Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dojana piękny brzusio, bardzo zgrabniutki
Dziewczyny mamuśki rozpakowane mam ogromną prośbe jak znajdziecie chwilkę napiszę proszę jak czulyscie się w dniu porodu czy w dobę przed. Dużo ogólnie można wyczytać, czy faktycznie inne jest samopoczucie, czy maluszki za bardziej czy mniej ruchliwe,czy faktycznie jest biebgunka?
Ja obudziłam się rano i maluszek ani drgnął przez 3h, poszłam na szybki spacer, oddychanie przeponą ( bo po tym to dotleniony skakal zawsze) zjadlam śniadanie, późnej coś słodkiego i nic. Dopiero kąpiel go obudziła. Ja sama dziwnie się czuje, przy śniadaniu dostałam jakiegoś delrium, oblalam się potem, a teraz czuję się jakbym miała ducha wyzionac, 2 razy mnie pogoniło. Niczym się nie strułam raczej, może to już za chwilę ....Dorjana lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny zaczynam się denerwować przed jutrzejszym usg. Aż boli mnie brzuch. W nocy niewiele spałam, oczywiście naczytalam się na necie o hipotrofikach i podaniu sztucznej oxy. Bardzo boję się niedotlenienia w czasie porodu i na ten moment wolałabym cc ale tutaj chyba nie mam na co liczyćkochana córeczka 16.06.2016
-
O rany Jane.... ja jeszcze nie czytałam i chyba boję się czytać.
Ale może jak udasz się na rozmowę z ordynatorem to on rozwieje wszelkie twoje obawy.
W dzisiejszych czasach lekarze bardziej zwracają uwagę na to co ma do powiedzenia matka.
Myślę ze bedą starali się aby poród był jak najbezpieczniejszy dla ciebie i dzidziusia.
A CC na pewno mogą zrobić w każdej chwili. Więc Jeśli akcja sama się nie rozwinie to pewnie zabiorą Cię na na salę operacyjna.
Nie stresuj się kochana i udaj na rozmowę z kompetentnym lekarzem.
Trzymam kciuki za jutrzejsze USG !!!! oby dzidzia pokazał na co ją stać i wykazała prawidłowy przyrost, minimum te 100 gr )Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 06:39
-
nesone wrote:A w ogole to witam sie z Wami w 38tyg, ufff...donosilam
Pojutrze wizyta u lekarza i wyznaczamy termin na cc, mam nadzieje ze do tego czasu mala w brzuchu jeszcze posiedzi -
Nesone, w jakie dni masz możliwość cięcia? Mój gin w środy i w piątki ma dyżur w szpitalu i wybrałam środę bo może na weekend juz wyjdę
Bierz 15 czerwiec
Nie dospałam do południa ale w miarę się wyspałam
Milej niedzieliWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 09:38
-
Hej Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusią
Dorajna ale masz malutki brzuszek A mąż wymiata
U nas póki co cisza. 31 maja mieliśmu urodzinki starszaka, skończył całe 2 latka hihi Teraz czekamy na Jasia, ale coś nie chce wychodzić... hmDorjana lubi tę wiadomość
-
Witam sie i ja gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom i dzieciaczkom u nas cisza... Mala ma 2550 g i namietnie uciska na moj pęcherz. Skurczy brak choc cz adem brzuch boli jak na okres. Miala tak ktoras? Co to znaczy? Pytam bo w pierwszej ciazy nie mialam zadnych boli i skurczy przepowiadajacych, tylko mnie czyscilo rowne 2 tygodnie.Chcialabym urodzic w przyszlym tygodniu bo mam juz dosc. Plecy mnie strasznie bolą.
aha dziewczyny ciaza donoszona jest po skonczonym 38 tygodniu a nie w zaczetym -
Nam mówili że ciąża donoszona jest po skończonym 37 tygodniu
A co do.boli to ja też mam jak.na okres a do tego żadnych skorczy ani nic. We wtorek mówiłam lekarzowi ale powiedział ze teraz już tak będzie ale nic to nie oznacza:) Macica ćwiczy i tyleDorjana, julietta139 lubią tę wiadomość
-
Moja lekarka tez uważa 37 tydz.za donoszona ciążę bo dziecko już nie będzie wczesniakiem a napewno nie mój klocus, 3100 wskazuje na to, że już mógłby się ewakuować a tu nic. Wczoraj z mężem mieliśmy dzień za miastem co nie oznacza, że odpoczywalam i powiem Wam w nocy spałam jak zabita.
Dorjana lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Mój lekarz tak jak Wiśnia, uważa 38tygodni skończonych za ciąże donoszona i ani myśli robić mi wcześniej cięcie
W sumie to dobrze bo chciałabym dużego synka tak jak urodziłam dosyć duże córki
Upał straszny a my się prazymy w bloku, nie LubieKasia2406 lubi tę wiadomość