X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinak, czy to Twój pierwszy poród? Z tego co opisałaś przeszedł całkiem gładko. Też bym tak chciała...

ewelinak lubi tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliniak jak cudownie!
    Gratuluję Ci maleństwa i tak wspaniałego porodu!

Masaż szyjko to masakra! Ale widocznie działa! :)

ewelinak lubi tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• jane Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam śpieszno do porodu :) teraz to już chyba każda chciałaby być po. Ja czekam do poniedziałku na usg a jak mała nie urosła to będę miała indukcje porodu. Wcale mi się nie uśmiecha z tą oxy ale tu nie kwapia się do cc. Zobaczymy jak to będzie. Przez weekend obiecałam sobie że nie będę o tym myśleć.
    Mi dodatkowo doszedł problem z woreczkiem żółciowym bo macica gdzieś nań uciska i boli. Ale lekarz dziś stwierdził że teraz nie da się z tym nic zrobić :/ ciężka ta końcówka ciazy...

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • ewelinak Debiutantka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1988 wrote:
    ewelinak, czy to Twój pierwszy poród? Z tego co opisałaś przeszedł całkiem gładko. Też bym tak chciała...

Tak, to był mój pierwszy poród i pierwsza ciąża. Położne były w szoku, ale może to dla tego że często przed i w ciąży ćwiczyłam :)

klz9hdgeixqubwws.png

ewl05rdg2anmkc4j.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Dziewczyny wywolujac porod nie zapominajcie w tych ostatnich dniach zjesc swoje ulubione dania i inne smakolyki. Wiem,ze nie kazda mama musi trzymac diete matki karmiacej,ale ja juz teraz zaluje,ze sie nie najadlam czekolady na zapas;) po moich 9kg+ nie ma juz praktycznie sladu a musze bardzo uwazac na to co jem;)
    Polozna wczoraj pytala czy ide na rekord w traceniu wagi:(

klz9cwa198k5jqr7.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape no masz rację. Ja już najadłam się truskawek na zapas. Jeszcze dziś może poprawię i wystarczy. Smażone i ciężkie też jedzcie, bo przy karmieniu przynajmniej na początku trzeba tego pilnować :P

SShape lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam !!!!

Moja akcja porodowa zaczęła się z niedzieli na poniedziałek o 24 wody mi odeszły mówię że chyba wody mi odchodzą ,a mój mąż że Stara jestem i popuszczam hihihi i poszliśmy spać po 1 w nocy sususiu a o 2 znów potop więc mówię mu że Stara się zesikala i jedzie na porodowke hihi wypalił z łóżka jak z proscy hihihi na Sor szybko dojechaliśmy a tam spr tentna dziecka i odrazu na porodowke a tam krzyki kobiet rodzących aaaaaaa to był mocne o 5 weszłam do pokoju tam dali oxsy i próba wywołania porodu i tak przez 14h a mi zero skurczu ani rozdarcia tylko wody się laly zemnie tam to komedia była inne się darly z bólu a ja miałam dobry humor do 13 wtedy zwieli się zamnie ordynator z fochem ze mi cc musi robić więc szybko na operację o 14:20 urodził się syn 3380 i 52 cm Kajetan !!!! Od wczoraj w domu !!!!

moli5, Andzia SM, Agabtm, munequita, ewelinak, Iwa2016, dais, evus, mmarzenak, SShape, Dorjana, Paula222, Pazur_ lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• ansad Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja gratulacje, ale dużo czasu upłynęło po odpynieciu wód. Ja urodziłam 3 godziny po odpynieciu wód, a wody odeszły po polgodzinnym pobycie na porodowce. Na porodowke trafiłam z 2cm rozwarciem. Widzę, że nie ma regóły, bo niektore z Was piszą że chodzą z 2 cm rozwarciem a o porodzie nie ma jeszcze mowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 15:12

Adaś ur. 07.05.2016
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz więcej mamusiek na forum

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 15:12

Adaś ur. 07.05.2016
  • ewelinak Debiutantka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja gratuluję :)

klz9hdgeixqubwws.png

ewl05rdg2anmkc4j.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie jakieś info od naszych dziewczyn z Fb czy któraś z nich urodziła??

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zastanawiam co z dziewczynami, żadna nic nie pisze.:(
    Niestety również nie ma mnie na FB.

Dzisiaj miałam taki Aktywny dzień, pół dnia spędziłam w kuchni.
    Zrobiłam knedle z truskawkami, fasolkę po bretońsku i tartę z truskawkami.
    Nazmywałam się , nakroiłam ,nastałam.. a tu nic.
    Poskakałam trochę na piłce, 2 razy weszłam na 4 piętro, 2 razy poszłam do sklepu.
    Jestem zmęczona...ale zero skurczy, nic, wszystko się wyciszyło.
    Chyba muszę" przycisnąć " męża -może to pomoże :D

Agabtm lubi tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mężu mój juz wrócił :D
    Kąpie się i jedziemy do McDonald's na lody ;)

glistka, Andzia SM, Agabtm, moli5 lubią tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • jane Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli poczekaj, może w nocy coś się rozkręci :) ale pomysł z wykorzystaniem męża zawsze dobry ;) Ja za moim już bardzo tęsknię ale na szczęście jutro wraca. Jakoś mi ten weekend w szpitalu minie w jego towarzystwie. I muszę się najeść truskawek w razie czego.

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Dziś dla odmiany ze szpitala, ale niestety nic się nie dzieje. Jesteśmy po terminie i sobie czekamy...

Agabtm lubi tę wiadomość

iv09e6ydepibuaxd.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje Maluszkow

Magda- trzymamy kciuki :)

ja ledwo zyje przez pogode. spie prawie cale dnie :). ruszac sie nie mam sily

Magda81 lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Jane a jakie w waszym szpitalu są procedury przy podejrzeniu hipotrofii??
    Pozwolą Ci rodzic SN??? Czy cc??
    I jak długo możecie leżeć?? Myślisz że wypuszcza was do domku jeszcze??

A my po porannym maratonie , zrobiliśmy sobie późnym popołudniem wycieczke nad jeziorko i romantico rodzinny spacerek <3
    Jestem tak szczęśliwa ... rozluźniona i zrelaksowana...
    Czekam cierpliwie na dalsze postępy :P

A w międzyczasie jeszcze troszkę porozciągam się na piłce :))
    nesone wrote:
    Dorjana a czemu Ty musisz juz w przyszlym tyg urodzic? Bo chyba cos przegapilam i nie doczytalam :(

isniejej ryzyko niewydolności łożyska i zahamowania wzrostu płodu, czyli może nawet dojść do wewnątrzmacicznego obumarcia płodu.
    Ciąza musi być zakończona wcześniej gdyż każdy kolejny tydzień to coraz większe ryzyko dla dzidziusia :(
    Stąd też SZPITAL i prawdopodobnie CC

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 21:02

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wracam z wizyty młody waży 3140 ;);) jesteśmy w 37 tygodniu szyjka zamknięta oznak porodu niestety brak za tydzień ktg a za dwa tygodnie wizyta. Szkoda bo myślałam, że może juz będzie szyjka zgladzona albo jakieś malutkie rozwarcie albo coś a tu lipa. Także biorę się ostro za mojego męża niech się weźmie do roboty bo ja już bym chciała młodego tulic w ramionach od jutra sprzątam na maksa w domu.

Dorjana, Anna26, Iwa2016, Olafasola, nesone lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, moja niunia jest juz na swiecie. Urodzilam 1.06.2016. Porod w domu odebral moj mąż, do teraz czuje sie jakbym brala udzial w filmie, wszystko potoczylo sie tak szybko.

Najwazniejsze ze Natalka jest zdrowa, po przewiezieniu do szpitala 10 punktow. Wazy 3530, 57cm <3 <3 u
    Jestesmy wszyscy w niej zakochani:-)

Dorjana, Olafasola, Iwa2016, munequita, mmarzenak, Zimri, słońce82, jane, Andzia SM, Karola1988, iluzja, kamenkaa, nesone, Anna26, Kaja, moli5, evus, Agaax, O92, Hania222, SShape, madziak2202 lubią tę wiadomość

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, gratuluję! Zdrówka dla Was.
    Ale jak to w domu? Jak będziesz miała chwile wolna to napisz jak to było.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
‹‹ 1169 1170 1171 1172 1173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ