X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    No właśnie to póki co przedstawiam mojego PIERWORODNEGO - to właśnie ten przystojniaczek w avatarku - w rękach ma tulipanka dla wszystkich cudownych mamusiek
    - jednego do podziału :P

Cudowny :)

6 testow :-)? niezly wynik :-)

Dorjana lubi tę wiadomość

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    A dziękuję:)

Chciałam się w końcu przywitać...
    Na 6 testach wyszedł wynik pozytywny więc jest szansa że mamy drugiego kropka :P
    Którego TP wypada na 23.06.2016 czyli TATUSIOWE Święto
    (choć mój pierwszy kropek to nie tak cierpliwy i wyskoczył 2 tygodnie przed terminem)

No właśnie to póki co przedstawiam mojego PIERWORODNEGO - to właśnie ten przystojniaczek w avatarku - w rękach ma tulipanka dla wszystkich cudownych mamusiek
    - jednego do podziału :P

Wynik z kalulatora mnie troszku zadziwia
    Najprawdopodobniej zaszłaś w ciążę w 17 września 2015.- nie rozumiem tej daty :P
    Jesteś teraz w 5 tygodniu ciąży.
    Minęło już 4 pełnych tygodni i 2 pełnych dni (4 + 2 t.c.).
    Minęło: 30 dni z 280 dni Twojej ciąży.
    Przewidywana data porodu to 23 czerwca 2016.

Wowo to już niby 2 miesiąc ciąży :P
    (...mam nadzieję że zostanę z Wami na dłużej)

wow to niezle. 6 testow :) super. Mam nadzieje ze zobaczysz wkrotce serduszko :)

• Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    No wlasnie jakie bierzecie witaminy? Bo widze ze niektorym z was lekare nie zalecili zadnych a niektorym tak. Mi zalecil jednak zeby brac i witaminy i dodatkowo dha bo jest bardzo wazny.

Mi ginekolog zalecił omegamed optima i na recepcie wbił pieczątke "nie zamieniac". w aptece opakowanie na 30 dni kosztuje prawie 60 zł :-O. Na allegro w aptece internetowej coś około 30. Powiedział że to bardzo ważne, a ja mu ufam bo ogromne doswiadczenie w trudnych przypadkach i jest ordynatorem ginekologii u nas na oddziale od wielu lat.

poza tym kazał unikać infekcji, nie biegać nie skakać, nie jeździć na rowerze (chyba że stacjonarmym). Zalecił pływac i dał mi jakies tampony probiotyczne zeby nie zarazic sie niczym na basenie.

sedinum82 lubi tę wiadomość

201606207452.png
  • sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi wrote:
    Zalecił pływac i dał mi jakies tampony probiotyczne zeby nie zarazic sie niczym na basenie.

Ooooo... nawet nie wiedzialam, ze jest cos takiego. Jak sie nazywaja? Kupilas juz?

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Dzisiaj na usg widziałam przepiękny pęcherzyk ciążowy :) Teraz czekamy na serduszko. Według OM data produ to 14.06.

sedinum82, eidth, mmarzenak, Helenucha Klucha, Zołzi, Kourtney, Redhotka, MerlinMo, Pati_89, krysiak lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• eidth Ekspertka

Wysłany: 16 października 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam serniczek już pachnie w piekarniku, powieszę pranie i odpoczywam przed TV :-)

sedinum82 lubi tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 16 października 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do leków jakie mam teraz to luteina 3x1 dopochwowo, kwas foliowy 500, jodid i euthyrox na tarczyce

f2w343r8930pqaay.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam brac tylko kwas foliowy a od 12 tygodnia dopiero witaminy

lprkuay3dehqwb0g.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Jaki miałaś dokładnie tydzień i dzień ciąży? :)
    Tak jak na suwaczku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 18:40

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sedinum82 wrote:
    Ooooo... nawet nie wiedzialam, ze jest cos takiego. Jak sie nazywaja? Kupilas juz?
    Dał mi jednego :-) Nazywaja sie ellen i z tego co czytam na opakowaniu to tak jak zwykle tampony sa w 3 rozmiarach. Wyglada jak zwykly tampon

201606207452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Dzisiaj na usg widziałam przepiękny pęcherzyk ciążowy :) Teraz czekamy na serduszko. Według OM data produ to 14.06.
    Hej. :) Gratulacje :* Napiszesz nam cos wiecej o sobie? :) Twoja pierwsza ciaza?

• sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie poczytałam w sieci o nich. Kupie sobie na basen :) fajnie :)

Zołzi lubi tę wiadomość

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Tak jak na suwaczku :)

Ja mam wizytę za tydzień i będę w 6t3d i też bym chciała zobaczyć serduszko :)

A wiek ciąży masz ustalony przez belly czy giną?

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg bellly, dzis lekarz potwierdzil ze to 7 tydzien ale jeszcze jak pojde 3.11 to moze skoryguje badz nie. Serduszko jest jeszcze bardzo malutkie, nastepna wizyta juz wszystko potwierdzi ostatecznie.

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dodałaś mi trochę nadziei, że też zobaczę :)

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Mam nadzieję, że pomożecie...
    Mam za sobą dwie ciąże biochemiczne (w kwietniu i czerwcu), a staramy się od września 2014. W tym miesiącu miałam cykl stymulowany: clo+ovitrelle+luteina 100mg.
    Dziś jest 13 dzień po zastrzyku, wczoraj na teście z facelle wyszedł cień, poszłam na betę i wynik to 6,58 a progesteron niecałe 12. Zrobiłam test po becie i wyszła kreska mocniejsza niż wczoraj, dobrze widoczna. Czy jest jakakolwiek szansa, że coś się rozwinie?... Biorę luteinę 100mg jeden raz dzienne, ale wydaje mi się, że progesteron mam niski-dołozyć? Macie jakieś doświadczenie w tym zakresie?
    Z góry dzięki za pomoc!

• eidth Ekspertka

Wysłany: 16 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda oczywiście, że jest szansa ! Zrób sobie bete jeszcze raz żeby zobaczyć jaki jest przyrost a co do luteiny najlepiej udaj się z wynikami do lekarza ją tak na własną rękę nie zwiekszalabym dawki.

f2w343r8930pqaay.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron jest chyba nawet bardzo niski moim zdaniem ale nie wiem dokladnie jakie sa normy.
    W laboratorium ciaza liczy sie gdy beta jest powyzej 5. Dkatego koniecznie zrob bete po 48h albo 72h zeby zobaczec czy wzrosla :)

• JennyXS Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja trzecia beta to 876,80 a progesteron 50,23 więc chyba ok? :)

Kourtney, sedinum82, Pati_89, Redhotka, Helenucha Klucha, krysiak, Helen lubią tę wiadomość

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JennyXS wrote:
    Moja trzecia beta to 876,80 a progesteron 50,23 więc chyba ok? :)
    No pewnie :) super wyniki

JennyXS lubi tę wiadomość

‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ