Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwa2016 wrote:Nesone, w jakie dni masz możliwość cięcia? Mój gin w środy i w piątki ma dyżur w szpitalu i wybrałam środę bo może na weekend juz wyjdę
Bierz 15 czerwiec
Wlasnie nie wiem jeszcze jak ma, wszystko sie okaze we we wtorek ale na ostatniej wizycie powiedziala ze miedzy 15-17.06 wiec pewnie wlasnie zalezy jak dyzur wypadnie.
Wisnia z tego co wiem i z tego co wszedzie podaja to skonczony 37tydz uwaza sie za donoszona ciaze -
Dziewczyny jak WASZE nogi i ręce spuchniete? Czy już spokój moje dzisiaj mega opuchnięte pierwszy raz nie miałam kostek dziwne uczucie mieć aż tak spuchniete nogi. Ręce to mi puchly od dawna bo biżuterii juz nie noszę wogole ale te nogi dziś mnie zaskoczyły.Syn Filip 28 czerwiec
-
Moje nogi puchna, ale tylko podeszwy stop. Kostki nienaruszone. Za to od wczoraj wieczorem swedza mnie stopy i dlonie. Wieczorem bylo okropnie, teraz delikatnie. I zaczynam schizowac, ze to choleostaza. Ale z kolei az tak pozno by wyszla? Sama nie wiem co myslec i co robic.
-
ma_rka ja właśnie też mam takie swędzenie dłoni i stóp szczególnie dokuczliwe rano po przebudzeniu, mam tak od około 2 tygodni nawet zrobiłam sobie próby wątrobowe ale wszystko wyszlo w porządku, więc też się zastanawiam co to może być i też się stresuję, że to może ta cholestaza ale skoro wyniki ok ... sama nie wiem ..iluzja
-
Iluzja a te badanie to nazywa sie "proby watrobowe"? Trzeba byc na czczo? Dlugo na wynik czekalas? Zastanawiam sie czy nie wykonac ich, bo o ile sam fakt zadrapania sie na smierc mnie nie przeraza to wlasnie zagrozenie dla Malucha niby do porodu niewiele dni zostalo, ale...
-
ma_rka można zrobic osobno ALT, AST ale pani w laboratorium mi podpowiedziała, że lepiej i taniej jest zrobić próby wątrobowe bo w tym badaniu zawiera się właśnie ALT, AST, fosfataza zasadowa i bilirubina całkowita, tak trzeba być na czczo a na wynik czekalam kilka godzin tzn. jak poszłam rano na pobranie to około 9 rano to wynik w internecie miałam już o 13:00 a badanie kosztowalo 22 złiluzja
-
U mnie to samo- ciąża już jest uznana za donoszona.... Już do porodu mnie gonią że to najlepszy moment ( oczywiście biorąc pod uwagę okoliczności)
A ja się cieszę że jeszcze nic się nie rozkręcilo
Kolejny 4-godzinny maraton po sklepach zaliczony.
Jak ja nie lubię takiego latania.... I to na darmo
Bo niestety za wiele nie znalazłam
Ale przynajmniej synka na lato ubrałam
He he.... Kolejny punkt z listy zaliczony.
Dziękujemy za miłe słowa
Tatuś Wymiata ale może lepiej tego mu nie będę powtarzać
No i jeszcze dodam że Cycuszki mnie kuja, czyli mechanizm działa
Kaja trzymam kciuki za twoją laktacje!!!
Walcz mamuśka!!! Walcz!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 13:26
-
My już dziś.mamy spacerek zaliczony
Obrączki i pierścionka zareczynowego też nie nosze:) odradzamy w razie puchniecia palców. Szkoda jakby trzeba było je niszczyć jakby trzeba było.przecinac.
A stopy od tygodnia tez mi puchna:/ ale tak to jest jak to jest gorąco i wysiłek do tego dojdzie -
Maria, gratulacje! Zazdroszczę szybkiego porodu Ciekawe imię wybrałaś dla swojej córeczki.
Dorjana , zgrabniutki brzuszek, nie wiem czy Twoje dzieciątko będzie chciało szybko opuścić tak ładny domek
Iwa, ja mam w domu tylko miarkę o długości 100 cm, więc nie uda mi się zmierzyć ile mam w obwodzie. Ale czuję się jak balon, który ma niebawem eksplodować.
Wiśnia, ja mam takie bóle od koło 2 tygodni. Mój doktor mówi, że to objaw skracajacej się szyjki. A co do donoszenia to mój doktor już na ostatniej wizycie (nie skończony 37 tydzień) stwierdził, że dziecko jest w pełni przygotowane do wyjścia i jest donoszone.
Agabtm, mi nogi ani ręce nie puchną, ale na wszelki wypadek pościagałam pierścionki. Obrączkę noszę, bo od początku mam za dużą, więc teraz mi nie przeszkadza. A co do swędzenia, to tylko swędzi mnie brzuch
Od wczoraj stosujemy z mężem zasadę 3xs ale póki co żadnych skurczy, tylko te moje bóle brzucha się zwiększyły i czuję mocne parcie na pęcherz i ogólnie takie ciągnięcie w dół.Dorjana lubi tę wiadomość
-
Olafasola wrote:Dojana piękny brzusio, bardzo zgrabniutki
Dziewczyny mamuśki rozpakowane mam ogromną prośbe jak znajdziecie chwilkę napiszę proszę jak czulyscie się w dniu porodu czy w dobę przed. Dużo ogólnie można wyczytać, czy faktycznie inne jest samopoczucie, czy maluszki za bardziej czy mniej ruchliwe,czy faktycznie jest biebgunka?
Ja obudziłam się rano i maluszek ani drgnął przez 3h, poszłam na szybki spacer, oddychanie przeponą ( bo po tym to dotleniony skakal zawsze) zjadlam śniadanie, późnej coś słodkiego i nic. Dopiero kąpiel go obudziła. Ja sama dziwnie się czuje, przy śniadaniu dostałam jakiegoś delrium, oblalam się potem, a teraz czuję się jakbym miała ducha wyzionac, 2 razy mnie pogoniło. Niczym się nie strułam raczej, może to już za chwilę ....
Kochana ja przestałam czuć ruchy małej jeździłam na ktg przez 4dni a potem czułam tylko jak ciągnięcia do dołu Ale biegunki brakOlafasola lubi tę wiadomość
-
Mnie przeczyscilo jak sie rozkręcały skurcze, samopoczucie Ok- postępującej zmęczenie. dzialo sie juz coś noc Wczesniej. Wiecie co z jednej strony mam malutka juz przy sobie i nie ma nic piękniejszego jak patrzę na jej słodkie uśmieszki jak śpi...ale okres ciąży tez był fajny , w brzuszku coś pukało ... ciekawe kiedy zdecydujemy sie na drugie.
Słuchajcie tu kontynujemy rozmowy o dzieciaczkach ?Olafasola lubi tę wiadomość
-
Karola1988 wrote:Andzia, ściągnęłam sobie tą aplikację. Zobaczymy kiedy (i czy) mi się przyda
Mamuśki mam do Was pytanie- jaki termometr polecacie dla niemowlaka?
-
Witajcie dziewczyny!
Gratuluję nowym mamusiom i trzymam kciuki za Was wszystkie.
U nas nadal cisza, chociaż zaczęło mnie boleć podbrzusze.
Maluch ma jeszcze 5 dni do terminu.
Strasznie w nocy rwały mnie nogi i bolał krzyż.
Już tak bym chciała urodzić.
Ja się budzę z delikatnie opuchniętymi palcami- mam problem aby zdjąć obrączkę. Ale jak zaczynam coś robić, zmywać, ruszac się itd, to wszystko wraca do normy.
mloda1995 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Ja mysle zeby tu zostac po porodzie. Bo nasze dzieciaczki beda w mniej wiecej tym samym wieku i tu bedziemy mogly sie nawzajem wspierac:)
A powiedzcie mi- macie hemoroidy? Kurcze, mi wyskoczyly juz od paru mcy. Ale teraz to juz bola coraz bardziej. Czy one nie przeszkadzaja przy porodach naturalnych?Helen lubi tę wiadomość