X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a czy macie w tabelce zaznaczone kiedy która mamusia urodziła???
    Bo jakoś mam ostatnio wrażenie że już spora część z nas tuli swoje pociechy ;-)

Mi chyba znów kawałek czopa odszedł :-P
    Na szczęście cisza ;-)
    A ja zamiast przyspieszać akcje To ja hamuje i się oszczędzam :-P
    Dziś pół dnia przekimałam.

A jutro mam umówione.... Długo wyczekiwane... Spotkanie z przyjaciółką ;-)
    Więc dzidzia grzecznie siedz w brzuszku i ani drgnij ;-)

A tak poważnie to mój synek właśnie w dniu takiego umówionego spotkania, właśnie z tą przyjaciółka postanowił że się przyłączy do imprezy :-P

Więc byłoby śmiesznie gdyby historia się powtórzyła :-D

Hej JANE??? Jak tam po USG???
    Czyżby jednak nie było poprawy???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 22:57

Helen, mloda1995 lubią tę wiadomość

• iluzja Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_rka gratulacje ☺ chyba 6 zostanie Wasza szczesliwa liczba, ☺
    Moni15382 nieprawdopodobna historia ☺

iluzja
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana nie mów na razy hehbo może faktycznie siepowtorzyc :)i będziemy czytać kolejną relację :)

mloda1995 lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam z leksza piętra :-/
    Mała szaleje.. Ale to chyba dobry znak???
    Większość dziewczyn pisało o ciszy przed burza :-P

Może w dzień się wyspała to teraz bryka???
    He he... Wolałabym też już zasnąć i obudzić się z rana jak nowonarodzona...
    (ps. Chyba nieodpowiedniego słowa użyłam :-P)

Andzia SM, Olafasola, nesone lubią tę wiadomość

• Olafasola Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana dobrze, że pół dnia przekimałaś, zbieraj siły ;) niech moc będzie z Tobą i maluszkiem. Podobno z drugim to szybciej idzie.
    Ja od wczoraj mierze skurcze: co 26,co 15, co 6 min,pauza i późnej znowu, w nocy co 1,5 h. Narazie dalej nieregularne, niebolesne. Jutro mam wizytę zcrana u lekarza, na szczęście na przeciwko szpitala, to wezmę odrazu torbę :) no chyba, że mały książę mnie w nocy zaskoczy. Żeby tylko nie przegapic, bo na obczyznie to na męża mogę tylko liczyć, a kawałek ma do z pracy do domu:)fajna data dziś ;) u mnie środek dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 00:39

• Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka gratulacje!!

iv096iye6kaq8l5v.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_rka gratuluje :)
    Ja po wczorajszym usg jestem w kropce :/ Z dobrych wieści jest to że mała urosła do ok 2600g - mam nadzieję że lekarz się w tym nie pomylił. Ale przepływ pepowinowy dalej zły. No i lekarze chcą dalej czekać i eobserwować. Ja tego nie rozumiem bo skoro ciąża praktycznie donoszona, dziecko przekroczyło 2500g to po co ryzykować? Czekać aż coś zacznie się dziać? Aż mała będzie niedotleniona? Dzisiaj mam zamiar porozmawiać z lekarzem na ten temat bo naprawdę się boję o dziecko :/
    Sorry dziewczyny że ja ciągle tylko o sobie ale jestem tak zestresowana że nie umiem o niczym innym myśleć.

Dorjana, beatas, Moni15382, mmarzenak lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane wrote:
    Ma_rka gratuluje :)
    Ja po wczorajszym usg jestem w kropce :/ Z dobrych wieści jest to że mała urosła do ok 2600g - mam nadzieję że lekarz się w tym nie pomylił. Ale przepływ pepowinowy dalej zły. No i lekarze chcą dalej czekać i eobserwować. Ja tego nie rozumiem bo skoro ciąża praktycznie donoszona, dziecko przekroczyło 2500g to po co ryzykować? Czekać aż coś zacznie się dziać? Aż mała będzie niedotleniona? Dzisiaj mam zamiar porozmawiać z lekarzem na ten temat bo naprawdę się boję o dziecko :/
    Sorry dziewczyny że ja ciągle tylko o sobie ale jestem tak zestresowana że nie umiem o niczym innym myśleć.

SUPER WIEŚCI JANE !!!! 2500 PRZEKROCZONE !!!
    Właśnie to jest ten największy feler w szpitalu, że tak hodują ... hodują i hodują...
    Kobieta jest można powiedzieć przywiązana do łóżka :/
    Ja sama nie wiem które rozwiązanie jest najlepsze w zaistniałej sytuacji ??
    Choć przede mną te same dylematy stoją.

Idź Jane na konsultację - może coś ci lekarz wyjaśni :))
    Trzymam kciuki !!!

A jeszcze dodam że ja jestem w domku a jednak stres codziennie mnie męczy i obawy bo jednak opieki profesjonalnej pod ręką nie mam :/
    Więc może lepiej że jesteś pod okiem specjalisów a malutka kruszynka może jeszcze troszkę dojrzeć w twoim brzuszku.

Mój synek urodził się z wagą niespełna 2800 i moim zdaniem jego organizm nie był jeszcze gotowy do wyjścia. Dlatego ja osobiście wolałabym dłużej ponosić ale też nie chciałabym kisić się 2 tygodnie w szpitalu (z tęsknoty bym chyba uschneła)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 06:33

• jane Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana gdybym nie te felerne przepływy to też wolałabym jeszcze pochodzić w ciąży a tak się boję że mała urodzi się z powikłaniami bo nie dostaje w brzuchu tego co trzeba. Oni przecież nie wiedzą jak funkcjonują jej organy, sprawdzają tylko przepływ w mózgu dziecka.
    Przypomnij mi kiedy idziesz do lekarza?

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie idę do lekarza :/
    Teraz to już tylko szpital mi pozostaje.... choć wolałabym jeszcze do końca tego tygodnia zostać w domku a do szpitala stawić się w niedzielę wieczorkiem tak aby na poniedziałkowy obchód się załapać.

Choć biorę pod uwagę jeszcze wizytę u gin ale nie swojej tylko takiej ze szpitala aby sprawdzić przynajmniej przepływy.

Jane ale nie musisz się stresować dzidzia już jest rozwinięta teraz jej organy tylko dojrzewają a dzidziusie przybierają na masie.
    Skoro maleńka przybiera i to tak ładnie to tylko się cieszyć :))
    Rusza się czyli też i oddycha :)) jeśli tętno na ktg prawidłowe ??? to też tylko się cieszyć :)) Dobrze że jestes pod okiem profesjonalistów :))

Aż ciekawa jestem czy też te magiczne 2500 już przekroczyliśmy :)))
    Coś czuję że tak :)))
    Może jednak umówię się na jeszcze jedną wizytę ale to już na NFZ (byle gdzie) bo nie stać mnie na prywatne wizyty co tydzień.

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka, gratulacje, same 6 :D

Jane a co jest nie tak z przeplywami? Mój ma jedną tetnice ale mu wystarcza bo rośnie, w sumie to musi mu wystarczyć. U Twojego dzieciątka coś z żyłà jest nie tak skoro myślisz, że może nie dostawać tego czego potrzebuje? Zapytaj o konkrety lekarzy. Ja nie umiałabym się obejść bez wyjaśnień.

Właśnie wróciłam z ostatniego pobrania krwi. Boje się o wynik cytomegalii bo jak się zarazilam to nie wiem czy się zdecyduje na karmienie piersią :(

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olafasola wrote:
    Dorjana dobrze, że pół dnia przekimałaś, zbieraj siły ;) niech moc będzie z Tobą i maluszkiem. Podobno z drugim to szybciej idzie.
    Ja od wczoraj mierze skurcze: co 26,co 15, co 6 min,pauza i późnej znowu, w nocy co 1,5 h. Narazie dalej nieregularne, niebolesne. Jutro mam wizytę zcrana u lekarza, na szczęście na przeciwko szpitala, to wezmę odrazu torbę :) no chyba, że mały książę mnie w nocy zaskoczy. Żeby tylko nie przegapic, bo na obczyznie to na męża mogę tylko liczyć, a kawałek ma do z pracy do domu:)fajna data dziś ;) u mnie środek dnia :)

Ja też kochana miałam tak jak opisujesz z tymi skurczami dzień przed po rodem 30 miałam co 10 min przez 2godz potem cisza a na drugi dzień koło 3 jak się zaczely skurcze to już nie odeszły, bedzie dobrze dasz radę ,wiadomo że boli ale I przestaje to nie jest ciągły ból a co do drugiego porodu to nie ma czy szybciej czy mniej boli I zależy od kobiety,damy radę wszystkie bo jesteśmy silne babki

Olafasola, Andzia SM, mloda1995, Moni15382, beatas lubią tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Anna26 Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamy, trochę mnie nie było ale nadrabiam zaległości na forum:) Moni i ma_rka gratuluję cudownie:) Jane trzymajcie się będzie dobrze :) moja mała po ostatniej wizycie 3 kg:) niestety lekarz zrobił tylko USG nic nie wiem jak tam postępy, mam wrażenie że małej się nie spieszy, nie będę już mieć wizyty a lekarz kazał zgłosić się tydzień po terminie do szpitala jeśli nie urodze...strasznie się tego wywoływania boję... A mam dziwne wrażenie,ze bez tego się nie obejdzie i dostaje jakieś ataki paniki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 08:39

Moni15382 lubi tę wiadomość

w57vs65gx51rsw3w.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria85 wrote:
    Ja też kochana miałam tak jak opisujesz z tymi skurczami dzień przed po rodem 30 miałam co 10 min przez 2godz potem cisza a na drugi dzień koło 3 jak się zaczely skurcze to już nie odeszły, bedzie dobrze dasz radę ,wiadomo że boli ale I przestaje to nie jest ciągły ból a co do drugiego porodu to nie ma czy szybciej czy mniej boli I zależy od kobiety,damy radę wszystkie bo jesteśmy silne babki
    Ja takie skurcze mialam juz dwa dni -_- tylko ze mega bolesne, ktore po prostu sobie odeszly:/ i od tej pory ani jednego bolu brzucha.
    OlaFasola bedzie dobrze ;)

Olafasola lubi tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna26 wrote:
    Witam wszystkie mamy, trochę mnie nie było ale nadrabiam zaległości na forum:) Moni i ma_rka gratuluję cudownie:) Jane trzymajcie się będzie dobrze :) moja mała po ostatniej wizycie 3 kg:) niestety lekarz zrobił tylko USG nic nie wiem jak tam postępy, mam wrażenie że małej się nie spieszy, nie będę już mieć wizyty a lekarz kazał zgłosić się tydzień po terminie do szpitala jeśli nie urodze...strasznie się tego wywoływania boję... A mam dziwne wrażenie,ze bez tego się nie obejdzie i dostaje jakieś ataki paniki...
    Ja dziś mam ostatnią wizytę u lekarza prowadzącego prywatnie, zobaczymy czy coś się będzie działo. W zeszły poniedziałek miałam ktg u niego w szpitalu i mówił, że szyjka długa i zamknięta. Też coś czuję że będę miała wywolywany. Termin na czwartek i cisza.

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Wy juz tak na wylocie bardzo, trzymam kciuki za wizyty i błyskawicznych porodów życzę.
    Jakby co to polecam jutrzejszą datę na urodzenie dzidziusia. Bardzo dobrze mi się z nią żyje już 35 lat :)

munequita lubi tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • nesone Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka gratulacje :)

Jane ale jak dzidzia ma 2600 to chyba dobry wynik. Pogadaj jeszcze z lekarzami zeby sie nie denerwowac bo to jest najgorsze.

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesone, o której masz wizytę?

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello matki !!!

Udanych wizyt !!! Oraz Gratuluję tym co się rozpakowaly i caluja swoje maluchy! !!!!

evus lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nesone Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa2016 wrote:
    Nesone, o której masz wizytę?
    No wlasnie czekam i czekam...zawsze opoznienie. Mialam na 10:30

bl9cuay3h7qefzok.png
‹‹ 1177 1178 1179 1180 1181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ