X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SShape Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej. Byłyśmy na pierwszej wizycie u lekarza. Ciągle jestem w szoku;) Moja mała ze swojej najniższej wagi 2700 skoczyła w 2,5 tygodnia na 3420!!!
    Idzie w ślady brata, ale i tak nieźle nas zaskoczyła tą wagą. Jest tylko na piersi, je średnio co 3 h, ja mam bardzo ograniczona dietę a i tak rośnie jak na drożdżach:O Na bóle brzuszka dostałyśmy Delicol. Ciekawe czy pomoże.

dais, Andzia SM, Dorjana, Zimri, mmarzenak, Iwa2016, nesone, mloda1995, Kaja, evus, jane, Hania222 lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Anna26 Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri wrote:
    Ja dziś mam ostatnią wizytę u lekarza prowadzącego prywatnie, zobaczymy czy coś się będzie działo. W zeszły poniedziałek miałam ktg u niego w szpitalu i mówił, że szyjka długa i zamknięta. Też coś czuję że będę miała wywolywany. Termin na czwartek i cisza.

Ja mam jeszcze tydzień do terminu jak nic nie ruszy to 20/21 mam się zgłosić do szpitala boję się wywoływania... w sumie to dwa tygodnie może coś ruszy chociaż zaczynam wątpić... Zimri a masz jakieś bóle brzucha albo coś ?mnie ostatnio brzuch pobolewa częściej głównie w nocy ale narazie nic z tego. Daj znać po wizycie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 13:40

w57vs65gx51rsw3w.png
  • Olafasola Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudził nie ból podbrzusza jak na okres i klócie w pochwie jakby szpilki mi ktoś wbijał. Skurczy brak, jak siedzę to nic nie czuję. Nie wiem czy jechac do szpitala, bo za 6 h mam wizytę.

Dorjana lubi tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez po pierwszej wizycie u lekarza, mala wazy 2750g.

SShape, evus, jane lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olafasola :))) ja takie kłucie mam od tygodnia :P
    U mnie póki co przy takich odczuciach pojawia się jeszcze wydzielina więc wnioskuję że to tylko szyjka się przygotowuje :))

Ciekawe czy u ciebie to coś więcej oznacz ???
    Daj znać jak już będziesz po konsultacji obojętnie u kogo czy w szpitalu czy u swojego gina :)))

Olafasola, mloda1995 lubią tę wiadomość

• Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ze szpitala :(. Wczoraj trafiłam z podejrzeniem saczenia się wód, na całe szczęście wszystko ok. Przynajmniej narazie. Do jutro zostaje na obserwacji. Ale zszokowalo mnie coś innego. Wczoraj lekarz robił mi usg i powiedział ze mała waży 3400. I zaczęłam się mocno stresowac bo boje się ile będzie ważyła za te 3-4 tygodnie. Kurde czy to nie za dużo jak na 36 tydzień i dwa dni? Ale powiedział też ze szyjka ma 1,5 cm wiec jest skrócona i jest szansa może ze urodze wcześniej. Przynajmniej tak mi się wydaje :D. Bo lekarz do rozmownych nie należał. Dziś tez cały dzień boli mnie dół brzucha i pachwiny...

hchygox1kst10j9v.png
  • Olafasola Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff Dorjana, wszystko znaczy się "pracuje", dam znać na pewno. Kurcze jak się cieszę z tego forum, że człowieczek nie jest sam, jakoś tak to buduje wewnętrznie.
    Karolina_karolina nie martw się, zawsze jest granica blecu, mój maluszek w ciągu 2 tyg przybral ok 500 g, (waży 3300 w 37 tyg) mimo że moja waga stoi w miejscu. to jeszcze nie jest tak dużo, a czy do samego porodu będzie przybierać tego nie wiemy. Damy rade ;)

• nesone Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po mojej ostatniej wizycie u lekarza.

Mała na dzień dzisiejszy waży około 2900, czyli do porodu gdzieś do 3-3,1 kg dobijemy wg pani doktor, oczywiście zawsze jest ta granica błędu.

Termin na CC mam na 16.06 więc teraz nic tylko czekać, nie stresować się i zgłosić się w przyszłym tyg w terminie do szpitala :) mam nadzieje, że wszystko pójdzie zgodnie z planem

Iwa2016, mmarzenak, evus, mloda1995, Hania222 lubią tę wiadomość

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dogadzania sobie ciąg dalszy - dziś fasolka szparagowa z maselkiem i bułka tarta :D

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesone, dzień po mnie masz cięcie :D

Ja idę w czwartek na wizytę i mi powie ile mniej więcej bedzieci ważyl mój synek ;)

nesone lubi tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na pierwszą wizytę do dr czekamy ,ale jutro mamy patronarz więc dowiem ile mały Kajetan waży bo sama ciekawa jestem !!!!

Dorjana, Iwa2016, Paula222, evus lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja ..... wymiękam <3 <3 <3 <3
    Marcelek jest BOSKI !!!! Cudowny STARSZY BRAT !!!!

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) mnie dziś boli podbrzusze tak dość nawet chyba miałam jeden skurczyk także może juz niedługo zobaczę swoje maleństwo ;);) jutro mam ktg.

Iwa2016 lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm, powodzenia :)

Cytomegalia ujemna czyli jest pięknie :)

Agabtm, nesone, mmarzenak lubią tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • evus Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja zglaszam sie po wizycie :) niby do terminu jeszcze 3 tygodnie, a tu szyjka ladnie skrocona i rozwarcie na palec :) prawdopodobnie urodze w ciagu tygodnia-dwoch :)

gratuluje udanych wizyt i cudnych Maluszkow :)

mam nadzieje, ze nadal bedziemy sie pojawiac na forum i dzielic radosciami i troskami macierzynstwa :) ja sie malo odzywam, ale caly czas czttam

buziaki <3

munequita, jane, Andzia SM, nesone, Hania222, mmarzenak lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam wrażenie że nigdy nie urodzę :( dopadła mnie jakaś depresja w tym szpitalu, cała radość z oczekiwania na dziecko się gdzieś ulotnila :(

mloda1995 lubi tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • evus Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane, Kochana- nie smuc sie <3 juz niedlugo. to szpital tak dziala, to juz koncowka :) pomysl ile juz za nami. ja ciagle rozmawiam z Synkiem, mowie mu co robie jak bedzie juz z nami, ze czekamy i kochamy najbardziej na swiecie. pomaga przetrwac-przynajmniej mnie

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • iluzja Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam caly dzien napinanie i twardnienie brzucha od samego rana, co chwile dziewczyny doswiadczone czy to tylko skurcze przepowiadajace? Nic poza tym mi nie dolega te skurcze sa bezbolesne.

iluzja
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane - nie zalamuj sie ;) to juz koncowka, wiem komus sie to lepiej mowi bo do mnie to nie dociwra jak sama sobie to powtarzam :D
    Iluzja - na pewno przepowiadajace, chociaz u mnie potrafia niezle bolec:/

iluzja lubi tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna26 wrote:
    Ja mam jeszcze tydzień do terminu jak nic nie ruszy to 20/21 mam się zgłosić do szpitala boję się wywoływania... w sumie to dwa tygodnie może coś ruszy chociaż zaczynam wątpić... Zimri a masz jakieś bóle brzucha albo coś ?mnie ostatnio brzuch pobolewa częściej głównie w nocy ale narazie nic z tego. Daj znać po wizycie:)
    Po wizycie, mała waży ok 3600, szyjka nadal długa jak to lekarz określił,, trochę zmiekla i może opuszek palca przepuszcza,,. Zalecenia dla męża od lekarza,, zawinąć rękawy, spodnie w dół i do roboty,,. Dziś do niego jeszcze na ktg jedziemy do szpitala bo ma dyżur. W czwartek w dniu terminu do przychodni przyszpitalnej na kontrolny zapis ktg i tak co dwa dni, a 7 dnia po terminie na wywołanie :( mam co jakiś czas bóle jak na okres, czasami wydaje mi siesię, że regularne, ale jak widać cisza. Zaczynają być widoczne zmiany w łożysku, bardzo małe ale już są.

mmarzenak lubi tę wiadomość

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
‹‹ 1178 1179 1180 1181 1182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ