X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli każdy narzeka na to co ma ;)

Jak tylko znajdziecie chwilkę czasu to suwaczki pozmieniajcie :)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my wczoraj zaliczylismy mega kolke:( do tego Lilka dostala goraczke i wyladawalismy na pogotowiu;(

lprkuay3dehqwb0g.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:
    Witam moje Drogie,
    gratuluje wszystkim Mamusiom i pragne doniesc, ze cos tam sie dzieje. Fasola 7,5mm i jest serduszko.
    Serdeczne pozdrowienia dla Was

Gratuluje kochana trzymam za Ciebie kciuki!!!

• munequita Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    a my wczoraj zaliczylismy mega kolke:( do tego Lilka dostala goraczke i wyladawalismy na pogotowiu;(

Trzymajcie się i niech malutka szybko wraca do zdrowia. Co się stało? skąd gorączka?

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • nesone Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenak a co to sie stalo ze taka goraczka? Biedne malenstwo, daj znac pozniej czy wszystko sie unormowalo.

Mam pytanie do butelkowych mam, jakich butelek uzywacie?
    Bo ja w koncu nie wiem czy te co mam sa dobre, mala jedzac i tak czesto wydaje takie odglosy 'ciumkania' smoczka

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uzywamy antykolkowej Philips avent moja tez nawet jak jej zabiorę butelkę to jeszcze cmoka glosno mysle ze to naturalny odruch ssania

nesone lubi tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj kupiłam philips avent, te ze smoczkiem podobnym do kobiecej brodawki. Mała zachwycona. Nawet prawie bez krzyczenia smoczek z tej samej firmy i o tym kształcie akceptuje. Co prawda przez 10 minut wrzeszczy, ale jak jej nie daje piersi do ssania to akceptuje smoczka :>

nesone lubi tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam butelke ze smokiem podobnym do kobiecej brodawki bo taka byla w dodatku do podgrzewacza ktory mama mi zakupila i z takim samym smokiem kupilam smoczka

nesone lubi tę wiadomość

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas sytuacja opanowana, Lilka dzisiaj grzeczna:) akurat spi w wózeczku w ogródku:)

gorączkę dostała z bólu brzuszka:( strasznie mi wczoraj płakała, aż dzwoniłam po męża aby zwolnił się z pracy i mi pomógł:(

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja tez mialam na poczatku aventa natural ale jak mala pila to boczkami jej troche wyciekalo. Teraz kupilam drBrowns i ssie ale za to bardzo cmoka. Moze tak ma byc, nie wiem sama

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy podczas połogu wylatywalo z was coś na kształt watrobki??? Przytrafiło mi się tak wczoraj i dzisiaj Cy to są odchody poporodowe?? Nic mnie nie boli czy coś ale Dziwne bo ma to strasznie zbita konsystencję i zastanawiam się czy to normalne... Jutro przychodzi do nas położna ściągnąć mi ze dwa szewki bo mnie bardzo denerwują nie mogę Przez nie siadać.
    Jak u was sytuacja z pologiem??

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • iluzja Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm polozna mowila ze jak bedzie duso takich skrzepow i beda duze to lepiej sie pokazac lekarzowi ja jestem 6 dni po porodzie i mam tylko leciutkie plamienie ale tylko dlatego ze bylam lyzeczkowana. A jak wasze pecherze po porodzie i tzw.trzymanie moczu wszystko ok? Bo ja czuje takie oarcie jak podczas ciazy i na dodadet mam wrazenie jakbym miala nakies lekkie nietrxymanie moczu zacxynam sie martei czy to przejdzie...

iluzja
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktos zmaga sie z ulewaniem dzidziulka? Mamy problem ze mala ciągle chce jeść pije cyca i troche mm ale jak juz jest zaspokojona to w łóżeczku sie jej ulewa bardzo często mimo ze ja odbijamy. Lekarz mowil ze ulewanie to znaczy ze za dużo zjadła ale jak jej nie dam tyle co chce to jest ryk i nie chce spać.

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do połogu to z każdym porodem mam mniejsze odchody. Przy pierwszym miałam właśnie duże skrzepy także to wszystko normalne. Teraz po powrocie do domu już używałam zwykłych podpasek a od wczoraj już nic nie leci.
    Z moczem nie mam problemów, zato z kupą mam bo każda wychodzi w bólach :( jakby szła z igłami.

Niuniusia, panie od laktacji w szpitalu mówiły, że jak dziecko ulewa często to trzeba ograniczyć nabiał. Dużo go jesz?

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój również ulewa jak widzę ze jest najedzony i potem tylko ciumcia cyca to daje mu niestety smoczka bo rzeczywiście sporo ulewa z każdym piciem.

Nie mam problemów z trzymanie moczu jest ok jeśli chodzi o te druga stronę to staram się nie cis za bardzo a wyprozniam się co 2-3 dni czyli jak zwykle. A myślałam że przez to ze zmieniłam sposób jedzenia będzie częściej a tu psikus

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 08:12

• dais Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower kciuki mocne trzymam i ciesze sie razem z wami :)

U mnie byly takie skrzepy w 2 i 3 dzien po porodzie, z czego jeden wielki jak moja piesc i sie az wystraszylam. Pytalam sie i to normalne. Teraz juz jestem na zwyklych podpaskach normal, a krwawienia juz na szczescie niewiele.

Moj 'maluszek' juz wazy 4625 gram, przybral 300 gram od zeszlego poniedzialku. Je jak smok :P czesto i duzo :)

My jestesmy na KP, ale kilka razy dalam maluchowi MM. Butelki mam TT i Nuk i w sumie mimo ze TT wydaje mi sie fajniejsze to maluch woli Nuk'a. Tez uzywamy smoczka jak juz jest najedzony bo zanim zasnie lapie i wypluwa piers i znow lapie, wypluwa a potem zaciska dziasla. Po kilku takich akcjach jak juz wypluje piers i za chwile wypluje drugi raz daje mu smoka i czekam az zasnie z nim.

Andzia gratulacje :)

Co do laktatora to ja mam Canpol Easy Start elektryczny i jest cudowny! Mialam w poprzednim karmieniu piersia Snow Bear elektryczny i byl duzo gorszy.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Alincia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak z waszymi pepuszkami? Kurcze u nas juz drugi tydzien minie dzis o 17:30 i on jeszcze jest... I w dodatku wczoraj pojawila sie krew... Masakra...boje sie zeby nie bylo zakazenia...czy ktoras z was miala taka sytuacje? Jutro ok poludnia przychodzi polozna to opatrzy to..ale boje sie bardzo...

jigt0hs.png
  • chomiczka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na kilka dni przed odpadnieciem kikuciks pojawiła się krew, momentami nawet sporo jej było wg położnej to nic złego, kikucik odpadł po 17 dniach od porodu. Ale położna popatrzy swoim fachowym okiem i Ci powie czy jest wszystko ok.

Olga 11.06.2016 Nasz największy cud <3
    Róża 30.07.2018 Drugi największy cud <3
    Aniolek <3 8.2017
    Aniołek K 8.01.2014 <3
    Aniołek A 4.10.2014 <3
    Aniołek I 5.03.2015 <3
    Aniołek P 14.06.2015 <3
    Aniołek E 10.09.2015 <3
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:
    A jak z waszymi pepuszkami? Kurcze u nas juz drugi tydzien minie dzis o 17:30 i on jeszcze jest... I w dodatku wczoraj pojawila sie krew... Masakra...boje sie zeby nie bylo zakazenia...czy ktoras z was miala taka sytuacje? Jutro ok poludnia przychodzi polozna to opatrzy to..ale boje sie bardzo...

My mamy skończone 4 tyg i kikut jest jeszcze :-/ więc spokojnie przyjdzie i czas na twój nie ma reguły kiedy one odpadają jedyn dzieciom nawet w 4 dobie odpadna nam to długo schodzi !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

‹‹ 1236 1237 1238 1239 1240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ