X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny są jakieś sposoby na opuchniete nogi. Właśnie skończyłam sprzatanie po imprezie rozbieram się i nie wierzę własnym oczom. Nogi mam okropnie spuchniete nie widać moich kostek.kładę się spać mam nadzieję ze przez noc zniknie tą opuchlizna :-(

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesone jak możesz to wstaw linka ze strony na której zamawialas pieluszki bambusowe :-)

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetkaa wrote:
    Nesone jak możesz to wstaw linka ze strony na której zamawialas pieluszki bambusowe :-)

Smerfetka zamawialam od tego sprzedajacego ktorego polecala tez beatas, tutaj link http://allegro.pl/pielucha-bambusowa-pieluszka-bambus-100-75x75-szt-i6087550152.html

Agabtm, ja tez wszystko w szarosciach :) fotelik, wizek, bujaczek. Ja zreszta bardzo lubie szary kolor w ogole.
    Moze ten fotelik na zdjeciu wyszedl bardziej pod jakis kremowy bo robilam wieczorem w sztucznym swietle ale to taki jasny szary polaczony z czarnym.

Agabtm, smerfetkaa, Helen, evus lubią tę wiadomość

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się w piękna słoneczna niedziele ja w nocy spać nie mogłam młody szalał w Brzuszku ale rekompensuje mi cała noc widok za oknem ;);)
    Co do puchniecia nóg to trzeba pamiętać aby w dzień nogi odpoczywaly podniesione do góry podłożyć sobie kilka poduszek pod nogi dać je na stół jak jest wysoki. przyda się również dodatkowa poduszka pod nogi podczas snu poprawia to krążenie.
    Pamiętajmy też o tym by nie nosić uciskowych skarpetek. Najgorsze, że jeszcze nie ma upałów co będzie później mnie jeszcze to nie spotkało ale moja mama zawsze tak robiła a jej nogi strasznie puchly.

Helen, smerfetkaa, evus lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Helen Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie jak pisze Agabtm trzeba je wysoko trzymać. Wieczorem umyć stopy w chlodnej wodzie i dobrze jest położyć balsam dla zmęczonych nóg. Chlodzi i mi dużo pomaga i najlepiej tak juz codziennie.
    Witam się w niedzielny ranek

smerfetkaa, evus lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam się w 35tygodniu

Agabtm, smerfetkaa, Patrycjusz, Hania222, maria85, SShape, nesone, Dorjana, evus, Paula222 lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane za odpowiedź :-*
    Dziś będę lezakowac cały dzień. Nogi mam dalej opuchniete ale już trochę mniej.

Helen to już 35 tydzien ale ten czas szybko leci :-) jeszcze chwila i będziemy zdawać relację z porodówek :-)

Miłej niedzieli :-*

Helen, evus lubią tę wiadomość

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bardziej beze niz szarosci dominuja :) Nogi jeszcze nie puchna, ale podejrzewam, ze jak zaczna sie upaly to juz beda. Zgadzam sie, ze nogi do gory, krem na zmeczone nogi i odpoczynek, oraz pic duzo wody. Wygodne buty i skarpetki to podstawa :)

U mnie dzis zaczal sie 33 tydzien :D

smerfetkaa, Patrycjusz, Helen, Dorjana, evus lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• maria85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w niedzielę życzę miłego dnia wszystkim

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na giełdzie :) kupiłam sobie pizamke do karmienia i szlafrok taki bawełniany do szpitala:)
    Pogoda też super :) choć na wieczór pomoc ma padać :/
    Miłej niedzieli :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, za ile kupiłaś szlafrok? ja póki co ogladałam tylko na allegro i takie "lepsze" są powyżej 100 zł. Właściwie to nigdy nie kupowałam szlafroka i nie mam pojęcia jaki wybrać żeby był dobry do szpitala i nie wiem też ile wydać na niego żeby nie przepłacić ale z drugiej strony żeby nie kupić jakiejś szmatki (zwłaszcza przez neta).

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam szlafrok typowy ciazowy tylko do szpitala na allegro. Z przesyłką wyszło 35 zł. A dziewczyny wiem, że temat był pewnie poruszany juz nie raz, ale może któraś poleci monitor oddechu, ewentualnie nianie. U mnie ta niania na początku pewnie będzie zbędna, łóżeczko mam w sypialni, ale może bardziej opłaca się wziąć od razu monitor z niania. Czy ktoras ma już doswiadczenie i coś poradzi?

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monitor oddechu dobry jest z Angel care on w zestawie ma nianie ;)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Helen Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69779959ad09.jpg
    Tak mój mąż dziś testował fotelik po zakupie stwierdził, że musi sprawdzić czy jest bezpieczny ;)
    dokładnie, mój mąż też uczył się aby go dobrze zamontować, pamiętajcie o kątach.
    co do monitora ja bede kupować nianię z kamerka i matami, ale zostawiam sobie a pozniej ten wydatek, angel care jest ok i ma go wiele moich kolezanek i są zadowolone :)jakie znacie jeszcze firmy?bo z tej wychodzi dosc drogo :(
    co do szlafroka ja nie kupuje maj/czerwiec to sa gorące miesiące, do tego w szpitalach jest gorąco, a szlafrok to wg mnie strata pieniedzy, lepiej wziasc z domu jakąś bluzę na piżamę.

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka mi sie tak nie spieszy na porodówkę, chodź jedną nogą chciałabym mieć już to za sobą, a drugą nie bo jeszcze nie mam wszystkiego gotowego :/.
    Pokoik jeszcze nie gotowy i wogóle pełno pracy, wczoraj waliczyliśmy z porządkami, ciągle coś sie wyrzuca, opróżnia, tyle tego jest. a remont zaczynamy we wtorek, wiec bardzo sie cieszę :) do tego kupilismy wczoraj podłogę, więc będzie się działo u nas teraz na dniach.
    a co do nian z kamerką, lepiej wziasc z kamerką, bo np nie musisz wstawac do dziecka tylko sobie spojrzysz w taki ekran, albo mozna popatrzec czy dziecko sie pieluszka nie zasłoniło itp, i potem długo się ją stosuję no i jest super na wyjazdy. Nam wszyscy polecają z video.

feegu6l.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen juz 35tydzien, to teraz juz z gorki :)
    Ja dzis zaczynam 31 tydzien a do tej pory tak zlecialo ze nawet nie wiem kiedy.

Co do monitora oddechu, my mamy angel care z niania od razu, dostalismy w spadku po kuzynce wiec tyle dobrze ze ten wydatek nam odszedl bo dosc droga to rzecz

Co do szlafroka to chcialam sobie kupic ale nie mam na razie pomyslu bo tez nie chce majatku wydawac.

A dziewczyny gdzie kupowalyscie/bedziecie kupowac biustonosze do karmienia?
    Bo ja zamowilam na allegro, przy okazji zamawiania koszul do szpitala ale jest jakis taki niewygodny ze na pewno nie bede w nim chodzic(dobrze ze byl tani).
    Przymierzalam tez w sklepie z bielizna ale cholera, nie moge sie jakos dopasowac, wszystko mi nie wygodne :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 15:38

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapłaciłam 80 zl w zestawie z pizamka /koszula/. Szlafrok bawełniany, rękawy 3/4. Sieć mi do.kolan:) później zdjęcie wstawie:) wydaje mi się dobra. Zwłaszcza ze ja nie chodź chodź szlafrokach to stricte do szpitala:) a ze bawełniana i rękaw 3/4 to na lato myślę idealne;)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas w szpitalu szlafrok jest wymagany. Jak idzie się na badanie itp. To każą zakładać szlafrok z tego co się dowiedziałam stąd też mój zakup. Bo ogólnie bym nie kupowala bo nie nosze ale jak trzeba to trzeba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 15:41

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e19ag7.jpg

Na zdjęciu ciężko to uchwycić :(

evus lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planuje na maj zakupy ostateczne. Plus urządzenie pokoiku, prenie, prasowanie itp :) Tak żeby do końca maja już wszystko mieć ogarniete:)

l22nzbmhf5ftteff.png
‹‹ 1071 1072 1073 1074 1075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ