WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Witam sie laseczki. Wg dzisiejszego USG jestem w 35 tygodniu ciąży. Mikołaj wazy 2600, wg mojego gina do porodu zostało 5 tygodni :)
    Wow niezła waga, wg Twojego podpisu jestem w tym samym dniu ciąży, ale mój synek tydzień temu miał 2007g czyli dzisiaj pewnie koło 2200- 2250g.

Adaś ur. 07.05.2016
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile ręczników kupujecie dla maluszka? Ja mam jeden i chyba jeszcze jeden dokupie i wystarczy, ale prac pewnie trzeba będzie po każdym kąpaniu? Z wyprawki kosmetycznej co kupujecie? Z tego co wiem to bepathen, Sudocrem, octanisept, sól fizjologiczna, spray do nosa z wodą morską i co jeszcze. Jakiś krem czy balsam do ciała, płyn do kąpieli? Tylko jakiej firmy. Kompletuje już ostatnie rzeczy na Gemini i nie wiem co wybrać.

Adaś ur. 07.05.2016
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie mi napisać o co chodzi z dipisywaniem do tabelki. Jestem w tej tabelce, czy nie? Niestety nie dałam rady wszystkiego nadrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 16:55

Adaś ur. 07.05.2016
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ansad ja mam dwa ręczniki na zmianę :-) z kosmetyków mam bepanthen octenisept a do kąpieli oliwka z hipp i płyn emolium. Balsamu nie kupowałam narazie. Dziś jeszcze położną poleciła maść maltan na brodawki. Wychodzę z założenia ze lepiej jak najmniej kosmetyków. Zawsze można coś dokupić jak już dzidzia będzie na świecie.

Na pierwszej str jest tabelka i można się dopisać tylko zaznacz jakimś kolorem swoje dane a nowa tabelkę stworzyła Helen i chyba jest zamieszczona na 3str

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 17:24

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape mi lekarz z Warszawy powiedział, że dla własnego i dziecka dobra powinnam mieć te wszystkie ważniejsze badania przy sobie do porodu, bo już jak zobaczą, że było wskazanie do amniopunkcji to bardziej skupią się na badaniu malucha. Ale w moim szpitala miejscowym to nie wiem czy będzie im się chciało oglądać te badania, ręki za nich nie dam uciąć, więc wolę, żeby mi ginka jeszcze w karcie wpisała tą informację. Tak dla mojego spokoju. Dopytam ją jeszcze czy jest konieczność, ale jak będzie można to niech lepiej wpisze.

aneczka ale waga :) możesz już rodzić :P ja się urodziłam 2300. Czujesz, że już tak niewiele Cię dzieli od porodu? Zazdroszczę, ja już mogłabym rodzić. Ten brzuch mi już ciąży i wcale nie czuję się kobieco. Wolę swoją starą figurę :P

SShape lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetkaa wrote:
    Ansad ja mam dwa ręczniki na zmianę :-) z kosmetyków mam bepanthen octenisept a do kąpieli oliwka z hipp i płyn emolium. Balsamu nie kupowałam narazie. Dziś jeszcze położną poleciła maść maltan na brodawki. Wychodzę z założenia ze lepiej jak najmniej kosmetyków. Zawsze można coś dokupić jak już dzidzia będzie na świecie.

Na pierwszej str jest tabelka i można się dopisać tylko zaznacz jakimś kolorem swoje dane a nowa tabelkę stworzyła Helen i chyba jest zamieszczona na 3str

W takim razie proszę o dopisanie do tej tabelki na 3 stronie, bo jestem tylko na pierwszej
    Ansad- termin porodu 06.06.2016- chłopiec, imienia jeszcze tak na 100% nie wybraliśmy. Zastanawiamy się nad: Igor, Piotruś, Adam.

Adaś ur. 07.05.2016
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ansad nad listą z pierwszej str jest plik otwórz go i wpisz swoje dane w arkusz jak Helen zobaczy że twoje dane są zaznaczone kolorem to dopiszę do listy która znajduje się na 3str

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka, ale waga! 2600 to już ogromna dzidzia!

Widzę, że dziś same dobre wieści z wizyt:) gratuluję dziewczyny:)

Ansad, ja do butelek tt mam podgrzewacz canpola, nad sterylizatorem jeszcze myślę, a laktator elektryczny tez canpol easy start.. Reczniczki mam 3.. Plyn do kąpieli, żel do mycia i balsam mam z Oilatum.. Kupiłam tez oliwke z nivea.. Do tego, co wymieniłas ja bym jeszcze dodała krem na słońce i gaziki:)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetkaa wrote:
    Ansad nad listą z pierwszej str jest plik otwórz go i wpisz swoje dane w arkusz jak Helen zobaczy że twoje dane są zaznaczone kolorem to dopiszę do listy która znajduje się na 3str
    To w takim razie jutro się pobawie, bo teraz piszę z komórki

Adaś ur. 07.05.2016
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Aneczka, ale waga! 2600 to już ogromna dzidzia!

Widzę, że dziś same dobre wieści z wizyt:) gratuluję dziewczyny:)

Ansad, ja do butelek tt mam podgrzewacz canpola, nad sterylizatorem jeszcze myślę, a laktator elektryczny tez canpol easy start.. Reczniczki mam 3.. Plyn do kąpieli, żel do mycia i balsam mam z Oilatum.. Kupiłam tez oliwke z nivea.. Do tego, co wymieniłas ja bym jeszcze dodała krem na słońce i gaziki:)
    Oliwki akurat mam już kupiona z hipp, ale nie wiem czy się wogole przyda, bo chyba teraz odchodzi się już od smarowania oliwka, najwyżej będzie dla mnie :-). Tani ten podgrzewacz z canpola i faktycznie pasują do niego różne butelki, dzięki.napisalam Ci priv

Adaś ur. 07.05.2016
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam narazie 1 ręcznik ale dokupie jeszcze jeden. Tak by było na zmianę. Z kosmetyków to tak jak dziewczyny pisaly. Ja mam płyn do kąpieli, żel do do mycia ciała i główki i balsam po kąpieli z Oilatum :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ansad,no właśnie ja kupiłam tą oliwkę, a potem pomyślałam, że jeszcze mi sie dziecko po smarowaniu wyślizgnie, więc dokupiłam balsam z oilatum:)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ansad wrote:
    Witam się po przerwie. Dawno mnie tu nie było, a tu takie wieści. Madzia gratuluję i dużo zdrówka dla małego.
    Ja na prenatalnych byłam dwa tygodnie temu i wszystko ok. Tydzień temu byłam u mojej ginki i mały ważył 2007g. Za tydzień kolejna wizyta. Trochę się stresuję czy szyjka się nie skraca bo od 26 tygodnia mam częste skurcze. No spa i magnez nie pomagają.
    Butelki kupiłam tommee tippee. Zastanawiam się teraz jaki laktator. O madeli słyszałam, że jest najlepsza, ale droga i się często psuje więc odpada. Ponoć z Lovi i aventa też są dobre. Co do stelizatora to chcę taki do mikrofali i muszą się mieścić butelki tommee tippee, co polecacie. Zastanawiam się nad podgrzewacze, też musi pasować do tommee tippee
    hejka, fajnie, ze wszystko u ciebie ok.
    ja zamówiłam laktator elektr. z canpola easy start na gemini jest najtaniej.
    i poszłam za radą beaty s.
    ze stelizatorów do mikrofali to na mall.pl masz w dobrej cenie z philipsa aventa, ale własnie nie wiem czy sie mieszczą inne butelki, chyba najlepiej sprawdzic w sklepie czy na markecie i popróbować co sie do nich miesci lub zadzwonic do producenta.
    Mnie zastanawia fakt czy takie parzenie z mikrofali jest zdrowe, czy podczas tego sie nic nie wydziela z tego plastiku?ktos coś czytał?

co do oliwki mam kupiona i będę ją stosowała do masazu, tylko ja mam tą z babydream o lepszym składzie, z serii rózowej, te oliwki szybko się wchłaniają, nie sa tak tłuste jak te na parafinie.
    ansad dopisz tam, albo mi na priv, i tak porzadnie podkresl jakims kolorem abym nie zapomniała i wiekszą czcionką.

Patrycjusz lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5fc1787e587.jpg
    Narazie powieszone tak poprostu ale wygląda uroczo ;)
    Ja do pielęgnacji mam emolion i Nivea mleczko do pielęgnacji myślę że na początek wystarczy zobaczymy czy nie będzie coś uczulac etc.
    Wasze dzidzie juz takie duże, że umieram z ciekawości o mojego chłopca ;)

Patrycjusz, smerfetkaa lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze wrzuce Wam moje plus 13 kg dziś się wazylam doznałam ogromnego szoku ale cóż to cena mojego kochanego szczęścia https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1caa68cab4a9.jpg

Andzia SM, ansad, Patrycjusz, smerfetkaa, dais, Pazur_, jane, Hania222, beatas, Helen, cudak, Kaja, nesone, evus, kamenkaa, Paula222 lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agabtm śliczny brzusio :)
    Gratuluję udanych wizyt :)

Agabtm lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorową porą :)
    Nie wiem czy wszystko doczytałam, bo oczywiście prze dwa dni sporo naskrobałyście ;)

Gratuluję wizyt! Mmarzenak, cieszę się, że Twoja dzidzia rośnie i wyszłaś do domu.

Madziak, stópka Kubusia rozczulająca :) Zdrówka dla niego!

Ja byłam dziś prywatnie na USG. Mała urosła przez 5dni 150g i teraz waży ok 1350g, czyli dalej jest malutka, no ale pocieszające jest to, że rośnie. Martwi mnie tylko rozbieżność między wymiarem główki, który jest dokładnie jak powinien być na mój tydzień i dzień ciąży, a pozostałymi wymiarami, które są ponad tydzień mniejsze :( Lekarka mówiła, że niby wszystko jest w normie, ale ja oczywiście wyczytałam, że taka rozbieżność może świadczyć o niedożywieniu płodu. Nie wiem skąd te różnice, przepływy mam dobre, łożysko drugiego stopnia więc nie najgorzej... Martwię się teraz, że to jakaś wada rozwojowa :( W każdym razie mam jeść normalnie, oczywiście nie przesadzając ze słodyczami.

Agabtm, mmarzenak, evus lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane, musisz zaufać lekarzowi! Na pewno by Ci powiedział, gdyby coś było nie tak! Córeczka rośnie i to najważniejsze <3

Agabtm, ślicznie wyglądasz! Nie widać tych zbędnych kilogramów!

Helen, co do sterylizatorw mikrofalowych nie mam pojęcia, ale chybspa by ich nie
    Produkowali, gdyby były szkodliwe..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiesz mikrofale ogolnie nie są zdrowe..wiec zastanawia mnie jak wpływa na rozkład tych czasteczek, bo potem tam wlewamy mleko i nie chciałabym aby dziecko dostawało te substancje nawet w sladowych ilosciach.
    wziełam sie za ogladniecie filmu https://www.youtube.com/watch?v=T3rfW30AOZE
    sladowe ilosci, daje duzo do myslenia.

feegu6l.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    niska waga dziecka- podejrzenie hipotrofii
    to miedzy innymi tak jak u mnie. A dzisiaj nocka zarwana bo dziewczyna o polnocy skurczy dostala i poszla rodzic w 37 tygodniu a mala wazy 2500gram ;-) nudno nie bylo heheh

beatas, dais lubią tę wiadomość

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ