Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Już myślałam, że mnie wywalaja bo nie zapłaciłam za dodatkowe usługi tutaj ale żeby korzystać z forum chyba nie trzeba opłat ponosić?
Myślę, że w miarę możliwości czasowych przy dzieciaczkach każda będzie wpadać i dzielic się radościami i smutkami
-
Dorjana ja mam termin na koniec czerwca i powiem Ci, ze nie jestes sama ja tez z jednej strony chcialabym miec juz malego w ramionach a z drugiej strony chcialabym porod jak najbardziej odwlec w czasie sprawca jest oczywiscie strach przed porodem, ktory mnie wrecz paralizujeiluzja
-
Dorjana, wiem co czujesz. Ja też mam mieszane uczucia, im bliżej końca ciąży. Ale stwierdziłam, że nie ma co "na siłę" wywoływać i oczekiwać porodu, tylko się wyluzować i co ma być (i kiedy) to będzie. Natura wie co robi i wypuści nasze dzieciaczki w odpowiednim momencie Myślę, że z tym parciem na szybszy poród może być podobnie jak ze staraniem sie o dzidziusia- im bardziej się nad tym skupiamy i bardziej nasze życie kręci się wokół tego, tym gorsze efekty. Mnie lekarz 2 tygodnie temu zapewniał, że do przyszłego poniedziałku już urodzę ale ja coś czuję, że maluszek poczeka do terminu (24 czerwca) no ale nie znamy dnia ani godziny. Ja zaraz wybieram się na zakupy i jakiś spacerek. Trzeba korzystać z ładnej pogody i tego, że mąż ma dzis wolne Miłego dzionka
munequita, mmarzenak, Iwa2016 lubią tę wiadomość
-
Jane,Dorjana wiem co czujecie. Moja mala tez powoli przybierala na wadze. Najwazniejsze aby dzieciaki osiagnely te 2,5kg, Lilce sie udalo i miala 2520g. Znam dzieciaki ktore wazyly tylko 2kg i zdrowo sie rozwijaja. Glowa do gory i trzymam kciuki aby Wasze "grubasy" nabieraly tluszczyku.
A moja Lilka juz wyrasta z pierwszych spiochow:D jestem z niej dumna. Jutro pierwsza wizyta u pediatry. Jestem ciekawa ile wazy;)
Milego dnia i szybkich porodow!Dorjana, Iwa2016, Andzia SM, nesone, dais lubią tę wiadomość
-
Ja też mam fazy, żeby Blanka już wyszła a teraz mam jakieś zaczerwienione wargi sromowe wewnętrzne, przez co mam dyskomfort fizyczny i w głowie obawy, żeby zdążyć się wyleczyć, aby nie zaszkodzić... Mam nadzieję, że to nic poważnego, ale przekładam wizytę na dzisiaj.
Blanka -
Cześć dziewczyny, Dorjana wiem o czym piszesz.Ostatnio pisalam,ze nie poganiam natury i czekam na rozwój wydarzeń.Na dziś mam termin,od wczoraj odczuwam bóle takie jak na okres i straszne ciagniecie brzucha w dół.Zainstalowalam apke o której pisalyscie POra na Bobasa i liczę skurcze.Narazie są nieregularne.Cała noc nie mogłam zasnąć.Rano zauważyłam śluz podbarwiony krwią(nie wiem czy to czop?).Na szczęście w południe mam wizytę u mojego gina to będę wiedzieć co i jak.Ale się stresuje cała sytuacja
Iwa2016 lubi tę wiadomość
-
Pazur, z hemoroidem byłam u mojej lekarki ogólnej, przepisała czopki, maść i tabletki. Trochę ponad tydzień i wlazł do środka ale tabletki miałam przykazane brać duzo dłużej i może dlatego juz nie wyszedł bo tego dopilnowałam.
Trzymam kciuki za Wasze wizyty -
A ja dziewczyny strasznie puchne ręce nogi podejrzewam, że woda mi się zatrzymuje w organizmie kilogramów przybierać zaczęłam na potęgę co tydzień jest dodatkowy kilogram jestem w ogromnym szoku, bo nie wpierdzielam jak głupia pije dużo wody a pomimo tego kilogramy walą jak szalone. Na moim koncie jest plus 19 kg. Boje się, że nie zrzuce potem tego ;(;( dramatSyn Filip 28 czerwiec
-
Mielone mialam wczoraj ale bez kapusty na która w sumie narobiłaś mi smaka
Ja termin mam na ostatniego czerwca i tak z jednej strony jak Wy chciałabym mieć Córeczkę przy sobie ale z drugie jednak lęk przed porodem powoduje że mi spieszno mi:-( no ale Zuzia sama zdecyduje kiedy będzie chciała przyjsc na świat. Mój Maz po cichu liczy ze może 23 się uda na Dzień Ojca -
Miałam szybką akcie z kleszczem u męża, na gwałt załatwialam wizytę u lekarza ale się udało. Zrobiłam wielkie zakupy a teraz z chęcią bym się zdrzemnela to musze za obiad się brać.
Gdybym miała rodzic naturalnie to pewnie tez bym czekała aż samo się zacznie i pewnie obie bym przenosila i byłoby ponad 4kg u każdej bo sama jak się urodziłam to ważyłam 4400g