X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM wrote:
    Kochane ja tylko na chwile. W końcu moja Zuzia jest z Nami na swiecie. Urodziła się 4.07.2016 o godzinie 5. Ma 57 cm i waży 3550g. Jest przecudowna z pięknymi czarnymi wloskami po Tatusiu :)

Gratulacje w koncu sie doczekalas :-) to teraz zostałysmy we dwie ja pewnie urodze ta druga :-) tak jak lista wskazuje :D

Andzia SM lubi tę wiadomość

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• Karola1988 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, gratulacje!
    Mama Wojtka- cierpliwości i Ty w końcu nam się tu pochwalisz swoim synkiem!
    Mamusie, czy Wasze dzieciaczki też mają upodobaną jedną stronę do leżenia? Mój wciąż przewraca się na prawy bok, nawet jak go kładę na wznak to mu głowa leci na prawo. A u Was jak jest?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 10:29

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • iluzja Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia ogromne gratulacje ☺ wszystkiego najlepszego dla was

iluzja
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Andzia wooow. GRATULACJE KOCHANA!!!! Doczekałas się w końcu :*. Super :). Ja wczoraj byłam w szpitalu. Miałam zrobione ktg i usg i nie było widać akcji porodowej i mam przyjechać jutro znowu. Ta ciąża mnie uczy cierpliwości ;)

hchygox1kst10j9v.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wlasnie walcze z Lilka aby glowke przekrecala na lewo,a na wznak w ogole nie chce lezec;(

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, fakt- ciąża uczy cierpliwości. Życzę Ci żebyś jej nie straciła, bo jak już będzie maluszek na świecie to będzie Ci potrzeba jej coraz więcej. Ja jestem bardzo niecierpliwa ale staram się nad sobą pracować ;)

mloda1995, Karolina_karolina lubią tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziasm super!!
    U nas karmienie było na żądanie ale teraz widzę powoli ze młody wypije z piersi czasem ssie godzinę i potem śpi 1-2 jak oprozni tylko jedna pierś i krótko np 20 minut pije to potem albo śpi pół godzinki albo musi odsapbac i pije znowu. W nocy jest różnie ciężko mi się wypowiadać bo my dopiero kończymy jutro tydzień.
    Wczoraj miałam nawał pokarmu cycki jak kamienie twarde a młody spał wiec sciaglam tylko po 10 ml żeby poczuć ulgę a reszta zajął się młody jak wstał. ;);)
    Generalnie nadal czekamy na ten rytm, ale wszystko spokojnie

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • nesone Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mloda1995 wrote:
    Olafasola ja nie oczekuje od tak maleńkiej istotki rytmu :> Tylko wiem, że przy karmieniu piersią raczej ciężko o rytm dobowy :P

A jakiej butelki używacie? Ja mam z nuka, ale nie podchodzi małej i chce spróbować dziś z butelką z avent, tą naturalną. Ciekawe czy będzie lepiej. Wczoraj o mm w ogóle nie było mowy i co 1.5 godziny pobudka w nocy. Padam na twarz. A w dzień nie usnę choćbym nie wiem jak zmęczona była. a moje sutki tak wczoraj i dziś rano powykręcała (bo smoczka nie tknie i wtedy cycka mi pierś i się bawi a jak zabiorę to ryk).... ból mega :( Z mężem kłótnie codziennie i tylko słyszę: nie kładź jej do łóżeczka bo płacze, daj ją ponoszę -_- a ja nie mogę sobie pozwolić na wieczne noszenie. Albo wczorajszy tekst męża: to daj jej się pobawić cyckiem jak chce. No za przeproszeniem myślałąm, że coś mu zrobię. Ja łzy w oczach, małą ryk a ten ci powie daj się jej pobawić. nie potrafi zrozumieć, że dla mnie karmienia nocne i wieczorne to udręka a nie przyjemność. No, ale nie zadręczam was moimi problemami :)

Trzymam kciuki za jeszcze nierozpakowane!!!!!!

mloda ja mialam to samo z kp. tak jak juz wczesniej pisalam, jak wyszlam ze szpitala to sie zawzielam ze bede kp i wyniklo z tego tyle ze co godzine dostawianie do cyca, ssanie przez mała 20minut i usypianie, a każda próba włożenia do łózeczka kończyła się rykiem za 5minut i znów to samo. W międzyczasie próbowałam odciągać Wytrzymałam tak prawie 3dni, po których myślałam że w łeb sobie strzele bo nie byłam w stanie wyjść z sypialni, chodziłam głodna, na skraju wyczepania.
    Po wizycie u pediatry troche się uspokoiłam bo powiedziała zeby absolutnie się nie zadręczać jak nie mogę dziecka nakarmić tylko piersią, że przede wszystkim mam dziecko nakarmić a to czy będzie to piersią czy mm to sprawa drugorzędna. Wiadomo że mleko matki najlepsze ale teraz mieszanki też są bardzo dobre i dostarczają wszystkiego co potrzebne do rozwoju.
    Troche mnie to podejcię uspokoiło ale i tak czułam się jak wyrodna matka - tak jak Ty piszesz..
    Po 2ch tygodniach ciągłego płaczu i stanów depresyjnych dopiero doszłam z tym troche do siebie.
    Obecnie wygląda to tak że tylko odciągam i daje w butli + dokramiam mm. Mała na razie dostaje więcej mojego mleka, tak ok 70-80%, reszte mm.

mloda1995 lubi tę wiadomość

bl9cuay3h7qefzok.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    My mamy laktator ręczny z modeli. Jestem zadowolona bo tylko 5-10 min i mam 200ml.
    U nas bardzo się przydaje, pokarmu nie brakuje jednak przy zastojach czasami nie jestem w stanie karmić piersią, muszę odciągnąć więc u nas laktator w użyciu.
    Stopniowo hamuje laktacje bo już starszaka dopajam

Dorjana zazdroszcze, tyle pokarmu w tak małą ilość czasu! Ja odciągam elektrycznym Canpol tak ok 5-6 razy dziennie i za jedną 'sesje' jestem w stanie odciągnąć ok 70-120ml, zależy ile mineło od ostaniego ściągania. Tylko że u mnie taka sesja trwa pół godziny albo i dłużej, bo robie zazwyczaj metodą 7-5-3.

Dorjana lubi tę wiadomość

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia gratuluję! !!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1988 wrote:
    Andzia, gratulacje!
    Mama Wojtka- cierpliwości i Ty w końcu nam się tu pochwalisz swoim synkiem!
    Mamusie, czy Wasze dzieciaczki też mają upodobaną jedną stronę do leżenia? Mój wciąż przewraca się na prawy bok, nawet jak go kładę na wznak to mu głowa leci na prawo. A u Was jak jest?

Pilnuj aby przekrecal główkę na obie str lub mu pomóż bo główka mu się odksztalci i trochę potrwa zanim wróci do normy ...mój pierwszy syn na prawo główkę trzymał i był problem bo później musiałam korygować ho jak leżał na tej str

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie juz rozpakowane?

Moje bóle tej jednej piersi minęły już prawie całe i wreszcie mam przyjemność z karmienia piersią :)
    Jednak u nas nie może być wszystko w porządku i Olaf właśnie drugi dzień ma katar. Wiemy gdzie złapał, dziś już jest lepiej ale dwie nocki były dla mnie i dla małego okropne.
    Powoli układamy sobie dzień ale jeszcze to potrwa bo Olaf to straszny przytulas, uwielbia spać na mnie albo przy piersi i wtedy nie da się odłożyć. Od dziś pracujemy nad tym.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah te karmienie piersią.Plus taki,że w nocy nie trzeba wstawać butelki robić tylko dziecko przyłożyć do piersi i jest dobrze.Mnie bardzo denerwuje to,że nie można jeść wielu rzeczy.Jadam tylko mięso ma parze,chude wedliny,chleb i biszkopty.Już nie wspomnę jak bardzo ale to bardzo brakuje mi kawy

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jeszcze dwie zostałysmy i czekamy az nas cos ruszy :-)

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasssia, a skąd taka dieta?
    Warzyw nie jesz w ogóle?

Ja jem bardzo dużo i obserwuje, mojego uczulił kupny sok jabłkowo marchewkowy i wcale nie jest mi to dziwne bo córkę mi uczulilo kiedyś słoiczkowe jabluszko z jednej firmy a innej ładnie wchodziło a jabłka i marchewki normalnie jadam ;)

Musisz wzbogacić dietę bo padniesz niedlugo

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaWojtka, to jak na szpilkach siedzicie ;) trzymam kciuki!

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa,jem warzywa,owoce ale to wszystko takie nijakie.Lubię gotować a teraz tylko zdrowo i na parze.Dobrze,że mam dwóch chłopaków w domu to mam komu pichcic. Brakuje mi czekolady

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamawojtka wrote:
    Nie jeszcze dwie zostałysmy i czekamy az nas cos ruszy :-)

Nono to nasze dwie gwiazdy !!!!! Więc czekamy aż się rozpakuja !!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa dokladnie siedzimy i wyczekujemy tej naszej pociechy malutkiej :-)

Wypatruje kiedy moze sie zaczac bo nie chce czekac w szpitalu bo nie wiem za co ale moja kolezanka ma od czwartku skurcze od piatku jest w szpitalu ale nie ma rozwarcia i nic z tym nie robia tylko kaza jej lezec i czekac na rozwacie a mowi ze dzisiaj to juz ja wszystko tak bardzo boli i nie chce przez to samo przechodzic co ona

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesone wrote:
    Dorjana zazdroszcze, tyle pokarmu w tak małą ilość czasu! Ja odciągam elektrycznym Canpol tak ok 5-6 razy dziennie i za jedną 'sesje' jestem w stanie odciągnąć ok 70-120ml, zależy ile mineło od ostaniego ściągania. Tylko że u mnie taka sesja trwa pół godziny albo i dłużej, bo robie zazwyczaj metodą 7-5-3.

he he.... punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 08:12

nesone lubi tę wiadomość

‹‹ 1235 1236 1237 1238 1239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ