Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny pisze ze szpitala trafilam tutaj wczoraj niestety nic zwiazanego z porodem 2 dni zle sie czulam okazalo sie ze mam wysokie cisnienie i zostawii mnie dostaje tabletki na obnizenie do tego wyszla mi jakas lekka cholestaza. Cala ciaze przeszlam super a na koniec przypaletalo sie to wszystko. Podobno nie wyjde przed porodem wyjde juz z Kubusiem ale kiedy to bedzie nie wiadomo bo oznak porodu zadnych oprocz stawiajacego sie brzucha. Trzymajcie kciuki pozdrowieniailuzja
-
Iluzja, powodzenia Ci zycze, zeby lada chwila zaczęło się dziać A jak w szpitalu? Do przezycia? Bo w taką pogodę, to potrafi być na oddziałach mega zaduch
Agabtm, ile dni jesteś po terminie?
Jejku, nareszcie się troszeczke ochłodziło :oiluzja lubi tę wiadomość
Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
2017-7tc💔 -
kasju wrote:Iluzja, powodzenia Ci zycze, zeby lada chwila zaczęło się dziać A jak w szpitalu? Do przezycia? Bo w taką pogodę, to potrafi być na oddziałach mega zaduch
Agabtm, ile dni jesteś po terminie?
Jejku, nareszcie się troszeczke ochłodziło :o
Ja nie czuje juz nawet ochlodzenia ciągle mi gorąco.Syn Filip 28 czerwiec -
Agabtm wrote:Wyczekujemy juz wszystkie jak na pierwszą gwiazdkę w Wigilię haha okrutne jest czekanie gdy tyle dziewczyn rozpakowanych.
Mnie dziś tak męczy zgaga nie mogę się doczekać jak juz się jej pozbede.Agabtm lubi tę wiadomość
-
Cześć kochane, u mnie 12:30, od wczoraj wieczorem o 20 wstawiam się do szpitala. Kupe procedur, dostaliśmy z mężem pokój. Za godzinie dostałam tabletkę miejscowa na rozmiekczenie szyjki. Przez godzinę musiałam leżeć żeby się wchlonelo. Po 4 h sprawdzili rozwarcie i ledwo 1cm. Chciała dać mi kolejna tabletkę dowcipnie, ale jak szyjka miękka to dostałam oksytocyne. Cała noc miałam narastające skurcze, żałuję że leżałam cała nic bo jednak poród aktywny przyspiesza rozwarcie. O 6 rano skurcze dochodziły już do 90 w skali 100. Myslalam, że się pogryze. Maz mówi że nie może na to patrzec, bo nie wie jak mi ulzyc.Wzięłam leki przeciwbolowe, fentanyl i na 20 min ulżyło,ale późnej wróciło jakby że zdwojoną sila. Bardzo chciałam epidural, ale ciągle w głowie że jeszcze lewatywę muszę zrobić. Ok 10 przyszła moja ukochana lekarka, sprawdziła rozwarcie 5 cm i pyta czy już na epiduralu. Ja jej mówię o lewatywie a ona się smieje że tego nie praktykują to od 50 lat, strasznie zdziwiona, że miałam swoją że sobą. Mówię że pl to standardowe, to nie mogła uwiedzyc. Przebiła mi pęcherz, nawet nie wiedziałamże, ze taka ilość wód mogła się we mnie zmieścić. Przyszedł przemily anestezjolog z całym sprzetem. Kiedy był już gotowy, wycignal telefon i włączył utwór Sinatry, jak jakis swój obrzed, rytuał takie inne mnie urzekło. Nagle świat znowu nabrał kolorów. Czuje się wspaniale. Mam 6'5 cm i czekamy już bez oksytocyny cały czas pod ktg i pomiarem cisnienienka. Każą mi spać, mówią że mnie obudza, a ja nie mogę, bo jestem taka szczęśliwa, że już nie cierpię i podekscytowana, że maluszek coraz bliżej. Sorki że bez interpunkcji ale na telefonie jedna ręka skrobię.
Dorjana lubi tę wiadomość
-
Agabtm, Kasju termin mam na 29-30 czerwca, podejrzewam ze dlatego ze pare dni do porodu to mnie nie wypuszcza bo wiecie jak to jest wypuszcza a za chwile i tak wrócę. W szpitalu gorąco, jak diabli ja jeszcze w miare funkvjonuje bo jestem szczupla ale leza ze mns dwie troche wieksze dziewczyny i zdychaja ze tak brzydko powiem... marze zeby byc juz w domu i tak cholernie boje sie poroduiluzja
-
Wszystko stanęło na 6,5 cm, włożyli mi miernik skurczy do wewnątrz i podkręcili oxytocyne. Wpadła pielęgniarka i dała mi maskę z tlenem przed chwila,bo mały "nie czuje sie komfortowo" puls mu skacze od 110-170. Martwię juz sie strasznie 16 h skurczy, 5h bez wód. Moze faktycznie z waga 4100 nie jest w stanie zssunąć sie tak mocno w kanał żeby otworzyć szyjkę. Powiedzieli ze z tym urządzeniem wewnątrz mam poleżeć pare h zobaczymy czy cos ruszy. Ja sie martwię ;( chce zeby było juz po wszystkim. W pl odrazu miałabym wskazanie do cesarki z taka waga
-
Witajcie !!!!
Olafasola - trzymam kciuki !!! Postaraj się myśleć o tych pięknych chwilach jakie już niebawem was czekaja<3
A może już jesteście po ???
Pewnie oni chcą aby dzidzia przygotowała się do przyjścia na świat... ten pierwszy okres porodu jest bardzo ważny dla dziecka. Lekarze wiedzą co robia- troszkę im zaufaj, ale też kontroluj i się dopytuj o bieżąca sytuację.
Trzymam kciuki za WAS !!! i za TOBIASZKA !!!
Ja od porodu słyszę same pozytywne opinie na temat Tobiaszków
Ile Was tu jeszcze zostało ??? hmmm....
Trzymam kciuki za każdy poród !!! i ciesze się waszym szczęściem !!!
Ja jestem zakochana w naszej Aleksandrze a gdy patrzę na nasza pełniejszą rodzinę to czuję się taka spełniona.... SZCZĘŚLIWA !!!
Długo nas tu nie było gdyż zaliczyliśmy poporodowe zapalenie płuc, niestety spowodowane moim GBS - za szybko urodziłam antybiotyk nie zaczął nawet działać (jestem zła na nasz szpital gdyż mogli mi go podać wcześniej a nie czekać do 8 cm)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 08:20
-
Dorjana dobrze czytać za tak Ci powiększoną Rodzina służy co do podania antybiotyki to faktycznie mogli podać wcześniej ale wiesz oni wiedzą lepiej. Grunt ze juz jest dobrze
U mnie dziś trochę chłodniej od razu lepiej do oddycha i przyjemniej:) noni oczywiście dalej czekamy, narazie nic się nie dzieje:( -
Dorjana cudownie czytać, że u Ciebie ok, że jesteś szczęśliwa mamą coś pięknego!!
Tez boje się wywołania i porodu ale chyba chęć zobaczenia swojego dziecka weźmie górę. Czekamy nadal na naszego Filipa pewnie wyjdzie jak Filip z Konopi w najmniej spodziewanym momencie
Olafasola jesteś mega dzielna!! Trzymam kciuki za Was!!Syn Filip 28 czerwiec -
U nas falstart. Po wszystkich badaniach ordynator stwierdził, że wszystko ok i wypuszczają mnie do domu Jeśli nic się nie wydarzy w ciągu najbliższych 5 dni, to mam się zgłosić ponownie i pewnie będą wywoływać. Także nadal jestem nierozpakowana. Może mały chce zrobić rodzicom prezent na rocznicę ślubu i wyjdzie 29 czerwca- tego się trzymamy
Starałam się być w miarę na bieżąco i lista nierozapkowanych na dzień dzisiejszy jest następująca:
Agabtm
Alincia
Andzia SM
Cinnilla
gora
Iluzja
Karola1988
karolina_karolina
Kasju
mamawojtka
Niuniusia
olafasola
Dajcie znać czy któraś z powyższych mam się rozpakowała, a ja tego nie zanotowałamIwa2016, Andzia SM, mloda1995, kasju, mamawojtka lubią tę wiadomość