X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Mamawojtka Jeja zapomniałam wszystkiego najlepszego i rychłego porodu!!! spóźnione ale szczere!! ;*

Mi odpadł czop śluzowy lepiej późno niż wcale co prawda przezroczysty nie podbarwiony krwią. Mam nadzieje ze do końca tygodnia urodze!! Podobno z tym czopem to albo tydzień dwa albo kilka dni albo kilka godzin ;);) oby w moim przypadku oznaczało to jak najszybciej.
    Dziś urodziny babci może chce zrobić prezent swojej jedynej prababci ;);)

No teraz szybko aby się rozkrecilo!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mało bo z dwójką ciężko, ale czytam was i kibicuje i czaruje aby wasze porody były szybkie i bez bólu @!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm daj znać jak coś się dowiesz;)
    Karolina dobrze ze zaktualizowalas:) coraz mniej Nas :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Madoks Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje i zazdroszczę jednocześnie wszystkim rozpakowanym mamusiom :)
    U mnie do 7 miesiąca była gadka o cc, potem jednak stwierdzenie ze spróbujemy naturalnie .... termin na dziś i ni widu ni słychu żeby coś się zaczynało... ehhh a tak już bym chciała mieć synka przy sobie

8p3orjjg3p2zojz4.png
    07.01.2015 [*] 12TC
    21.07.2015 [*] 6 TC
    29.06.2016 - Michaś
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u nas jednak decyzja o cc i tak oto o 10:51 przyszla na świat nasza Olenka ❤ 54cm i 3600 gram, jest idealna! Mnie rana zaczyna bolec ale to nic!!! Więcej po powrocie do domku :-* dziękujemy za wsparcie:-*

Andzia SM, iw78, smerfetkaa, mloda1995, Karolina_karolina, Paula222, mmarzenak, SShape, iluzja, jane, dais, nesone, Iwa2016, Abra lubią tę wiadomość

Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
    km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasja gratulacje serdeczne :) kolejna Mamusia rozpakowana :) no.jeszcze chwila i będziemy mieli wszystkie dzieci przy sobie. Oj zazdroszczę zazdroszczę pozytywnym znaczeniu ze macie już dzieci przy sobie :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale szalejecie. Co chwil3 ktoras rodzi :) gratuluje i trzymam kciuki za pozostale :)

My upaly tragicznie znosimy. Maly je na raty, szyja w potowkach, bo falda nie pozwala, zeby skora oddychala. Maruda straszna i wcale sie mu nie dziwie. Dzis juz 20*C to idzie zyc. Ale wczoraj w domu 31*C mielismy...

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Super, mamusie sie spisalyscie:) teraz tulcie swoje dzieciaczki!Gratuluje!

Moja Lilka od soboty niespokojna,nie wiem czy to przez upaly czy mecza ja wdecia;(Mamusie czy Wasze maluchy tez tak stekaja jakby chcialy kupke zrobic?Moja potrafi pol dnia/nocy stekac.Codziennie robi kupke,ale chyba to dla niej wysilek.
    Moja tez tak steka ;) wstyd gdzies isc tak glosni kupke robi hehe. Polozna moja stwierdzila, ze to normalne ;) w nocy potrafi mnie skutecznie obudzic.

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I lista nam maleje :D:
    Agabtm
    Alincia
    Andzia SM
    Cinnilla
    Iluzja
    karolina_karolina
    mamawojtka
    Niuniusia

Do mnie od rana wszyscy wydzwaniaja i wypisują czy juz urodziłam. Tak mnie to irytuje ze zaraz chyba telefon wyłącze ;)

Andzia SM, dais lubią tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja wczoraj dostalam 7 wiadomości od różnych osób czy coś ruszyło. Też zaczyna mnie to denerwować. Przecież jak.się urodzi to dam znac:) a brak słów...

A lista w diametralnym tempie się zmniejsza

Karolina_karolina lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam o najważniejszym: Ogromne gratulacje Kasju :*:*:*

hchygox1kst10j9v.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny !!! Coraz więcej maluchów :)
    U nas szał, czas ucieka przez palce. Przy dwójce jest co robić a mąż od jutra do pracy w dodatku ... Ojj.

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za zyczenia dziewczyny :-) :-*

Ja sie polozylam na chwile ktora trwala od 9 rano do 13 w poludnie a tu sms-y i telefony czy wszystko dobrze, czy jestem w szpitalu juz moj jak mu nie odpisywalam to do siostry dzwonil czy wszystko dobrze i jak wstane dostalam nakaz zadzwonienia do niego zeby sie nie martwil. Ja takze jak mam jeszcze chodzic z brzuszkiem to na ten czas wolalabym wyniesc sie na bezludna wyspe bo kazdy kto mnie zobaczy to mowi ty jeszcze chodzisz a ja juz myslalam ze urodzilas no kurcze niby jeszcze tydzien do terminu a jak malemu sie nie spieszy i wyjdzie po terminie to co mam sie polozyc i na sile go za lepek wyciagnac bo ktos gada czy juz urodzilam .... Ale wolalabym zeby juz wyszedl bo nogi odmawiaja posluszenstwa co raz bardziej pieka jak chodze a do toalety trzeba dojsc

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm nic mi.piszesz może już dzidzia jest z Toba:)

Mnie dziś też od popołudnia coś brzuch pobolewa. Trochę na dole jak na okres. Czasami cały. Ale jeszcze nadzieji sobie bo robię. Zobaczymy czy się coś rozkreci czy fałszywy alarm:) My wróciliśmy ze sklepu wiec może uda się zaobserwować jakąś regularnie tego bólu:)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję nowym mamusiom :)
    Staram się Was czytać, ale czasu brakuje. Malutka rośnie, doszła już do swojej wagi porodowej. Jest raczej spokojna, tylko jak ją brzuszek boli to płacze. Jest taka piękna i kochana, nie wyobrażałam sobie takiej miłości jaką do niej czuję :) Mój też oszalał na jej punkcie, mówię Wam, to już córunia tatunia :)

Andzia SM lubi tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • dais Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale wysyp czerwcowek :) Serdeczne gratulacje dla nowych mamusi :D

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• iluzja Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja nadal w szpitalu, wczorajsxy masaz szyjki nie przyniosl rezulatu tylko niepotrzebnie mnie wymeczyli po dzisiejszym bsdaniu dowiedzialam się że wszystko jeszcze w lesie. Pozdrawiam was i gratulacje dla nowych mamuś

iluzja
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest juz Kornelcia. 3700 g śliczna jeest <3 miałam cc jutro wiecej info.

smerfetkaa, Andzia SM, iluzja, mmarzenak, mloda1995, Iwa2016, Paula222 lubią tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj o 2.30 w nocy odeszly wody.szpital i skurcze sie pisaly boli brak. Dostalam oksy nagle w 2 godziny tak sie akcja rozkrecila ze doszliśmy do 5 cm dostalam zzo boli zero po znieczuleniu. Potem zrobili sie ok 10 i bardzo bolące bole parte ciężko bylo juz wytrzymać poprosiłam o kolejne zzo. Dostalam mniejsza dawkę ale dalej bolalo. I główka po godzinie prób parcia nie chciała sie wstawić w kanal.modlilam sie o cc bolalo bardzo bo bole krzyżowe. I dr po jakimś pól godz zadecydował o cieciu. Mega ulga mega radość.opieka byla super.

Najlepsze rano na usg waga 4400 juz wtedy myśleli o cc potem zrobili na jakimś lepszym sprzęcie waga 3900. A córcia ma 3700 :)

Leze na pooperacyjnej i jest super. Radość ogromna. Ten bol szwu przy porodowych to nic.

Karolina_karolina, Olafasola, Kaja, mloda1995, mamawojtka, Helen lubią tę wiadomość

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polozne u mnie mowily ze po burzach jest wysyp rodzących.
    Łącznie byliśmy w szpitalu od 3 rano mala urodziła sie ok 21. W tym bylo jakies 4 godziny boli łącznie. Ale bylam wyczerpana.

Dziewczyny bierzcie zzo jak macie możliwość

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 01:57

Olafasola, Helen lubią tę wiadomość

‹‹ 1225 1226 1227 1228 1229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ