Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Byłyśmy na pierwszej wizycie u lekarza. Ciągle jestem w szoku;) Moja mała ze swojej najniższej wagi 2700 skoczyła w 2,5 tygodnia na 3420!!!
Idzie w ślady brata, ale i tak nieźle nas zaskoczyła tą wagą. Jest tylko na piersi, je średnio co 3 h, ja mam bardzo ograniczona dietę a i tak rośnie jak na drożdżach:O Na bóle brzuszka dostałyśmy Delicol. Ciekawe czy pomoże.
dais, Andzia SM, Dorjana, Zimri, mmarzenak, Iwa2016, nesone, mloda1995, Kaja, evus, jane, Hania222 lubią tę wiadomość
-
Zimri wrote:Ja dziś mam ostatnią wizytę u lekarza prowadzącego prywatnie, zobaczymy czy coś się będzie działo. W zeszły poniedziałek miałam ktg u niego w szpitalu i mówił, że szyjka długa i zamknięta. Też coś czuję że będę miała wywolywany. Termin na czwartek i cisza.
Ja mam jeszcze tydzień do terminu jak nic nie ruszy to 20/21 mam się zgłosić do szpitala boję się wywoływania... w sumie to dwa tygodnie może coś ruszy chociaż zaczynam wątpić... Zimri a masz jakieś bóle brzucha albo coś ?mnie ostatnio brzuch pobolewa częściej głównie w nocy ale narazie nic z tego. Daj znać po wizycie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 13:40
-
olafasola )) ja takie kłucie mam od tygodnia
U mnie póki co przy takich odczuciach pojawia się jeszcze wydzielina więc wnioskuję że to tylko szyjka się przygotowuje )
Ciekawe czy u ciebie to coś więcej oznacz ???
Daj znać jak już będziesz po konsultacji obojętnie u kogo czy w szpitalu czy u swojego gina ))Olafasola, mloda1995 lubią tę wiadomość
-
Witam się ze szpitala . Wczoraj trafiłam z podejrzeniem saczenia się wód, na całe szczęście wszystko ok. Przynajmniej narazie. Do jutro zostaje na obserwacji. Ale zszokowalo mnie coś innego. Wczoraj lekarz robił mi usg i powiedział ze mała waży 3400. I zaczęłam się mocno stresowac bo boje się ile będzie ważyła za te 3-4 tygodnie. Kurde czy to nie za dużo jak na 36 tydzień i dwa dni? Ale powiedział też ze szyjka ma 1,5 cm wiec jest skrócona i jest szansa może ze urodze wcześniej. Przynajmniej tak mi się wydaje . Bo lekarz do rozmownych nie należał. Dziś tez cały dzień boli mnie dół brzucha i pachwiny...
-
Ufff Dorjana, wszystko znaczy się "pracuje", dam znać na pewno. Kurcze jak się cieszę z tego forum, że człowieczek nie jest sam, jakoś tak to buduje wewnętrznie.
Karolina_karolina nie martw się, zawsze jest granica blecu, mój maluszek w ciągu 2 tyg przybral ok 500 g, (waży 3300 w 37 tyg) mimo że moja waga stoi w miejscu. to jeszcze nie jest tak dużo, a czy do samego porodu będzie przybierać tego nie wiemy. Damy rade -
No i po mojej ostatniej wizycie u lekarza.
Mała na dzień dzisiejszy waży około 2900, czyli do porodu gdzieś do 3-3,1 kg dobijemy wg pani doktor, oczywiście zawsze jest ta granica błędu.
Termin na CC mam na 16.06 więc teraz nic tylko czekać, nie stresować się i zgłosić się w przyszłym tyg w terminie do szpitala mam nadzieje, że wszystko pójdzie zgodnie z planemIwa2016, mmarzenak, evus, mloda1995, Hania222 lubią tę wiadomość
-
i ja zglaszam sie po wizycie niby do terminu jeszcze 3 tygodnie, a tu szyjka ladnie skrocona i rozwarcie na palec prawdopodobnie urodze w ciagu tygodnia-dwoch
gratuluje udanych wizyt i cudnych Maluszkow
mam nadzieje, ze nadal bedziemy sie pojawiac na forum i dzielic radosciami i troskami macierzynstwa ja sie malo odzywam, ale caly czas czttam
buziakimunequita, jane, Andzia SM, nesone, Hania222, mmarzenak lubią tę wiadomość
-
jane, Kochana- nie smuc sie juz niedlugo. to szpital tak dziala, to juz koncowka pomysl ile juz za nami. ja ciagle rozmawiam z Synkiem, mowie mu co robie jak bedzie juz z nami, ze czekamy i kochamy najbardziej na swiecie. pomaga przetrwac-przynajmniej mnie
-
Anna26 wrote:Ja mam jeszcze tydzień do terminu jak nic nie ruszy to 20/21 mam się zgłosić do szpitala boję się wywoływania... w sumie to dwa tygodnie może coś ruszy chociaż zaczynam wątpić... Zimri a masz jakieś bóle brzucha albo coś ?mnie ostatnio brzuch pobolewa częściej głównie w nocy ale narazie nic z tego. Daj znać po wizycie:)
mmarzenak lubi tę wiadomość