Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziak jak mój synek zobaczył tą słodką stópkę to aż mu łezki wyszły i mnie pyta kiedy swoją siostrzyczkę będzie mógł już zobaczyć, biedak nie może się już doczekać jak i cała rodzinka
fajnie że możesz go już dotknąćjeszcze chwila i będziesz przytulała swój skarb:)
manequita - trzymaj się kochana, wszystko będzie dobrze
Dorjana - ja wczoraj cały dzień przeleżałam, miałam taki ból brzucha ogromny, że już myślałam że nie dam rady, zjadłam rano jajecznicę na boczku i pomidorach i chyba mi zaszkodziła...myślałam że to mój pęcherzyk żółciowy się odezwał ale ból był inny, do tego mała szalała jak nogdy, jak tylko coś zjadłam to miałam wrażenie że robi fikołki w brzuchu...i to jeszcze pogarszało sprawę..przeleżałam 3/4 dnia z gorzką herbatą w kubku
Co do butelek i smoczków to ja butelki mam aventu, smoczek na początek też, potem zobaczę, synkowi odpowiadały smoczki TT
podgrzewacz mam całkiem zwykły po synku..z możliwością sterylizacji poprzez nałożenie takiego kubeczka na górę, muszę sprawdzić jaka to firma
żadnego profesjonalnego sterylizatora nie kupuję, zawsze mogę wyprzyć butelkę normalnie
laktator mam ręczny z aventu też po synku, zobaczę jak to będzie z tym karmieniem piersią i jak będzie trzeba dokupię elektryczny
no i te szlafroki nieszczęsne..też mam z tym problem..w domu mam tylko taki gruby frottowy na zimę, a do szpitala jest potrzebny i będę musiała kupić jakiś tańszy, bo szkoda mi kasy na coś co będę używała praktycznie jednorazowo...
dais - bo pytałam wcześniej o farbę do malowania mebli, muszę półeczki na biało pomalować - doradź mi farbę bo zdaje się że coś malowałaś teżWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 17:17
munequita, Patrycjusz, smerfetkaa lubią tę wiadomość
Nasza córeczka -
witam,
ja dzis na utaczaniu krwi bylam-mam nadzieje, ze wszystko ok
Madziak- sliczna, slodka stopka
ja butelki mam szklane 2 z aventu i jedna szklana nuk. sterylizatora nie mam. mam nadzieje, ze uda mi sie karmic piersia. jakby byly problemy, dokupie na szybko laktator i reszte.
smoczki mam z aventu 0-2 i nuka. mam nadzieje, ze wystarczy.Mamatrojeczki, Repose, smerfetkaa lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Miałam dzisiaj 3 badanie prenatalne i wszystko jest dobrze, plyn owodniowy prawidlowy, polozenie podłuzne główkowe, łożysko II stopień dojarzałości, no i mały waży 2028g:). Także jestem bardzo szczęśliwa.
Co do szlafroku to na szczescie mam w domu, ale podejrzewam ze i tak go nie załoze bo bedzie mi gorąco, laktator chce kupic reczny , ale poczekam jeszcze troche. Butelki mam z aventu (zamawialam z gemini)Jeszcze zostało mi parę rzeczy do kupienia, ale większość juz mam.evus, cudak, Helen, Paula222, Repose, moli5, smerfetkaa, beatas, ansad lubią tę wiadomość
-
Moni ja kupowalam w Szwecji, ale firma jest tez w Polsce tyle ze ma troche inne wersje farb http://beckers.pl Nie miala prawie w ogole zapachu.
Munequita powodzeniaPoczekajcie jeszcze w dwupaku troche, niech wam sie nadto nie spieszy
Moni15382 lubi tę wiadomość
-
Moni, my malowalismy lozeczko na bialo, jest taki dekoral akrylux do dzieciecych rzeczy; tutaj widac jaka farba. http://www.castorama.pl/produkty/wykonczenie/malowanie/emalie/uniwersalne/akrylux-babie-lato-0-5-l.html
Hania222 duzy jyz Twoj dzidzus, fajnie
Ja mam jutro 3 prenatalne, trzymajcie dziewczyny kciuki zeby bylo dobrze.Patrycjusz, Hania222, Moni15382, Paula222, Andzia SM, smerfetkaa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry:) trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania
Ja obudziłam się z okropnym bólem gardla i katarem:( mam nadzieję że szybko przejdzie;)
Czekam na weekend bo zaczynamy szkoła rodzenia w pigulce:) mam nadzieję dowiedzieć się coś ciekawego:)dais, Repose, evus lubią tę wiadomość
-
hejka. Ja po czesciowych wynikach jeszcze dzisiaj badaja przeplywy. Ale pozytywnie sie czuje i tak jakos mniej stresowo niz na poczatku. Dzisiaj sie dowiedzialam ze ze jeszcze na pewno tydzien w szpitalu i znow kontrolne badania. Jesli bedzie wzrost wagi i wody nie bedzie mniej to szansa na poweot do domu
tez chce juz kompletowac wyprawke no narazie to tylko lozeczko i cotton ballsy z biedro
Repose, Patrycjusz, smerfetkaa, beatas, Helen, Dorjana, nesone, Hania222 lubią tę wiadomość
Blanka -
Też się witam wtorkowy poranek życzę miłego dnia wszystkim i udanych wizyt ,ja mam dziś tylko spotkanie z położną, to nie to samo co w pl, tu zmierzy ciśnienie sprawdzi mocz brzuch i do domu
Repose, Patrycjusz, smerfetkaa, beatas, Helen lubią tę wiadomość
-
Również witam wtorkowo
munequita super, będę trzymać kciuki aby Cię za tydzień wypuścili do domuCieszę się , że nastawienie lepsze
Hania noo ! 2 kg przekroczył, super !
Ja mam wizytę w piątek, nie wiem jak to zrobić ale muszę iść na nią z synkiem... Nie mam go z kim zostawić. Ciekawe jak to będzie... No i ciekawe ile Jaś waży
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizytymunequita, dais, smerfetkaa, Repose, evus, nesone, Hania222 lubią tę wiadomość
-
Witamy
Andzia ja też dziś wstałam z bólem gardła najchętniej polezalabym jeszcze w łóżeczku a muszę się szykować bo idę na spotkanie edukacyjne z położną. Odpoczywaj i nie daj się chorobie.
Munequita trzymaj się kochana napewno wszystko będzie wporzadku :-*munequita, Andzia SM, Hania222 lubią tę wiadomość
-
Hania super magiczne, że to już dwa kilo jest
Kurcze ja mam wizytę w piątek ciekawe ile nasz smyk będzie ważył
smerfetka i Andziasm dbać o siebie odpoczywać miód imbir cytryna są pastylki tez prenalenu do ssania, płukac gardelka.
Munequita musi być dobrze trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze i żebyś jeszcze wróciła do domkusmerfetkaa, Repose, Andzia SM, Hania222 lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Pojechaliśmy wczoraj z mężem żeby poszukać dla mnie koszul i biustonoszy ale nic mi się nie podobało więc zamowie na allegro.
Ale za to kupiłam jedną butelkę z TT a smoczek uspokoajajacy z Nuka bo z lovi był mały wybór więcej tarcz było w kolorystyce dla dziewczynek więc na początek będzie Nuk. Bardzo bym chciała karmić piersią więc zakupiłam jedną butelkę. Jeżeli będzie potrzeba to kupię po porodzie.
Jeszcze tylko koszule biustonosze szlafrok rożek do karmienia termometr i klika drobiazgów dla małego u zamykam liste wyprawki. Wiec bede juz spokojniejsza.
Miłego dnia kochane.Moni15382, Helen lubią tę wiadomość
-
Smerfetka, ale cudowności!
Munequita, trzymam kciuki, żeby mała pięknie przybierała i żebyście wyszły z tydzień do domku!
Zamówiłam dziś koszule nocne do szpitala, także kolejna rzecz do odhaczenia! Jeszcze tylko staniki z rzeczy "dla mnie".. Kupiłam też pajacyki do szpitala i na wyjście ze szpitala dla Blanci:) będą prezentem urodzinowym dla taty, bo postawiłam na takie "me and dad", " i love my daddy", itp:P niech się cieszy!;P powiem Wam, że te ubranka next są tak cudowne, że lepiej nawet nie wchodzić na ich stronę
Powodzenia na dzisiejszych wizytach;)
Helen, Andzia SM, munequita, nesone, smerfetkaa, Hania222 lubią tę wiadomość
-
Smerfetka- sliczne ciuszki, spiochy z liskiem-cudo
a mnie sie zrobilo zapalenie slinianki i nie moge jescno masakra, bo przeciwbolowych za bardzo nie moge, a nic innego nie pomaga. trzeba poczekac az samo przejdzie
milego dniasmerfetkaa lubi tę wiadomość
-
smerfetkaa wrote:Przy okazji dokupilam jeszcze jedno okrycie kąpielowe tym razem welurowe (mąż powiedział że ma podobne do samochodu i dobrze chłonie wodę więc się skusiłam
) bodziaki i śpiochy
smerfetkaa lubi tę wiadomość