X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka Tobą też dużo zdrówka życzę :-*
    Ja czekam na maj, gdzie dokupie kilka rzeczy i będziemy pomalu zamykać wyprawkę tak by do końca maja już mieć wszystko:)

smerfetkaa lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus wrote:
    Smerfetka- sliczne ciuszki, spiochy z liskiem-cudo :)

a mnie sie zrobilo zapalenie slinianki i nie moge jesc :/ no masakra, bo przeciwbolowych za bardzo nie moge, a nic innego nie pomaga. trzeba poczekac az samo przejdzie :/

milego dnia :)

Może szałwią płucz albo wodą utlenioną z wodą?

Co do wyprawki to ja jutro zamykam już listę rzeczy niezbędnych. Jutro zamówię łóżeczko i fotelik z adapterami. Do torb dla siebie i Wiktora mam już wszystko, jeszcze tylko jemu ubranka muszę poprać i poprasować. Ale u Nas pogoda okropna i nie ma warunków :/ kurcze, połowa kwietnia, a wiosny nie widać :(

Za to jutro na 17:30 wizyta :) i muszę zgłosić lekarce, zeby mi w kartę ciąży wpisała info o amniopunkcji. Dodatkowo od 3 dni coś mi dokucza, pewnie jakiś stan zapalny się przyplątał :/

Co do sterylizatorów i podgrzewaczy to wg mnie zbędny wydatek. Przy starszaku nie mieliśmy tych cudów i w zupełności wystarczyło wyparzanie. Co do podgrzewania mleka to mieliśmy patent, na noc przygotowaliśmy przegotowaną wodę, wrzątek w termos i mleko odmierzone w pojemniczku i szybko. Na początku ciężko było z odpowiednią temp. ale potem doszliśmy do wprawy i wiedzieliśmy ile ml wrzątku, a ile przegotowanej wody.

evus, smerfetkaa lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo a ja skusilam się jednak na cottonball z biedronki ;);) czasem ciężko jest się powstrzymać. Mój misiek jakiś spokojny w Brzuszku dzisiaj rano coś tam pofikal a teraz cisza i spokój.

Patrycjusz, smerfetkaa lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam ze szpitala:) mala podskoczyla i ma 1700g

Moni15382, Helen, Repose, Patrycjusz, munequita, Dorjana, Andzia SM, dais, evus, smerfetkaa, Joana33, ansad, Hania222, beatas, Pazur_, Paula222 lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenak super waga teraz to już chyba wszystkie bliżej 2kg

mmarzenak lubi tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Jak wy piszecie że wasze pociechy ważą kolo 2 a moja ważyła 3 tyg temu 2100 to aż się boje jakiego wielkoluda urodze hahaha. No chyba ze trochę przystopowala :D

smerfetkaa piękne zakupki :) Reczniczek i butelkę mam taką samą :))

smerfetkaa lubi tę wiadomość

Pati
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Wrocilam ze szpitala:) mala podskoczyla i ma 1700g
    a co Cie trzymalo w szpitalu ?

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    a co Cie trzymalo w szpitalu ?
    niska waga dziecka- podejrzenie hipotrofii

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja po prenatalnych, z mala wszystko Ok, pomiary w normach, lozysko dojzale 2stopien.
    Moje dziecko juz wazy 1750 :) to dlatego ja ostatnio tak przybieram szybciej ;)

Andzia SM, moli5, evus, smerfetkaa, Patrycjusz, beatas, Moni15382, Paula222 lubią tę wiadomość

bl9cuay3h7qefzok.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marka- plucze szalwia i wida utleniona- jedyne co moge zrobic :/

gratuluje udanych wizyt :)

ja do piatku czekam :)

wyprawke tez pewnie skoncze dopiero w maju, bo przeciez na koniec czerwca termin to jeszcze troche czasu jest :)

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam do domku gdzie ta wiosna ??? Wywialo mnie na wszystkie strony i zmarzlam okropnie :-( siedziałam ponad godzinę z położną opowiadała mi dziś o porodzie. Umowilyśmy się też w następny wtorek.fajne takie spotkania i rozwiala wiele wątpliwości.

evus, Helen lubią tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    ten reczniczek jest bardzo ładny, gdzie go zamawiałas?

Kupiłam w sklepie z akcesoriami dla dzieci ale są też takie na allegro. firma baby ono :-) fajne maja teraz wzory tych reczniczkow wogole ta firma teraz zmienila swoje logo i cala kolekcje chyba zmieniają. Ja wzięłam rozmiar 100x100 w dotyku jest milusi :-)

Helen lubi tę wiadomość

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lisek odrazu mi wpadł w oko musiałam kupić te śpiochy wogole cala kolekcja jest super ale było już wykupione więc przy następnej dostawie może coś jeszcze kupię albo na stronie smyka poszukam bo też mają ciuszki z pionokia.

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :-)

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a chustka/szalik trojkatny pod.szyję kupujecie? Widziałem Widziałem smyku świetne cieniutkie akurat pod czapeczke ładne. Ale zastanawiam się czy lepiej kupic na napy badz rzepy. Bo te co.widziałam to do wiązania wiązania nie wiem czy to dobry pomysł :/

l22nzbmhf5ftteff.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka-czemu trzeba wpisac info o amnio do karty ciazy?

klz9cwa198k5jqr7.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po przerwie. Dawno mnie tu nie było, a tu takie wieści. Madzia gratuluję i dużo zdrówka dla małego.
    Ja na prenatalnych byłam dwa tygodnie temu i wszystko ok. Tydzień temu byłam u mojej ginki i mały ważył 2007g. Za tydzień kolejna wizyta. Trochę się stresuję czy szyjka się nie skraca bo od 26 tygodnia mam częste skurcze. No spa i magnez nie pomagają.
    Butelki kupiłam tommee tippee. Zastanawiam się teraz jaki laktator. O madeli słyszałam, że jest najlepsza, ale droga i się często psuje więc odpada. Ponoć z Lovi i aventa też są dobre. Co do stelizatora to chcę taki do mikrofali i muszą się mieścić butelki tommee tippee, co polecacie. Zastanawiam się nad podgrzewacze, też musi pasować do tommee tippee

smerfetkaa, beatas, evus lubią tę wiadomość

Adaś ur. 07.05.2016
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie laseczki. Wg dzisiejszego USG jestem w 35 tygodniu ciąży. Mikołaj wazy 2600, wg mojego gina do porodu zostało 5 tygodni :)

dais, ansad, Hania222, smerfetkaa, beatas, Andzia SM, Helen, Pazur_, jane, evus lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Witam sie laseczki. Wg dzisiejszego USG jestem w 35 tygodniu ciąży. Mikołaj wazy 2600, wg mojego gina do porodu zostało 5 tygodni :)
    wow imponujaca waga:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzy chlopczyk Aneczka :D
    Ansad gratulacje i tez juz duze dziecko :D Ponad 2 kg jest ;) Mam nadzieje, ze szyjka w porzadku.
    Andzia ja mam taki dla starszaka, dla maluszka nie kupuje poki co moze na jesien dopiero. Na rzepy jest bardzo wygodny.
    Ja mam jutro wizyte u poloznej :D

Andzia SM, evus, Kwiauszek lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

‹‹ 1075 1076 1077 1078 1079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ