Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka. My dzis tez po wizycie. Ginka zbadala szyjke- zamknieta ale troche krotsza.
Wypisala mi kiedy jechac do szpitala:
- gdzy zaczna sie skurcze co 10 minut,
- gdy pojawi sie krwawienie,
- poplyna wody plodowe,
- i dzidzia nie bedzie sie ruszac minimum 3-5 razy na godzine. I tego ost nie bardzo kumam. Czyli co- jesli nie bedzie sie ruszalo 2 h bo np bedzie spal to mam jechac na oddzial? Bo tam mam.. Ze po 2,3 a nawet 4 godziny nieraz sie wcale nie rusza...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 18:54
evus, Agabtm lubią tę wiadomość
-
Zimri to ładną wagę twój dzidziuś ma no takie bóle jak na okres to ja już od dawna mam...ostatnio może częściej i dochodzi takie ciągniecie i klucie ale dalej nic z tego:( to musicie sie wziąć z mężem do roboty może coś zadziała akurat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 20:01
-
Ja właśnie wróciłam z wizyty. Nic na poród się nie zapowiada,s kurcze ustały. Doktor zrobiła mi USG, łożysko wydolne, ilość wód w normie, ułożenie prawidłowe. Mówiła że szyjki sprawdzać nie bedzie, bo to normalne że ona będzie się skracać i rozwierac, a macica musi pracowac, mam czekać na wody, bądź krwawienie bądź regularne skurcze. Inne procedury jak w pl, wogole nie miałam tu badania wziernikiem, samo usg i badanie moczu co tydz. Widocznie to wystarcza. A po cichutku liczylam, że to może już. :)a no i ciśnienie mam 160/90 przy pierwszym pomiarze, pewnie dlatego, że z marszu, po odpoczynku juz normalne.
-
Witajcie dziewczyny. Pragne Was poinformoeac ze 6.06. o 10.05 przyszedl na swiat nasz syn Szczepan
Olafasola, Zimri, Anna26, Andzia SM, iluzja, nesone, Iwa2016, mloda1995, munequita, mmarzenak, Hania222, Helen, evus, Pazur_, SShape, gora, beatas, Moni15382 lubią tę wiadomość
-
Kurcze skaskowalo mi wiadomosc 3490, 57 cm. Jest cudowny a porod to hardcore. Opisze go jutro
Paula222, iluzja, Iwa2016, mmarzenak, Karola1988, Hania222 lubią tę wiadomość
-
Szybko napisze,ze skurcze zazely sie kilkadziesiat minut po stosunku wiec dziala
Dorjana, Zimri, Iwa2016, mloda1995, Karola1988, evus lubią tę wiadomość
-
Moli gratuluje czekam na relacje
Ja też mam nadzieję ze tu zostaniemy:) bo fajnie tak poczytać co tamnu dzieci w podobnym wieku. W sensie maluszki:) i można jakieś porady uzyskać czy samemu się pochwalić swoimi.sposobami
My dziś złożyliśmy wózek, zrobiliśmy porządek i Zuzi w pokoiku. Do sypialni przenieśliśmy łóżeczko wiec już jesteśmy gotowiDorjana, Helen, evus lubią tę wiadomość
-
Moli gratulacje Na mnie tez chyba nie dziala.
Dzisiaj bylam u poloznej i glowka w kanale (juz jakis czas tam byla) ale pozycja juz ustalona do porodu. To o niczym nie swiadczy, ale przynajmniej jakis maly postep. Odrzucila obawe o zatrucie ciazowe bo dzisiaj cisnienie bylo idealne a bialka w moczu tez nie bylo. Jak nie urodze do 15 czerwca to zbada mi szyjke i zrobi masaz jesli bede chciala. Licze, ze urodze wczesniej -
Kasssia, byłam w 10tc jak córka wylądowała na zakaznym z cytomegalia a ja wiedziałam, że nie chorowałam na to w ogóle. Na początku ciąży robiłam badanie co 3 tygodnie. Potem już rzadziej i teraz ostatni raz. Udało się nie zarazić ale było bardzo ciężko, higienicznie nigdy jeszcze tak nie było. Synka nie zarazilam i mogę karmić piersią jak się urodzi
Moli, gratulacje!
Urodziny dziś mam, piękny zegarek dostałam od mojej rodzinki a na sobotę tort będzie
Która dziś się rozpakuje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 07:56
evus lubi tę wiadomość
-
Moli gratulacje!!!
No ja juz 3 dzien meza probuje zbalamucic, ale uparta sztuka mnie sie trafila i nici zprzyjemnosci:/
Jutro wizytujemy i licze na to, ze jak zrobie mine zdechlego psa to mi lekarz pomoze;) ale zobaczymy.
W nocy dostalam skurczy tak mocnych, ze myslalam, ze sciany pogryze. Ale jak przyszly tak poszly po 3 godzinkach:( chce urodzic jak najszybciej bo te treningi macicy mnie wykoncza chyba bardziej niz porod.
-
Moli gratuluję duży, silny chłopiec.
Iwa wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Ja wczoraj byłam na badaniach,:lekkie rozwarcie, ale nic konkretnego. Ktg książkowe także na razie dalej czekam. W piątek kolejna wizyta rano . W czwartek chyba zastosujemy z mężem metodę polecane przez moli dzisiaj w planach sprzątanie i może też coś pomoże. Życzę miłego dnia wszystkim.Helen, Iwa2016, evus lubią tę wiadomość