Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj byłam na krwi i mocz oddać myślę że to już ostatni raz. U nas dzisiaj pogoda idealna ciepło ale z chłodnym wiaterkiem pewnie będzie lało dzisiaj.
O 14 mam konsultacje anestezjologiczna bo jeśli zdążę to zdecyduje się chyba na znieczulenie zewnątrz oponowe a szpital rzeczy sobie konsultacje przed. Chociaż chciałabym tak szybki poród ze nie zdążę nawet dostać znieczulenia.evus lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Ja miałam szybki ale mi podali zewnątrzoponowe przy rozwarciu 4cm, ale fakt że trzeba tego pilnować, bo np koleżanka z sali rodziła dłużej bo 5 godzin i jej nie zdążyli podać, bo myśleli że jest jeszcze mniejsze rozwarcie. Ja akurat miałam super położna, która tego dopilnowala i sama zaproponowała, że mogą już podać znieczulenie.Adaś ur. 07.05.2016
-
ansad wrote:Ja miałam szybki ale mi podali zewnątrzoponowe przy rozwarciu 4cm, ale fakt że trzeba tego pilnować, bo np koleżanka z sali rodziła dłużej bo 5 godzin i jej nie zdążyli podać, bo myśleli że jest jeszcze mniejsze rozwarcie. Ja akurat miałam super położna, która tego dopilnowala i sama zaproponowała, że mogą już podać znieczulenie.Syn Filip 28 czerwiec
-
Hej troszke nas nie bylo bo mielismy po drodze wakacje w szpitalu troche nas tam potrzymali i potortulowali ale widze ze tu sie dzieje porod za porodem
Troche mi zajmie nadrobienie was ale nie wiem kiedy to nastapi bo teraz duzo wypoczywamy bo ciagnie mnie strasznie krocze i kazda pozycja jest dobra na chwile
My dziś sie pakujemy bo moj sie wystraszyl po szpitalu i stwierdzil ze juz czas na to ale mam na niego czekac bo chce byc przy tym i wiedziec w razie potrzeby co gdzie jest brakuje nam tylko wozka poscieli bo ciezko dokupic u nas bo kolderke mamy 100x140 i chyba zostanie nam tylko allegro i pare kosmetykow dla mnie tak to wszystko juz jest i czeka
My przez szpital mamy przesunieta wizyte z wczoraj na za tydzien wiec troche poczekamy ale najwazniejsze ze w szpitalu widzialam moja lobuzowata pyzie Lekarz mowi ze moze miec juz cos pomiedzy 2500-3000 g
Trzymam kciuki za wizytujace mamyMoje szczęście od 10 lipca jest już z nami
-
Iwa2016 jaki magnez bierzesz i ile razy dziennie ja mam taki słaby 1 tab20mg i biorę go gdzieś od połowy ciąży 3x2 tabletki teraz odstawilam sama połowę i 3x1 biorę, bo przeczytałam że opóźnia poród, ale też nie chce żeby mnie skurcze łydek chwytaly narazie po tej połowie dawki dobrze się czuje łydki w miarę ok, a mojej macicy czuje że coś jej nie pasuje ta mniejsza dawka:) ja zawsze przed wizytą u lekarza brałam magnez jakoś nie zastanawiałam się nad tym...
-
Też mam Asmag w sumie to taki słaby magnez w porównaniu np z MagneB6 gdzie jedna tabletka to coś kolo 47mg. Ale lekarz zalecił brać zwykly Asmag chyba że względu na tą B6. No ja teraz biorę 3x1 jutro powiem o tym lekarzowi i czuje że brzuch jest inny po zmniejszonej dawce. Czasami się zastanawiam czy dobrze robię że odstawilam połowę dawki:) Wydaje mi się że Magda ma rację ja nigdy nad tym wcześniej się nie zastanawiałam...
-
Agabtm wrote:A miałaś jakieś skutki uboczne?? Polecasz zzo? Czy następnym razem byś nie brała?
Agabtm lubi tę wiadomość
Adaś ur. 07.05.2016 -
Asnad woow podziwiam Cię!
Chciałabym tak powiedzieć o swoim porodzie!
Jesteś mega dzielna!
Dziewczyny mi lekarza kazał odstawić magnez. Skarżyłam mu sie,że mam skurcze łydek i nie wiem czy wytrzymam bez magnezu to mi powiedział,że muszę wytrzymać.
Magnez hamuje skurcze a nie chcemy opóźniać porodu. -
Iwa2016 jasne Ty masz jeszcze czas! Też na Twoim mc bym brała jeszcze magnez
Ale już jest ukończonych 38 tyg. to można czekać na poródAnna26, Iwa2016 lubią tę wiadomość
-
Hej!
Czytam i każdą wiadomość i każdy objaw analizuję czy tak mam czy nie
Siarę dostrzegłam już dawno, czasem sama wyleci, czasem jak ucisnę, a porodu ni widu ni słychu, także tego jako objaw bym nie uznała.
Skurcze miewam, ale takie lajtowe.
Szyjka się w końcu skróciła i rozwarcie na 1 palec (rozbawiło mnie to określenie na wizycie), więc dr stwierdził, że organizm się ładnie do porodu przygotowuje. Teraz tylko czekać i wypatrywać kiedy się Malutkiej zechce przyjść na świat
Trzymam za wszystkie Mamusie i Maluszki kciukiIwa2016 lubi tę wiadomość
Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...