X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • myszaaaa Znajoma

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pakuje szlafrok ale pewnie go nie założę z racji tych upałów :/

201606047252.png
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w czerwcowe południe. Życzę wszystkim wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka

kasju, moli5, smerfetkaa lubią tę wiadomość

iv09e6ydepibuaxd.png
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa nie martw się, masz jeszcze trochę czasu do terminu więc pewnie mąż zdąży wrócić. ją mam termin na dziś ale jakoś się mojej malutkiej nie spieszy wiéc...
    Szlafrok biorę. Uważam, że lepiej zabrać więcej i nie użyć niż potem żałować jeśli byłby potrzebny

Iwa2016 lubi tę wiadomość

iv09e6ydepibuaxd.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa każdej juz się zdarza marudzić i mieć gorszy dzień ale spokojnie za chwile znowu będzie troszkę lepiej A cudownie juz się zrobi jak będziesz tulic swoje maleństwo ;);)
    Piękne masz córeczki ;);)
    Nooo trochę świąt nas omija jak dzień matki,dzień dziecka ale może juz nasi mężowie będą obchodzić pierwszy dzień ojca.

Buziaki dla wszystkich forumowych dzieciaczków z okazji ich święta ;);)
    Mnie nawiedzili z rana moi rodzice dobrze, że już chociaż nie miałam piżamy na sobie ;);) przyszli z prezentami dla nas ;)

Ja wybieram się na spacer do rossmana ale coś pogoda się psuje.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • jane Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To napiszę ze dwojego doświadczenia że mimo gorąca szlafrok się przydaje. Ja mam taki cienki bawełniany i zarzucam go jak idę gdzieś na badania albo w ogóle spaceruje. Tu kręci się dużo ludzi i jakoś lepiej się czuję w szlafroku niż w samej koszuli.

słońce82, myszaaaa lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja również zakupiłam cienki szlafrok napewno będzie gorąco ale skoro szpital ma taki wymóg to dla świętego spokoju kupiłam ;)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • słońce82 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasju wrote:
    Hej dzieczynki w czerwcu, juhuuu! :D Gratulacje dla nowo-rozpakowanych Mamć :*

Ja po poniedziałkowej wizycie - szyjka, która się skraca, p. doktor stwierdziła, zeby ten tydzień przechodzić powoli, a od przyszłego zacząć biegać, jeśli się nic nie rozwinie :D Mam zaplanowaną wizytę na poniedziałek raz jeszcze, ale ponoć do tego czasu wszystko sie moze zdarzyc i pozegnala mnie slowami "mam nadzieje, ze do zobaczenia za tydzien" :D ale znajac zycie, to pewnie nic sie nie zdarzy :P

A dzis od rana jakas opuchnieta jestem, rece spocone jak nie wiem, czuje okropny nacisk w pachwinach i przez to zle sie chodzi no i te skurczybyki jak na okres, bleee

Dziewczyny, mam pytanie i do tych jeszcze w dwupaku i tych rozpakowanych - bralyscie/bierzecie szlafrok do szpitala? Bo ja caly czas sie bije z myslami... niby komfort jak trzeba sie przemiescic, ale z drugiej strony nadszedl bardzo duszny czas...
    Hej. Ja też zabieram szlafrok do szpitala. W niedzielę mam być przyjęta, a w poniedziałek cesarka, myślę, że będę miała jeszcze jakieś badania, więc szlafrok przyda się na przemieszczanie po szpitalu.

3jgxrjjgmue5631q.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa sliczne córeczki :)

Ja szlafrok te mam.cieniutki z rękawami 3/4 i też to biorę. Wolę mieć i nie ubrać niż nie brać i żałować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 14:10

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey no ja marzyłam aby rodzić w czerwcu a tu masz babę placek!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• SShape Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej dziewczyny:) Trzymam kciuki za te, które jeszcze w dwupaku.
    Wczoraj mieliśmy znowu dzień bolącego brzuszka, ale dzisiaj już jest lepiej:)
    Wrzucam zdjęcie z wczorajszego spaceru. Proszę, żebyście nie cytowały bo je jutro usunę.
    Pozdrawiam

585430c33d96c809med.jpg

Andzia SM, kasju, smerfetkaa, Anna26, Iwa2016, dais, Karola1988, moli5, Hania222, nesone, mmarzenak, Agabtm, Zimri, Zimri, ansad, słońce82, Madoks, beatas lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • mamaNika Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape śliczna córcia. Takie zdjęcia dodają otuchy w tych ostatnich dniach

SShape lubi tę wiadomość

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape przecudna <3

SShape lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Anna26 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape ale słodkości <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 13:43

SShape lubi tę wiadomość

w57vs65gx51rsw3w.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasju ja zamówiłam bawełniany cieciutki szlafrok muszę go mieć bo w szpitalu wymagają. Warto mieć np jak będziesz szła na badania.

Iwa śliczne masz córeczki :-)

Sshape ale śliczna kruszynka :-)

MamaNika masz rację takie zdjęcia tylko dodają otuchy i utwierdzaja w przekonaniu ze dla widoku dziecka warto wiele znieść upały spuchniete nogi i wiele innych dolegliwości. Wystarczy spojrzeć na takiego skarba i odrazu człowiek zapomina o przykrych dolegliwościach.

Nie mogę się już doczekać aż ten mój kawaler opuści swój cieplutki domek :-)

SShape, Iwa2016 lubią tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na ktg ale jeszcze cisza. Szyjka też zamknięta. Szymek chyba chce czekać do terminu. Czyli jeszcze jakieś dwa tygodnie w upalne dni :-/

Mój lekarz kazał mi przychodzić na ktg co 2 albo 3 dni. Też tak często musicie się pokazywać na badaniu ???

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I oczywiście wszystkiego najlepszego dla waszych maluszków :-)

Teraz czekamy na pierwszą czerwcowke :-)

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytyte za 3 tygodnie a na ktg jeszcze nie mówił bym szła. Ale do końca czerwca faktycznie jeszcze trochę czasu jest

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Anna26 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny patrzę na tą moją torbę do szpitala i wydaje mi się ogromna:-D ale w sumie to same potrzebne rzeczy,a aź tyle zajmują. Tak się zastanawiam czy wasze torby też przerażają wielkością?:-P pamietam jak na początku ciąży leżałam w szpitalu to jak jedna z pielęgniarek wpadła z oburzeniem że do szpitala idą a torby takie jakby na wczasy przyjechały:) ale jak w szpitalach nic nie ma począwszy od papieru toaletowego...

Ja też pewnie jeszcze do połowy czerwca pobede bo moja wygląda jakby jej sie nie spieszyło termin na 15 czerwiec to jeszcze 2 tygodnie ,a w piątek na wizytę nie mogę się już doczekać jak tam mała i czy jest jakiś postęp i nadzieja że coś ruszy wcześniej:) jak patrzę na te Wasze maluszkiem to tak zazdrosze że macie te kruszynki już przy sobie takie słodkie:):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 14:20

w57vs65gx51rsw3w.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam co tydzień ktg, dość czesto co 2-3 dni masz. To też sporo zachodu żeby się dostać do przychodni a upały takie :(

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna 26 moja torba tez jest bardzo duża. Ale tu ręczniki, pisanki, same podkłady na łóżko.I.podpaski zajmij połowę miejsca. A u mnie są wymagane wiec i.torba duza:)

Anna26 lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
‹‹ 1162 1163 1164 1165 1166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ