X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Anna26 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais ból taki jak na okres w dole brzucha.

w57vs65gx51rsw3w.png
  • Anna26 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem na razie to wszystko takie nieregularne i ten ból taki ciągły 2 h i 30 minut przerwy,teraz bolał 40 minut i znów jakby złagodniał nie wiem sama, to bedzie mój pierwszy porod to nie mam pojęcia, może macica ćwiczy czy co. Pozostaje mi spróbować zasnąć w razie jeśli coś miałoby się zacząć to nabrać chociaż trochę siły po całym dniu.

w57vs65gx51rsw3w.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna, ja mówiąc o tej aktywności miałam na myśli przede wszystkim seks (i spacery ;). Teraz mieliśmy z mężem 2 tygodnie przerwy, to może w sobotę jak się zobaczymy to będą takie emocje, że wywołamy poród, hehe. A co do bóli "miesiączkowych" to ja mam je już ponad tydzień i właściwie od kiedy je czuję to częściej odwiedzam toaletę, ale nie nazwałabym tego biegunką raczej. Ale jeśli u Ciebie pojawiają się skurcze to obserwuj ich częstotliwość. Czy to stały ból?
    Agabtm, ja od pewnego czasu obserwuję jakąś wydzielinę z piersi i domyślam się, że to siara i też nie wiem czy to dobrze, źle czy bez znaczenia.

Anna26, Agabtm lubią tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • dais Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze byc ze zaczynasz rodzic, bo bol okresowy moze sie pojawiac na poczatku. Poki jest to nieregularne to spij i korzystaj zeby miec sile na ewentualna druga czesc :) A moze byc tak ze sie wyciszy i nie bedzie wiecej.

Anna26 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Andzia SM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę że to moze akcja się zaczęla, właśnie to oczyszczanie organizmu jest jednym z objawow:)

A co do siary, to ja śpię bez biustonosza to bardzo często mam koszulki poplamione. Na biustonoszu też się zdarza. I czasami jak już nie mam biustonosza to patrze a tu bluzka mokra nie jakos bardzo ale jednak. Więc myślę że to siara. Aczolwiek wiem że ani to objaw porodu zbliżajacego, ani jeżeli ktoś nie ma to nie oznacza że nie będzie miał pokarmu więc nie ma co się martwić :)

Anna26 lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jakiegoś czasu i ja obserwuje mokre koszulki ale to minimalnie albo biustonosze.

Nawet mnie stresują Wasze objawy porodu :)

Anna26 lubi tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Anna26 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1988 może tak być:) ja się z mężem tydzień nie widziałam i też jak wróci na weekend to licze że większe emocje i coś rusza:) o ile dzisiaj się nic nie ruszy fajny by bylo gdyby się zaczelo.Ja też pobolewania od 33tyg i też odwiedzałam toaletę cześcniej ale tak normalnie. A dziś poszło konkretnie. Teraz się wyciszył znów. Więc będę próbować zasnąć i zobaczymy co się będzie działo...

Dobranoc wszystkim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 23:01

w57vs65gx51rsw3w.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź ja dzisiaj zauważyłam takie kropelki podczas pielęgnacji biustu jak ściskam i tak pomyślałam, że to pewnie ta siara. Nikt wcześniej o tym nie pisał wiec oczywiście pytam jak zwykle Was ;)szkoda, że pojawienie się siary nie zwiastuje porodu niestety ;(
    Noo mnie się wydaje, że Twoje bóle mogą przepowiadac zbliżający się poród.
    Mnie też szczególnie na wieczór ciśnie brzuch na dole jak na Miesiączkę i zauważam wtedy częstsze niż w ciągu dnia wycieczki do toalety.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do siary to mi w 1 ciazy pojawila sie w 17 tygodniu ciazy, a tera ani widu ani slychu :-P

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mi się udzielilo od Was czy to ze stresu ale właśnie drugi raz mnie ostro pogonilo. Biegunka jak się patrzy i nawet nie mam na co zwalić bo truskawek nawet wczoraj nie jadłam a czasami tak po nich mam.
    Szukając dobrych stron hmmm zawsze lepiej w dzień niż w nocy. Boje się :(

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój suwak kłamie, dziś 2 czerwiec i 36t5d, nic mi nie wychodzi ;)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Anna26 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie przebudzilam bo mnie ten brzuch znów boli. Ale jak na razie żadnych mocniejszych skurczy, ani regularnych czy innych oznak. To chyba był fałszywy alarm:( Poprostu się uciaga znów, ćwiczy . Zmyliła mnie ta wieczorna akcja inna niż zwykle z długimi bólami i biegunka... no cóż chyba pozostaje mi czekać dalej, bo chyba już nic z tego nie będzie:/Zwyczajne pobolewania brzucha znów się zaczelo. Jutro na wizycie może się chociaż okarze że jest już jakieś rozwarcie albo jaki inny postep:/ Cóż mała postanowiła chyba czekać na tatę aż wróci:)No nic szkoda...

Iwa może że stresu jeszcze za wczas troszkę, trzymaj się:)

Doriana gratuluję, na pewno jeszcze posiedzi z tydzień:) ja właśnie się zastanawiam, bo nic a nic żadnej kropelusi czy po porodzie nie będzie problemu z karmieniem:/

ma_rka lubi tę wiadomość

w57vs65gx51rsw3w.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było tak, że w czwartek popołudniu byłam u ginekologa, szyjka zamknięta, kolejna wizyta miała być za dwa tygodnie, a tymczasem na drugi dzieńpojawila się krew w sluzie, niebyt tego bardzo dużo, raczej plamienie, ale ponieważ przez całą ciążę nie było ani.kropli krwi pojechałam na IP, było już późno, koło północy. Tam zrobili ktg i usg oraz zbadali ręcznie i wyszło rozwarcie na 1 cm, szyjka zgladzona, na ktg skurcze, ale nie porodowe. Ponieważ bylo 4 tygodnie przed terminem zostawili mnie na patologii i dali tabletkę na wstrzymanie skurczow. Przez noc dalej były skurcze a rano dalej rozwarcie na 1 cm, ale dalej nie było skurczy pogodowych. Dopiero popołudniu zaczęły się skurcze porodowe i wtedy z 2cm rozwarcie trafiłam na porodowke i w ciągu 3,5 godziny urodziłam. Drugi dzień wspominam gorzej bo ciężko mi było oddychać jak stałam, czy chodziłam w związku z tym nie miałam siły chodzić. Miałam jakieś powikłania związane z przepona. Teraz przez niewyspania też jest dla mnie gorzej niż poród. Byłam nacinana ale właściwie nacięcie już się zagoilo i go nie czuję.

Dorjana lubi tę wiadomość

Adaś ur. 07.05.2016
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wtedy co pojawiło się plamienie miałam też biegunkę, więc z tą biegunka to prawda że może zwiastowac poród. Za to nie zauważyłam żeby mi czop wypadł.
    Dziewczyny które urodziły zalozylyscie jakiś nowy wątek, żeby dzielić się wątpliwościami informacjami itp?

Adaś ur. 07.05.2016
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka też miała plamienie dzień przed porodem.

Adaś ur. 07.05.2016
  • SShape Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej dziewczyny. Dzis miałam termin z OM;)

Z tego co czytam to za chwilę będzie wysyp czerwcowych słodziaków:) trzymam kciuki za szybkie porody.

moli5, Agabtm, evus, Dorjana lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnia prosta 40 tydzień jupii

moli5, Iwa2016, Agabtm, evus lubią tę wiadomość

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie witam w 37 tygodniu:-) za tydzien bedzie ciaza donoszona wiec juz wtedy niech sie dzieje co ma dziać :-)

moli5, Iwa2016, Agabtm, evus lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    U nas się wszystko wyciszyło.
    Noc przespana, od czasu do czasu łapie mnie jakiś skurcz krzyżowy ale szybko przechodzi.

Ja od kilku dni obserwuję śluz podbarwiony krwią.
    We wtorek rano wyleciało mi bardzo dużo gęstej ,brunatnej wydzieliny -teraz ta wydzielina jest bardziej wodnista.

Anna26 -pn, wt i wczoraj czułam się tak jak Ty, teraz wszystko minęło. Zaczęłam się zastanawiać czy w ogóle przyśpieszać ten poród- bo te ostatnie 2 dni tak mi dały popalić,że teraz chyba wole poczekać aż akcja się sama rozkręci.

Trzymam kciuki za Wasze wizyty!:)

Która będzie pierwszą czerwcówką?

evus, Anna26 lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam sie w 39 tyg ciazy, w sumie juz chcialabym urodzic.Te upały sa nie do zniesienia!
    Pozdrawiam wszystkie wizytujące i obysmy dlugo nie czekaly:)

Iwa2016, evus lubią tę wiadomość

eiktk0s3jfkxfoh4.png
‹‹ 1165 1166 1167 1168 1169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ