Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
myszaaaa wrote:hmm tęsknota za Wami :*
wczoraj byliśmy na wizycie nasz chłopczyk waży już 2100g główka w dół, szyjka trzyma jest dobrzea wybraliście juz imię?? Kurde jak zazdroszczę tych dwóch kilo ciekawe ile mój mężczyzna juz ma umieram z ciekawości
Jak samopoczucie??Syn Filip 28 czerwiec -
marka starszy urodził się z wagą 3330
Tylko wtedy nie miałam cukrzycy ciążowej
Teraz ostatnio mam skoki cukrów i podejrzewam że dla tego Jaś skoczył hmm muszę bardziej uważać na to co jem ..
Agabtm trzymam kciuki
Wiecie po tej wizycie dotarło do mnie że mam już w sobie całkiem pokaźną dzidziębeatas, evus lubią tę wiadomość
-
Paula nooooo to jest takie piękne, że mnie roztkliwia, że nasze dzieci tak rosną w tych brzuszkach. Ja ogólnie ostatnio bardziej placzliwa, wzruszająca niż zwykle hormony nie dają o sobie zapomnieć. Wczoraj na Polsat Cafe leciały jakież porody rosjanek czy coś w tym stylu i płakałam za każdym razem gdy pani parla a jak już dziecko wychodziło to dosłownie nie mogłam łez powstrzymać.
Paula222 lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
kochane, my juz po usg
Maly wazy 1700 g, ma 41 cm, lezy juz glowka w dol. ilosc wod prawidlowa
ale sie ciesze
milego dnia i gratuluje udanych wizytnesone, mmarzenak, dais, Repose, beatas, Andzia SM, Agabtm, ansad, jane, munequita, smerfetkaa, Helen lubią tę wiadomość
-
SShape wrote:widziałyście info?
http://www.tvn24.pl/katowice,51/swietochlowice-noworodek-gigant,637841.html
O boze..dziecko gigant. Niby pisza tu ze Pani juz wczesniej urodzila tez duze dziecko ale dziwie sie ze nikt przy takiej wadze nie zrobil cesarki (juz poprzednie dziecko).
Ostatnio na szkole rodzenia jak bylam to jedna dziewczyna mowila ze jej syn juz duzo wazy ale ma zapowiedziane od lekarza ze jak bedzie dochodzil do 4kg to beda ja ciac. -
Nesone zasadniczo do 4,5 kg sie nie tnie chyba ze sa jakies problemy w czasia akcji porodowej, albo budowa miednicy nie pozwoli na przejscie tak duzego malucha. Ja rodzilam 4,08 i nie mieli zamiaru ciac gdyby nie brak postepu porodu i zagrozenie dla dziecka. Teraz ze wzgledu na to ze mialam juz CC mam zapowiedziane ze jesli na USG 38+0 dziecko bedzie 4 kg to mam CC zeby nie narazac poprzedniej rany po CC.
Fakt noworodek wielkosci 3 miesieczniakai wszystkie ciuszki 56 i 62 prawdopodobnie poszly out...
Evus gratuluje wazy tak samo jak moj Eryczek w tym czasie
Ja ostatnio wzielam psa na rece a wazy 2,4 kg i uswiadomilam sobie ze podobnej wielkosci maluchy sa w naszych brzuchachA taki ciezarek sie juz czuje
Udanego weekendu dla wszystkich mamusiekMadziak pisz jak tam Kubus na biezaco
i utul od nas slodkiego Kubusia jak bedziesz mogla
Repose, evus lubią tę wiadomość
-
Hehe ja właśnie po wizycie a właśnie będę rodzic w tym szpitalu gdzie urodziło się to duże dziecko. A pan ordynator, który wypowiada się w materiale to mąż mojej lekarki
rozmawiałam z nią na temat tego porodu i powiedziała ze pani urodziła nawet bez nacięcia krocza szybko i sprawnie, Pani sama nie jest mała i wcześniej też urodziła duże dziecko, nie było wskazań do cc bo akcja przebiegała szybko i sprawnie.
A mój chłopak waży 1850wody w normie wszystko wporzadku ale jedziemy na ktg dzisiaj do szpitala bo ja nie czuje skurczy jeszcze a młody.owiniety pepowina jest dlatego trzeba to sprawdzić. W poniedziałek Crp bo ta moja hemoglobina niska a białe krwinki za.wysokie.
Dzisiaj synuś pięknie pokazał buzię jest taki śliczny, że prawie płakałam na usg.Repose, ansad, evus, jane, nesone, beatas, Andzia SM, Hania222, Paula222, smerfetkaa lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Ja dziś zaczynam 33 i tez nie czuję jeszcze skurczy. Nikt mnie nie kierował na ktg z tego powodu, dlatego pytam. Nie wiedziałam , że na tym etapie to może być wskazaniem.09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
Alincia, ja mam troszkę ciuszków ze szmatlandów ale spokojnie je wyprałam w normalnej temperaturze tak jak pozostałe ciuszki i nie widać (nie czuć) które są które
Jane, ja też chodzę na szkołę rodzenia ale bardziej mnie interesują zajęcia gimnastyczne niż sama teoria. Ale samo przyjeżdżanie do szpitala na te zajęcia oswaja mnie z tym miejscem. Czekam z niecierpliwością na oprowadzanie po oddziałach.
Agabtm, ja też się szybko rozklejam, nawet jak dzisiaj oglądałam wiadomości gdzie mówili o tym gigancie noworodku, to się wzruszyłama tak w ogóle to nie mogę uwierzyć, że tak duże dziecko mogło urodzić się siłami natury (i to bez nacięcia!) i jeszcze babka kilka godzin po porodzie udziela wywiadu
Agabtm lubi tę wiadomość
-
Ktg miałam wyszło znakomicie a musiałam mieć bo młody owiniety pepowina jest a od poniedziałku ma inne ruchy niż wcześniej miał i lekarka stwierdziła,że to nie zaszkodzi a będziemy widzieć czy serduszko pracuje jak należy. A skurczy to ja jeszcze nie czułam wiec nawet nie wiem jak to jest. I wyobraźcie sobie, że widziałam te panią ona już po korytarzu śmiga także zazdroszczę jej kondycji i siły naprawdę twarda babka. Uwaga uwaga dziś dużo dzieci będzie się rodzić bo jest pełnia
Hania222, jane, beatas, Helen lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec