X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriana malutki masz brzusio ale bardzo.ładny <3

Dorjana lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria gratulacje:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, malutki ale zgrabny brzusio :)

Ile macie cm w pasie? Ja właśnie sobie zmierzylam - 123cm, zaraz wybuchne

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria gratulacje!!

Okazalo sie ze moj maly nie chce spac na plecach ani na boku. Teraz co 3 godz karmienie i maly idzie spac na brzuszku i spi prawie do nastepnego karmienia ;-)
    Wiec mam troche wiecej czasu dla siebie

iv096iye6kaq8l5v.png
  • Olafasola Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dojana piękny brzusio, bardzo zgrabniutki ;)

Dziewczyny mamuśki rozpakowane :) mam ogromną prośbe jak znajdziecie chwilkę napiszę proszę jak czulyscie się w dniu porodu czy w dobę przed. Dużo ogólnie można wyczytać, czy faktycznie inne jest samopoczucie, czy maluszki za bardziej czy mniej ruchliwe,czy faktycznie jest biebgunka?
    Ja obudziłam się rano i maluszek ani drgnął przez 3h, poszłam na szybki spacer, oddychanie przeponą ( bo po tym to dotleniony skakal zawsze) zjadlam śniadanie, późnej coś słodkiego i nic. Dopiero kąpiel go obudziła. Ja sama dziwnie się czuje, przy śniadaniu dostałam jakiegoś delrium, oblalam się potem, a teraz czuję się jakbym miała ducha wyzionac, 2 razy mnie pogoniło. Niczym się nie strułam raczej, może to już za chwilę ....

• jane Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczynam się denerwować przed jutrzejszym usg. Aż boli mnie brzuch. W nocy niewiele spałam, oczywiście naczytalam się na necie o hipotrofikach i podaniu sztucznej oxy. Bardzo boję się niedotlenienia w czasie porodu i na ten moment wolałabym cc ale tutaj chyba nie mam na co liczyć :(

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Jane.... ja jeszcze nie czytałam i chyba boję się czytać.
    Ale może jak udasz się na rozmowę z ordynatorem to on rozwieje wszelkie twoje obawy.
    W dzisiejszych czasach lekarze bardziej zwracają uwagę na to co ma do powiedzenia matka.
    Myślę ze bedą starali się aby poród był jak najbezpieczniejszy dla ciebie i dzidziusia.
    A CC na pewno mogą zrobić w każdej chwili. Więc Jeśli akcja sama się nie rozwinie to pewnie zabiorą Cię na na salę operacyjna.
    Nie stresuj się kochana i udaj na rozmowę z kompetentnym lekarzem.

Trzymam kciuki za jutrzejsze USG !!!! oby dzidzia pokazał na co ją stać i wykazała prawidłowy przyrost, minimum te 100 gr :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 06:39

• nesone Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria85 gratulacje sprawnego porodu :)

Trzymam kciuki za inne mamusie zblizajace sie do terminow.

Dorjana jaki zgrabny brzuszek, ja przy Twoim to mam wielki beben ktory juz wisi na dole

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 07:01

bl9cuay3h7qefzok.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to witam sie z Wami w 38tyg, ufff...donosilam ;)

Pojutrze wizyta u lekarza i wyznaczamy termin na cc, mam nadzieje ze do tego czasu mala w brzuchu jeszcze posiedzi

Iwa2016 lubi tę wiadomość

bl9cuay3h7qefzok.png
  • mamaNika Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesone wrote:
    A w ogole to witam sie z Wami w 38tyg, ufff...donosilam ;)

Pojutrze wizyta u lekarza i wyznaczamy termin na cc, mam nadzieje ze do tego czasu mala w brzuchu jeszcze posiedzi
    Ja mam w środę wizytę i też będę miała wyznaczony termin cc. Ciekawe czy terminy będą mocno zbliżone?

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesone, w jakie dni masz możliwość cięcia? Mój gin w środy i w piątki ma dyżur w szpitalu i wybrałam środę bo może na weekend juz wyjdę ;)
    Bierz 15 czerwiec :D

Nie dospałam do południa ale w miarę się wyspałam :)

Milej niedzieli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 09:38

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowo upieczony mamusiom ale nas już dużo teraz czekamy na resztę !!!!!

Udanych końcowych wizyt i oczywiście mega szybkich porodów

munequita lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusią :)

Dorajna ale masz malutki brzuszek ;) A mąż wymiata :)

U nas póki co cisza. 31 maja mieliśmu urodzinki starszaka, skończył całe 2 latka hihi :) Teraz czekamy na Jasia, ale coś nie chce wychodzić... hm

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, czy któraś z Was chodzi na basen? Mam ochotę a nie wiem jak to może być na tym etapie ciąży, czy przypadkiem nie oddam wód do wody :D

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita ja nie chodzę na basen od 8 miesiąca, z obawy , że coś może się zacząć hihi ;) Bałabym się tym bardziej w 40 tyg bo poród może zacząć się w każdej chwili :)

munequita lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :-) gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom i dzieciaczkom :-) u nas cisza... Mala ma 2550 g i namietnie uciska na moj pęcherz. Skurczy brak choc cz adem brzuch boli jak na okres. Miala tak ktoras? Co to znaczy? Pytam bo w pierwszej ciazy nie mialam zadnych boli i skurczy przepowiadajacych, tylko mnie czyscilo rowne 2 tygodnie.Chcialabym urodzic w przyszlym tygodniu bo mam juz dosc. Plecy mnie strasznie bolą.
    aha dziewczyny ciaza donoszona jest po skonczonym 38 tygodniu a nie w zaczetym :-)

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam mówili że ciąża donoszona jest po skończonym 37 tygodniu :-)
    A co do.boli to ja też mam jak.na okres a do tego żadnych skorczy ani nic. We wtorek mówiłam lekarzowi ale powiedział ze teraz już tak będzie ale nic to nie oznacza:) Macica ćwiczy i tyle ;)

Dorjana, julietta139 lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka tez uważa 37 tydz.za donoszona ciążę bo dziecko już nie będzie wczesniakiem a napewno nie mój klocus, 3100 wskazuje na to, że już mógłby się ewakuować a tu nic. Wczoraj z mężem mieliśmy dzień za miastem co nie oznacza, że odpoczywalam i powiem Wam w nocy spałam jak zabita.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donoszona jest po 37 tyg a poród w terminie jest po 38 :)

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz tak jak Wiśnia, uważa 38tygodni skończonych za ciąże donoszona i ani myśli robić mi wcześniej cięcie ;)
    W sumie to dobrze bo chciałabym dużego synka tak jak urodziłam dosyć duże córki :)

Upał straszny a my się prazymy w bloku, nie Lubie

Kasia2406 lubi tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
‹‹ 1173 1174 1175 1176 1177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ