Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Marzenak a co to sie stalo ze taka goraczka? Biedne malenstwo, daj znac pozniej czy wszystko sie unormowalo.
Mam pytanie do butelkowych mam, jakich butelek uzywacie?
Bo ja w koncu nie wiem czy te co mam sa dobre, mala jedzac i tak czesto wydaje takie odglosy 'ciumkania' smoczka -
Ja wczoraj kupiłam philips avent, te ze smoczkiem podobnym do kobiecej brodawki. Mała zachwycona. Nawet prawie bez krzyczenia smoczek z tej samej firmy i o tym kształcie akceptuje. Co prawda przez 10 minut wrzeszczy, ale jak jej nie daje piersi do ssania to akceptuje smoczka :>
nesone lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy podczas połogu wylatywalo z was coś na kształt watrobki??? Przytrafiło mi się tak wczoraj i dzisiaj Cy to są odchody poporodowe?? Nic mnie nie boli czy coś ale Dziwne bo ma to strasznie zbita konsystencję i zastanawiam się czy to normalne... Jutro przychodzi do nas położna ściągnąć mi ze dwa szewki bo mnie bardzo denerwują nie mogę Przez nie siadać.
Jak u was sytuacja z pologiem??Syn Filip 28 czerwiec -
Agabtm polozna mowila ze jak bedzie duso takich skrzepow i beda duze to lepiej sie pokazac lekarzowi ja jestem 6 dni po porodzie i mam tylko leciutkie plamienie ale tylko dlatego ze bylam lyzeczkowana. A jak wasze pecherze po porodzie i tzw.trzymanie moczu wszystko ok? Bo ja czuje takie oarcie jak podczas ciazy i na dodadet mam wrazenie jakbym miala nakies lekkie nietrxymanie moczu zacxynam sie martei czy to przejdzie...iluzja
-
Czy ktos zmaga sie z ulewaniem dzidziulka? Mamy problem ze mala ciągle chce jeść pije cyca i troche mm ale jak juz jest zaspokojona to w łóżeczku sie jej ulewa bardzo często mimo ze ja odbijamy. Lekarz mowil ze ulewanie to znaczy ze za dużo zjadła ale jak jej nie dam tyle co chce to jest ryk i nie chce spać.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Co do połogu to z każdym porodem mam mniejsze odchody. Przy pierwszym miałam właśnie duże skrzepy także to wszystko normalne. Teraz po powrocie do domu już używałam zwykłych podpasek a od wczoraj już nic nie leci.
Z moczem nie mam problemów, zato z kupą mam bo każda wychodzi w bólach jakby szła z igłami.
Niuniusia, panie od laktacji w szpitalu mówiły, że jak dziecko ulewa często to trzeba ograniczyć nabiał. Dużo go jesz? -
Mój również ulewa jak widzę ze jest najedzony i potem tylko ciumcia cyca to daje mu niestety smoczka bo rzeczywiście sporo ulewa z każdym piciem.
Nie mam problemów z trzymanie moczu jest ok jeśli chodzi o te druga stronę to staram się nie cis za bardzo a wyprozniam się co 2-3 dni czyli jak zwykle. A myślałam że przez to ze zmieniłam sposób jedzenia będzie częściej a tu psikusSyn Filip 28 czerwiec -
Bloodflower kciuki mocne trzymam i ciesze sie razem z wami
U mnie byly takie skrzepy w 2 i 3 dzien po porodzie, z czego jeden wielki jak moja piesc i sie az wystraszylam. Pytalam sie i to normalne. Teraz juz jestem na zwyklych podpaskach normal, a krwawienia juz na szczescie niewiele.
Moj 'maluszek' juz wazy 4625 gram, przybral 300 gram od zeszlego poniedzialku. Je jak smok czesto i duzo
My jestesmy na KP, ale kilka razy dalam maluchowi MM. Butelki mam TT i Nuk i w sumie mimo ze TT wydaje mi sie fajniejsze to maluch woli Nuk'a. Tez uzywamy smoczka jak juz jest najedzony bo zanim zasnie lapie i wypluwa piers i znow lapie, wypluwa a potem zaciska dziasla. Po kilku takich akcjach jak juz wypluje piers i za chwile wypluje drugi raz daje mu smoka i czekam az zasnie z nim.
Andzia gratulacje
Co do laktatora to ja mam Canpol Easy Start elektryczny i jest cudowny! Mialam w poprzednim karmieniu piersia Snow Bear elektryczny i byl duzo gorszy.
-
A jak z waszymi pepuszkami? Kurcze u nas juz drugi tydzien minie dzis o 17:30 i on jeszcze jest... I w dodatku wczoraj pojawila sie krew... Masakra...boje sie zeby nie bylo zakazenia...czy ktoras z was miala taka sytuacje? Jutro ok poludnia przychodzi polozna to opatrzy to..ale boje sie bardzo...
-
U nas na kilka dni przed odpadnieciem kikuciks pojawiła się krew, momentami nawet sporo jej było wg położnej to nic złego, kikucik odpadł po 17 dniach od porodu. Ale położna popatrzy swoim fachowym okiem i Ci powie czy jest wszystko ok.Olga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
Alincia wrote:A jak z waszymi pepuszkami? Kurcze u nas juz drugi tydzien minie dzis o 17:30 i on jeszcze jest... I w dodatku wczoraj pojawila sie krew... Masakra...boje sie zeby nie bylo zakazenia...czy ktoras z was miala taka sytuacje? Jutro ok poludnia przychodzi polozna to opatrzy to..ale boje sie bardzo...
My mamy skończone 4 tyg i kikut jest jeszcze więc spokojnie przyjdzie i czas na twój nie ma reguły kiedy one odpadają jedyn dzieciom nawet w 4 dobie odpadna nam to długo schodzi !!!