X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pada deszcz ale chłodniej zrobi się trochę później.

z biegunką jeszcze latam do kibelka i jak na złość młodsza córka została dziś w domu a ja dziś mam ktg, będę musiała ją zabrać ze sobą.

Udanych wizyt :)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam na krwi i mocz oddać myślę że to już ostatni raz. U nas dzisiaj pogoda idealna ciepło ale z chłodnym wiaterkiem pewnie będzie lało dzisiaj.
    O 14 mam konsultacje anestezjologiczna bo jeśli zdążę to zdecyduje się chyba na znieczulenie zewnątrz oponowe a szpital rzeczy sobie konsultacje przed. Chociaż chciałabym tak szybki poród ze nie zdążę nawet dostać znieczulenia.

evus lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam szybki ale mi podali zewnątrzoponowe przy rozwarciu 4cm, ale fakt że trzeba tego pilnować, bo np koleżanka z sali rodziła dłużej bo 5 godzin i jej nie zdążyli podać, bo myśleli że jest jeszcze mniejsze rozwarcie. Ja akurat miałam super położna, która tego dopilnowala i sama zaproponowała, że mogą już podać znieczulenie.

Adaś ur. 07.05.2016
  • myszaaaa Znajoma

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś na wizytę a jutro albo w poniedziałek kroplowka... chyba że samo się zacznie :p

evus lubi tę wiadomość

201606047252.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sie akcja u nas rozkreca :) ja dopiero za tydzien ciaza donoszona i jak dla mnie, to moge rodzic :) pogoda okropna, sil brak :(

trzymam kciuki za wizytujace :)

milego dnia dla wszystkich <3

Hania222 lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no i zapomnialam- wszystkiego najlepszego (chociaz spoznione) dla Maluszkow! cudowny pierwszy Dzien Dziecka <3

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ansad wrote:
    Ja miałam szybki ale mi podali zewnątrzoponowe przy rozwarciu 4cm, ale fakt że trzeba tego pilnować, bo np koleżanka z sali rodziła dłużej bo 5 godzin i jej nie zdążyli podać, bo myśleli że jest jeszcze mniejsze rozwarcie. Ja akurat miałam super położna, która tego dopilnowala i sama zaproponowała, że mogą już podać znieczulenie.
    A miałaś jakieś skutki uboczne?? Polecasz zzo? Czy następnym razem byś nie brała?

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej troszke nas nie bylo bo mielismy po drodze wakacje w szpitalu troche nas tam potrzymali i potortulowali ale widze ze tu sie dzieje porod za porodem :-)
    Troche mi zajmie nadrobienie was ale nie wiem kiedy to nastapi bo teraz duzo wypoczywamy bo ciagnie mnie strasznie krocze i kazda pozycja jest dobra na chwile :-)
    My dziś sie pakujemy bo moj sie wystraszyl po szpitalu i stwierdzil ze juz czas na to ale mam na niego czekac bo chce byc przy tym i wiedziec w razie potrzeby co gdzie jest :-) brakuje nam tylko wozka poscieli bo ciezko dokupic u nas bo kolderke mamy 100x140 i chyba zostanie nam tylko allegro i pare kosmetykow dla mnie tak to wszystko juz jest i czeka :D
    My przez szpital mamy przesunieta wizyte z wczoraj na za tydzien wiec troche poczekamy ale najwazniejsze ze w szpitalu widzialam moja lobuzowata pyzie :-) Lekarz mowi ze moze miec juz cos pomiedzy 2500-3000 g

Trzymam kciuki za wizytujace mamy :-)

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie: jest sens brać magnez przed ktg? Jestem juz po jednej tabletce i nie wiem czy mam brać prz3d samym wyjściem ?

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, moje dziecię nadal nie chce wyjść a termin już minął.
    Iwa ja bym nie brała, KTG ma m.in spr czy masz skórcze a magnez im przeciwdziałać więc...

iv09e6ydepibuaxd.png
  • Anna26 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa2016 jaki magnez bierzesz i ile razy dziennie ja mam taki słaby 1 tab20mg i biorę go gdzieś od połowy ciąży 3x2 tabletki teraz odstawilam sama połowę i 3x1 biorę, bo przeczytałam że opóźnia poród, ale też nie chce żeby mnie skurcze łydek chwytaly narazie po tej połowie dawki dobrze się czuje łydki w miarę ok, a mojej macicy czuje że coś jej nie pasuje ta mniejsza dawka:) ja zawsze przed wizytą u lekarza brałam magnez jakoś nie zastanawiałam się nad tym...

w57vs65gx51rsw3w.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak myślę ;)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mówił, że 3x1 mam brać. Mąż mi kupił asmag. Trochę się boję nie brać ale faktycznie może ktg nie pokaże jak jest na prawdę u mnie ze skurczami....

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Anna26 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam Asmag w sumie to taki słaby magnez w porównaniu np z MagneB6 gdzie jedna tabletka to coś kolo 47mg. Ale lekarz zalecił brać zwykly Asmag chyba że względu na tą B6. No ja teraz biorę 3x1 jutro powiem o tym lekarzowi i czuje że brzuch jest inny po zmniejszonej dawce. Czasami się zastanawiam czy dobrze robię że odstawilam połowę dawki:) Wydaje mi się że Magda ma rację ja nigdy nad tym wcześniej się nie zastanawiałam...

w57vs65gx51rsw3w.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    A miałaś jakieś skutki uboczne?? Polecasz zzo? Czy następnym razem byś nie brała?
    Polecam, nie miałam skutków ubocznych po tym,podanie nie boli a ulga jest mocno odczuwalna, przynajmniej dla mnie po znieczuleniu poród to bułka z masłem, zresztą przed też dało się wytrzymać choć nie powiem, żeby nie bolało. Ja po porodzie miałam problem z przepona jak chodziłam, to ciężko mi było oddychać, ale to przecież nie od tego znieczulenia.

Agabtm lubi tę wiadomość

Adaś ur. 07.05.2016
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asnad woow podziwiam Cię!
    Chciałabym tak powiedzieć o swoim porodzie!
    Jesteś mega dzielna! :)

Dziewczyny mi lekarza kazał odstawić magnez. Skarżyłam mu sie,że mam skurcze łydek i nie wiem czy wytrzymam bez magnezu to mi powiedział,że muszę wytrzymać.
    Magnez hamuje skurcze a nie chcemy opóźniać porodu.

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ansad, wytrzymała jestes:)

Moli, kto nie chce to nie chce. Ja mam jeszcze czas, Niech Mały rośnie ;)
    Jak tylko wyjdę z ktg biorę dwa magnez :)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa2016 jasne Ty masz jeszcze czas! Też na Twoim mc bym brała jeszcze magnez :)
    Ale już jest ukończonych 38 tyg. to można czekać na poród :)

Anna26, Iwa2016 lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Abra Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Czytam i każdą wiadomość i każdy objaw analizuję czy tak mam czy nie :P
    Siarę dostrzegłam już dawno, czasem sama wyleci, czasem jak ucisnę, a porodu ni widu ni słychu, także tego jako objaw bym nie uznała.
    Skurcze miewam, ale takie lajtowe.
    Szyjka się w końcu skróciła i rozwarcie na 1 palec (rozbawiło mnie to określenie na wizycie), więc dr stwierdził, że organizm się ładnie do porodu przygotowuje. Teraz tylko czekać i wypatrywać kiedy się Malutkiej zechce przyjść na świat ;)

Trzymam za wszystkie Mamusie i Maluszki kciuki ;D

Iwa2016 lubi tę wiadomość

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po ktg. Skurczy brak wiec to co czuje to pewnie przepowiadacze :)
    Za tydzień kolejne ktg ale z wizytą.
    Mam też zrobić ostatnie badanie z krwi i mocz + cytomegalie, już się boję o wynik.

Jak Wasze ktg i wizyty?

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
‹‹ 1166 1167 1168 1169 1170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ