Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Zastanawia mnie jak Ci lekarze wybierają metodę sprawdzania czy zbliża się poród i czy wszystko jest ok - większość z Was ma KTG, a u mnie dr nawet o tym nie wspomniał, za to od 38 tc wizyta co tydzień i bada przepływy. Podejrzewam, że chodzi o kaskę, bo co wizyta to 100 zł trafia do jego kieszeni, a KTG w szpitalu byłoby bezpłatne...
Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... -
Co lekarz to widzę inaczej mi pani doktor kazała jechać na ktg jak mówiłam o twardnieniu brzucha i gdy miałam problemy z ciśnieniem.
Ja po konsultacji podpisałam wyrok zdecyduje się na zzo jeśli rzeczywiście przyjadę w porę podobno ulga niesamowita
Anestezjolog mówiła, że czasem znieczulenie powoduje spowolnienie akcji porodowej a czasem jej przyspieszenie to zależy od organizmu i od dobrania odpowiedniej dawki. Powiedziała również,że ona sama rodziła ze znieczuleniem i gdyby miała rodzic jeszcze raz tez zabrałaby znieczulenie.Syn Filip 28 czerwiec -
Abra ja też jeszcze KTG nie miałam robione i lekarz o tym nie wspominał nic, USG robi co druga wizytę, dwa tyg temu nie miałam to licze na to że jutro będę mieć, za każdym razem tylko badanie na fotelu. Ale ja chodzę na NFZ, mówił żeby liczyć ruchy jak mniej niż 10dziennie to do szpitala.
-
Właśnie wróciłam z wizyty, mały waży 3300, a 2 tyg temu ważył 2800,, czy to możliwe żeby w tak krótkim czasie tak przybrac???? Jak tak dalej pójdzie to dobije do 4 kg, a poród sn _OMG chyba powinnam się bać. Gbs na szczęście ujemny.
Iwa2016, mmarzenak lubią tę wiadomość
-
U mnie też GBS ujemny Dziś dzień bardzo leniwy deszczowo ale za to w miarę chlodno:) Zrobiłam generalny porządek w kuchni, i na tyle sił starczylo
Olafasola moja Zuzia w 3 tygodnie przybrała 500 g ale lekarz mówi że tak może być. Że często dzieci sporo przybierają na końcówceWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 19:15
Olafasola lubi tę wiadomość
-
Olafasola wrote:Właśnie wróciłam z wizyty, mały waży 3300, a 2 tyg temu ważył 2800,, czy to możliwe żeby w tak krótkim czasie tak przybrac???? Jak tak dalej pójdzie to dobije do 4 kg, a poród sn _OMG chyba powinnam się bać. Gbs na szczęście ujemny.
Możliwe:)
Ale pamiętaj o granicy błędu. Moja córcia na usg 3 dni przed porodem w 37t2d wychodziła na 3200 a rzeczywiście urodziła się 2940:)
-
Jesli chodzi o wage to Wiktor w ciagu miesiaca przybral ponad 1kg. W 33 tyg wazyl 1840g a w 37 juz bylo ponad 3 kg. Wiec to indywidualna sprawa i jest mozliwe, ze dziecko przybierze ten 1kg. Gdzies czytalam ze ostatni miesiac to 200-250g na tydzien.
Ja po przytulankach z mezem. No i meka teraz. Skurcze bolesne na razie co 7 min. Chyba umreOlafasola, Karola1988 lubią tę wiadomość
-
Witam przepraszam ze sie tak udzielam. Zycze wam pieknych chwil na porodowce i tym ktore pociechy maja ze soba juz zdrowka. Zyczy czerwcowka 2015 Kiedy ten czas iciekl moj synek ma juz 11 miesiecy zara rok az milo was podczytac pozdrawiam teraz lutowka 2017
Agabtm, Olafasola, Iwa2016, iluzja, moli5 lubią tę wiadomość
Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
Anialkow w niebie 5 [*] -
Dziękuję za odpowiedzi :-* w takim razie pierwsze też kupię na allegro a pozniej zobaczę jak bedzie z karmieniem.
Marka trzymam kciuki:) jak się już zaczęło to żeby szybko się skończyło już z Dzidziusiem na rękachWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 22:04
-
Olafasola, mój synek w tydzień przybrał prawie 300g (ten sam lekarz badał na tym samym sprzęcie). Ja myślałam, że na końcówce dzieciaki już się hamują a tu proszę
Andzia, ja mam biustonosz z canpola i jest bardzo wygodny
U mnie dzisiaj zaobserwowałam więcej siary z jednej piersi i jakieś dziwny lekko brązowawy śluz...bóle "miesiączkowe" nadal się utrzymują ale żadnych skurczy nie mam. Byle do sobotniego wieczoru wytrzymać. Później przytulanki z mężem i niech się dzieje co chce Marka, ciekawe czy te Twoje dzisiejsze przywołają poródOlafasola, Andzia SM lubią tę wiadomość
-
Fajnie, że nas tak zrobilo się "gęściej" przed końcówka sama sledziałam forum od początku ciąży ciekawe czy istnieje taka społeczność poporodowa tak jak tu możemy obserwować, co u kogo się dzieje, poczytać o wskazówkach z każdego tyg ciąży, to po porodzie z każdego miesiąca życia dziecka. Wiecie coś? Muszę poszperać troszkę w necie
-
ma_rka wrote:AndziaSM ja mam zwykle, materialowe z allegro. Na poczatek beda ok, a nie chce wydawac kase jesli okaze sie ze karmienie piersia nie pojdzie...
Andzia SM lubi tę wiadomość
-
Dorjana na szkole rodzenia mówili nam o metodach takich jak chodzenie po schodach a dziś znajoma podopowiedziala jeszcze ćwiczenie : bierzesz meza, stajecie do siebie plecami i podajecie sobie poduszkę: górą, dolem,prawo, lewo....na ile to skuteczne,nie mam pojęcia
Dorjana lubi tę wiadomość