X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mamaNika Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz szybszy przyrost dzieciaczki. Gratulacje dla nowych rodziców

• Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni jestem pod wrażeniem. Pazur GRATULACJE

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Wasze sposoby na szybszy poród i sama siebie oszukuje bo niby też bym z nich jak najszybciej skorzystala a z drugiej strony zwlekam bo trochę się boję porodu.Wiem co mnie czeka i przerażają mnie skurcze.Ja rodzilam bez znieczulenia i darlam się na porodowce,ze nie dam rady I zaraz umre a polozna ze stoickim spokojem na luzie,bez emocji.Moze JUTRO pomecze meza

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazur, gratulacje! :) Podziwiam, że znalazłaś czas żeby do nas napisać skoro synek jest taki absorbujący. Dzięki za opis porodu! :)
    Dorjana, mój lekarz mnie zapewniał ostatnio, że waga urodzeniowa dziecka ok. 2500 g już jest w porządku, więc nie powinnaś się niepotrzebnie stresować.
    Kassia, ja też sie boję porodu, bo to mój pierwszy, więc nie wiem jak go będę przechodziła. Dodatkowo dochodzi stres czy nie przegapię częstotliwości skurczy i odejścia wód i czy na czas dojadę do szpitala. Ale zawsze wyznawałam zasadę "lepiej szybciej, niż później", więc chcę już być po. Dzisiaj mąż wraca po kilku dniach nieobecności i przerwiemy nasz 2 tygodniowy okres wstrzemięźliwości i mam nadzieję, że coś to da, zwłaszcza, że szyjkę mam już skróconą :)

Dorjana lubi tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym Mamusiom:) jejciu tak ten czas leci. Nim się obejrzymy kazda będzie dzidziusia tulic w ramionach:)

Mmarzenak super ze waga tak ładnie spadła :) co do tej brązowej lini to na szkole rodzenia mówili że jeszcze spory czas może się utrzymywać nie jestem pewna na 100% ale wydaje mi sie ze mówili nawet o 2 miesiacach. Ale co.najważniejsze mówili żeby nie wystawiać brzuszka na słońce i się mi opalać żeby nie został slad:) tyle pamiętam :) miłego weekendu :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asa dziewczyny ja sobie pobralam aplikacje na telefon pora na bobasa żeby zaznaczać skorcze żeby nie stresować się patrzeniem na zegarek. Przetestowalam aplikace klikając tam kilka razy ze mam Skórcz i faktycznie działa. Minus jej jest taki ze jak się włączy start ze skorcze się zaczęły to już działa cały czas. Więc dla wypróbowania można zrobic. Później trzeba odinstalować i zainstalować jeszcze raz jeżeli był.np fałszywy alarm bo skorcze ucichly
    Piszę bo może a nóż się komuś przyda :) Bratowa mi poleciała :-)

Zojka, Dorjana lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje nowym mamusiom :-)
    My wczoraj znow wycieczka na szpital - dopadlo mnie jakies uczulenie zastrzyk i leki do domu i jak nie zejdzie to mam sie zglosic na oddzial ocp i moze byc potrzeba wczesniejszego rozwiazania ciazy czym mnie wystraszyl bo strasznie nie chce cc ...

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• evus Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze, Moni- ale akcja :)

gratuluje Mamusiom i Maluszkom :)

co zagladam to nowe Maluchy na swiecie <3

cudnie po prostu :) zaraz bedziemy sobie opowiadac o kupkach, zabkach i pierwszych kroczkach :)

buziaki

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Kasia2406 Debiutantka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dorjana z tego co piszesz to twoje malenstwo jest nie przybiera na wadze prawidlowo...a tak ci się spieszy do porodu ? przecież dla maluszka kazdy dzien jest na wagę złota :)

Kasia:)
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woow Moni!Niesamowite!
    Ale Twój mąż jest megaa!
    Gratuluję Wam ogromnie!! :)
    Też bym chciała mieć już swoje maleństwo przy sobie.

Widzę,że coś u Was zaczyna się dziać!
    W końcu maluszki pojawiają się na Świecie!

U nas ciągle cisza!
    W nocy bardzo bolał mnie krzyż ale nie wiem czy to skurcze krzyżowe, czy to przez to ,że się wczoraj troszkę nastałam.

Oj maluszek już mógłby do nas dołączyć!

Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze maleństwa, aby uzyskały niezbędną wagę a Wam już skończył się ten wieczny stres i niepewność!

Miłego dnia!

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Helen Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazur, Moni gratulacje ,czekamy na więcej info.
    Nasza malutka tez potrzebuje bliskości ale większość czasu śpi w kołysce, w nocy zasypia u tatusia na klatce i tak sobie słodko śpią. Ja sie juz powoli wdrażam w rytm, chodź dalej jestem osłabiona. Moja Julianka ma juz tydzień :)
    Straciłam juz 9,5 kg , jeszcze drugie tyle. Mmarzenak a ile miałaś na plusie ?
    Karola tez miałam takie obawy ale naprawdę sie niezamartwiaj, wody przy 1ym dziecku raczej nie odchodzą na wstępie.
    Skurcze sie tak rozwijają ze na bankn poznasz ze to juz sie zaczęło:)

Agabtm lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia2406 wrote:
    Dorjana z tego co piszesz to twoje malenstwo jest nie przybiera na wadze prawidlowo...a tak ci się spieszy do porodu ? przecież dla maluszka kazdy dzien jest na wagę złota :)

Kasiu.... Mi się nie spieszy
    ... Wręcz przeciwnie, wolałabym jeszcze 2 tygodnie pochodzić z brzuszkiem i się nim nacieszyć ale na ostatniej wizycie moja gin przedstawiła mi czym to grozi.... Czyli tak jak pisałam powyżej:

isniejej ryzyko niewydolności łożyska i zahamowania wzrostu płodu, czyli może nawet dojść do wewnątrzmacicznego obumarcia płodu.
    Ciąza musi być zakończona wcześniej gdyż każdy kolejny tydzień to coraz większe ryzyko dla dzidziusia :(
    Stąd też SZPITAL i prawdopodobnie CC

A ja wolałabym rodzic sama... Na spokojnie w sensie zgodnie z naturą bez przyspieszania, indukowania czy tego całego CC

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 10:07

• Zimri Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż tak się wystraszyl, że wczoraj przyłapalam go na oglądaniu filmików o odbieraniu porodu :) Gratuluję dla nowych mam. U mnie ciesza jest mi coraz ciężej i nie mam sił na rzadne sprzątanie tylko leżę :/

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus dzięki, przyda się bo moja kruszynka wg usg waży 3800 g +/-20% blád pomiaru...
    Gratuluję wszystkim nowym mamusiom

iv09e6ydepibuaxd.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana sama niska waga pewnie nie byłaby takim problemem gdyby nie wiązała się z zahamowaniem wzrostu. Ja nastawiam się że będę miała wywoływany poród naturalny ale z drugiej strony boję się czy to bezpieczne dla dziecka.

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ansad wrote:
    Kaja gratulacje, ale dużo czasu upłynęło po odpynieciu wód. Ja urodziłam 3 godziny po odpynieciu wód, a wody odeszły po polgodzinnym pobycie na porodowce. Na porodowke trafiłam z 2cm rozwarciem. Widzę, że nie ma regóły, bo niektore z Was piszą że chodzą z 2 cm rozwarciem a o porodzie nie ma jeszcze mowy.

Z tym rozwarciem było dziwne bo na IP było pul opuszka a na sali pogodowej jeden palec a po dwóch oxsy gdy ordynator badal nic nie widział zero rozwarcia nie no ja to przypadek Benjamina....... plus te cycki które se mało dojne !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobiety! Ja dziś od 5 na nogach. Jakoś spać nie mogę. Zrobiłam za to hybrydy na rękach i nogach, ale takie półprzeźroczyste, żeby mnie nie wygonili z porodówki :P posprzątałam dom, obiad dziś na szybko pizza mrożona i mam zamiar trochę nogi na balkonie opalić.
    Skurczy brak, cisza.

Kaja a jak po oksytocynie? Czułaś nasileni skurczy?

Dziewczyny z problemem niskiej wagi dzieci- dopóki jest jakiś przyrost to luzik. A jak widzą lekarz, że przyrostu nie ma to zapewne będzie poród. Każda ma przekroczone 2300g, więc to jest normalna waga urodzeniowa. Takie dzieci rodzą się w terminie i jest wszystko ok. Nie martwcie się.

Dorjana nie rozumiem lekarzy. Moja ginka powiedziała mi, że kobieta ma pewne predyspozycje jeśli chodzi o macicę i drugie dziecko rodzi się z wagą mniej więcej podobną do pierwszego. Jeśli urodziłaś już 2800g to teraz też nie urodzisz kolosa :) w Twoim przypadku ja bym sie w ogóle nie martwiła.

Gratuluje kolejnym mamom, rozpakowujecie się jak szalone. Aż samemu chce się już też ten słodki ciężar zrzucić.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusiom ;););)
    My dzisiaj relaks pełen chill ;) jedziemy za miasto pooddychac świeżym powietrzem ;);)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_rka nic nie czułam po oxsy tylko syn uciekał pod żebra robiła mi się z boku lewgo duża wypukłe i nogami w żebra ból w kroczu nic nie czułam oprócz wód które mi wpływały! !!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogromne Gratulacje nowo upieczony mamusiami !!!!

madziak2202 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 1171 1172 1173 1174 1175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ