X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape sliczną masz córcię:)

SShape lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shape rozkoszna. Ja będę miała torbę taka średnia i napewno reklamowke bo nie zmieszcze tam już szlafroka i żelu pod prysznic czy ogólnie takich kosmetyków

Anna26 lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Munequita wlasnie mnie to zdziwilo ze tak często muszę przychodzić na ktg. W tym tyg mąż chodzi na popołudnie do pracy to może mnie jeszcze zawieść w piątek ale po weekendzie nie będzie mi się chciało jeździć tak czesto jak nie będzie się nic działo. No dla mnie to już jest wyprawa i jeszcze w takie upały :-/ ale z drugiej strony może szybciej urodze.

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja torba też jest duzaaaa :-) mimo tego że kosmetyki mam albo w małych probkach albo przelane w turystyczne pojemniki na kosmetyki (kupiłam w rossmanie). Pampersy i podkłady najwięcej miejsca zajmują. koszule kapcie szlafrok od razu założymy po przyjęciu do szpitala to trochę się zmniejszy wielkość torby.

Anna26 lubi tę wiadomość

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie i USG. Skurczy brak, ale jak się zaczną to powinno szybko pójść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 08:49

smerfetkaa, Iwa2016, Hania222, mmarzenak, Helen, nesone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się spakowałam w 2 nieduże torby. W jednej mam rzeczy dla siebie, w drugiej dla dziecka. Czy taki podział sprawdzi się w praktyce - zobaczymy :)

Anna26 lubi tę wiadomość

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa nie zakładaj, że dochodzisz do przyszłego tygodnia :P i fajnie, że masz tak często te ktg. Jesteś chociaż spokojniejsza. Ja nie mam ani jednego i muszę bardo pilnować ruchów, bo już panikuje. Żeby nie starszak to bym się położyła do szpitala.

Sshape malutka jest cudna! Zazdroszczę Ci, że masz ją już obok i że to babeczka. Marzy mi się córeczka, może z czasem zdecydujemy się na trzecie dziecko. Najpierw muszę zapomnieć o tych amniopunkcjach, złych wynikach i zobaczysz synka całego i zdrowego.

Co do szlafroka to ja nie mam w domu cienkiego, a nie chce kupować specjalnie. Więc wezmę sobie jakiś cienki sweterek dłuższy i tyle. Chociaż pewnie nie skorzystam z niego.

Kobiety płynę! Mam w domu 28,9*C a jeszcze nie ma ogromnych upałów. Chodzimy w majtach, bo idzie się ugotować. Teraz jeszcze można przeciąg zrobić, ale z maluchem już nie i nie wiem jak przetrwamy lato...

smerfetkaa, manabu, SShape lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_rka w sumie racja teraz to już w każdej chwili może się zacząć poród. Dlatego też trochę się boję sama wychodzić z domu w taki upał.
    U mnie w mieszkaniu jest teraz 27 stopni. :-/ i siedzę cały czas z włączonym wiatrakiem bo inaczej to bym nie wytrzymała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 15:52

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa śliczne córeczki, fajnie, że teraz będzie chłopiec :) Ja na odwrót, po dwóch synach córka.

SShape przesłodka panienka, też już bym chciała jeździć na spacerki.

Mojej małej się nie spieszy. Szyjki już praktycznie nie ma, ale rozwarcia też nie, aczkolwiek główka dość nisko. Waga na oko 3200 i lekarz mówi, że zapowiada się na jakieś 3600-3800 czyli tak jak bracia. Na razie nic nie zwiastuje porodu :)

SShape, Iwa2016, mmarzenak lubią tę wiadomość

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • MammaMia2016 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są tu czerwcowe Mamy ze śląska? :)
    Któraś zainteresowana sesją noworodkową? :)
    Po szczegóły i portfolio fotografa zapraszam na priv :)

• iluzja Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któras z Was mieszka moze na Dolnym Śląsku? Okolice wałbrzycha?

iluzja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ! Miałam być majową mamusią ale synek się nie spieszy więc w czerwcu urodzę :) jestem 5 dni po terminie i jutro mam się zgłosić na oddział. Ciekawi mnie czy będą wywoływać poród od razu czy będą czekać... chciałabym być już po wszystkim...

Helen lubi tę wiadomość

• munequita Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełna_nadziei wrote:
    Witajcie ! Miałam być majową mamusią ale synek się nie spieszy więc w czerwcu urodzę :) jestem 5 dni po terminie i jutro mam się zgłosić na oddział. Ciekawi mnie czy będą wywoływać poród od razu czy będą czekać... chciałabym być już po wszystkim...

a ten termin to masz wyliczony z USG czy z OM?

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    a ten termin to masz wyliczony z USG czy z OM?
    Z OM z usg gin mi nie liczyl...

• munequita Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to masakra, ja miałam nieregularne cykle więc nie wiem kiedy mogę się spodziewać akcji

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to czekanie... u mnie niby glowka dziecka bardzo nisko, rozwarcie na palec ale nic sie nie dzieje, zero skurczow itd. chyba cale mieszkanie juz posprzatalam i dalej nic. I tak wlasnie sie zastanawiam czy od razy mi beda cos wywolywac czy sobie odpuszcza...

Ja akurat mialam cykle con 30-31dni

• Karola1988 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie. Szyjka skrócona ale jak na ten czas to lekarz powiedział, że jest ok. Pobrał mi gbs i teraz trzeba czekać na wynik. Mały waży +/- 2800 g i jest gotowy do wyjścia. Wracam do normalnego trybu życia i uaktywniam się bardziej żeby synek pojawił się niebawem na świecie :D

smerfetkaa, Dorjana, Iwa2016, Agabtm lubią tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Anna26 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1988 ja jestem uaktywniona od 1,5 tygodnia robie co moge ale mala ani rusz na świat:-):-)

Kasia2406 lubi tę wiadomość

w57vs65gx51rsw3w.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większa aktywność indukuje poród u kobiet, które leżały i nic nie robiły. Tak mi się przynajmniej wydaje. W moim przypadku to nigdy nie działało, natomiast moja koleżanka, która leżała ostatnie tygodnie do góry brzuchem, urodziła po dłuższym spacerze.

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • dais Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mi polozna powiedziala ze nadmierna aktywnosc spowolni szanse na porod, bo wydziela sie adrenalina a to hormon antagonistyczny do oksytocyny, ktora wywoluje porod. Wiec najlepsze sposob to relaks, przyjemnosci i seks. My probowalismy juz mycia okien, sprzatania, seksu, spacerow, bierzni i nic. Dzisiaj zmiana taktyki i relaks, przyjemnosc i seks :P Nie mam najmniejszego pojecia jak wyglada moja szyjka, bo tutaj nikt jej nie bada. Istnieje ryzyko u mnie zatrucia ciazowego, wiec we wtorek kolejna wizyta zeby zbadac mocz i cisnienie. Staram sie nie zamartwiac, bo objawow w zasadzie nie mam, ale polozna woli dmuchac na zimne.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ