X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zszokowana Moni! Gratuluję i jestem pod wielkim wrażeniem, że stało się to w domu i mąż temu sprostał!
    Odpoczywajcie i opisz w wolnej chwili swoją historię ze szczegółami :D

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wam też tak bardzo chce się spać?
    W dzień spałam ponad 3 godziny i teraz tez oczy mi się kleja okropnie.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni15382 wrote:
    Kochane moje, moja niunia jest juz na swiecie. Urodzilam 1.06.2016. Porod w domu odebral moj mąż, do teraz czuje sie jakbym brala udzial w filmie, wszystko potoczylo sie tak szybko.

Najwazniejsze ze Natalka jest zdrowa, po przewiezieniu do szpitala 10 punktow. Wazy 3530, 57cm <3 <3 u
    Jestesmy wszyscy w niej zakochani:-)
    Boże ale historia napisz nam potem jak to się stało, że urodziłas w domu koniecznie!!!
    Gratulacje dla Ciebie i dla męża, który musiał zachować zimną krew. Akcja rzeczywiście jak w filmie.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Olafasola Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni15382 niesamowite :) jesteś strasznie dzielna i mąż również !!!!! Dużo zdrówka dla Was

• beatas Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, Moni, Ansad - gratuluję! Super, że macie już maluszki przy sobie;)

Ansad, gdzie w końcu rodzilas?:)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni szok!

Gratuluje!

lprkuay3dehqwb0g.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni gratuluję :) czekamy na sprawozdanie z akcji.
    Dorjana nie wiem jakie są tu procedury ale z tego co mówił dziś zastępca ordynatora to będą wywoływać poród naturalny. Niepokoi mnie to ze względu na stan dziecka i dlatego jak już będzie decyzja o porodzie to mam zamiar porozmawiać na ten temat. Zostanę w szpitalu bo raczej nie będą czekać z rozwiązaniem ciąży.

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo gratuluje:)
    Też czekam na relacje. Jesteście niesamowici :-)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, co za historia! Gratulacje! :)

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • iluzja Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni 15382 jestem w szoku totalnym, Twoj mąż zasługuje na złoty medal Ty oczywiście również, coś niesamowitego!☺gratulacje i serdeczności dla całej Waszej rodzinki☺

iluzja
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane wrote:
    Dorjana nie wiem jakie są tu procedury ale z tego co mówił dziś zastępca ordynatora to będą wywoływać poród naturalny. Niepokoi mnie to ze względu na stan dziecka i dlatego jak już będzie decyzja o porodzie to mam zamiar porozmawiać na ten temat. Zostanę w szpitalu bo raczej nie będą czekać z rozwiązaniem ciąży.

A ile dzidziuś waży??, miałaś już usg w szpitalu??? Bo pamiętam że ostatnio na wizycie wyszło u was 2300??
    (tyle co i u nas)
    Przybrala coś?? Jak przepływy???
    U nas póki co wszystko idealnie. No chyba że lekarze cos przeoczyli ??
    Sama nie rozumiem dlaczego dzidzia taka mała.:-/
    Więc jeszcze kilka dni spokoju mam ale jak będzie za tydzień???
    To już mnie troszkę niepokoi :-/

Ciekawe co nam w szpitalu zaproponują??
    Czy będą chcieli indukowac poród ??
    Czy tylko CC wchodzi w grę??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 01:07

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie pochwale bo jestem juz na -0,5 kg swojej wagi przed ciazy,a brzuszek sie ladnie obkurczyl:) zostala tylko brazowa linia,a nie wiecie kiedy ona zniknie?

wlasnie usypiam corcie po karmieniu:)

Pazur_, moli5, Andzia SM, Helen lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    A ile dzidziuś waży??, miałaś już usg w szpitalu??? Bo pamiętam że ostatnio na wizycie wyszło u was 2300??
    (tyle co i u nas)
    Przybrala coś?? Jak przepływy???
    U nas póki co wszystko idealnie. No chyba że lekarze cos przeoczyli ??
    Sama nie rozumiem dlaczego dzidzia taka mała.:-/
    Więc jeszcze kilka dni spokoju mam ale jak będzie za tydzień???
    To już mnie troszkę niepokoi :-/

Dorjana co do przepływów to miałam badane w środę i lekarz powiedział że mogłyby być lepsze ale nie są złe. A gdy spytałam o przyczynę niskiej wagi to stwierdził, że w wielu przypadkach po prostu nie wiedzą. W poniedzialek mała ważyła 2330g, następna kontrola wagi po weekendzie.

• Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nie dam rady Was nadrobić ,ale chcialam sie Wam pocnwalic ze 30.05.2016 o 11.48 silami natury przyszedl na swiat moj Kubus wazy 3340 i mierzy 53 cm.od czwartku jestesmy w domu,ale nie ma kiedy napisac bo maky chce non stop cyca i nie chce spac w lozeczku tylko chce czuc ma bliskosc. Gratulacje dla wszystkich mamusiek ktore urodzily podczas mojej nieobecnosci.

Stalo sie to tak z niedzieli na pn po polnocy odeszly mi wody maz w pracy wiec zawiozla mnie mama bo do terminu jeszcze ponad 10 dni bylo. Po przebadaniu okazalo sie ze wod jeszcze jest duzo i polozyli mnie na oddzial, na ktg skurczy brak ale szyjka skrocona bardzo. Odkad trafilam do pokoju zaczely sie skurcze noc nieprzespana. Rano przed obchodem na ktg skurcze nagle sie stracily byly tam ale jakies niereguralne i zbyt krotkie. Po obchodzie badanie rozwarcie na 2cm lekkie sniadanie i po 9 na porodowke przyszedl moj lekarz prowadzacy i zdecydowalismy ze zgadzam sie na kroplowke bo bez niej nie wiadomo kiedy moglabym urodzic. Maz byl przy porodzie i bardzo mi pomogl bo po zupie kukurydzianej i nieprzespanej nocy nie mialam sil.

jane, Dorjana, Olafasola, mmarzenak, Iwa2016, munequita, moli5, Karola1988, Andzia SM, evus, Helen, SShape lubią tę wiadomość

iv096iye6kaq8l5v.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazur gratulacje :)

Moni gratuluje, az nie wierze w to co czytam ze maz odebral porod :) czekamy na szczegoly.

bl9cuay3h7qefzok.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana no to w takim wypadku lekarze wiedza najlepiej co robic. A ile Twoje malenstwo teraz wazy?

bl9cuay3h7qefzok.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazur gratuluję! Czyli jednak przed porodem dobrze zjeść żeby mieć siły. Fajnie że Twoj mąż stanął na wysokości zadania :)

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane wrote:
    Dorjana co do przepływów to miałam badane w środę i lekarz powiedział że mogłyby być lepsze ale nie są złe. A gdy spytałam o przyczynę niskiej wagi to stwierdził, że w wielu przypadkach po prostu nie wiedzą. W poniedzialek mała ważyła 2330g, następna kontrola wagi po weekendzie.

Dzięki Jane za odpowiedź.
    Tak więc czekamy do kolejnego USG. JA chyba dopiero w szpitalu bede miała ale sama nie wiem kiedy się tam stawię - raczej dopiero za tydzień.
    Ciekawa jestem jak to u was przebiegać będzie, czy pozwolą ci samej rodzić.
    Ja bardzo bym chciała poród SN ale nastraszyli mnie tą cesarką :/

Prawdę mówiąc to myślałam że to wszystko jest powiązane genetycznie. Mój mąż urodził się z wagą 2500. Córka jego brata też z tą wagą, a nasz synek miał po porodzie niespełna 2800. Jakos nie stresowała mnie ta niska waga...
    Znam bardzo dużo dzieci które urodziły się około 2500 (nawet więcej niż tych z wagę średnią :P ) i są w pełni zdrowe... byłam spokojna .... a jednak ci lekarze mnie zaczęli stresować :/

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni15382 wrote:
    Kochane moje, moja niunia jest juz na swiecie. Urodzilam 1.06.2016. Porod w domu odebral moj mąż, do teraz czuje sie jakbym brala udzial w filmie, wszystko potoczylo sie tak szybko.

Najwazniejsze ze Natalka jest zdrowa, po przewiezieniu do szpitala 10 punktow. Wazy 3530, 57cm <3 <3 u
    Jestesmy wszyscy w niej zakochani:-)

Ooooooooooo Matko ,ale z was dzielni ludzie Gratulujemy serdecznie Tatuś na medal !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazur moje gratulacje!

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 1170 1171 1172 1173 1174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ