Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Justys malutki brzuszek jak na blizniaki
Slicznie
Aga zalezy z jaka waga startowalas bo ja mam spory nadbagaz, wiec u mnie te conajmniej 8 kg powinno pojsc w dol a nie w gore. W sumie do prawidlowej wagi to powinnam zrzucic jakies 20 kg, wiec wiesz...
Ja wczesniej wykonywalam te cwiczenia na pilce http://portalaktywni.com/aktualnosci/body-ball-cwiczenia-dla-kobiet-w-ciazy/ ale potem zrezygnowalam na jakis czas i musze wrocic do aktywnosci na nowo.Andzia SM, Helen lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki, chciałam Was poinformować, ze u Nas na razie wszystko idzie ku dobremu. powoli powoli to przebrniemy. wyniki się poprawiają, mały rośnie w oczach
dostaje już moje mleczko sondą do żołądka, nadal ma wspomaganie oddychania ale jesteśmy dobrej myśli!
jak go po odłączają od tych rurek zaczniemy próbować karmić go piersią, mam nadzieje, że będzie miał odruch ssania bo jest to największa niewydolność wcześniaków.
śliczne macie brzuszki!
munequita, u nas w gorzowie dziewczyny leżą na oddziale z wynikami AFI poniżej 5 już do samego porodu. małowodzie ogranicza ruchy dziecka, stają się mniej odczuwalne, dlatego często robi się ktg. lekarze, pewnie muszą ustalić też czy to nie jakiś przeciek, czy to już tak natura dała. 3maj się cieplutko! jak już jest taka sytuacja, to lepiej być na miejscu i stale kontrolować. wiem, że leżenie w szpitalu nie należy do najprzyjemniejszych, ale to dla waszego dobra.SShape, Moni15382, Dorjana, Joana33, mamaNika, Andzia SM, jane, cudak, Hania222, beatas, moli5, dais, smerfetkaa, evus, Helen, Misia15, mmarzenak lubią tę wiadomość
-
madziak2202 wrote:Dziewczynki, chciałam Was poinformować, ze u Nas na razie wszystko idzie ku dobremu. powoli powoli to przebrniemy. wyniki się poprawiają, mały rośnie w oczach
dostaje już moje mleczko sondą do żołądka, nadal ma wspomaganie oddychania ale jesteśmy dobrej myśli!
jak go po odłączają od tych rurek zaczniemy próbować karmić go piersią, mam nadzieje, że będzie miał odruch ssania bo jest to największa niewydolność wcześniaków.
śliczne macie brzuszki!
munequita, u nas w gorzowie dziewczyny leżą na oddziale z wynikami AFI poniżej 5 już do samego porodu. małowodzie ogranicza ruchy dziecka, stają się mniej odczuwalne, dlatego często robi się ktg. lekarze, pewnie muszą ustalić też czy to nie jakiś przeciek, czy to już tak natura dała. 3maj się cieplutko! jak już jest taka sytuacja, to lepiej być na miejscu i stale kontrolować. wiem, że leżenie w szpitalu nie należy do najprzyjemniejszych, ale to dla waszego dobra.madziak2202 lubi tę wiadomość
-
madziak to wspaniale ze Kubus jest coraz silniejszy. Juz lada dzien a bedzcie go tulic mocno
dzieki za informacje nt malowodzia. Tutaj tak ciezko sie czegos dowiedziec, jest taka rotacja lekarzy kazdem trzeba od mowa nakreslac temat. mialam wczoraj usg z ktorego jestem mocno noezadowolona bylo takie bardzo szybkie i niedokladne. Bylam zalamana a nawet nie chce sie martwic jakie moga byc konsekwencje negatywne ale te mysli sa tak silne...
Blanka -
munequita wrote:madziak to wspaniale ze Kubus jest coraz silniejszy. Juz lada dzien a bedzcie go tulic mocno
dzieki za informacje nt malowodzia. Tutaj tak ciezko sie czegos dowiedziec, jest taka rotacja lekarzy kazdem trzeba od mowa nakreslac temat. mialam wczoraj usg z ktorego jestem mocno noezadowolona bylo takie bardzo szybkie i niedokladne. Bylam zalamana a nawet nie chce sie martwic jakie moga byc konsekwencje negatywne ale te mysli sa tak silne...
u nas tez tak było, co dzień nowy lekarz, czytający z karty co ci dolega. usg bardzo rzadko, niektóre dziewczyny żeby przyspieszyć usg mówiły "panie doktorze nie czuję ruchów od dłuższego czasu". i mimo, że były ruchy na ktg, brali dziewczynę na badanie. -
no i po obchodzie. Wody na niskim poziomie potwierdzone i decyzja zostaje bardzo mozliwe ze do rozwiazania ktore nie wiadomo kiedy moze nastapic bo moze byc wczesniej... dopytalam o usg na przeplywy ktore nie byly wczoraj wykonane. szykuje mi sie dlugi pobyt niestety
Blanka -
Madziak, wspaniałe wieści! Trzymam kciuki, żeby zaczął ssać mleczko.
Monequita, życzę Ci żeby jak najdłużej maluszek był w Twoim brzuszku!
To, co piszecie o szpitalach, to niestety szara polska rzeczywistość. Nie rozumiem czemu nie może być tak jak pokazują w zagranicznych filmach (o ile to jest prawda oczywiście), że w szpitalu każdy ma lekarza prowadzącego, który zna swojego pacjenta i decyduje o jego leczeniu. No ale to chyba u nas pieśń przyszłości, o ile w ogóle nastaną takie czasy...Patrycjusz lubi tę wiadomość
kochana córeczka 16.06.2016 -
Super Madziu ze u was coraz lepiej!!
Bardzo się ciesze :*
munequita trzymam za Was kciuki!! Leż jak najwięcej i myśl pozytywnie! A dostalas sterydy na płucka?
Tak to jest z tymi szpitalami. Każdy lekarz to inna teoria a człowiek skolowany i nie wie komu ufać. Ja jestem pod opieką w malutkim szpitalu i na szczęście tu takiego problemu nie ma.
Ja wczoraj jednak byłam w szpitalu na ktg bo malutka slabiutko się ruszała i wszytsko ok. Ale boi się dźwięków ktg bo mega zaczęła się kręcić i skakalo jej tętno nawet do 190!! Bidulka moja)
Miłego dnia dziewczynkiPati -
Hej hej
U mnie dzidziowe prania w toku ledwo schnie pakuję i piorę następne
madziak super, że wszystko idzie ku dobremu !Bardzo się cieszę
W którym tygodniu i dniu byłaś dokładnie jak Kubuś się urodził?
munequita jejj współczuję... Pierwsze się spotykam z małowodziem, Ciekawe dla czego tak mało ich u Ciebie... A nie czułaś nic? Żadnych wycieków ? Jak z ruchami malucha było ? Trzymam za Was kciuki :* -
munequita wrote:no i po obchodzie. Wody na niskim poziomie potwierdzone i decyzja zostaje bardzo mozliwe ze do rozwiazania ktore nie wiadomo kiedy moze nastapic bo moze byc wczesniej... dopytalam o usg na przeplywy ktore nie byly wczoraj wykonane. szykuje mi sie dlugi pobyt niestety
Madziak ciesze się, że nasz młody bohater przybiera na wadze pewnie jeszcze chwile i odlacza mu te rurki i będzie pięknie ssać
Kurde ja pół nocy nie spałam młody wiercil się ze hoho dzisiaj mnie zmasakrowal a teraz pięknie śpi w Brzuszku łobuz jeden.Syn Filip 28 czerwiec -
Hejka dziewczynki. Madzia ciesze sie ze maluszek rosnie:) zycze Wam jak najszybszego przytulania:)
A my bylismy wczoraj na usg. Ost zrobil mi sie twardy bolacy brzuszek i do tego malutki mniej sie ruszal. I to nas zaniepokoilo. Postanowilismy wiec to sprawdzic i pojevhalismy do naszej gin.
Ale okazalo sie ze niepotrzebnie panikujemy... Wszystko jest ok.
Maluszek Wazy 1800. Duzy chlopak nam rosnie. Az sie boje porodu bo chcialabym natura. No ale... W najgorszym wypadku cc i bedxiemy walczyc o laktacje:) laktator do pomocy w razie czego czeka:)
A jeszcze powiem Wam ze wczoraj w Angli urodzila synusia moja znajoma . waga 4,1kg. Meczyla sie 12 h i w koncu wzieli ja na cc. Okazalo sie ze za pozno sie za to wzieli bo smulka poleciala w brzuszku. Maly sie zatrul i ma problemy z oddychaniem i lezy w inkubatorze na antybiotyku.
-
leze w rzeszowie i tutaj nie dolewaja wod. Czekam na rozwoj syt. Ostatnio mialam wody na poziomie cz 5cm ale moglo byc to spowodowane wysiusianiem sie dzidziusia a przy Afi 2cm mogla je polkn. ac. Jestem tu od srody i dostalam 2 zastrzyki na rozwoj pluc pewnie beda mi to zlecac czesciej. Mam troche uplawow ale mam infekcje grzybicza i biore globulki co sie uwalniaja w ciagu dnia. Nie zauwazylam zto byly wody ale przy tak malejilosci trudno jest okreslic co to jest. mam nadzieje wytrwac tyle ile trzeba zeby bylo najlepiej. Ruchy czuje dobrze. Blanka trzymaj sie. dziewczyny dzieki za wsparcie!
Patrycjusz, Hania222 lubią tę wiadomość
Blanka