Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Olfasola gratuluje "taka miłość można tylko sobie urodzic" pięknie powiedziane. To teraz ciesz się swoim Skarbem.
Karola trzymam kciuki, choć zapewne Ty już tulisz swoje malenstwo:)
Kasiu kciuki zaciśnięte czekamy na pozytywne wiesci:)
Agabtm za Ciebie takze;) niech się zacznie i będziemy czytać kolejne relavje.
U mnie narazie cisza:( ale mam nadzieje ze zacznie się pomalu cos dziac:)Agabtm, Olafasola lubią tę wiadomość
-
U mnie od 5 jakieś bóle brzucha tak co około 15 minut. Czekam na coś bardziej regularnego albo jakieś wody czy coś... Może fałszywy alarm. Mąż w pracy także jeszcze po niego nie dzwonie czekam czy cos się rozkręci.
Andzia SM, dais lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
AndziaSm wczoraj nas nie bylo bo miałam urodziny i od rana kazdy z zyczeniami a po poludniu mama przywiezla mojego torta ktorego jeszcze sama zrobilam ale niestety zdjecia nie zdazylam zrobic bo sie rozszedl troche gosci wczoraj bylo moj maly lobuz chyba nie zbyt z tego zadowolony bo bardzo mi dokuczal a on nie lubi jak jest glosno. Nogi mam bardzo spuchniete a w butach mnie parza chodze jak kaczka i w brzuchu czuje jakby ktos mi dolozyl z 5 kg taki ciezki . Widze ze jako pierworodki mamy takie samo nastawienei do porodu zamiast sie bac nieznanego to my czekamy z utesknieniem ja juz nie czekam Co ma byc to bedzie ja go moge prosic i prosic a Wojtas i tak wyjdzie kiedy sam bedzie na to gotowy... Wczoraj sie smialam z mojego chlopa bo nie chcialo mu sie isc dzisiaj do pracy i mowie do niego zeby zagadal do syna to moze mu zalatwi bo jakbym zaczela rodzic to moj by mial wolne
Gratulacje nowym mamusiomAndzia SM lubi tę wiadomość
Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami
-
smerfetkaa wrote:Gratuluję nowym mamusiom
Kochane mamy jak sobie radzicie w te upaly???
Wczorajszy dzień Szymek spędził przy cycu strasznie marudny prawie cały dzień nie spał tyle co przysnal przy jedzeniu. Na noc już myślałam że się nie najada i mam mało pokarmu więc dałam mu mm. Przespal ponad 4h.
Ale boję się tych nadchodzących upałów bo dzieci okropnie je znoszą
Smerfetka moja mala tez nie za dobrze znosi.
Przedwczoraj jak bylo tak goraco to jak o 11 wrocilismy ze spaceru to mala praktycznie do 18 w ogole nie spala tylko sie wiercila i co jakis czas mleczko. A ze podaje w butelce to wiem ze porcje byly male ale czeste, takie zeby zaspokoic pragnienie pewnie. Wczoraj natomiast przy deszczu i tym ochlodzeniu caly dzien mi super spala i tylko na jedzonko sie budzila. -
Mamawojtka Jeja zapomniałam wszystkiego najlepszego i rychłego porodu!!! spóźnione ale szczere!! ;*
Mi odpadł czop śluzowy lepiej późno niż wcale co prawda przezroczysty nie podbarwiony krwią. Mam nadzieje ze do końca tygodnia urodze!! Podobno z tym czopem to albo tydzień dwa albo kilka dni albo kilka godzin oby w moim przypadku oznaczało to jak najszybciej.
Dziś urodziny babci może chce zrobić prezent swojej jedynej prababciAndzia SM, Didi18 lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Cinnilla oby coś tam już ruszyło;)
Mamawojtka faktycznie pisałaś o urodzinach. Dużo,dużo zdrówka,szczęścia,miłości i szybiego rozwiazania:)
Oj mój Maz tez czasami tak.planuje sobie wolne załatwić hehe ale narazie Zuzia Go nie slucha:)
Dziś Maz ma.wolne to na jakis spacerek się wybierzemy. A że nie ma jakiejś duchota strasznej to można isc:)
Agabtm zawsze to dodatkowy objaw:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 08:25
-
Nesone ja karmię piersią to mały dodatkowo jeszcze cały upocony jak się tulil do piersi tylko kąpiel wieczorna trochę go uspokoila.
Ale się męczą te nasze dzieciaki w te upały. Ja jestem teraz u rodziców i jest wmiare znosnie w dzień jak są okna po nocy od razu pozamykane a u nas w bloku mamy ok 30 stopni bo cały czas popołudniu słońce święci w okna. Aż się boje wracać do domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 08:48
-
Dziś o 5:48 przyszedł na świat Olek. 3070 G 10 pkt Po długich zmaganiach niestety zadecydowano o cc. Jak trochę się ogarnę to opowiem jak to było u mnie. Trzymajcie się mamuśki!
mmarzenak, Dorjana, smerfetkaa, Andzia SM, Karolina_karolina, Iwa2016, moli5, iluzja, mloda1995, dais, nesone lubią tę wiadomość
-
Super, mamusie sie spisalyscie:) teraz tulcie swoje dzieciaczki!Gratuluje!
Moja Lilka od soboty niespokojna,nie wiem czy to przez upaly czy mecza ja wdecia;(Mamusie czy Wasze maluchy tez tak stekaja jakby chcialy kupke zrobic?Moja potrafi pol dnia/nocy stekac.Codziennie robi kupke,ale chyba to dla niej wysilek.madzi2506 lubi tę wiadomość
-
Gratulacje Olafasola i Karola . Za resztę trzymam kciuki żeby się ruszyło. Kasju i Agabtm wy pewnie następne . Czuje ze jeszcze dziś będziecie pisały o porodzie. Mój mąż chyba wczoraj zlitowal się nade mną i sam chciał się pokochać (wcześniej się panicznie bal i nawet o tym mowy nie bylo) a wczoraj chyba się napatrzyl6jak się mecze przy tym upale i sam zaproponowal. Az w szoku byłam. No i był sex, nawet skurcze były ale nieregularne i wszytsko ucichlo. Wiec pozostaje czekać dalej.... a już miałam taką nadzieję że się w końcu zacznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 09:40
Andzia SM, Olafasola lubią tę wiadomość
-
Kurde my dziś mieliśmy mieć wizytę o 15 a nam ją odwołano właśnie. I dupa bo nie wiem co mam robić z mężem czy jechać do szpitala czy nie. Lekarka miała sprawdzić wagę młodego, obwód główki i brzuszka i zadecydować czy cc czy oksytocyna.
Zdecydowałam ze o 12 pojedziemy do szpitala niech mnie tam przebadaja tym bardziej, że jestem po terminie niech zobaczą mnie zrobią usg ktg i wszystko co muszą nie odpuszczę. Jeszcze mnie ten brzuch tak pobolewa w dole co jakieś 15 minut czuje dość mocny ból. Może do 12 się nasila albo coś bardziej się rozkręci.Syn Filip 28 czerwiec