Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
mmarzenak wrote:czy któras z Was ma zastrzyki Clexane? czy płacicie za nie 100%?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 21:43
Adaś ur. 07.05.2016 -
mmarzenak wrote:Beatas sliczne ciuszki
AndziaSm moja gin może wypisywac leki refundowane bo zawsze dostawałam refundacje na luteine. Tą receptę dostałam ze szpitala od innego lekarza, ale mniejsza oto bo zastrzyki wykupiłam. W poniedziałek ide do mojej gin i wtedy poprosze ją o refundacje na nastepne zastrzyki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 21:48
Adaś ur. 07.05.2016 -
Alincia wrote:A dziewczyny jak kupujecie tak w lumpach to nie odstrasza was ten zapach tych rzeczy...? Pierze sie po pare razy a i tak ten smrud czuc...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 21:47
Adaś ur. 07.05.2016 -
Clexane jest refundowane tylko z konkretnych powodów i gin musi mieć "podkładkę" dlaczego wypisuje refundowane. Ja też mam mutację MTHFR a prócz tego nadpłytkowość i dlatego dostaję z ryczałtem. Mmarzenak, wszystko zależy od przyczyny dla której dostałaś te zastrzyki.kochana córeczka 16.06.2016
-
Sliczne ubranka. Tez mam sporo z Next, ale uzywanych kupionych w paczce z Anglii przy pierwszym synku i w lumpkach. Ja tam pralam z lumpow ze 2 razy i nie bylo zapachu, wiec moze Alincia w Twoim przesadzaja z iloscia detergentu? Marka super okazja z tym nosidelkiem i dobrze ze to nie wody.
Joanna mam nadzieje, ze skurcze sie uspokoja.
Madziak super, ze jest lepiej i dzieki za rady. Jak ja rodzilam to rowniez kazali lezec bez majtek siateczkowych i ubierac tylko do kibelka czy na 'spacery' po oddziale.
Evus powodzenia na USG
Zastrzyki dostawalam po poprzedniej cesarce i tez mialam refundowane. Moglam wbijac w brzuch bo to juz bylo po porodzie.
Mamawojtka witamy
Munequita lez grzecznie i daj rade, chociaz pewnie ciezko tak lezec i czekac i nie wiedziec co i jak. Oby wszystko sie ustabilizowalo. Skoro cesarka bezpieczniejsza to lepiej aby ja wykonali.
Mysza witamy ponownieSkad decyzja o powrocie?
beatas, munequita, evus lubią tę wiadomość
-
Witam sie piatkowo:-)
Pogoda dziś śliczna, więc biorę się za porządki a później jakiś spacerek:-)
Ps. Jutro gości mam więc muszę wykombinowac co tu zrobić do jedzenia:-/ heh
Jutro zaczynamy szkoła rodzenia bo.idziemy na zajęcia tylko w jeden weekend tzn.w pigułce mam nadzieję ze będzie fajnie:-)
Miłego Dzionka:-*dais, evus lubią tę wiadomość
-
ansad wrote:Joanna ponoć po tych sterydach na rozwój płuc tak często jest że dziecko się mniej rusza, tak gdzieś słyszałam.
potwierdzam, u mnie tez tak było. mały ruszał się na ktg ale ja nic nie czułam.evus, dais, beatas, mamaNika, maria85 lubią tę wiadomość
-
Powodzenia dla wizytujacych dajcie znać co słychać po wizycie ja 16;15
Mmarzenak ja stosuję tylko miód imbir cytryne i na katar prenalen do nosa lub woda morska ale z katarem jest tak ze leczony trwa 7 dni a nie leczony tydzień niestety jak juz dopadnie ciężko się go pozbyć.mmarzenak lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Hej
Ja miałam wizytę dziś o 8:45. Poszłam z Frankiem, było ciężko ale daliśmy radę
Jaś waży 2021 g, wody w normie, szyjka długa i zamknięta. Mam za mało płytek krwi i gin skierował mnie na badanie kwasu moczowego i próby wątrobowe. Łożysko III stopnia. Aa i Jaś ładnie leży główką do dołu
Kolejna wizyta za 2 tyg.
Madziak ale masz śliczny avatar, a raczej ślicznego KubusiaSuper, że jest już odłączony i daje sobie radę, bardzo się cieszę
mmarzenak, Andzia SM, evus, dais, beatas, Hania222, ansad, smerfetkaa lubią tę wiadomość
-
Ja też byłam ostatnio przeziębienia. Też herbata z cytryną, miód a na katar woda morska
do końca katar nie przeszedł ale mi całą ciąż towazyszy wiec myślę ze ten przeziebieniowy już minął
Paula222 super że z Jasiem wszystko dobrze:) teraz zacznie się fajny okres bo co.dwu tygodniowe podgladanie:) -
Mmarzenak a ile teraz Twoja córcia ważyła, bo mi umknęło?
Dziewczyny, wczoraj na szkole rodzenia miałam fajne zajęcia o porodzie. Położna opowiadała po kolei co się dzieje, jak to jest w szpitalu itp. Bardzo mi to pomogło bo mam lepsze wyobrażenie i jestem spokojniejszaA Mój stwierdził, że jak dla niego mogłoby być mniej szczegółów. Eh, Ci faceci, tacy delikatniusi
Mówiła też żeby do dokumentacji dołączyć kartkę z opisem ewentualnych infekcji, które się przechodziło od4 do 6 tyg przed porodem i jakie leki się brało - chyba, że ma się to wpisane w kartę ciąży, to nie trzeba. Jest to ważne, bo podobno chociaż my czujemy się zdrowe, to nasz dzidziuś może dalej mieć infekcję i wtedy trzeba mu od razu podać antybiotyk.dais, Helen lubią tę wiadomość
kochana córeczka 16.06.2016 -
Paula222 super waga kurcze ale Ci dobrze,że już po wizycie ja 4 godziny jeszcze
Ja zaraz idę po wyniki badań do laboratorium zobaczymy co tam u mnie z krwią i moczem.
Pewnie lepiej mieć kontrolę niż nic nie wiedzieć trzymam kciuki za Twoje wyniki
Paula222 lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Paula22 no to ładna waga
a starszy synek z jaką się urodził? Łożysko III stopień to rzeczywiście lepiej częściej je kontrolować. Ja nawet nie zapytałam o łożysko.
U Nas dziś mega wiatr i deszcz z gradem. Masakra pogoda. Dziś przyszły woreczki na pokarm i smoczek. Mam 2 smoczki, chyba wystarczy na początek. Jeszcze łóżeczko ma przyjść dziś. Stare musimy wystawić, bo dostaliśmy kasę od babci na nowe, więc stare sprzedamy za jakąś niedużą kwotę. No i zdecydowaliśmy, że spacerówkę też sprzedamy. Bo dopóki będzie potrzebna to kupimy jakąś nową, ta już ma ze 3 lata. -
Agabtm wrote:Hej myszaaaa cóż to za wielki powrót?? Co się stało??
hmm tęsknota za Wami :*
wczoraj byliśmy na wizycie nasz chłopczyk waży już 2100g główka w dół, szyjka trzyma jest dobrzebeatas, ansad, moli5, dais, evus, Helen lubią tę wiadomość