miałam taki ból brzucha ogromny, że już myślałam że nie dam rady, zjadłam rano jajecznicę na boczku i pomidorach i chyba mi zaszkodziła...myślałam że to mój pęcherzyk żółciowy się odezwał ale ból był inny, do tego mała szalała jak nogdy, jak tylko coś zjadłam to miałam wrażenie że robi fikołki w brzuchu...i to jeszcze pogarszało sprawę..przeleżałam 3/4 dnia z gorzką herbatą w kubku

Co do butelek i smoczków to ja butelki mam aventu, smoczek na początek też, potem zobaczę, synkowi odpowiadały smoczki TT

podgrzewacz mam całkiem zwykły po synku..z możliwością sterylizacji poprzez nałożenie takiego kubeczka na górę, muszę sprawdzić jaka to firma

żadnego profesjonalnego sterylizatora nie kupuję, zawsze mogę wyprzyć butelkę normalnie

laktator mam ręczny z aventu też po synku, zobaczę jak to będzie z tym karmieniem piersią i jak będzie trzeba dokupię elektryczny

no i te szlafroki nieszczęsne..też mam z tym problem..w domu mam tylko taki gruby frottowy na zimę, a do szpitala jest potrzebny i będę musiała kupić jakiś tańszy, bo szkoda mi kasy na coś co będę używała praktycznie jednorazowo...

dais - bo pytałam wcześniej o farbę do malowania mebli, muszę półeczki na biało pomalować - doradź mi farbę bo zdaje się że coś malowałaś też:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 17:17

munequita, Patrycjusz, smerfetkaa lubią tę wiadomość

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam,

ja dzis na utaczaniu krwi bylam-mam nadzieje, ze wszystko ok :)

Madziak- sliczna, slodka stopka :) <3

ja butelki mam szklane 2 z aventu i jedna szklana nuk. sterylizatora nie mam. mam nadzieje, ze uda mi sie karmic piersia. jakby byly problemy, dokupie na szybko laktator i reszte.

smoczki mam z aventu 0-2 i nuka. mam nadzieje, ze wystarczy.

Mamatrojeczki, Repose, smerfetkaa lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita- trzymajcie sie Dziewczyny!

munequita lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Miałam dzisiaj 3 badanie prenatalne i wszystko jest dobrze, plyn owodniowy prawidlowy, polozenie podłuzne główkowe, łożysko II stopień dojarzałości, no i mały waży 2028g:). Także jestem bardzo szczęśliwa.
    Co do szlafroku to na szczescie mam w domu, ale podejrzewam ze i tak go nie załoze bo bedzie mi gorąco, laktator chce kupic reczny , ale poczekam jeszcze troche. Butelki mam z aventu (zamawialam z gemini)Jeszcze zostało mi parę rzeczy do kupienia, ale większość juz mam.

evus, cudak, Helen, Paula222, Repose, moli5, smerfetkaa, beatas, ansad lubią tę wiadomość

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ja kupowalam w Szwecji, ale firma jest tez w Polsce tyle ze ma troche inne wersje farb http://beckers.pl Nie miala prawie w ogole zapachu.
    Munequita powodzenia :) Poczekajcie jeszcze w dwupaku troche, niech wam sie nadto nie spieszy :)

Moni15382 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• nesone Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, my malowalismy lozeczko na bialo, jest taki dekoral akrylux do dzieciecych rzeczy; tutaj widac jaka farba. http://www.castorama.pl/produkty/wykonczenie/malowanie/emalie/uniwersalne/akrylux-babie-lato-0-5-l.html

Hania222 duzy jyz Twoj dzidzus, fajnie :)

Ja mam jutro 3 prenatalne, trzymajcie dziewczyny kciuki zeby bylo dobrze.

Patrycjusz, Hania222, Moni15382, Paula222, Andzia SM, smerfetkaa lubią tę wiadomość

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania :)
    Ja obudziłam się z okropnym bólem gardla i katarem:( mam nadzieję że szybko przejdzie;)
    Czekam na weekend bo zaczynamy szkoła rodzenia w pigulce:) mam nadzieję dowiedzieć się coś ciekawego:)

dais, Repose, evus lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka. Ja po czesciowych wynikach jeszcze dzisiaj badaja przeplywy. Ale pozytywnie sie czuje i tak jakos mniej stresowo niz na poczatku. Dzisiaj sie dowiedzialam ze ze jeszcze na pewno tydzien w szpitalu i znow kontrolne badania. Jesli bedzie wzrost wagi i wody nie bedzie mniej to szansa na poweot do domu ;-) tez chce juz kompletowac wyprawke no narazie to tylko lozeczko i cotton ballsy z biedro :-P

Repose, Patrycjusz, smerfetkaa, beatas, Helen, Dorjana, nesone, Hania222 lubią tę wiadomość

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się witam wtorkowy poranek życzę miłego dnia wszystkim i udanych wizyt ,ja mam dziś tylko spotkanie z położną, to nie to samo co w pl, tu zmierzy ciśnienie sprawdzi mocz brzuch i do domu

Repose, Patrycjusz, smerfetkaa, beatas, Helen lubią tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również witam wtorkowo :)

munequita super, będę trzymać kciuki aby Cię za tydzień wypuścili do domu :) Cieszę się , że nastawienie lepsze :)

Hania noo ! 2 kg przekroczył, super !

Ja mam wizytę w piątek, nie wiem jak to zrobić ale muszę iść na nią z synkiem... Nie mam go z kim zostawić. Ciekawe jak to będzie... No i ciekawe ile Jaś waży :)

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

munequita, dais, smerfetkaa, Repose, evus, nesone, Hania222 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :-)

Andzia ja też dziś wstałam z bólem gardła najchętniej polezalabym jeszcze w łóżeczku a muszę się szykować bo idę na spotkanie edukacyjne z położną. Odpoczywaj i nie daj się chorobie.

Munequita trzymaj się kochana napewno wszystko będzie wporzadku :-*

munequita, Andzia SM, Hania222 lubią tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania super magiczne, że to już dwa kilo jest ;) Kurcze ja mam wizytę w piątek ciekawe ile nasz smyk będzie ważył ;) smerfetka i Andziasm dbać o siebie odpoczywać miód imbir cytryna są pastylki tez prenalenu do ssania, płukac gardelka.
    Munequita musi być dobrze trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze i żebyś jeszcze wróciła do domku ;);)

smerfetkaa, Repose, Andzia SM, Hania222 lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechaliśmy wczoraj z mężem żeby poszukać dla mnie koszul i biustonoszy ale nic mi się nie podobało więc zamowie na allegro.

Ale za to kupiłam jedną butelkę z TT a smoczek uspokoajajacy z Nuka bo z lovi był mały wybór więcej tarcz było w kolorystyce dla dziewczynek więc na początek będzie Nuk. Bardzo bym chciała karmić piersią więc zakupiłam jedną butelkę. Jeżeli będzie potrzeba to kupię po porodzie.

Jeszcze tylko koszule biustonosze szlafrok rożek do karmienia termometr i klika drobiazgów dla małego u zamykam liste wyprawki. Wiec bede juz spokojniejsza.

Miłego dnia kochane.

Moni15382, Helen lubią tę wiadomość

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/41a00c485456.jpg

Moni15382, Repose, beatas, evus, Helen, ansad, Hania222, Kaja lubią tę wiadomość

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy okazji dokupilam jeszcze jedno okrycie kąpielowe tym razem welurowe (mąż powiedział że ma podobne do samochodu i dobrze chłonie wodę więc się skusiłam :-)) bodziaki i śpiochy :-)

dais lubi tę wiadomość

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka bodziaka z liskiem przepiękne ;);)

smerfetkaa lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka, ale cudowności!;)

Munequita, trzymam kciuki, żeby mała pięknie przybierała i żebyście wyszły z tydzień do domku!

Zamówiłam dziś koszule nocne do szpitala, także kolejna rzecz do odhaczenia! Jeszcze tylko staniki z rzeczy "dla mnie".. Kupiłam też pajacyki do szpitala i na wyjście ze szpitala dla Blanci:) będą prezentem urodzinowym dla taty, bo postawiłam na takie "me and dad", " i love my daddy", itp:P niech się cieszy!;P powiem Wam, że te ubranka next są tak cudowne, że lepiej nawet nie wchodzić na ich stronę;D

Powodzenia na dzisiejszych wizytach;)

Helen, Andzia SM, munequita, nesone, smerfetkaa, Hania222 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka- sliczne ciuszki, spiochy z liskiem-cudo :)

a mnie sie zrobilo zapalenie slinianki i nie moge jesc :/ no masakra, bo przeciwbolowych za bardzo nie moge, a nic innego nie pomaga. trzeba poczekac az samo przejdzie :/

milego dnia :)

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetkaa wrote:
    Przy okazji dokupilam jeszcze jedno okrycie kąpielowe tym razem welurowe (mąż powiedział że ma podobne do samochodu i dobrze chłonie wodę więc się skusiłam :-)) bodziaki i śpiochy :-)
    ten reczniczek jest bardzo ładny, gdzie go zamawiałas?

feegu6l.png
‹‹ 1074 1075 1076 1077 1078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ