X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 wrote:
    Świetne są te ubranka z next. Czyli lepiej zamawiać mniejsze?
    Jakie śliczne ciuszki

beatas lubi tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    czy któras z Was ma zastrzyki Clexane? czy płacicie za nie 100%?
    Ja mam, mam na ryczałt, ale ja mam wskazanie od immunologa pisemne, mam też mutacje MTHFR hetero. Kłuję się w brzuch, ale po bokach, tam gdzie jeszcze jestem w stanie ściągnąć fałdy skóry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 21:43

Adaś ur. 07.05.2016
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny jak kupujecie tak w lumpach to nie odstrasza was ten zapach tych rzeczy...? Pierze sie po pare razy a i tak ten smrud czuc...

jigt0hs.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Beatas sliczne ciuszki

AndziaSm moja gin może wypisywac leki refundowane bo zawsze dostawałam refundacje na luteine. Tą receptę dostałam ze szpitala od innego lekarza, ale mniejsza oto bo zastrzyki wykupiłam. W poniedziałek ide do mojej gin i wtedy poprosze ją o refundacje na nastepne zastrzyki.
    Ale w szpitalu np na IP mogą wypisać tylko na 100%, wiem bo jak byłam, żeby sprawdzić szyjkę to lekarz powiedział, że on tylko 100% wypisuje,bo inaczej nie może, wiec lepiej żeby luteine mi moja ginka wpisała, jak nie chcę przepłacać. Ale podkreślam, że to było na IP

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 21:48

Adaś ur. 07.05.2016
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:
    A dziewczyny jak kupujecie tak w lumpach to nie odstrasza was ten zapach tych rzeczy...? Pierze sie po pare razy a i tak ten smrud czuc...
    Ja kupiłam parę rzeczy i wyprałam potem kilka razy w 90 stopniach i nie czuję żeby był inny zapach niż nowych tak samo upranych . Może też zależy od lumpeksu, bo przed upraniem też smrodu nie czułam, a węch mam wyczulony .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 21:47

Adaś ur. 07.05.2016
  • jane Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clexane jest refundowane tylko z konkretnych powodów i gin musi mieć "podkładkę" dlaczego wypisuje refundowane. Ja też mam mutację MTHFR a prócz tego nadpłytkowość i dlatego dostaję z ryczałtem. Mmarzenak, wszystko zależy od przyczyny dla której dostałaś te zastrzyki.

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • dais Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczne ubranka. Tez mam sporo z Next, ale uzywanych kupionych w paczce z Anglii przy pierwszym synku i w lumpkach. Ja tam pralam z lumpow ze 2 razy i nie bylo zapachu, wiec moze Alincia w Twoim przesadzaja z iloscia detergentu? Marka super okazja z tym nosidelkiem i dobrze ze to nie wody.
    Joanna mam nadzieje, ze skurcze sie uspokoja.
    Madziak super, ze jest lepiej i dzieki za rady. Jak ja rodzilam to rowniez kazali lezec bez majtek siateczkowych i ubierac tylko do kibelka czy na 'spacery' po oddziale.
    Evus powodzenia na USG :)
    Zastrzyki dostawalam po poprzedniej cesarce i tez mialam refundowane. Moglam wbijac w brzuch bo to juz bylo po porodzie.
    Mamawojtka witamy :)
    Munequita lez grzecznie i daj rade, chociaz pewnie ciezko tak lezec i czekac i nie wiedziec co i jak. Oby wszystko sie ustabilizowalo. Skoro cesarka bezpieczniejsza to lepiej aby ja wykonali.
    Mysza witamy ponownie :) Skad decyzja o powrocie?

beatas, munequita, evus lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie piatkowo:-)
    Pogoda dziś śliczna, więc biorę się za porządki a później jakiś spacerek:-)
    Ps. Jutro gości mam więc muszę wykombinowac co tu zrobić do jedzenia:-/ heh
    Jutro zaczynamy szkoła rodzenia bo.idziemy na zajęcia tylko w jeden weekend tzn.w pigułce mam nadzieję ze będzie fajnie:-)

Miłego Dzionka:-*

dais, evus lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki macie jakies domowe/skuteczne sposoby na przeziebienie w ciazy? Bo dopadl mnie katarek;(

lprkuay3dehqwb0g.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ansad wrote:
    Joanna ponoć po tych sterydach na rozwój płuc tak często jest że dziecko się mniej rusza, tak gdzieś słyszałam.

potwierdzam, u mnie tez tak było. mały ruszał się na ktg ale ja nic nie czułam.

evus, dais, beatas, mamaNika, maria85 lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla wizytujacych dajcie znać co słychać po wizycie ja 16;15 ;);)
    Mmarzenak ja stosuję tylko miód imbir cytryne i na katar prenalen do nosa lub woda morska ale z katarem jest tak ze leczony trwa 7 dni a nie leczony tydzień niestety jak juz dopadnie ciężko się go pozbyć.

mmarzenak lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja miałam wizytę dziś o 8:45. Poszłam z Frankiem, było ciężko ale daliśmy radę ;) Jaś waży 2021 g, wody w normie, szyjka długa i zamknięta. Mam za mało płytek krwi i gin skierował mnie na badanie kwasu moczowego i próby wątrobowe. Łożysko III stopnia. Aa i Jaś ładnie leży główką do dołu ;) Kolejna wizyta za 2 tyg.

Madziak ale masz śliczny avatar, a raczej ślicznego Kubusia :) Super, że jest już odłączony i daje sobie radę, bardzo się cieszę :)

mmarzenak, Andzia SM, evus, dais, beatas, Hania222, ansad, smerfetkaa lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam ostatnio przeziębienia. Też herbata z cytryną, miód a na katar woda morska :) do końca katar nie przeszedł ale mi całą ciąż towazyszy wiec myślę ze ten przeziebieniowy już minął ;)
    Paula222 super że z Jasiem wszystko dobrze:) teraz zacznie się fajny okres bo co.dwu tygodniowe podgladanie:)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn mój gin normalnie by mnie za 4 tyg umówił, ale za 2 tylko z powodu tych krwinek , cukrzycy i łożysko ... :/ Nawet wydruków usg nie dostaję ehh

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam teraz usg co tydzien bo musze kontrolowac wage mojej corci.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak a ile teraz Twoja córcia ważyła, bo mi umknęło?

Dziewczyny, wczoraj na szkole rodzenia miałam fajne zajęcia o porodzie. Położna opowiadała po kolei co się dzieje, jak to jest w szpitalu itp. Bardzo mi to pomogło bo mam lepsze wyobrażenie i jestem spokojniejsza :) A Mój stwierdził, że jak dla niego mogłoby być mniej szczegółów. Eh, Ci faceci, tacy delikatniusi ;)
    Mówiła też żeby do dokumentacji dołączyć kartkę z opisem ewentualnych infekcji, które się przechodziło od4 do 6 tyg przed porodem i jakie leki się brało - chyba, że ma się to wpisane w kartę ciąży, to nie trzeba. Jest to ważne, bo podobno chociaż my czujemy się zdrowe, to nasz dzidziuś może dalej mieć infekcję i wtedy trzeba mu od razu podać antybiotyk.

dais, Helen lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane wazyla 1700g

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 super waga kurcze ale Ci dobrze,że już po wizycie ja 4 godziny jeszcze ;) Ja zaraz idę po wyniki badań do laboratorium zobaczymy co tam u mnie z krwią i moczem.
    Pewnie lepiej mieć kontrolę niż nic nie wiedzieć trzymam kciuki za Twoje wyniki

Paula222 lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula22 no to ładna waga :) a starszy synek z jaką się urodził? Łożysko III stopień to rzeczywiście lepiej częściej je kontrolować. Ja nawet nie zapytałam o łożysko.

U Nas dziś mega wiatr i deszcz z gradem. Masakra pogoda. Dziś przyszły woreczki na pokarm i smoczek. Mam 2 smoczki, chyba wystarczy na początek. Jeszcze łóżeczko ma przyjść dziś. Stare musimy wystawić, bo dostaliśmy kasę od babci na nowe, więc stare sprzedamy za jakąś niedużą kwotę. No i zdecydowaliśmy, że spacerówkę też sprzedamy. Bo dopóki będzie potrzebna to kupimy jakąś nową, ta już ma ze 3 lata.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • myszaaaa Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Hej myszaaaa cóż to za wielki powrót?? Co się stało??

hmm tęsknota za Wami :*

wczoraj byliśmy na wizycie nasz chłopczyk waży już 2100g główka w dół, szyjka trzyma jest dobrze :)

beatas, ansad, moli5, dais, evus, Helen lubią tę wiadomość

201606047252.png
‹‹ 1080 1081 1082 1083 1084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ