Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Eweliniak jak cudownie!
Gratuluję Ci maleństwa i tak wspaniałego porodu!
Masaż szyjko to masakra! Ale widocznie działa!ewelinak lubi tę wiadomość
-
Ale Wam śpieszno do porodu teraz to już chyba każda chciałaby być po. Ja czekam do poniedziałku na usg a jak mała nie urosła to będę miała indukcje porodu. Wcale mi się nie uśmiecha z tą oxy ale tu nie kwapia się do cc. Zobaczymy jak to będzie. Przez weekend obiecałam sobie że nie będę o tym myśleć.
Mi dodatkowo doszedł problem z woreczkiem żółciowym bo macica gdzieś nań uciska i boli. Ale lekarz dziś stwierdził że teraz nie da się z tym nic zrobić ciężka ta końcówka ciazy...kochana córeczka 16.06.2016 -
Karola1988 wrote:ewelinak, czy to Twój pierwszy poród? Z tego co opisałaś przeszedł całkiem gładko. Też bym tak chciała...
Tak, to był mój pierwszy poród i pierwsza ciąża. Położne były w szoku, ale może to dla tego że często przed i w ciąży ćwiczyłam
-
Hej.
Dziewczyny wywolujac porod nie zapominajcie w tych ostatnich dniach zjesc swoje ulubione dania i inne smakolyki. Wiem,ze nie kazda mama musi trzymac diete matki karmiacej,ale ja juz teraz zaluje,ze sie nie najadlam czekolady na zapas;) po moich 9kg+ nie ma juz praktycznie sladu a musze bardzo uwazac na to co jem;)
Polozna wczoraj pytala czy ide na rekord w traceniu wagi:( -
Witam !!!!
Moja akcja porodowa zaczęła się z niedzieli na poniedziałek o 24 wody mi odeszły mówię że chyba wody mi odchodzą ,a mój mąż że Stara jestem i popuszczam hihihi i poszliśmy spać po 1 w nocy sususiu a o 2 znów potop więc mówię mu że Stara się zesikala i jedzie na porodowke hihi wypalił z łóżka jak z proscy hihihi na Sor szybko dojechaliśmy a tam spr tentna dziecka i odrazu na porodowke a tam krzyki kobiet rodzących aaaaaaa to był mocne o 5 weszłam do pokoju tam dali oxsy i próba wywołania porodu i tak przez 14h a mi zero skurczu ani rozdarcia tylko wody się laly zemnie tam to komedia była inne się darly z bólu a ja miałam dobry humor do 13 wtedy zwieli się zamnie ordynator z fochem ze mi cc musi robić więc szybko na operację o 14:20 urodził się syn 3380 i 52 cm Kajetan !!!! Od wczoraj w domu !!!!moli5, Andzia SM, Agabtm, munequita, ewelinak, Iwa2016, dais, evus, mmarzenak, SShape, Dorjana, Paula222, Pazur_ lubią tę wiadomość
-
Kaja gratulacje, ale dużo czasu upłynęło po odpynieciu wód. Ja urodziłam 3 godziny po odpynieciu wód, a wody odeszły po polgodzinnym pobycie na porodowce. Na porodowke trafiłam z 2cm rozwarciem. Widzę, że nie ma regóły, bo niektore z Was piszą że chodzą z 2 cm rozwarciem a o porodzie nie ma jeszcze mowy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 15:12
Adaś ur. 07.05.2016 -
Ja też się zastanawiam co z dziewczynami, żadna nic nie pisze.
Niestety również nie ma mnie na FB.
Dzisiaj miałam taki Aktywny dzień, pół dnia spędziłam w kuchni.
Zrobiłam knedle z truskawkami, fasolkę po bretońsku i tartę z truskawkami.
Nazmywałam się , nakroiłam ,nastałam.. a tu nic.
Poskakałam trochę na piłce, 2 razy weszłam na 4 piętro, 2 razy poszłam do sklepu.
Jestem zmęczona...ale zero skurczy, nic, wszystko się wyciszyło.
Chyba muszę" przycisnąć " męża -może to pomożeAgabtm lubi tę wiadomość
-
Moli poczekaj, może w nocy coś się rozkręci ale pomysł z wykorzystaniem męża zawsze dobry Ja za moim już bardzo tęsknię ale na szczęście jutro wraca. Jakoś mi ten weekend w szpitalu minie w jego towarzystwie. I muszę się najeść truskawek w razie czego.kochana córeczka 16.06.2016
-
Hej Jane a jakie w waszym szpitalu są procedury przy podejrzeniu hipotrofii??
Pozwolą Ci rodzic SN??? Czy cc??
I jak długo możecie leżeć?? Myślisz że wypuszcza was do domku jeszcze??
A my po porannym maratonie , zrobiliśmy sobie późnym popołudniem wycieczke nad jeziorko i romantico rodzinny spacerek
Jestem tak szczęśliwa ... rozluźniona i zrelaksowana...
Czekam cierpliwie na dalsze postępy
A w międzyczasie jeszcze troszkę porozciągam się na piłce )
nesone wrote:Dorjana a czemu Ty musisz juz w przyszlym tyg urodzic? Bo chyba cos przegapilam i nie doczytalam
isniejej ryzyko niewydolności łożyska i zahamowania wzrostu płodu, czyli może nawet dojść do wewnątrzmacicznego obumarcia płodu.
Ciąza musi być zakończona wcześniej gdyż każdy kolejny tydzień to coraz większe ryzyko dla dzidziusia
Stąd też SZPITAL i prawdopodobnie CCWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 21:02
-
Ja właśnie wracam z wizyty młody waży 3140 jesteśmy w 37 tygodniu szyjka zamknięta oznak porodu niestety brak za tydzień ktg a za dwa tygodnie wizyta. Szkoda bo myślałam, że może juz będzie szyjka zgladzona albo jakieś malutkie rozwarcie albo coś a tu lipa. Także biorę się ostro za mojego męża niech się weźmie do roboty bo ja już bym chciała młodego tulic w ramionach od jutra sprzątam na maksa w domu.
Dorjana, Anna26, Iwa2016, Olafasola, nesone lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Kochane moje, moja niunia jest juz na swiecie. Urodzilam 1.06.2016. Porod w domu odebral moj mąż, do teraz czuje sie jakbym brala udzial w filmie, wszystko potoczylo sie tak szybko.
Najwazniejsze ze Natalka jest zdrowa, po przewiezieniu do szpitala 10 punktow. Wazy 3530, 57cm u
Jestesmy wszyscy w niej zakochani:-)Dorjana, Olafasola, Iwa2016, munequita, mmarzenak, Zimri, słońce82, jane, Andzia SM, Karola1988, iluzja, kamenkaa, nesone, Anna26, Kaja, moli5, evus, Agaax, O92, Hania222, SShape, madziak2202 lubią tę wiadomość
Nasza córeczka