X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • jane Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie masakra, że musisz 100% płacić... Można zbankrutować, 30 zastrzyków miesięcznie to koszt 350zł :/ Dlaczego nie dostałaś refundacji?
    Ja robię zastrzyki tylko w brzuch, próbowaliśmy w boki pleców, ale za bardzo bolało i robiły się siniaki.

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej troszke was podczytuje .. Ja co prawda mam termin na lipiec ale mam ogromna nadzieje ze moj maly wyjdzie jeszcze w czerwcu ;-) Widze ze wy juz macie duzo z wyprawek ja jestem raczej na samym poczatku ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 13:59

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane wrote:
    No to faktycznie masakra, że musisz 100% płacić... Można zbankrutować, 30 zastrzyków miesięcznie to koszt 350zł :/ Dlaczego nie dostałaś refundacji?
    Ja robię zastrzyki tylko w brzuch, próbowaliśmy w boki pleców, ale za bardzo bolało i robiły się siniaki.
    nie wiem czemu nie dostałam refundacji:( musze moją gin o to poprosic.
    ja robie sobie w ramie, tak mi w szpitali robili.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziasm piękne zakupy ;);)
    Ma_rka to musiałaś się ładnie przestraszyć jak sobie przypomnę moje mokre przygody to stres jest nieziemski odpoczywaj kontroluj i uważaj na siebie.
    Mmarzenak masakra idź do rodzinnego poproś o receptę ze zniżka bo żeby tyle płacić to jest jakaś porażka!!!
    Właściwie o jakie przepływy chodzi ze musicie się kluc??
    Oooo widzę ze jutro więcej wizytujacych N która godzinę macie ja na 16;15 ;);)

Andzia SM, Repose, Paula222 lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.

Też mi się wydaje, że już każdej z nas dokuczają jakieś ciążowe dolegliwości.
    Ja dzisiaj byłam u fizjoterapeuty w związku z bólami spojenia łonowego-dostałam kilka ćwiczeń rozluźniających powięzie, zobaczymy jaki będzie efekt.

Mam pytanie jaki fotel/krzesło do karmienia planujecie kupić albo już macie? Szukam czegoś co przede wszystkim będzie dla mnie wygodne i wygodne dla mojego kręgosłupa. W końcu na karmieniu spędzimy ładnych kilka godzin.

Trzymam kciuki za wasze wizyty!

słońce82 lubi tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• beatas Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, super zakupy!

Marka, aplikowałam sobie kiedyś przed ciążą ten krem i nazajutrz rano też miałam mokro, także na bym stawiała, że to od tego! Oby!

Munequita, jak tam z Wami?

Joana, kiedy planują Was wypuścić?

Mmarzenak, masakra z tym brakiem refundacji.. Wiem,że niektórzy prywatni lekarze nie mają uprawnień do wystawiania recept na leki refundowane.. Może Twoja tak ma?;/ też bym poszła do rodzinnego - niech wypisze!

Andzia SM lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas dziś znowu odwiedził kurier! Zamawiłam bodziaki w prezencie urodzinowym od Blanci dla tatusia;) tylko te rozmiary w next są tak zaniżone, że w 68 chyba jak będzie miała roczek dopiero pochodzi:D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a05385dae0f.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8c4c3019fad.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 16:27

mmarzenak, Moni15382, evus lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas stagnacja. Dzisiaj na obchodzie prf. powiedziala ze za 10 dni mi powtorza badania usg i bedzie ocena postepu czy mala dobrze rosnie i te wody ... raczej czeka mnie ciecie cesarskie bo przy malowodziu naturalny to trudny porod. I tak sobie czekam. Ktg wychodzi bardzo ladnie Blanka rusza sie dobrze ;-)

mmarzenak, Patrycjusz, beatas, evus lubią tę wiadomość

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas sliczne ciuszki

AndziaSm moja gin może wypisywac leki refundowane bo zawsze dostawałam refundacje na luteine. Tą receptę dostałam ze szpitala od innego lekarza, ale mniejsza oto bo zastrzyki wykupiłam. W poniedziałek ide do mojej gin i wtedy poprosze ją o refundacje na nastepne zastrzyki.

beatas lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jutro mam wizyte u mojego lekarza wiec musze sie wymknac na godzinke ze szpitala.

Patrycjusz lubi tę wiadomość

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i snila mi sie dzisiaj ;-) ze ja karmilam <3

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • myszaaaa Znajoma

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

nie wiem czy ktoś mnie pamięta poprzednio miałam nick myszaaa :)
    jeśli można dopiszcie mnie do listy 04.06.2016 chłopiec :)

201606047252.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaaa wrote:
    hej :)

nie wiem czy ktoś mnie pamięta poprzednio miałam nick myszaaa :)
    jeśli można dopiszcie mnie do listy 04.06.2016 chłopiec :)
    Hej myszaaaa cóż to za wielki powrót?? Co się stało??

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas slodziutkie masz te ciuszki dla malutkiej :-) u mnie moja mama kupuje z napisami o tacie i ostatnio moj kupil jedne body z napisem.. Teraz takie cuda wymyslaja ze zglupiec idzie jak sie wejdzie do sklepu

beatas lubi tę wiadomość

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• Pola7 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Nas dziś znowu odwiedził kurier! Zamawiłam bodziaki w prezencie urodzinowym od Blanci dla tatusia;) tylko te rozmiary w next są tak zaniżone, że w 68 chyba jak będzie miała roczek dopiero pochodzi:D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a05385dae0f.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8c4c3019fad.jpg
    Świetne są te ubranka z next. Czyli lepiej zamawiać mniejsze?

beatas lubi tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja otrzymuje zamiast kroplowki od wczoraj relanium doustnie na te skurcze. Bardzo mnie to wycisza, śpię cały czas. Mam nadzieje ze te tabletki nie mają dużego wpływu na małego bo w ogóle się tu nie rusza. W ogóle niby skurcze się wyciszyly ale nie do końca.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 wrote:
    Świetne są te ubranka z next. Czyli lepiej zamawiać mniejsze?

Zdecydowanie;) żałuję, że nie zamówiłam 50 do szpitala, bo takie "w sam raz" chciałam.. Ale trudno, będą trochę przydużawe:D dłużej posłużą przynajmniej:)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana33 relanium to chyba na uspokojenie? Nic dziwnego, że jesteś senna po nich. Dziwi mnie tylko, że nie podadzą czegoś od skurczy tylko relanium. Nie masz wrażenia, że Mały jest mniej ruchliwy, spokojniejszy? Też mnie zastanawia czy na niego to nie wpływa.

beatas piękne śpioszki :) ja czasem wyszukam z nexta na lumpeksie i są fajne gatunkowo. A jaka cena nowych? I dobrze pisałaś, to chyba rozdzielił się ten krem na dwie fazy. I stąd ta woda.

A ja dużo dziś odpoczywałam, ale jak już przeszło mi te wyciekanie to trochę w domu ogarnęłam, bo syf straszny był. Tak jak pisałam, wychodzi na to, że ta woda była od kremu, bo z kremu zrobiła się gęsta mazia. Uspokoiłam się jednak dopiero popołudniu. Plan jest taki, że jak belly wskaże 35 tydz. to już będę dużo bardziej spokojna niż gdyby teraz miało się coś zadziać.

No i przyszło dziś nosidełko. Udało mi się kupić naprawdę okazyjnie. Maxi cosi citi w stanie idealnym. Tylko te płozy na dole lekko porysowane. Dodatkowo zabaweczki dla malucha i to wszystko za 180 zł z wysyłką. Jestem bardzo zadowolona. Jutro łóżeczko ma przyjść :)

9b9240b702a8f018med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 20:15

beatas, Patrycjusz, ansad, dais, evus lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka, super to nosidełko ;) 71 zł za dwupak płaciłam, więc w sumie podobnie do tych smykowych.. Też mam pare bluzeczek z lumpka z nextu i jestem nimi zachwycona;)
    całe szczęście, że to nie wody!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    u nas stagnacja. Dzisiaj na obchodzie prf. powiedziala ze za 10 dni mi powtorza badania usg i bedzie ocena postepu czy mala dobrze rosnie i te wody ... raczej czeka mnie ciecie cesarskie bo przy malowodziu naturalny to trudny porod. I tak sobie czekam. Ktg wychodzi bardzo ladnie Blanka rusza sie dobrze ;-)
    Trzymam kciuki za was żeby mała rosła

munequita lubi tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
‹‹ 1079 1080 1081 1082 1083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ