X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna trzymaj się w tym szpitalu co za pech kurde oby wszystko się ułożyło jak najlepiej!!
    Madziak super, że z Kuba jest coraz to lepiej!! ;);)
    Cottony rzeczywiście fajnie wyglądają i świecą ;);)
    Ja powiem Wam wogole się nie znam czy nosić czy nie mam nadzieję, że położne w szpitalu mi powiedzą co i jak ;)
    Co do Pasa to niektóre dziewczyny nosiły zaraz po powrocie ze szpitala ale podobno lekarze są zdania by jednak nie zakładać wiec nie wiem co zrobię...

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie mało co się dzieje. Kroplowka od wczoraj się sączy, skurcze są ale rzadko i mniejsze. Niestety podwyższa mi ta kroplowka tętno i czuje się fatalnie. Mam tachykardie. Lekarze nie dali mi nic żeby to tętno obniżyć. Drugi zastrzyk na rozwój pluc tez dostałam. No i triche leżę, troche chodzę. Nie mówili o leczeniu plackiem. No co zrobić. Jakoś trzeba tu wytrzymać.

Patrycjusz lubi tę wiadomość

m3sxdqk36px9niv0.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana a te skurcze badają Ci na ktg czy to Twoje odczucia?

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia super, że z Kubusiem coraz lepiej. Dzięki za dobre rady.
    Joanna mam nadzieję, że ten pobyt w szpitalu to bardziej dmuchanie na zimno. Te skurcze masz bolesne, czy odczuwasz jako takie napięcie macicy? Ja mam skurcze, czyli twardnienie macicy już od 26 tygodnia, czyli już około 8 tygodni, magnez, luteina i nospa nie pomagają.. Jak miałam raz bardzo dużo to pojechałam na IP ale mnie nie zostawili, bo szyjka była długa, twarda i zamknięta. Moja ginka mówiła że w 34 tygodniu już się nie podaje sterydów na płuca, jak ja pytalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 16:55

Adaś ur. 07.05.2016
  • Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 Wspaniałe wieści!! Mamusia tuczy mleczkiem to Kubuś rośnie :))

Joana33 ja tez miałam na poczatku problem z kroplówka (magnez), serce mi waliło i mega mi goraco było,nie którzy tak reagują. Za dużo nie chodz! Mi nie pozwolili chodzic i w sumie jak tylko sie kawałek przejde to od razu odczuwam skurcze.

jane nie martw sie... skoro lekarz mówi zeby sie nie martwic to wie co mówi. Ja tez bardzo sie wszystkim przejmuje,martwie,płacze i lekarz w szpitalu powiedział zeby wyluzować bo to ma też wpływ na nasze skurcze. Mamy sie nie martwic bo dzidzia woli mame uśmiechnietą. :) Choć cie w 100% rozumiem!!

jane lubi tę wiadomość

Pati
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za ciepłe slowa. Ja mam skurcze które sama odczuwam,jakby połączenie u dołu brzucha małego bólu na okres i chęć pójścia dobry wc-wiecie o co chodzi. Ktg mam robione ale nic nie powiedzieli mi o wynikach ktg w kontekście skurczy. Wreszcie odlaczyli kroplowke ale skurcze dalej się pojawiające tylko rzadsze

m3sxdqk36px9niv0.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak dobrze ze przekazujesz dobre wiesci, oby tak dalej :)

Joanna mam nadzieje ze skurcze wkrotce mina i bedziesz mogla wrocic do domu a dzidzius jeszcze troche posiedzi w srodku.

A tak pozatym widze ze kazdej praktycznie w ciazy cos dolega, gdzie te czasy co kobiety w ciazy i na polu robily..jakies liche pokolenie z nas niestety :(

Dziewczyny, ktore macie laktator Canpola Easy start - jest tam moze taka opcja ze tez mozna go wykorzystac jako laktotor reczny czy tylko elektryczny?

bl9cuay3h7qefzok.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, tak na szybko. Maluch wazy 1824 g, wszystko ok. Jutro moze wstawie jakies zdjece z usg 4d. Spokojnej nocy :)

smerfetkaa, beatas, munequita, ansad, mmarzenak, dais, moli5, Moni15382 lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ze szpitalnego łóżka. Wczoraj wieczorem juz nie podlaczyli kolejnej kroplowki bo serce walilo po tej pierwszej. Ale dziś od rana lekkie skurcze czuję w dole brzucha, wiec pewnie czymś mnie nafaszeruja. Nie wiwm czemu ale mały się tu nie rusza. Jest taki spokojny. Mam nadzieje ze te zastrzyki na rozwój płuc i kroplowka nie zaszkodziło mu.w domu ostatnio brykal troche w dzień i w nocy niesamowicie a tu nic...dobrze chociaż ze robią ktg to wiem że tętno ma dobre. Ciekawa co mnie tu dziś czeka.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna ponoć po tych sterydach na rozwój płuc tak często jest że dziecko się mniej rusza, tak gdzieś słyszałam.

Adaś ur. 07.05.2016
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od to mnie triche uspokoiłas, bo tu, jak to w szpitalu, mało co się można dowiedzieć.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 31 tygodniu :)
    Słoneczko święci wiec humor lepszy:) spać nie mogłam od 4.30 ostatnio coraz częściej się budze nad ranem. No ale więcej więcej dnia mam :-)

Pochwalę się Naszymi wczorajszymi zakupami:)

2wrnnub.jpg

Patrycjusz, smerfetkaa, dais, evus, beatas, ansad, madziak2202 lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2lvhksk.jpg
    I hustawko leżaczek :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 10:00

Paula222, Patrycjusz, smerfetkaa, dais, evus, beatas, ansad lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

Aga śliczny brzuszek :)

Madziak, ja po porodzie nakładałam majtki siateczkowe i nikt nic przeciwko nie miał, nie wyobrażam sobie z takim krwawieniem leżeć tylko z podpaską... A z klapkami się zgodzę, wycieranie klapek po prysznicu istna katorga :/ Super , że u Kuby coraz lepiej :)

Kaja a kiedy synek ma urodzinki ? Ja na koniec maja też muszę szykować się na 2 urodzinki :) I zastanawiam się co mu sprezentować ;)

Shape no nie... Współczuję. Niektórzy ludzie są niestety niepoważni :(

Joanna trzymam za Was kciuki && :*

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dostałam na moją infekcje Gynazol. Krem w aplikatorze i tylko jedna dawka jego jest. Więc na noc zaaplikowałam i dziś rano wstaję, a tam oprócz wypływającego kremu, na majtkach wielka plama. Od razu pomyślalam, że to mogą być wody. Zadzwoniłam do swojej ginekolog i kazała do wieczora się obserwować, bo to może być od tego kremu, a mogą to być wody...Masakra jakaś.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie z Wami w sloneczny dzien- pogoda piekna, wiec zabralam sie za sprzatanie. slinianka mi dokucza- okazalo sie ze to kamien w przewodzie- ale w ciazy nic z tym nie zrobia. wiec musze sie meczyc :/

a jutro usg :D zobaczymy czy moj Maly juz duzy ;)

buziaki

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marka- mam nadzieje, ze to krem tylko

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któras z Was ma zastrzyki Clexane? czy płacicie za nie 100%?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak, ja biorę clexane 0,4 od początku ciąży i mam refundowany, ok. 12zł za 10 zastrzyków. A Ty to dostałaś? Na poprawienie przepływów?

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane wrote:
    Mmarzenak, ja biorę clexane 0,4 od początku ciąży i mam refundowany, ok. 12zł za 10 zastrzyków. A Ty to dostałaś? Na poprawienie przepływów?
    Ja własnie dostałam 100 % płatne, masakra bo one są bardzo drogie. Przepływy mam ok, tylko, ze musze lezec i aby mi się żadne zatory/skrzepy nie zrobiły.

a w co robisz sobie zastrzyk?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 13:33

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 1078 1079 1080 1081 1082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ