X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Helen Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak ale on słodki i te jego nóżki śliczne i drobniutkie.

co do szpitali ja nie rozumiem po co w lato szlafrok, przeciez idzie się ugotować. a na oddziale porodowym jest zawsze gorąco, jak byłam u kolezanki w maju na oddziale to ledwo wyrobiłam a co dopiero czerwiec...
    jak byłam kiedys w szpitalu , no ale to był listopad to latałam w bluzie, w szlafroku nie dałam rady, za gorąco, tylko czasami go zakładałam, jak pokój się chłodził, czyli wietrzył.

feegu6l.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak, jaką Kubuś ma maleńką stópkę! A jaką słodką! No do schrupania <3 cieszę się, że jest lepiej i juz mozesz dotknąć swoje szczęście! Buziaki dla Was <3

Wiśnia, oby synek szybko zdrowiał.. To musi być dla Ciebie straszne, że nie możesz być teraz z nim:(

Smerfetka, ja mam butelki tommee tippee, a smoczki uspakajające 0-2 miesiące z lovi - są przesłodkie!

Szlafroka nie kupuje, bo mam taki w sam raz na lato - dostałam od męża;) u nas też jest obowiązkowy w szpitalu, zresztą krępowałabym się wyjść bez niego z sali:)

smerfetkaa lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak slodko:) jaka stopeczka:-)
    Helen ja tez nie wiem po co taki wymóg ze szlafrokami ale nic nie zrobię jak chcą to muszę mieć i już :)
    Co to.buletel to ja mam też z tommee tippee a smaoczki tak jak beatas 0-2 ale z aventu:)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butelki mam dwie z TT rowniez (mala i duza), jedna malutka, szklana z Nuk'a. Smoczki : jeden 0-2 z aventu, drugi 0-6 z TT. Jak rodzilam w Polsce to chyba byl wymog szlafroka, ale ani razu go nie uzylam, bo mialam koszulke nocna niczym sukienka, wiec sie nie krepowalam, a ze rodzilam w lipcu to temp w szpitalu byla bardzo wysoka.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• munequita Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piekna stopka Kubusia! jaka slodka az sie serce r
    aduje ze juz niedlugo zacznie byc normalnie
    ;-) u mnie taka niepewnosc. Czekam dzisiaj na usg z badaniem przeplywow, pomiarem wod i wagi. Blanka jest mniejsza niz srednia. Po badaniach bedzie cos wiadomo co w moim przypadku bo nie wiem jakie jest postepowanie... stres...

Patrycjusz lubi tę wiadomość

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita trzymam kciuki aby wszytsko było w porządku!! Wiem ze się stresujesz Bidulko! Jak będziesz coś więcej wiedziec daj znać. A Blanka niech tam sobie grzecznie siedzi u mamusi w brzuszku ;)

munequita lubi tę wiadomość

Pati
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak przesłodka ta nóżka!
    munequita trzymaj się, już tak niewiele zostało do końca.

Ja też zaczynam puchnąć. Jak leżę jest ok, ale jak tylko trochę pochodzę po domu już mam kostki jak balony. Obyśmy zdążyły urodzić zanim pojawią się prawdziwe upały :)

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Munequita mam nadzieję ze wszystko będzie dobrze trzymam kciuki :-*

Iw78 ja też mam nadzieję ze upaly nas oszczędza.ja wczoraj prawie cały dzień lezalam i moje nogi już w miarę lepiej wyglądają.

Dziewczyny dziękuję za odpowiedź chyba też wybiorę tommee tippee. Poszukam jakiegoś zestawu.

Beatas mi też bardzo podobaja się wzory skoczków z lovi i do tego mają dobra opinię :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 10:45

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witamy się z Szymkiem już w 33 tygodniu :-)

Helen, Hania222 lubią tę wiadomość

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana jak coś znajdę i kupię do dam znać :-) poszukam jakiegoś zestawu bo może wyjdzie taniej.

Dorjana lubi tę wiadomość

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Madzik śliczna nóżka! Już niedługo będziecie mogli wziąć go na ręce!:) Mały słodziak!

Ja kupiłam 2 staniki na allegr- szczerze mówiąc są troszke ciasne w obwodzie, ale słyszałam,że po porodzie żebra wrócą na swoje miejsce więc obwód powinien być ok.

Co do koszul i szlafroka kupiłam najtańsze na allegro. Nie użwyam ani koszul ani szlafroka więc będą to rzeczy tylko na cel szpitalny!

Ja cały czas narzekam na niesamowity ból spojenia łonowego. Niby nic się nie rozchodzi ale próba podniesienia się z łóżka albo przekręcenia z boku na bok to jakiś hardcore :(

Ale jeszcze tylko 53 dni :D Wytrzymamy :)

Miłego dnia dziewczyny!

Helen lubi tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• beatas Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moli, też mam ból spojenia łonowego! kłuje mnie tam od rana ;/ ciągle boli mnie coś innego, więc już nawet narzekać mi głupio :P

Smerfetka, ja kupowałam taki zestaw butelek: http://allegro.pl/tommee-tippee-zestaw-startowy-butelka-kosmetyczka-i6110645438.html i wychodzi naprawdę tanio, bo są tam dwie duże buteleczki, dwie małe, kubek-niekapek i dwa smoczki od 3 miesięcy za 60 zł:) wiadomo, że to wszystko nie będzie od razu potrzebne, ale przyda się "na zaś" :)

munequita, byłam na krzywej z dziewczyną, która miała coś nie tak z przepływami w poprzedniej ciąży i malutka nie rosła, więc lepiej dla niej było, żeby dorastała w inkubatorku i teraz jest zdrową dziewczynką :) jesteś już w bezpiecznym momencie ciąży, także lekarze na pewno będą wiedzieli, co jest najlepsze dla Ciebie i dzidzi :)

smerfetkaa, munequita lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar karmic piersia, wiec kupowalam taki malutki zestaw http://www.tommeetippee.pl/winter-wishes/
    Juz go nie ma bo to byla wersja zimowa, ale w smyku masz dwa calkiem fajne zestawy: http://www.smyk.com/tommee-tippee-zestaw-poczatkowy-dla-noworodka.html oraz http://www.smyk.com/mayborn-zestaw-do-karmienia-butelka-poczatkowy.html

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko w smyku dużo drożej wychodzi, także ja jednak polecam allegro :p albo na gemini za ten zestaw też jest taka cena :)

zapomniałam Wam napisać, że kupiłam cottony w biedronce! w rzeczywistości wyglądają fajniej niż na zdjęciu! Dają super światło :)

Helen, uzupełnisz tabelkę o dane Kubusia? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 12:56

smerfetkaa, Helen lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam.na allegro butelki bo były najtańsze. Wzięłam jedna 150 ml i jedna 250 ml ta druga z jakąś rurką antykolkowa:) na sprobowanie. Też planuje karmić piersią wiec nie szalalam z ilością. Jeżeli któraś była by zainteresowana to wpisze w wyszukiwarce hurtownia na damrota allegro i wyskoczy nazwa sprzedawcy:) hurtownia jest z Bielska wiec i nie placilam za wysylke:) a rzeczy sporo tańsze :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Tylko w smyku dużo drożej wychodzi, także ja jednak polecam allegro :p albo na gemini za ten zestaw też jest taka cena :)

zapomniałam Wam napisać, że kupiłam cottony w biedronce! w rzeczywistości wyglądają fajniej niż na zdjęciu! Dają super światło :)

Helen, uzupełnisz tabelkę o dane Kubusia? :)
    przepraszam, ale zapomniałam kompletnie, do tego pamietam ze jeszcze ktos sie zgłaszał. Jak coś o piszcie mi na priv.
    Tobie juz uzupełnie, wiec nie musisz pytac.
    wczoraj siedziałam cały dzien nad lakatatorami, sterylizatorami i podgrzewaczami i dalej nie wybrałam.
    Nad laktatorem to sie zastanawiam z philipsa
    https://www.feedo.pl/avent-laktator-elektryczny-natural-butelka-125-ml/
    na gemini jest 20zł taniej
    sterylizator taki do mikrofali
    https://www.mall.pl/sterylizatory-przygotowanie-posilkow/avent-sterilizator-do-m-w
    a podgrzewacz jest dalej wielką nie wiadomą, bo się juz skłaniał tez do philipsa aventa, ale to róznie z tymi opiniami, jak na kazdy sprzet z tej grupy ech :/ i nigdzie nie jest napisane do jakich butelek sie nadaje.
    Osobiscie co wybralyscie?lub co polecacie?
    bo ja juz ciemna jestem :/
    myslalam o tym
    http://www.ceneo.pl/366625#tab=reviews
    lub z tommy t.
    http://www.ceneo.pl/1809741
    ale jak sie bierze sterylizator to on tez nie wiem czy jest pod rozne butelki :/

feegu6l.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen u mnie mozesz wykreslic Aleksandra, bo jestesmy juz pewni na Eryka :)
    Laktator mam z Canpola Easy Start, sterylizatora nie kupuje, bo nie czulam ostatnio potrzeby to i teraz obede sie bez. Uzywalam podgrzewacza z funkcja sterylizacji a butelki sterylizowalam normalnie w garnku. Podgrzewacz mam Babyono 2 w 1, http://www.ceneo.pl/11684405
    Nie widzialam chyba podgrzewacza z ktorego wszyscy byliby zadowoleni. Zawsze sa jakies negatywne opinie, czasem az smieszne bo widzialam i takie komentarze ze podgrzewacz za wolny bo czeka sie na cieple mleko 2 minuty...
    Wiem, ze w smyku jest drozej, przytoczylam po prostu jakie maja opcje :) Ja kupowalam tutaj i widze ze cenowo wyszlo mnie lepiej niz w Polsce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 14:38

Helen, smerfetkaa lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• nesone Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja butelki kupiłam w sumie bardzo wcześnie bo jakies 1,5 miesiąca temu z Lovi bo były na promocji. Jedną mała, jedną dużą - nie wiem czy dobrze zrobiłam. Dostalam jeszcze malutką buteleczke Avent na szkole rodzenia jako 'reklama'; smoczki też kupiłam z Lovi.

Co do laktatora, to właśnie też się ostatnio zastanawiałam co kupić i przede wszystkim czy ręczny czy elektryczny.
    Położna własnie na szkole rodzenia sugerowała żeby na początek kupić ręczny i nie wydawać niepotrzebnie pieniędzy na elektryczny bo nie wiadomo ile będziemy tak naprawde z niego korzystać.
    Co do firm, to przeszukałam też internet w poszukiwaniu opini i z tego co widze to prym wiodą 3 firmy jeżeli chodzi o laktatory: Avent, Medela i Lovi.
    Sama mam mętlik w głowie i nie wiem co kupić.

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laktator kupiłam kupiłam z canpola elektryczny :) podgrzewacz tez z canpola. A stabilizatora nie kupowałam; )

l22nzbmhf5ftteff.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam podgrzewacz z canpola - pasują wszystkie butelki (ja mam tommee tippee), laktatore z canpola Easy Start (stosunkowo tani, a jest dwufazowy - funkcje jak medela swing).. Nad sterylizatorem się waham.. Chyba kupię tylko woreczki do sterylizacji..

Nesone, siostra używała z lovi i świetnie się sprawdzały:)

Helen, nesone, smerfetkaa lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
‹‹ 1073 1074 1075 1076 1077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ