Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
evus wrote:Smerfetka- sliczne ciuszki, spiochy z liskiem-cudo
a mnie sie zrobilo zapalenie slinianki i nie moge jescno masakra, bo przeciwbolowych za bardzo nie moge, a nic innego nie pomaga. trzeba poczekac az samo przejdzie
milego dnia
Może szałwią płucz albo wodą utlenioną z wodą?
Co do wyprawki to ja jutro zamykam już listę rzeczy niezbędnych. Jutro zamówię łóżeczko i fotelik z adapterami. Do torb dla siebie i Wiktora mam już wszystko, jeszcze tylko jemu ubranka muszę poprać i poprasować. Ale u Nas pogoda okropna i nie ma warunkówkurcze, połowa kwietnia, a wiosny nie widać
Za to jutro na 17:30 wizytai muszę zgłosić lekarce, zeby mi w kartę ciąży wpisała info o amniopunkcji. Dodatkowo od 3 dni coś mi dokucza, pewnie jakiś stan zapalny się przyplątał
Co do sterylizatorów i podgrzewaczy to wg mnie zbędny wydatek. Przy starszaku nie mieliśmy tych cudów i w zupełności wystarczyło wyparzanie. Co do podgrzewania mleka to mieliśmy patent, na noc przygotowaliśmy przegotowaną wodę, wrzątek w termos i mleko odmierzone w pojemniczku i szybko. Na początku ciężko było z odpowiednią temp. ale potem doszliśmy do wprawy i wiedzieliśmy ile ml wrzątku, a ile przegotowanej wody.
evus, smerfetkaa lubią tę wiadomość
-
Wiecie co? Jak wy piszecie że wasze pociechy ważą kolo 2 a moja ważyła 3 tyg temu 2100 to aż się boje jakiego wielkoluda urodze hahaha. No chyba ze trochę przystopowala
smerfetkaa piękne zakupkiReczniczek i butelkę mam taką samą
)
smerfetkaa lubi tę wiadomość
Pati -
Hej dziewczyny
Ja po prenatalnych, z mala wszystko Ok, pomiary w normach, lozysko dojzale 2stopien.
Moje dziecko juz wazy 1750to dlatego ja ostatnio tak przybieram szybciej
Andzia SM, moli5, evus, smerfetkaa, Patrycjusz, beatas, Moni15382, Paula222 lubią tę wiadomość
-
Właśnie wróciłam do domku gdzie ta wiosna ??? Wywialo mnie na wszystkie strony i zmarzlam okropnie
siedziałam ponad godzinę z położną opowiadała mi dziś o porodzie. Umowilyśmy się też w następny wtorek.fajne takie spotkania i rozwiala wiele wątpliwości.
evus, Helen lubią tę wiadomość
-
Helen wrote:ten reczniczek jest bardzo ładny, gdzie go zamawiałas?
Kupiłam w sklepie z akcesoriami dla dzieci ale są też takie na allegro. firma baby onofajne maja teraz wzory tych reczniczkow wogole ta firma teraz zmienila swoje logo i cala kolekcje chyba zmieniają. Ja wzięłam rozmiar 100x100 w dotyku jest milusi
Helen lubi tę wiadomość
-
A lisek odrazu mi wpadł w oko musiałam kupić te śpiochy wogole cala kolekcja jest super ale było już wykupione więc przy następnej dostawie może coś jeszcze kupię albo na stronie smyka poszukam bo też mają ciuszki z pionokia.
-
Dziewczyny a chustka/szalik trojkatny pod.szyję kupujecie? Widziałem Widziałem smyku świetne cieniutkie akurat pod czapeczke ładne. Ale zastanawiam się czy lepiej kupic na napy badz rzepy. Bo te co.widziałam to do wiązania wiązania nie wiem czy to dobry pomysł
-
Witam się po przerwie. Dawno mnie tu nie było, a tu takie wieści. Madzia gratuluję i dużo zdrówka dla małego.
Ja na prenatalnych byłam dwa tygodnie temu i wszystko ok. Tydzień temu byłam u mojej ginki i mały ważył 2007g. Za tydzień kolejna wizyta. Trochę się stresuję czy szyjka się nie skraca bo od 26 tygodnia mam częste skurcze. No spa i magnez nie pomagają.
Butelki kupiłam tommee tippee. Zastanawiam się teraz jaki laktator. O madeli słyszałam, że jest najlepsza, ale droga i się często psuje więc odpada. Ponoć z Lovi i aventa też są dobre. Co do stelizatora to chcę taki do mikrofali i muszą się mieścić butelki tommee tippee, co polecacie. Zastanawiam się nad podgrzewacze, też musi pasować do tommee tippeesmerfetkaa, beatas, evus lubią tę wiadomość
Adaś ur. 07.05.2016 -
Witam sie laseczki. Wg dzisiejszego USG jestem w 35 tygodniu ciąży. Mikołaj wazy 2600, wg mojego gina do porodu zostało 5 tygodni
dais, ansad, Hania222, smerfetkaa, beatas, Andzia SM, Helen, Pazur_, jane, evus lubią tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
Duzy chlopczyk Aneczka
Ansad gratulacje i tez juz duze dzieckoPonad 2 kg jest
Mam nadzieje, ze szyjka w porzadku.
Andzia ja mam taki dla starszaka, dla maluszka nie kupuje poki co moze na jesien dopiero. Na rzepy jest bardzo wygodny.
Ja mam jutro wizyte u poloznejAndzia SM, evus, Kwiauszek lubią tę wiadomość