Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ruda85 wrote:Hej Dziewczyny!
Mam nadzieję, że pomożecie...
Mam za sobą dwie ciąże biochemiczne (w kwietniu i czerwcu), a staramy się od września 2014. W tym miesiącu miałam cykl stymulowany: clo+ovitrelle+luteina 100mg.
Dziś jest 13 dzień po zastrzyku, wczoraj na teście z facelle wyszedł cień, poszłam na betę i wynik to 6,58 a progesteron niecałe 12. Zrobiłam test po becie i wyszła kreska mocniejsza niż wczoraj, dobrze widoczna. Czy jest jakakolwiek szansa, że coś się rozwinie?... Biorę luteinę 100mg jeden raz dzienne, ale wydaje mi się, że progesteron mam niski-dołozyć? Macie jakieś doświadczenie w tym zakresie?
Z góry dzięki za pomoc!
Hej Ruda. Rozumiem twoj niepokuj zwiazany z progesteronem. Ja na twoim miejscu smialo bym brala 2*1 ( rano i wieczorem) i zapisz sie do gina. Sama biore lutke 4*2 i zanim poszlam do gina sama sobie dolozylam bo mialam niski prg. Zapisz sie do lekarza, a luteina nie zaszkodzi a pomic moze. Ale to jest moje zdanie, zrobisz jak zechcesz..
Czekamy na Mikołaja ❤ -
nick nieaktualnyaneczka2015 wrote:Hej Ruda. Rozumiem twoj niepokuj zwiazany z progesteronem. Ja na twoim miejscu smialo bym brala 2*1 ( rano i wieczorem) i zapisz sie do gina. Sama biore lutke 4*2 i zanim poszlam do gina sama sobie dolozylam bo mialam niski prg. Zapisz sie do lekarza, a luteina nie zaszkodzi a pomic moze. Ale to jest moje zdanie, zrobisz jak zechcesz..
Kourtney, aneczka2015, sedinum82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyClara wrote:Odnośnie leków: ja biorę duphaston od 16dc, 2xdziennie, kwas foliowy 15mg - miesiąc przed staraniami do teraz. Wczoraj ginka włączyła mi Clexane 0,4 do brzucha (cena zarąbista!!!, refundacji nie mam).
Progesteron mam 25. Także nie jest źle.Clara lubi tę wiadomość
-
mia6 wrote:Cześć dziewczyny
Dzisiaj na usg widziałam przepiękny pęcherzyk ciążowy Teraz czekamy na serduszko. Według OM data produ to 14.06.mia6 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKourtney wrote:A czy was bola piersi albo macie wrazliwe? Bo u mnie nic..a wszedzie czytam o pierwszych objawach wlasnie z bolem piersi.
Kurti, tak - piersi mnie bolą, ale znośnie. Są na pewno wrażliwsze.
Jerunieeee, widzisz Kurti. Ty za to masz mdłości, wymioty, na które ja czekam. Dlaczego tak piszę: przy moich dwóch donoszonych ciążach miałam wymioty tak silne, że nie obyło się bez szpitala, kroplówek.
Nie to, że czekam teraz na tak silne objawy, ale gdybym wymioty pojawiły się to wiedziałabym, że idzie to w dobrym kierunku.
A kuźwa na ten czas (6 tc.) czasem mnie zamdli i tyle. I czekam... stresuję się...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKourtney wrote:Clara to sarkazm z ta cena? ile to kosztuje? I od czego w ogole jest ten clexane?
No słuchaj, Clexane na refundację 10 ampułek kosztuje 12 zł z groszami.
Ja bez refundacji zapłaciłam 114zł. Będę to brała do końca ciąży.
Miałabym refundację gdybym miała stwierdzoną np. jakąś mutację bądź wyszłyby mi przeciwciała antykardiolipinowe.
Na co Clexane - na rozrzedzenie krwi. Mam trochę za gęstą - to raz.
Dwa - mam macicę dwurożną. Ciąża jest w rogu macicy czyli tam jest nie za fajny przepływ krwi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 20:57
-
nick nieaktualnyKourtney wrote:A w poprzednich ciazach w jakim tygodniu dopadly cie mdlosci? Czuje ze w najblizszym czasie bedziesz tez obejmowac kibelek
I właśnie widzisz, nie pamiętam jak mnie złapało przy ostatniej ciąży z synem. Ale nie sądzę, że tak wcześnie.. Chociaż, mam wypis ze szpitala z 8tc. Wtedy byłam już na kroplówach w szpitalu.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJennyXS wrote:Ból piersi towarzyszy od początku, czuć że są nabrzmiałe i pełniejsze więcej objawów brak no może wzmożony apetyt
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyClara wrote:I właśnie widzisz, nie pamiętam jak mnie złapało przy ostatniej ciąży z synem. Ale nie sądzę, że tak wcześnie.. Chociaż, mam wypis ze szpitala z 8tc. Wtedy byłam już na kroplówach w szpitalu.