X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinak, czy to Twój pierwszy poród? Z tego co opisałaś przeszedł całkiem gładko. Też bym tak chciała...

ewelinak lubi tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliniak jak cudownie!
    Gratuluję Ci maleństwa i tak wspaniałego porodu!

Masaż szyjko to masakra! Ale widocznie działa! :)

ewelinak lubi tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• jane Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam śpieszno do porodu :) teraz to już chyba każda chciałaby być po. Ja czekam do poniedziałku na usg a jak mała nie urosła to będę miała indukcje porodu. Wcale mi się nie uśmiecha z tą oxy ale tu nie kwapia się do cc. Zobaczymy jak to będzie. Przez weekend obiecałam sobie że nie będę o tym myśleć.
    Mi dodatkowo doszedł problem z woreczkiem żółciowym bo macica gdzieś nań uciska i boli. Ale lekarz dziś stwierdził że teraz nie da się z tym nic zrobić :/ ciężka ta końcówka ciazy...

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • ewelinak Debiutantka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1988 wrote:
    ewelinak, czy to Twój pierwszy poród? Z tego co opisałaś przeszedł całkiem gładko. Też bym tak chciała...

Tak, to był mój pierwszy poród i pierwsza ciąża. Położne były w szoku, ale może to dla tego że często przed i w ciąży ćwiczyłam :)

klz9hdgeixqubwws.png

ewl05rdg2anmkc4j.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Dziewczyny wywolujac porod nie zapominajcie w tych ostatnich dniach zjesc swoje ulubione dania i inne smakolyki. Wiem,ze nie kazda mama musi trzymac diete matki karmiacej,ale ja juz teraz zaluje,ze sie nie najadlam czekolady na zapas;) po moich 9kg+ nie ma juz praktycznie sladu a musze bardzo uwazac na to co jem;)
    Polozna wczoraj pytala czy ide na rekord w traceniu wagi:(

klz9cwa198k5jqr7.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape no masz rację. Ja już najadłam się truskawek na zapas. Jeszcze dziś może poprawię i wystarczy. Smażone i ciężkie też jedzcie, bo przy karmieniu przynajmniej na początku trzeba tego pilnować :P

SShape lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam !!!!

Moja akcja porodowa zaczęła się z niedzieli na poniedziałek o 24 wody mi odeszły mówię że chyba wody mi odchodzą ,a mój mąż że Stara jestem i popuszczam hihihi i poszliśmy spać po 1 w nocy sususiu a o 2 znów potop więc mówię mu że Stara się zesikala i jedzie na porodowke hihi wypalił z łóżka jak z proscy hihihi na Sor szybko dojechaliśmy a tam spr tentna dziecka i odrazu na porodowke a tam krzyki kobiet rodzących aaaaaaa to był mocne o 5 weszłam do pokoju tam dali oxsy i próba wywołania porodu i tak przez 14h a mi zero skurczu ani rozdarcia tylko wody się laly zemnie tam to komedia była inne się darly z bólu a ja miałam dobry humor do 13 wtedy zwieli się zamnie ordynator z fochem ze mi cc musi robić więc szybko na operację o 14:20 urodził się syn 3380 i 52 cm Kajetan !!!! Od wczoraj w domu !!!!

moli5, Andzia SM, Agabtm, munequita, ewelinak, Iwa2016, dais, evus, mmarzenak, SShape, Dorjana, Paula222, Pazur_ lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• ansad Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja gratulacje, ale dużo czasu upłynęło po odpynieciu wód. Ja urodziłam 3 godziny po odpynieciu wód, a wody odeszły po polgodzinnym pobycie na porodowce. Na porodowke trafiłam z 2cm rozwarciem. Widzę, że nie ma regóły, bo niektore z Was piszą że chodzą z 2 cm rozwarciem a o porodzie nie ma jeszcze mowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 15:12

Adaś ur. 07.05.2016
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz więcej mamusiek na forum

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 15:12

Adaś ur. 07.05.2016
  • ewelinak Debiutantka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja gratuluję :)

klz9hdgeixqubwws.png

ewl05rdg2anmkc4j.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie jakieś info od naszych dziewczyn z Fb czy któraś z nich urodziła??

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zastanawiam co z dziewczynami, żadna nic nie pisze.:(
    Niestety również nie ma mnie na FB.

Dzisiaj miałam taki Aktywny dzień, pół dnia spędziłam w kuchni.
    Zrobiłam knedle z truskawkami, fasolkę po bretońsku i tartę z truskawkami.
    Nazmywałam się , nakroiłam ,nastałam.. a tu nic.
    Poskakałam trochę na piłce, 2 razy weszłam na 4 piętro, 2 razy poszłam do sklepu.
    Jestem zmęczona...ale zero skurczy, nic, wszystko się wyciszyło.
    Chyba muszę" przycisnąć " męża -może to pomoże :D

Agabtm lubi tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mężu mój juz wrócił :D
    Kąpie się i jedziemy do McDonald's na lody ;)

glistka, Andzia SM, Agabtm, moli5 lubią tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • jane Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli poczekaj, może w nocy coś się rozkręci :) ale pomysł z wykorzystaniem męża zawsze dobry ;) Ja za moim już bardzo tęsknię ale na szczęście jutro wraca. Jakoś mi ten weekend w szpitalu minie w jego towarzystwie. I muszę się najeść truskawek w razie czego.

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Dziś dla odmiany ze szpitala, ale niestety nic się nie dzieje. Jesteśmy po terminie i sobie czekamy...

Agabtm lubi tę wiadomość

iv09e6ydepibuaxd.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje Maluszkow

Magda- trzymamy kciuki :)

ja ledwo zyje przez pogode. spie prawie cale dnie :). ruszac sie nie mam sily

Magda81 lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Jane a jakie w waszym szpitalu są procedury przy podejrzeniu hipotrofii??
    Pozwolą Ci rodzic SN??? Czy cc??
    I jak długo możecie leżeć?? Myślisz że wypuszcza was do domku jeszcze??

A my po porannym maratonie , zrobiliśmy sobie późnym popołudniem wycieczke nad jeziorko i romantico rodzinny spacerek <3
    Jestem tak szczęśliwa ... rozluźniona i zrelaksowana...
    Czekam cierpliwie na dalsze postępy :P

A w międzyczasie jeszcze troszkę porozciągam się na piłce :))
    nesone wrote:
    Dorjana a czemu Ty musisz juz w przyszlym tyg urodzic? Bo chyba cos przegapilam i nie doczytalam :(

isniejej ryzyko niewydolności łożyska i zahamowania wzrostu płodu, czyli może nawet dojść do wewnątrzmacicznego obumarcia płodu.
    Ciąza musi być zakończona wcześniej gdyż każdy kolejny tydzień to coraz większe ryzyko dla dzidziusia :(
    Stąd też SZPITAL i prawdopodobnie CC

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 21:02

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wracam z wizyty młody waży 3140 ;);) jesteśmy w 37 tygodniu szyjka zamknięta oznak porodu niestety brak za tydzień ktg a za dwa tygodnie wizyta. Szkoda bo myślałam, że może juz będzie szyjka zgladzona albo jakieś malutkie rozwarcie albo coś a tu lipa. Także biorę się ostro za mojego męża niech się weźmie do roboty bo ja już bym chciała młodego tulic w ramionach od jutra sprzątam na maksa w domu.

Dorjana, Anna26, Iwa2016, Olafasola, nesone lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, moja niunia jest juz na swiecie. Urodzilam 1.06.2016. Porod w domu odebral moj mąż, do teraz czuje sie jakbym brala udzial w filmie, wszystko potoczylo sie tak szybko.

Najwazniejsze ze Natalka jest zdrowa, po przewiezieniu do szpitala 10 punktow. Wazy 3530, 57cm <3 <3 u
    Jestesmy wszyscy w niej zakochani:-)

Dorjana, Olafasola, Iwa2016, munequita, mmarzenak, Zimri, słońce82, jane, Andzia SM, Karola1988, iluzja, kamenkaa, nesone, Anna26, Kaja, moli5, evus, Agaax, O92, Hania222, SShape, madziak2202 lubią tę wiadomość

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, gratuluję! Zdrówka dla Was.
    Ale jak to w domu? Jak będziesz miała chwile wolna to napisz jak to było.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
‹‹ 1169 1170 1171 1172 1173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ