X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam progesteron 35 na poczatku ciazy jak robilam bete

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda85 wrote:
    Hej Dziewczyny!
    Mam nadzieję, że pomożecie...
    Mam za sobą dwie ciąże biochemiczne (w kwietniu i czerwcu), a staramy się od września 2014. W tym miesiącu miałam cykl stymulowany: clo+ovitrelle+luteina 100mg.
    Dziś jest 13 dzień po zastrzyku, wczoraj na teście z facelle wyszedł cień, poszłam na betę i wynik to 6,58 a progesteron niecałe 12. Zrobiłam test po becie i wyszła kreska mocniejsza niż wczoraj, dobrze widoczna. Czy jest jakakolwiek szansa, że coś się rozwinie?... Biorę luteinę 100mg jeden raz dzienne, ale wydaje mi się, że progesteron mam niski-dołozyć? Macie jakieś doświadczenie w tym zakresie?
    Z góry dzięki za pomoc!

Hej Ruda. Rozumiem twoj niepokuj zwiazany z progesteronem. Ja na twoim miejscu smialo bym brala 2*1 ( rano i wieczorem) i zapisz sie do gina. Sama biore lutke 4*2 i zanim poszlam do gina sama sobie dolozylam bo mialam niski prg. Zapisz sie do lekarza, a luteina nie zaszkodzi a pomic moze. Ale to jest moje zdanie, zrobisz jak zechcesz..

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Hej Ruda. Rozumiem twoj niepokuj zwiazany z progesteronem. Ja na twoim miejscu smialo bym brala 2*1 ( rano i wieczorem) i zapisz sie do gina. Sama biore lutke 4*2 i zanim poszlam do gina sama sobie dolozylam bo mialam niski prg. Zapisz sie do lekarza, a luteina nie zaszkodzi a pomic moze. Ale to jest moje zdanie, zrobisz jak zechcesz..
    Tak zrobię, zwiększę o jedną tabletkę, jutro i pojutrze sprawdzę testem czy coś się zmienia, a jak do poniedziałku nie nadejdzie okres, to powtórzę badanie. Dzięki Dziewczyny za wsparcie! Bardzo chciałabym się móc do Was dopisać, ale co będzie to czas pokaże.

Kourtney, aneczka2015, sedinum82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda czekamy tu na ciebie az oficjalnie dolaczysz :)

A ja jestem zmeczona po calym dniu ktory spedzilam glownie w domu ... Mdlosci sa meczace

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 20:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy was bola piersi albo macie wrazliwe? Bo u mnie nic..a wszedzie czytam o pierwszych objawach wlasnie z bolem piersi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 20:43

Clara lubi tę wiadomość

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi wrote:
    Zalecił pływac i dał mi jakies tampony probiotyczne zeby nie zarazic sie niczym na basenie.
    łoo jest coś takiego? ja nawet nie pomyślałam, ze pływanie może mi zaszkodzić...

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie leków: ja biorę duphaston od 16dc, 2xdziennie, kwas foliowy 15mg - miesiąc przed staraniami do teraz. Wczoraj ginka włączyła mi Clexane 0,4 do brzucha (cena zarąbista!!!, refundacji nie mam).

Progesteron mam 25. Także nie jest źle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Odnośnie leków: ja biorę duphaston od 16dc, 2xdziennie, kwas foliowy 15mg - miesiąc przed staraniami do teraz. Wczoraj ginka włączyła mi Clexane 0,4 do brzucha (cena zarąbista!!!, refundacji nie mam).

Progesteron mam 25. Także nie jest źle.
    Clara to sarkazm z ta cena? :P ile to kosztuje? I od czego w ogole jest ten clexane?

Clara lubi tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Dzisiaj na usg widziałam przepiękny pęcherzyk ciążowy :) Teraz czekamy na serduszko. Według OM data produ to 14.06.
    To jestesmy na tym samym etapie też tylko pęcherzyk ale mam nadzieję za dwa tygodnie zobaczyć maleńkie serduszko :)

mia6 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę tylko folik, podobno reszta w drugim trymestrze mi dojdzie

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    A czy was bola piersi albo macie wrazliwe? Bo u mnie nic..a wszedzie czytam o pierwszych objawach wlasnie z bolem piersi.

Kurti, tak - piersi mnie bolą, ale znośnie. Są na pewno wrażliwsze.

Jerunieeee, widzisz Kurti. Ty za to masz mdłości, wymioty, na które ja czekam. Dlaczego tak piszę: przy moich dwóch donoszonych ciążach miałam wymioty tak silne, że nie obyło się bez szpitala, kroplówek.
    Nie to, że czekam teraz na tak silne objawy, ale gdybym wymioty pojawiły się to wiedziałabym, że idzie to w dobrym kierunku.

A kuźwa na ten czas (6 tc.) czasem mnie zamdli i tyle. I czekam... stresuję się...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w poprzednich ciazach w jakim tygodniu dopadly cie mdlosci? Czuje ze w najblizszym czasie bedziesz tez obejmowac kibelek

Clara lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Clara to sarkazm z ta cena? :P ile to kosztuje? I od czego w ogole jest ten clexane?

No słuchaj, Clexane na refundację 10 ampułek kosztuje 12 zł z groszami.
    Ja bez refundacji zapłaciłam 114zł. Będę to brała do końca ciąży.

Miałabym refundację gdybym miała stwierdzoną np. jakąś mutację bądź wyszłyby mi przeciwciała antykardiolipinowe.

Na co Clexane - na rozrzedzenie krwi. Mam trochę za gęstą - to raz.
    Dwa - mam macicę dwurożną. Ciąża jest w rogu macicy czyli tam jest nie za fajny przepływ krwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 20:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    A w poprzednich ciazach w jakim tygodniu dopadly cie mdlosci? Czuje ze w najblizszym czasie bedziesz tez obejmowac kibelek

I właśnie widzisz, nie pamiętam jak mnie złapało przy ostatniej ciąży z synem. Ale nie sądzę, że tak wcześnie.. Chociaż, mam wypis ze szpitala z 8tc. Wtedy byłam już na kroplówach w szpitalu.

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:28

Clara, sedinum82, Kourtney, Helenucha Klucha, Redhotka lubią tę wiadomość

• JennyXS Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ból piersi towarzyszy od początku, czuć że są nabrzmiałe i pełniejsze :) więcej objawów brak :) no może wzmożony apetyt :)

Kourtney lubi tę wiadomość

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie mowcie o rosnacych cycach bo ja mam normalnie D/E rozmiar...nie chce kupowac jakis materialowych stanikow o rozmiarze H czy jeszcze wiekszych...

Dorjana, mia6 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JennyXS wrote:
    Ból piersi towarzyszy od początku, czuć że są nabrzmiałe i pełniejsze :) więcej objawów brak :) no może wzmożony apetyt :)
    Oj ja tez wzmozony apetyt mam ale co zrobic...jem ciagle jakies suche rzeczy i po troche zeby nie zwrocic. A tak mi sie chce czegos normalnego zjesc albo jakiejs slodkosci

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana 7 jest podobno szczesliwa liczba :) jeszcze raz gratki :*

Ja test z dwoma wyraznymi kreseczkami opakowalam w pudelko ozdobne , zawiazalam kokardka i zostawilam na pamiatke :D

Dorjana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    I właśnie widzisz, nie pamiętam jak mnie złapało przy ostatniej ciąży z synem. Ale nie sądzę, że tak wcześnie.. Chociaż, mam wypis ze szpitala z 8tc. Wtedy byłam już na kroplówach w szpitalu.
    No widzisz to wszystko przed toba. Nie zebym zyczyla ci kroplowek i szpitala ale mdlosci tak i owszem! :D

‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ